19
  • KopaszIsten
    #19
    Ez a tervezet az egyén fölé helyez minden céget. Mi egyének alapból bűnözőnek vagyunk beállítva, és ha hangot adunk a felháborodásunknak, hogy a személyes dolgainkban turkálnak majd jönnek azzal, hogy netán takargatni valónk van? :@

    Javaslat. Alakítson mindenki egyszemélyes céget, hogy turkálhasson bárki adatai között, és túrja át a fent említett cégek (youtube, google, stb.) adatait kibervédelemre hivatkozva! Bizonyára a Te cégedet akarják megdönteni, és Te csak véded magad terhelő bizonyítékok után kutatva.
    Ugye mennyire röhejes? Hát ugyanilyen elqúrt a tervezet is, ami gyak. teljhatalmat ad a cégeknek\államnak.
    Lassan tényleg eljutunk oda, amit a ShadowRun-ban vizionáltak, hogy a cégek szinte már nagyobb hatalmak, mint maguk a kormányok... (magánhadsereg, stb.)
  • Bhalage
    #18
    nagyon helyes. kell az internetre ellenorzes.

    trollokra, kalocgecikre, illegalis letoltokre, megosztok hazara apache helikopik es szep lesz a vilag kurva gyorsan.
  • theCREATOR
    #17
    Nem kell titokban tartani. 9/11 et sem tartják titokban csak a tv-n letolták akkor a tisztelet köröket a lakosság 90%-a elhitte és z a 90% hangosabb mint a maradék 10 aki gondolkodik.
  • MrGer
    #16
    A Föld már felosztásra került: a fák, a legelők, a hegyek... az országok... Most a Digitális Kontinensen folyik mindez: pár év, és minden bitnek lesz "gazdája", ha használni akarod, lehet érte adózni (fizetni), mindenért. Akkor jön el majd a pillanat, hogy megleszek nélküle. Addigra (már most is), az engem érdeklő filmek-zenék-könyvek letöltésre ketülnek, szinte mindegyik.. így is kevés lesz egy élet mindet végigélvezni...
  • Tau Tang Wou
    #15
    Gondoljatok bele mi lenne, ha nem lenne internet?
    Vajon mit tudnánk a tv-n keresztül a 9/11-ről, Irakról, Iránról, a bilderberg csoportról, és még hosszan sorolhatnám.

    Nagyon nagy gáz ez az internet a hatalomnak. Lassan már semmit nem tudnak titokban tartani, mert senki nem hisz a tv híradónak.
    Így meg pénzkidobás az egész kézivezérelt médiavilág. :)

    Ezért megy a nagy harc a net ellenőrzéséért.
    A cél, bármit lekapcsolni, ahol nekik nem tetsző információ jelenik meg.
  • Ryder62
    #14
    Rohadt usa most már elmehetne a ****ba. Unalmas és idegesítő ez a hatalmosdi, annyira felsőbbrendűbbnek érzik magukat hogy olyan törvényekkel dobálóznak mint például ezek.
  • DontKillMe
    #13
    Megint hoznak egy olyan törvényt, ami megint nem azt a célt szolgálja, amiért létrehozták. Konkrétabban rákérdezek: mi a francot is szolgál? Akik eddig is "bementek" ilyen helyekre, azokat ez aztán nem fog visszatartani. Főleg, ha azok állami megbízásból dolgoznak, vérprofin. Mert hát ugye a "szijjájét" (és társait) Iránban nem igazán lehet felelősségre vonni és vissza dettó. A cél a totális kontroll. A nagynevű cégeket támogatónak könnyű lesz maguk mellé állítani. Elég csak a varázsszavakat elmormogni (no torrent, no warez, no onlinefilmek..stb) és már tapsolnak is. Már vagy két éve említettem, hogy be lesznek itt csukva rövidesen a kiskapuk. Az összes.
  • NEXUS6
    #12
    A szájbertámadást nem a honatyák állítják meg, hanem a jól konfigurált tűzfal.

    A dúrva az, hogy a cikk alapján legalizált, szinte korlátlan adat cseréről szól a kormányzat és a vállalatok között általában magánszemélyről. Ez az egyén totális kiszolgáltatása mindkét félnek.

    Az a gond, hogy az látszik, hogy szinte direkt csinálják sérülékenyre az informatikai infrastruktúrát, tesznek érzékeny adatokat kis ügyességgel hozzáférhetővé. Ahelyett, hogy komoly technikai védelmet alakítanának ki, vagy követelnék törvényben ennek létrehozását, az egész felhajtást az ecceri ember megfigyelés indokaként használják föl.

    Ráadásul tartok tőle ennek tök kisstílű okai vannak: a vállalat ha hozzájut bizonyos adatokhoz, könnyebben behangolhatja marketing tevékenységét, a pártok, vagy a kormányzat is hatékonyabban végezhet ezek ismeretében "felvilágosító" tevékenységet, mutathat az embereknek jobban teccő képet, vagy kezdhet olyan média kampányba, amivel sikeresen győzhet meg tömegeket bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Tartok tőle, hogy a megfigyelés során sokkal többször fognak olyan kulcsszavakra keresni, hogy meki, meg kóla, mint a terrorista.
  • lo9in
    #11
    szop'a picsa XDDD , vagyis ennek se lesz hosszútávú következménye ;)
  • lo9in
    #10
    kapásból picsát olvastam :)
  • pasi29uk
    #9
    Az efféle üzeneteket privátban is el lehet küldeni...
  • pasi29uk
    #8
    Ha egy csoport X országban (nem kína, usa, oroszok) lévő tört szerverekről támad célpontokat akkor?
  • okosan gyerekek
    #7
    ne itt Jobbizzál már, a khurva anyádat!
  • ozdimorgo
    #6
    DDEEMMOOKKRRÁÁCCIIAA???
    Hidd el az csak a mesében létezik - na meg a választások időszakában... Azon túl csak diktatúra van. Erra jó példákat találhatsz, ha kicsit is szétnézel a világban. Az összes "demokráciában" ütik, verik, lövik a népet, ha mást gondolnak, mint a hatalmon lévő politikusok.
    Demokrácia nem létezik, csak a túl sok csaló világot nézők fejében...
  • theCREATOR
    #5
    Na akkor most indulnak az olyan hírek, hogy:

    - Iránban mekkora rossz a cenzúra
    - Kínában ennél is rosszabb a cenzúra
    - Fehéroroszországban kivégeztek embert a cenzúra miatt


    stb igaz? :D
  • dyra
    #4
    vicces , hogy ezen ország szokott másokat számonkérni meg lebombázni a demokrácia nevében. Rohadjanak meg!
  • nlght
    #3
    Már várom, hogy Kína mikor fog sajtótájékoztatót tartani, hogy mennyivel szabadabb ott az élet :D Az lenne a pofára esés a választópolgárok előtt.
  • Lunki88
    #2
    Várható volt hogy nem fogják annyiban hagyni.
  • Kryon
    #1
    Elmennek a PICSPA-ba...