36
  • Irasidus
    #36
    Ez kinek írtad? (Jobbra van a válasz gomb...)
  • Tau Tang Wou
    #35
    Borítékolom, hogy az evósok "Á ID-s vagy" felkiáltással fognak reagálni.
  • Irasidus
    #34
    Ha úgy gondolod, hogy több ezer kutató, több évszázados munkáját - tanulás nélkül is tudod, akkor semmi. Lehet, hogy a műveltség rossz szó volt, és inkább tanulást kellet volna írnom? Tehát szerinted egy betegséget egy orvos csak akkor tud gyógyítani ha személyesen megtapasztalta? Nyilvánvalóan nem így van. Amire te gondolsz az-az _ellenőrzés_. Ha valamilyen tudomány érdekel, akkor ezeknek alapjait már egyetemen le fogod ellenőrizni, hogy igaz-e, vagy sem. Nyilvánvaló minden tudományt nem tud egyetlen ember leellenőrizni, de erre nincs is szükség. A tudomány beépített szűrökkel működik, te is biztos sok esetet tudsz felhozni amikor valaki csalni próbált a tudományon belül, és lebukott.
  • Merces
    #33
    mi köze a műveltségnek az igazsághoz? minden tárgyi tudás lehet hamis ha nem ellenőrizhető személyes tapasztalattal
  • Doktor Kotász
    #32
    Kefirdítom egy mondatra.

    Homokot találtak a Marson.

    Le vagyok döbbenve a meglepetéstől. :-)
  • Irasidus
    #31
    Vagy nem.
  • Freg0
    #30
    Ezeket az idezeteket meg annak idejen az ok kortarsai jegyeztek le.
  • Irasidus
    #29
    Te ki vagy?
  • Freg0
    #28
    Venom, amugy ajanlok figyelmedbe egy csatornat a youtuberol (1967sander), szinte minden feltoltott videojat erdemes attekinteni. Nehol tuloz es belemeseltalan dolgokat, de kozelsem ugy mint masok. Ki-ki a maga modjan iteli meg. En azt mondom lesd meg.
    http://www.youtube.com/watch?v=rJbmyvwNadI
  • Freg0
    #27
    Pff...ennyire ferefacsarni a gondolatomat mar mar fiktiv. Sot hogy az! Eloszoris ki vagy te, hogy kijelentheted, hogy X, Y mit/mit nem mondott, akit meg csak nem is ismerhettel mivel nem a korosztalyod es mivel 1920-ban meghalt! Masodjara ki mondta, hogy szamomra hiteles ember? Van meg 1001 ilyen idezet tobbe kevesbe ,,hiteles/nem hiteles'' emberektol. Most nekem ne kezdj filozofalni, hogy ki szamara ki a hitles meg a suket duma. Hogyha ilyen reszletkerdeseken akadsz fenn, akkor menj mashova levezetni a napi feszultsegedet, mert nem jo helyen jarsz! Nem is ez volt a szoveg mondanivaloja csak peldakent hoztam fel. Az utolso resze a hozzaszolasodnak, hat az kesz rohej. Dombjad a stilust mashol megkerlek. Az eszed az elveszett, de latom, hogy divat az van. En azt ajanlom miutan elolvasol egy szoveget figyelj oda (ez a minimum ) hogy mi a mondanivaloja es ha egycsapasra nem megy ertelmezd ujra mert kurvara ellottel valamit.
  • Irasidus
    #26
    Ne zavarjon Charles H. Duell ilyet soha nem mondott, klikk ide. De ha mondott volna akkor mi van? Ő egy szövetségi bíró volt, és mindenki azt mond amit akar. Nagyon tetszik, hogy (szerinted) tekintélyes emberek soha ki nem mondott idézeteire alapozod a mondanivalódat. Nagyon alternatív, mit az is hogy valamit nem lehet cáfolni, sem igazolni - akkor a te lehetőséget igaz. Az meg sem fordult a kicsit burádban, hogy ha te nem tudod eldönteni egy állításról, hogy igaz vagy sem, más, műveltem ember tudhatja? Nem, a műveletlenség az új műveltség és mindenki más hülye, mert csak! Milyen igazad van.
  • Freg0
    #25
    Engem leginkabb az zavar, amikor egy olyan ,,logikus'' osszeeskuves elmeletet (akar mast is) olyan szinten lehordanak, ami mar szemetseg. Az ilyen elmeletek zomerol nem lehet bebizonyitani, hogy hamis allitas-e avagy igaz. De megvan minden esely barmelyik lehetosegre. Persze egyik-masik logikusabbnak tunik tudasunk tukreben, de mint tudjuk a tudas relativ. Ilyenkor mindig a meghiusult idezetek jutnak eszembe. Pl.: 1.„ Lovakat mindig is fogunk használni, ám az automobil csupán múló szeszély marad.”
    vagy
    2.,,Amit fel lehet találni, azt már mind feltalálták.” Charles H. Duell
    Hogyha a tudomany nem ebbe az iranyba haladt volna, ki tudja...mai napig oket idezgetnek.
    Ugyhogy ne bizonygassuk a bizonyithatatlant.
    Visszaterve a regi temara annyi ervoel lehet elet a marson vagy a pluton is. Ti voltatok ott? Lattatok, hogy van/nincs? En oda jutottam, hogy nem hiszek sem a konteosoknak, sem a hivatalos bejelenteseknek. Attol fuggetlenul alkotok egy nekem tetszo velemenyt, de a tobbit hiszem ha latom.
  • Venom T
    #24
    Ezt nem is azért írtam, hogy nyomjam magam itt az sg-n, csak az offense jellegű hozzászólásod azt a téves következtetést sugallta, hogy én 0-24 h az sg-n fórumozok. Erre reagáltam érdemben, hogy könnyen előfordulhat, hogy aktívabb tagja vagyok a valós társadalomnak, mint mondjuk te. De semmiképp nem az online fórumok az éltem meghatározói.

