15
  • Artyy
    #15
    Nem említ a cikk, hogy a sávszél és a Ramok miatt gyorsabb a Kepler. Az AMD-n lehet többet találsz ezekből, de csak a kártya előállítási költségét rontja, semmi más haszna nincs. Mert átlag rosszabbul teljesít még 2560-ban is. Az árcsökkentést azért hozták meg mert minden tekintetben jobban áll a Kepler.

    Az Nvidia GPU-ja jóval fejlettebb technológián jár. Egy kisebb csipből kevesebb fogyasztással, gyorsabb teljesítményt hoztak ki és még az extra memóriainterfész se kellet. Ezt adták olcsóbban. Nem csoda, hogy a szinte még új 7970-es ára lecsökkent, mert sokat vesztet versenyképességéből.
  • WoodrowWilson
    #14
    A Powercolornak van egy passzív 6850-ese, de elég drága, kisebb felárral lehet passzív 6770-et vagy 7750-et kapni.
  • narumon
    #13
    Tudja valaki mi most a leggyorsabb passzív hűtésű video kártyesz?
  • sanyicks
    #12
    a könnyebb lenyúlás miatt van...
  • tomcsa4
    #11
    Könnyebb könyvelés miatt van gondolom. De ez már évtizedet óta így van.

    Ma már nincs ylan ,hogy egy játék nem megy jól evvel vagy avval a kártyával. És végre megint élénkül a piac. Jó kis árverseny. Amúgy én is vennék már GF-t, már a GTX 460 (de csak ez a négyes szériából) is jó volt oly hosszú idők óta (gf9).
  • wednes
    #10
    Az ÁFÁt is vedd figyelembe. Dollárba többnyire a nettó árat értik, hiszen nem egységes az USA tagállamok ÁFA szintje. Az Euro már bruttó érték. Persze ez sem teljesen feldi le a különbséget, az eltéréseket sok dolog befolyásolja.
  • tricky
    #9
    ami amerikában 480 dollár, az nálunk 480 euró lesz, ha nem több.
    közben meg k...vára nem egyenlő az árfolyama az euró - dollárnak !
  • Inquisitor
    #8
    ON: Végre megint van egy kis árharc, aminek meg mindkét gyártó vásárlói örülhetnek. Mostanában eléggé beálltak hosszabb időre az árak, már ideje volt.
  • Inquisitor
    #7
    "Hiába gyorsabb az Ati ha a driver support és a játékok támogatottsága még mindig 0."

    Figyelem egy ideje a dolgokat, de mindkét gyártó drivereiben igen sok a hiba. Még GF4 idejében volt erről cikk, akkor az egyik gyártó drivereivel 99 a másikéval meg 101 játék nem ment. Az tény, hogy a GeForce driverek manapság nem annyira játékokban hibáznak, de sokszor elszúrnak pl. videólejátszási dolgokat benne. Vagy emlékezetes volt anno az NTFS partíciókat hazavágó WHQL-es driverük. Utána szoktak rá hosszú időre, hogy 6-14 havonta adtak ki WHQL drivert a havonkénti helyett.
    Minden esetre jelen sorok írójának Radeon 8500 óta volt vagy egy tucat radeon kártyája és sosem volt driver gondja. Olyan mindkét gyártónál előfordult, hogy a frisebb driver bugosabb lesz mint elődje, ezért nem kell ész nélkül frissíteni, hanem elolvasni pl. itt a fórumon a véleményeket. Meg van aki egymásra hányja a drivereket és csodálkozik a végeredményen. Az XP csodás rendszer visszaállító szisztémájáról meg ne is beszéljünk, amikor önkényesen visszaállított előző drivert, de csak félig, aztán vagy ment a mixelt DLL halmaz vagy nem. Egyébként most, hogy kinyírták a Radeonokban a Theater módot igaziból semmi nem tart vissza engem pl. GeForce vásárlásától, mert úgy sem fogok 3-6 képernyőt használni.
  • sanyicks
    #6
    ez csak azért van mert pár éve valaki jól megmondta, hogy itt stabil a gazdaság, és nagy a jólét. El is hitték.
  • DrTre
    #5
    Azért az nevetséges, hogy náluk 400 dollárra csökken a 7950 ára, míg most jelenleg nálunk 480-tól felfelé van. Eközben náluk kb 6-szor több az átlagkereset mint itt. De ez már lerágott csont, tudom.
  • mad mind
    #4
    Az az igazság, hogy a csúcskategóriás kártyáknál a különbséget játék közben nem veszed észre, csak a teszteknél. 105 fps vs 110 fps észrevehetetlen.
  • nenad
    #3
    Szerintem jobb az AMD, szerencsére a játék számomra annyira nem meghatozó! Álatlános számításokban, mint pl renderelés az AMD sokkal jobb.
  • Marfy
    #2
    Hiába gyorsabb az Ati ha a driver support és a játékok támogatottsága még mindig 0. Tesztekben fütyit növeszteni lehet jó, de másra nem...
  • MartonRoby
    #1
    "Ezek a GPU-k már 28 nanométeres gyártási eljárással készülnek, a memóriainterfészük 256 bites és 2 gigabájt GDDR5-ös memória egészíti ki őket. Miután az AMD lépést akar tartani a vetélytársával, így kénytelen volt árakat csökkenteni."

    Ez szép és jó, de pont, hogy nem emiatt gyorsabb a Kepler. Az AMD itt szinte minden tekintetben jobban áll. Szintén 28 nanométeres csíkszélesség, de 384 bites 3 gigabájt GDDR5-ös memória.

    Ettől függetlenül a Kepler gyorsabb de ezt kimondottan a GPU-nak köszönheti.