34
TriDef 3D, játék 3D-s monitorral
  • korbin555
    #34
    Nálam a 7.0 működik Win10 x64-en.
  • suta01
    #33
    Sziasztok!
    Win10_x64-el működik valakinek? Ha igen melyik verzió? Nálam nem akar működni 6.7-es verzióval. Újabbat, lejárt próbaverzió miatt nem tudom tesztelni. Ugyanez a régebbi windows-okkal működött, évekig. Nem akarnék csak emiatt win 8-at, vagy 7-et felrakni.
    Segítsetek légyszi
  • RODLEE
    #32
    Jó izmos jószágod van!
    Igen valószínűleg a gépem gyenge,leakarom én is cserélni most valamikor,ha összejön a keret rá,meg majd,ha minden nagyon-nagyon összejön akkor OCULUS RIFT a végső cél!
    Ja igen,csak DX 9,10,11-et támogatja a tridef!
    Akkor az a tényállás,hogy gyüjtögetnem kell!
    Kössz a segítségeket!
  • korbin555
    #31
    Jelenlegi konfig: i7 4790k + GTX970 + 16GB Ram.
    De a korábbi hardverekkel is jól ment. i5 2550k + GTX650 + 12GB Ram. (Ezeket múlt hónapban cseréltem le.)

    Könnyen lehet, hogy gyenge a video kártyád. Az FPR-t pontosan nem tudom mit jelent, de ha jól tévedek, az passzív kijelzőhöz való. Nekem az van. Működik is vele rendesen, de jó a SBS is. Utóbbi szerintem jobb 3D képet is ad.
    Közben rájöttem, hogy mi volt a gond a Civ5-el. Nem a Tridef volt a hibás. A Steam-ben át kellett állítanom, hogy DX9 módban induljon a játék. Rögtön jó lett a 3D SBS.

    Update. Van egy leírás az FPR-ről itt.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.02.03. 11:19:06
  • RODLEE
    #30
    Próbáltam FPR(ez amúgy mit jelent) modot de az nekem nem működött,de utána SBS-ben kipróbáltam a World of tankot az működött,de mintha diavetitést néztem volna! Én 1 Samsung 3D tévén gépezek(aktív 3d szemüveg)!
    Aztán megnéztem a gépigényt,ott láttam erősen ajánlott az I5 4magos,nekem még elég régi 2x2 magos Intelem van gondolom ez a baj!
    A video kártyám az még jó lenne hozzá ATI 5870 HD 1 GB,memóriám az meg 6 GB,gondolom ez is elég lenne,mondjuk én Full HD-ben próbáltam,max grafikával! Neked milyen géped van ha meg lehet kérdezni!,és milyen felbontásban szoktál játszani,ha 3D-ben nyomod?
  • korbin555
    #29
    Ha nem jó a SBS, tudsz váltani itt. Már egy ideje nem használtam, és most szívat engem is. A Civ5-öt korábban mindig SBS módban játszottam, de most csak FPR módban enged. A PES 16 viszont frankón megy SBS módban is.
    (Megvettem, nem is 4, hanem 5 éve. Küldtek anno egy licencet email-ben. Ha pedig új verzió elérhető, indításkor feldob egy értesítő ablakot.)
  • RODLEE
    #28
    Értem!
    Beállításban tudnál segíteni,mert nem találok semmi ilyet!
    Mikor elinditom bejön a függőlegesen osztott kép,a tv-t átállítom megfelelően a menü jó is csak mikor a játékot szeretném indítani,pl én a War Thundert akartam ott valami nagyon nem jó!
    Kell még valahol valami konfigot még állítani konkrétan a tv-re,vagy a játékra?
    Irtad,hogy te már 4 éve használod,te konkrétan megvetted és mindig tudod frissiteni a legújabbra?
    Előre is kössz!