    Csak marha unalmasnak tartom már, hogy bármilyen Nasa, vagy űrkutatással kapcsolatos cikk alatt megjelennek a konteós istenbarmai. Akik (tisztelet a kivételnek) lófaszt se értenek a témához, csak terjesztik a marhaságot, mert az logikusan hangzik. Ezek tipikusan a körlevél tovább küldő emberek a közösségi oldalakon.
    Egy ideig szórakoztató a belső földben élő gyíkemberekről olvasni, meg légkörökről és óceánokról a Holdon/Marson, továbbá az intergalatikus szövetségről, majom+ember dns-ből kitenyésztett evolúcióról, és a beépült "szürke" idegenekről az USA kormányában, de azért egy idő után már unalmas.

    Bár, azért bevallom, hogy amikor egy két tehetségesebben repostoló sg fórumozó leoltja őket a francba, azt nagyon tudom élvezni!
  • Freg0
    #23
    Nem, nem erdekel annyira, de nem is en kerdeztem utana, hogy mivel foglalkozik. De legalabb megtudtuk, hogy nem rosz ember es segit a bajbajutott allatokon-amit nem sok emberrol mondhatunk el.
  • Venom T
    #22
    Olvasd végig frensys hozzászólásait és megtudod!
  • KopaszIsten
    #21
    Mi az a konteó támadás? (think)
  • Tomalak
    #20
    Neked meg mi bajod van? Ennyire izgat, hogy mit csinál a - tőled amúgy teljesen független - fórumozó pajtásod? Sebaj csináljátok a cirkuszt :D
  • Katalizátor
    #19
    Egy jó kis 3 mellű marsi cicit!
  • adamq01
    #18
    egy cicit berakhattak volna :D
  • viasz
    #17
    Mert a csúnya képekre senki nem kíváncsi!
  • adamq01
    #16
    Miért tűnik úgy mintha, photoshoppal rámentek volna? Oké, h üveg, de mért van utómunkázva? :DDD
  • johnfly
    #15
    Hát ebből nem lesz egy no.1 topik
  • Freg0
    #14
    En azt mondom tisztelem azt amit csinalsz es ezt igy is gondolom.
    Nem tudom osszeeggyeztetni a rolad alkotott kepet egy allatmentovel/vedovel/gondozoval.
    Es kell vigyazni a pofonfaval...egy kis ideig nyekereg meg ropog, ellenall. De utana derekbol torik.
    Es igazad van. Tenyleg sokmindenbe sokat elemeselnek/tek. Probalok okulni beloluk.
  • Katalizátor
    #13
    Hát ez kemény, amit lenyomtok!
  • Venom T
    #12
    Jelenleg is 3 mentett/kínzott kutyát tartok a lakásomban, szóval igen, az ő javukra dolgozom. Bár ha személyesen találkoznánk, egy ilyen lereszkedő mondatoddal mint ez: "Amugy le a kappal eloted, ha valoban az allatmenhelyen tevekeykedsz (remelhetoleg az allatok javar is )" nálam erősen megráznád a pofonfát!

