16
  • Pretorian
    Ez ilyen ízlések/pofonok dolog, most én is tudnék neked tucatnyi industrial bandát mondani akik szerintem jobbak Reznornál, az FLA-nál vagy Leeb-nél, és kb. te is csak a fejedet csóválnád. Amúgy én a Ministry féle vonalat sokkal jobban szeretem, Reznor munkásságán túlságosan mély nyomot hagyott az Exotic Birds, ezért ment el poposabb irányba + a drum n bass, jungle szarság is nagyon magával ragadta anno.
  • Ender Wiggin #15
    Az FLA meg a NIN ninc segy súlycsoportban. Reznor egy túlértékelt senki, Leeb (és Fulber) meg zseni.
  • Ender Wiggin #14
    Az FLA már a kilencvenes évek közepén komplexebb zenéket csinált, mint az az egysíkú gitárriff+gyors dobszinti, ami a QIIIA-ban szól végig. Bárcsak Leeb inkább a Delerium-os hangmintáiból szelektált volna...;-)
  • Zombee
    Szerencse, hogy a Quake 4-et nem az id Software fejlesztette.
  • Pretorian
    Nem jól fogalmaztam. NIN-féle beteg indusztriális zenére gondolok, ami a 3-ban még azért megvolt. Tudom hogy csak az első rész zenéjét/hangeffektjeit készítették Reznorék.
  • Defector
    A cikk eredeti témájára reagálva pedig annyit, hogy nem kell semmi eget rengetőt várni. A Bethesda nem is oly rég tette elérhetővé a Quake 4-et a steam rendszerén és mindössze annyit változtattak, hogy az indítást követően bejövő Activision logo-t lecserélték a sajátjukra. A dobozos kiadással ez annyival lesz több, hogy a dobozon is lecserélik. :D
  • Defector
    Hol is köszöntek vissza a háromban a NIN féle trackek? Sehol?
    Mivel a Quake 3 zenéiért a Sonic Mayhem (aki a Quake 2 zenéit is készítette) és a Front Line Assembly nevű industrial banda, élén Bill Leeb-el szerezte. Tehát a NIN csak az első rész zenéiért és asszem hangjaiért felelt. Anno én is vártam hogy közülük valaki, vagy esetleg együtt készítik a Quake 4 zenéit, de sajnos nem így lett. Facebook-on írtam egy kérdést a Sonic Mayhem mögött álló srácnak hasonló témában és azt írta, hogy a Quake 4 zenéivel kapcsolatban a Raven nem kereste őt meg. Viszont annyit hozzátett, hogy ha az id ismét készítene egy valódi Quake folytatást és megkeresnék, ő szívesen vállalná a zenei részt.
  • Pretorian
    *írom, fps-el

Jah, az indusztriális soundtracknek is lőttek a negyedik résszel. A zene és a hangok is kb. olyanok voltak, mintha egy z osztályú kiborgos gyökérségből ollózták volna össze őket. A Nine Inch Nails-féle trackek még a harmadik részben is visszaköszöntek egyszer-egyszer, pedig a Q3-hoz úgy tudom már nem volt köze Reznornak. Doom 3-hoz készített hangokat, a Legacy videóban benne is van. De aztán kiszállt a projectből még a megjelenés előtt.
  • Pretorian
    Amekkora port vertek körülötte 2004-ben, akkora fail lett a játék megjelenéskor.
    Emlékszem, akkoriban mindenki az új Unreal Engine-re volt rákattanva, aztán ez a program egyfajta technológiai átmenet lett volna a Doom 3 és az UE 3 között.
    Aztán amikor megjelent, volt kb. Doom 3 szintű vizuális megjelenítés, az ég textúrája a 2000-2002 magasságában megjelent játékokat idézte.
    Unalmas, repetitív, idétlen története és szar zenéje volt.
    A multi egy az egyben a Q3-ból lett átemelve, akkorra már az UT 2004 is mérföldeket vert arra a multis játékmenetre, amit a Q4 hozott.
    Mindezt úgy jrom, hogy a Q3 az egyik örök kedvencem, talán egyetlen más multis fős-el sem játszottam annyit, mint azzal a játékkal.
    Sajnos ID-ék már rég kiestek a játékból, a Quake 3 óta nem tudtak semmit sem letenni az asztalra. Remélem egyszer még talpraállnak.
  • Zombee
    A 10. szülinapról már lecsúsztak, 2016-ban a 20. meg még soká van. Jó lesz az közte is. Meg a Doom, Wolfenstein is jöhetne dobozosan.
  • Zombee
    Az jól elkerülte a figyelmem. Anno a Quake 3-at láttam boltban, csak drágán, gimiben a Quake II pedig megvolt egyik osztálytársamnak, még CD tokos, nagy dobozzal.
  • Eriongtk
    késő volt, és rosszul fogalmaztam meg, azaz kihagytam amit eredetileg akartam mondani.

Ahelyett, hogy csak ezt jelentetik meg újra, kiadhatnák X. szülinap alkalmából (vagy csak úgy) a teljes Quake sorozatot.

Én láttam Quake I-es cd-t igaz nem bolti, hanem bundled, egyik újsághoz adták.
  • Reg5
    A játék fejlesztője a Raven volt, nem az Id.
  • HJ
    Feljavított HD textúrával és pár játékmenetbeli polírozással nem lenne ez rossz PC-re sem.
  • Zombee
    Nem baj az, ha lehet kapni. Valami jó áron pusztán a cím miatt is megvenném. Az 1-3epizódokat is gondolkodás nélkül, kár hogy nem lehet beszerezni őket, az elsőt soha nem is láttam fizikai hordozón.
  • Eriongtk
    Quake Live mellett tényleg ekkora lenne rá az igény? O_O (...)