A Warhammer univerzumból lop a BioWare?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is pont ezt írtam 😊
"Egyébként attól, hogy annak indult, a starcraft szerintem mind designban, mind történetben nagyon eredeti. "

sztem a tortenet egy fostalicska semmi, a designt meg dune2bol alapjan loptak a geciek :d

anti hero

Azt tudni kell, hogy a starcraft eredetileg egy warhammer 40k pc játék lett volna, de aztán az utolsó pillanatokban felmondták a szerzõdést.
Egyébként attól, hogy annak indult, a starcraft szerintem mind designban, mind történetben nagyon eredeti.
Csak ne mondanák a Blizzardról hogy kreatívak.
Nah igen, warhammer világból lett starcraft, de ez szerintem se baj.
EPIC FAIL ÖCSÉM!! EPIC FAIL!

Ha csendben maradtál volna.. 😊
He? A szamitogepes jatek talan fiatalbb, mint az sc es wc, de a Warhammer(40k) mar veteran tablas jatek/rpg volt, amikor az sc-wc egyaltalan megszuletett mint 5let...(miheztartas vegett:1983,1987 vs 1994...)
Azért a starcraft meg a warcraft elõbb jelent meg PC-n mint a Warhammer.Ráadásul Warhammer is egy olyan dolog amit elégé erõsen befolyásoltak kor más sci-fi regényei 😊
Garou
"EA in charge of original design"

Ez bizony epic fail. Pláne Baneblade, komolyan azt hitte szerencsétlen designer, hogy nem derül ki?

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Jó helyrõl plagizálni nem bûn 😊 Csak nyerhetünk vele....

De a Starcraft az tuti egy az egyben WH40K koppintás.

Zergek -> Tiranidák
Protoss -> Elda
Marines -> Ûrgárdisták

Persze lehet véletlen is... 😊
Mondjuk a gótikus stílust azt hanyagolták.

Az egy dolog, csak itt a probléma nem az hogy valahonnan ihletet merítettek, hanem hogy minimális módosításokkal CTRL+C - CTRL+V használat ment. A világ ahogy te is írtad hasonlíthat, de az csak hasonló.. ennyi erõvel egy T72-es is hasonlít az Abramsra.. mind a kettõ lánctalpas és van egy tornya meg egy hosszú csöve.. Itt ahogy lentebb a képeket nézed minimális az eltérés. Exoskeletonok között is vannak kölünbségek, jóformán egy japán Mechás anime, egy Alien 2, és egy warhammer exot megnézel ég és föld. De a starcraft páncél és a warhammer 40k páncél már nem ennyire eltéõr. És itt a lényeg hogy mennyire nem eltérõ.
Ez igaz, sokan vettek át ötletet a WH és a 40K univerzumból, még képi megjelenítésben is, de azért a Warhammer se annyira eredeti. Az alap WH-t igaz nem ismerem, de a 40K is átvett bizonyos dolgokat innen onnan. Például Asimov Alapítványából (birodalom, visszafejlõdött technológia, a régi technológiákat kincsként kezelik) vagy Heinlein Csillagközi Inváziójából (exopáncélok). És ezzel az égvilágon semmi baj sincs, hiszen újat kitalálni már szinte lehetetlen és az átvett ötleteket lehet átalakítva, eredetien tálalni. Viszont amit a fenti képeken látunk az már egy az egyben pofátlan nyúlás.
Sajnálom a Bioware-t az EA miatt. ÉS igen a Warhammer széria meg könyvek akkora kultok ,hogy kismillió kopi van belõle.
Hogy jön ide a Generals?

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Zomil
EA-nak nem szabad ilyet elhinni, amig pénzt lehet kifacsarni a névböl addig nyomatni fogják, legyen az gagyi böngészös játék, vagy egy gagyi folytatás...

Meg a Generals 2 nem a tiberium univerzum folytatása

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Legutóbb azt mondták, hogy a C&C-nek nem lesz több epizódja. Vagy csak Kane-t hagyják ki belõle?

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Piszkos  Fred

nem?

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

ez a War1-re igaz, a Starcraftra viszont nem

Érdekes, hogy éppen a TA wikipédiás oldalát linkeled példaként, tekintve hogy az ottani bejegyzést errõl a plágiumügyrõl éppen én írtam ma hajnalban...
Megmondom õszintén én örülök neki hogy így alakult 😊
Starcraft és warcraft is eredetileg warhammer játéknak tervezték, csak nem kapták meg a jogokat és így alkották meg a saját világukat.
Shiwo
hát jah..pedig a warcract nem kicsit hasonlít(ott) a warhammerre

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

h143570 jól mondja, ezt a játékot az EA Phenomic készíti, a Bioware a C&C Generals 2-t készíti.

Pretorian: részben igazad van, de amire te gondolsz, az Generals 2-t fejlesztõ Bioware Victory, akik Victory Games-bõl formálódtak át a Bioware zászlója alatt.

Ugyan már, a Blizzard is lazán kivágta magát ebbõl, pedig õk is rengeteget merítettek a Warhammerbõl.
Pretorian
Én úgy tudom hogy ez nem a BioWare, csak egy migrált relatíve noname stúdió, akik a brand miatt kapták meg a BioWare nevet. Remélem nem járatják majd le.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

ggolis = googlis
Azert ez nem egeszen igy van, http://en.wikipedia.org/wiki/Command_%26_Conquer:_Tiberium_Alliances "Developer(s) EA Phenomic" illetve http://en.wikipedia.org/wiki/EA_Phenomic Az egyszeru ggolis keresesek is az EA Phenomic-hez kotik.

Ne keverjuk a BioWare-t a kiadojaval. Annak ellenere, hogy a BioWare is kihuzta a gyufat az utobbi idoben.
Nem a plágium zavarja az EA-t, hanem az, hogy a Games Workshop szépen beperelheti õket és vélhetõen meg is nyernék azt.