    A személyeskedéseid meg nem engem minősítenek!
    Ha már a tanácsoknál járunk: Tanácsolom neked, hogy szállj le a földre, és ne szopj be minden marhaságot amint az interneten az úgynevezett "szakértők" terjesztenek. Egy pontig igazak az összeesküvések. De ez kimerül az anyagi érdekekből szövetkező cégbirodalmakban, a kartelezésben, a korrupcióban. Tovább nem szól ez a mese, csak azoknak, akik szeretnek elrugaszkodni a valóságtól!

    Na pacsi!
  • Freg0
    #11
    Nincs mit Venom T, barmikor. Amugy elismerem h. volt valotlan kijelentesem, de tudod hogy van. Ki minel tobbet beszel annal tobb baromsagot mond. Es te igen-igen kiveszed a reszed az sg.hu-n.
    Amugy le a kappal eloted, ha valoban az allatmenhelyen tevekeykedsz (remelhetoleg az allatok javar is )
    En is probalom tamogatni anyagilag oket, mivel szabadidovel en sem bovelkedem.
  • Venom T
    #10
    Köszi a személyeskedő jó tanácsot! :)
    0-24 órában sajnos nem áll módomban a sg.hu-n tevékenykedni, ugyanis 2 munkahellyel is rendelkezem, továbbá igen aktív önkéntes vagyok állatmenhelyeken, és ezenkívül még a kis családom is rám vár. Nem mintha magyarázkodnom kéne neked. De a hozzászólásaid hasznosságából ítélve, gondolom magadból indultál ki...
    Általában az konteóhívők azok akik mérhetetlen sok szabadidejűből adódóan faszságokat hordanak össze-vissza, és röhögtetik a sg.hu fórumozóit...


    Mint ahogy te is!

    De könnyekig meghat az aggódásod!
  • xyl
    #9
    Hm... Hol volt, hol nem volt, az üveghegyen is túl... Most akkor ez sem mese??
  • theCREATOR
    #8
    Most akkor rájöttünk arra hogy megolvadt a homok?
  • Freg0
    #7
    Ezek az uveghegyek nem masok, mint homokdunek. A felszinet viszont apro, mikroszkopikus, vulkani eredetu mikroszkopikus szemcsek fedik.
    Ez produkalta a retroreflekcionak nevezett fenyjelenseget, amely a fenyvisszaverodes merteket meri. Ebbol kerekitett a media uveghegyeket.
    Alittolag R.Scott es M.Worden az apollo urhajosai juttattak a foldre holdport, amibol megallapitottak, hogy vulkanikus uveggolyocskakat tartalmaz. Elvileg osszefuggo cikket kellett volna a 2-bol kovacsoljanak, hogy legyen egesz a kep.
    Megprobalom belinkelni az eredeti kepet a holdporbol nyert uveggolyocskakrol.
  • csimmasz
    #6
    Ne butáskodjunk már kérem, ezt mindenki tudja, hogy azok a Náci, háborús bűnösök által épített kupolavárosok azok.
    Egyesek szerint Hitler még a mai napig életben van, bár olyat is hallottam az idegenektől, hogy nemrég elhonyt egy heveny marsi influenzában, igaz ezt a hírt még a Földi Blogok nem erősítették meg internet szerte, tehát ne vegyünk rá mérget.
    Amint a konteós oldalakon kinn lesz főcímként, akkor azt hiszem hivatalosan is halottá nyilváníthatjuk.

    Asszem ledőlök kicsit furán érzem magam.
  • Utokverek
    #5
    Ez hőszigetelt, vagy sima üveg?
  • Freg0
    #4
    http://hirise-pds.lpl.arizona.edu/PDS/EXTRAS/RDR/PSP/ORB_008400_008499/PSP_008470_2550/PSP_008470_2550_MRGB.abrowse.jpg
    Ime egy megjobb kep.
  • Freg0
    #3
    http://hirise-pds.lpl.arizona.edu/PDS/EXTRAS/RDR/PSP/ORB_008400_008499/PSP_008470_2550/PSP_008470_2550_RGB.NOMAP.browse.jpg

    Itt az eredeti kep...a fenti csak 1 toredeke a kepnek.
  • Freg0
    #2
    Kezdj valodi eletet elni Venom T, mert ahogy latom 24 orabol 30-at logsz az sg.hu-n.
    Amugy ez mar kb. egy haromhetes hir, de erdekesnek tunik.
  • Venom T
    #1
    Előrejelzéseim szerint, konteó támadások várhatóak!
    Kéjük a nyugtatókat és a popcornt illetve az üdítőitalokat előkészíteni!