17
  • narumon
    #17
    Én biztos kivétel vagyok. A régi Samu tévémet apámék használják, most 6-7 éves és semmi baja köszöni jól van. A hálónkban egy LG 27-es kistévé van, ez is szerintem az 5. évét tapossa, eddig hiba nélkül. A nagy tévémről nem tudok nyilatkozni az még garanciás de az is Samu :)
    Nem tudok róla, hogy Philips tartósabb lenne, legalábbis haver is akkor vett egy philipset mint én a régi samut az azóta már meghalt, most neki is samu van.

    samsungból én mosógéppel szoptam kurva nagyokat (lehet hogy csak belenyúltam) de többé samsung mosógépet én nem veszek.
  • mad mind
    #16
    Ha csak ennyi lett volna a különbség, akkor igazad lenne, de a legtöbbször a philips 50, néha 100 ezerrel drágább volt. Amúgy meg mitől lett volna tartósabb, hiszen te mondtad, ugyanazokból az alkatrészekből csinálták.
  • fade2black
    #15
    A samsung minősége 2006 fele kezdett nagyon durván esni, a 2007es tviknél komplett sorozatok ~30-40% mára már kuka és a maradék 60-70% se huzza már sokáig.
    Persze érthető vedd meg a következő terméküket, 5-6év után nembaj ha kuka az adott tv.

    Egy pl ahol elismerték, a legtöbb esetben nem szokásuk. http://www.dailytech.com/Samsung+to+Pay+Millions+to+Settle+Lawsuits+Over+Mass+LCD+TV+Failures/article24065.htm

    Amúgy uilyen kapacitás probléma megvolt LG szériáknál is.

    De ez azért van így mert a piac ezt kéri. Az LGs esetnél uazzal a panellal volt Philips is ~100ban uazzal a tudással. Az LG 240K a Philips 255K. Melyiket veszi meg a user? az LGt, jobban megéri. Azhogy 5-6év múlva az LG kuka már egy más kérdés, a lényeg, hogy a Philips választotta a helytelen, nem kifizetödő utat a tartós termékével. Hiba volt és ezért megfizet.
  • spakly
    #14
    Kezdeném a leépitést avval a sok ezer aktakukac értelmiségivel akik a seggüket meregetik egész nap a klimásirodaházakban...semmi szükség rájuk...Termelni kell jol!!!!
  • narumon
    #13
    Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam, mert mi a jóság foka? Mert ha ugyanazért a pénzért rosszabbat kapsz minőségben akkor az nem jó. Itt meg ez áll fent. Amennyivel drágább mondjuk egy Philips annyival egyel nagyobb kategóriás Samut lehet kapni, és valljuk meg őszintén mi baj van a Samsung tévékkel? Általában tesztgyőztesek, tönkre menni nagyon ritkán mennek tönkre (beszart Philipset már láttam Samut még nem - persze nem vagyok szerelő sem meg semmi), akkor miért fizetne egy tesztben második harmadik negyedik helyezett tévéért még többet is?
  • wednes
    #12
    Ebben tévedsz, semmivel nem rosszabbak mint a koreaiak, sőt a drágább készülékeik még jobbak is. A gond az, hogy szinte a Philips összes terméke drágább az átlagnál.
  • Zombee
    #11
    Nekem SBC HP200 fülesem van a Philips-től, hasonló pénzért vettem 2004-ben, tökéletes ma is, azt használom.

    Goldstarról csak annyit, hogy van működő tévénk tőlük, 23-24 éves lehet legalább. 89-ben vettük, talán újan. A jó pár évvel fiatalabb Samsung elpusztult, jelenleg átmeneti megoldásként most is a Goldstar-t nézi, aki tévézik még. Én leszoktam róla.
  • narumon
    #10
    "Sanos ahogy lent írják a kóraiak a sok szutyok szarral letarolnak mindent."

