13
 • theCREATOR
  #13
  Ez jobb: http://www.axantum.com/axcrypt/


  Azt titkosítasz vele amit akarsz akár txt file-t is.
 • socheater
  #12
  TXT-be jelszavakat?! :O
  Akkor már inkább Steganos LockNote

  Ez ingyenes is.
 • gforce9
  #11
  "Jellemző, hogy amikor a cég emberei egy átlagosnak mondható, 1500 dollárt kóstáló asztal PC-vel, valamint nyilvánosan hozzáférhető szoftverekkel felszerelkezve mintegy 2,5 millió jelszó gyors feltörésére tettek kísérletet, mintegy 200 ezer ilyen kifejezést gyorsan ki is találtak"

  És ezt mégis hogy? csináltak maguknak 2.5 millió fiókot és azon teszteltek? Vagy igazi fiókokon? És minden tulajdonostól kértek erre engedélyt? Vagy nem értem, mégis hogyan jutottak ezen eredményekre, törvényes eszközökkel? Nekik megengedték, hogy a hackergépüket ráeresszék 2.5 millió accra? Hogy van ez? Attól hogy kutatást végez, akkor már megkísérlhet account feltörést? Valaki világosítson már fel, mert nem értem, hogyan lehet ilyen kutatást törvényes keretek között véghezvinni.
 • r0ach
  #10
  én úgy alkotok jelszót, hogy fogok egy kedvenc verssort vagy mondást, a magánhangzókat számként veszem, a szavak kezdőbetűi mind nagyok. Az így létrejött jelszavak izmosak is, egyszerűek is.
  pl.:
  Nincsen apám se anyám = N1ncs3n4p4mS34ny4m

  Ja és ahogy Szefmester mondja, a jelszósor is nagyon fontos. Mert feltörik az egyik acc-od aztán ugrik az 'egész életed'..
 • karesz6
  #9
  Pontosan így vagyok én is. Bár nekem van 3 jelszavam amiket a legtöbb oldal magas biztonságúnak értékel én a vírusirtókkal vagyok hasonlóképpen. Jelenleg a legkomolyabb adat amit le tudnának nyulni az a már megvédett diplomamunkám ezredik biztonsági másolata. A problémám abban áll hogy mióta befejeztem a sulit valódi pénzem van a gépemre is lassacskán felkúsznak a sérülékeny adatok. Bár sokkal jobban védem mint 1 éve de lassan kezdek aggódni szóval a következő ujratelepítésnél valószínűleg combosabb védelmet is felépítek.
 • Zoliz
  #8
  En ahol lehet megosztom a jelszavam: torpilla :D
 • Szefmester
  #7
  Javasolnám hogy állíts fel egy 5-6 szintből álló jelszósort.. és az egyszerű "kité érdekel ha feltörik" regekre mehet az egyszeű buta jelszó, az "itt tartom a pénzem" szintre meg mehetnek a nagyon komolyak, és ezeket ne nagyon jegyeztesd meg a géppel, vagy esetleg gépeld le egy txt-be máshol másold fel a gépedre olyan fájlnévvel ami nem utal a tartalmára, majd ha jelszavazni kell akkor kijelöl és másol+beilleszt. Így még a keyloggerektől is véded magad valamennyire.
  Ahogy a személyimre és a bankkártyámra, telefonomra ideges lennék ha elveszteném, úgy bizonyos online adataimra is. Ezért ahogy a pinkódot nem írom fel a telefonra bankkártyára úgy a jelszavaim sem adom ki a kezemből.

  Pár napja megkért a bátyám hogy had töltsön le valamit egy regisztrálós oldalról ahol vásárolni is lehet, és megvoltak adva egyéb adatok is. Mikor kérte, én átállítottam jelszavam, megadtam neki é szóltam hogy van 2 órája megcsinálni amit akar. Majd a 2 óra leteltével újra beléptem és visszaállítottam a jelszavam. Persze ez idő alatt is feltörhették volna, de ennyi még "belefért" lévén a tesómról volt szó és nem egy idegenről.
 • theCREATOR
  #6
  Te totál buta vagy :D
 • wadnari
  #5
  Őszintén én utálom a jelszavakat. Minél egyszerűbben és gyorsabban szeretek hozzáférni az adataimhoz.
  Nincs szükségem 20 jegyű mindenféle karaktert tartalmazó jelszavakra mert szerencsére nem érdeklem a hekkereket mert nincs mit ellopjanak.

  Természetesen a munkahelyen van egy 10 jegyű kis nagy betűt meg számokat tartalmazó jelszó mert ott viszont van mit elvenni.
 • Zombee
  #4
  Baromság.
 • theCREATOR
  #3
  ez komoly?
 • Optimus Prime
  #2
  Azt hittem csak én érzem, hogy a kutatás/cikk teljesen hülyének nézi az embereket.
 • okosan gyerekek
  #1
  tipikus brit "suspicious" magatartásra nevelő hirdetés, hogy olyan paranoid gyökér legyél, mint a többség... nagy lófaszt adná el 48% 5£-ért.