    Ebben a helyzetben nincs igazad, ugyanis pont azért nem vesznek sokan Philips tévét, mert sokkal szutyokabb, szarabb mint mondjuk a két nagy koreai tévéi (LG, Samsung)
  • MaciBácsi
    #9
    Emlékszem, mikor legutóbb a Philips fejlesztőközpontjában jártam, 6 mérnök állt egy szétkapott Samsung tv mellett és fejüket vakargatva nézegették a belsejét...

    no comment :)
  • cloud.strife
    #8
    Azért a Philips "barnaáru" sosem volt szar kategória.....
    Annó bármikor vettem volna pl. tévét, VHS magnót, hifitornyot tőlük. Simán felső kategória volt.

    Sanos ahogy lent írják a kóraiak a sok szutyok szarral letarolnak mindent.
  • DjDano
    #7
    Hajszárító, hajnyíró és különböző konyhai kisgépek, ebben a Philips még mindig az élen van, a komolyabb elektronikai kütyükben viszont lenyomják a versenytársak.
  • fecg21
    #6
    Nem hinném hogy a Philipsnél csodát tudna tenni a vezetőség. A koreaiak az utóbbi 3-4 évben nagyon lenyomtak majdnem minden piaci szereplőt. ( samsung, lg )
    A Philips márka megítélése pedig bőven romlott annyit, hogy esélye se legyen versenyezni egy ázsiai céggel, ez a nagy helyzet. Nem akarom a Nokiát idekeverni, de mivel az is egy európai cég, így belefér szerintem. Ugyanúgy fognak járni A philipsnél is ahogy majd a nokiánál is-szépen lassan ehúzhatják a rolót-majd jön egy kínai cég-és megveszi az egykor bejáratott márkanevet.
  • narumon
    #5
    Én philipsből jelenleg csak izzót esetleg konyhamixert vagy ilyesmit tudok elképzelni. Mást nem nagyon vennék tőlük.
  • NovaTerra
    #4
    Nekünk itthon kb. 9-10 Philips termékünk van. Köztük olyan, ami már 10 éve működik hiba nélkül. Szóval én elégedett vagyok a márkával.
  • galocza
    #3
    és persze a zárszó:
    ha sokan vannak így a philips-szel - és mért ne lennének, a márka megítélése szerintem romlott az utóbbi évtizedekben - nem meglepő, ha szinte minden kategóriában teret veszítenek.
    (igazából nem azért írtam 3 részletben, mert hülye vagyok, hanem mert 3 kisebbet jobban elolvastok, mint egy hosszút 8).
  • galocza
    #2
    na jó, most keltettek 8)
    tehát:
    -(istenetelen hosszú kábele volt, engedte) a leesésre vonatkozik, nem a kopásra
    -8 év alatt lett koszos
  • galocza
    #1
    nagy tapasztalatom nincs philips termékekkel. első saját (mono) magnósrádióm az volt a 80asok közepefele, kistininek (nagyon) jó volt.
    ezenkívül volt 2 fejhallgatóm tőlük. az első kb 10 éves lenne, spar-gazdaságosan, 2250ftért vettem (ez akkor se volt drága), elfogadhatóan szólt pcn és nagyon bírta a strapát, vagy egymilliószor ejtettem le (shp-250). viszont a kis redők, amik a fejméretre állítás után a pozíciót lettek volna hivatottak tartani, pár év alatt elkoptak (istenetelen hosszú kábele volt, engedte), kicsit koszos is lett 80 év alatt, s kb 2 éve megvettem utódját. ezt már marhára nem találtam olcsónak, de ugyanúgy nézett ki, kapott egy +0-t (shp-2500), gondoltam bevált annyira az előd, hogy nem csinálok vele rossz üzletet.
    az első leesésnél tört. persze én hülye addigra kidobtam régit.
    szóval ha drágábbért rosszabb anyagokat kapok, nem valószínű, hogy azt a márkát erőltetni fogom.
    philips nálunk max konyhagép, s csak akkor ha nincs más.

    (és ott vannak azok a márkák, melyek ellenkező utat jártak be: 20 éve minden szerelő óvott pl a samsung tévéktől, 25 éve csak a bolond vett goldstar - lg előd - videomagnót, s ma, ha tesztek/paraméterek alapján tetszik, nyugodt szívvel megveszem mind2t.)