    Utoljára szerkesztette: RODLEE, 2016.02.02. 11:16:42
  • korbin555
    #27
    Gondolom a régebbi verziók is jók, de azok kevesebb játékot támogatnak.
  • RODLEE
    #26
    Kössz!
    Tegnap azután délután megtaláltam TriDef 7.0 verziót 14 napos próba idővel,de valami beálítás nyilván nem tökéletes még mert nem az igazi!
    Játékra akrom használni,csak tegnap nem volt időm jobban belemélyedni!
    Telepítéskor megkérdezte mivel akarom használ,kipipáltam a tv,meg,hogy Samsung tipusú!
    Te is ezt használod?
    Most kaptam 6,8 verziót ami nem próba idős!
    Az is jó?
  • korbin555
    #25
    Itt megtalálod. A gépigény is ott lesz, a támogatott játékok listájával együtt. 14 napig használhatod ingyen, utána fizetni kell érte. A próbát mindenképpen megéri. Én 4 éve használom viszonylag rendszeresen, és szeretem.
  • RODLEE
    #24
    Hali!
    Ezt a progit meg kell venni vagy le lehet tölteni esetleg valaki tud valamilyen linket!
    Nekem is 1 3D tévém van most láttam,hogy van ez a program!
    Gépigénye van esetleg?
    Előre is kössz a választ!
  • tobias88
    #23
    És ami lényeg, nem utólagos átalakításról van szó, hanem tényleg 2 képet generál le már alapban.

    Pár kép:
    Kép 1
    Kép 2
    Kép 3
    Kép 4
  • tobias88
    #22
    Én csak most találtam rá a programra a legnagyobb torrent oldalon, de elképesztően jó. Teljes mélységet ad a játékoknak, nagyjából olyant mint a Jurassic Park 3D ha látta azt valaki.

    Manapság egy 3d-s tv már amúgy sem annyira exkluzív cikk, elég olcsón lehet kapni már a tv-ket. Nekem egy 40colos f6100-as Samsungom van, azon próbáltam az Outlast-et ami így a horror szintre még rátett egy lapáttal. De a Rome 2 Total War is nagyon jó volt.
  • calmar
    #21
    Azt nem próbáltam, de az a játék 2d-ben is elég para. :)
  • Looooser
    #20
    Aliens Vs. Predator-t valaki próbálta már 3D-ben? milyen? para ha egy alien arcon harap? mert ez lenne az a játék amiért esetleg bepróbálnám no meg a skyrim
  • kisokka
    #19
    "A kérdés az, hogy a játék fejlesztői gondoltak-e a 3D-s monitort használókra". Bizony ez a kérdés, ezt tettem fel én is. Azért, mert néhány játéknál már most is gondoltak erre, nem hiszem, hogy megérné beruházni 110ezer forintot.
    Elhiszem neked, hogy szép, nem is ezt firtatom. Viszont amilyen ütemben fejlődik a technológia ezen a téren is, lehet, hogy 3 év múlva már elavultnak számít az, amit most százezrekért vesz meg az ember.
    A gyerekcipő alatt csakis azt értettem, hogy a játékfejlesztők mennyire támogatják, és bekockáztatnák -e azt, hogy az olyan emberek rovására menjen a fejlesztés, akik nem ilyen monitorokat használnak.
    Nem vagyok szakértője a témának, de biztos vagyok benne, hogy van valamilyen hátránya, ha a 3D monitort is belekalkulálják, különben már alapból így jönne ki az összes játék. Az is lehet, hogy "csak" olyan hátrányok érnék az embert, hogy 40 gigát foglalna egy telepítés.
    Akármi is legyen a hátrány, most még biztos, hogy van.
  • calmar
    #18
    Hát jó, de azért ne kelljen már gombokat nyomogatni hozzá, azt lássuk be. :) Amúgy meg majd fejlődik ez is jobban, és kész. Jó lesz ez. Nekem már most is nagyon bejön.
  • Shad01
    #17
    A technológia már eléggé kiforrott. A térérzet jobb, mint a 3D-s filmeknél, mintha a valóságot látná az ember.

    Ahhoz, hogy a 3D-s látványt élvezhessük Direct3D-t kell támogatnia a játéknak, ezért ez nem windows függő. A legtöbb új játék már ilyen.
    A kérdés az, hogy a játék fejlesztői gondoltak-e a 3D-s monitort használókra. A játéknak nem csak látványosnak, játszhatónak is kell maradnia 3D-ben.

    A Trackmania Nations 10/10-es a műfajából adódóan, mivel autóverseny. Itt nincs olyan 2D-s elem ami kilógna a 3D-ből.

    Közben találtam megoldást a célzás problémájára, A TriDef menüjében lehet állítani a térmélységet, vagyis meggyire legyen eltérő a két szem számára mutatott kép. Ha be tudom konfigurláni egy billentyűre, hogy a 0 és a játékhoz optimális érték között tudjak váltani, akkor ezzel már gombnyomással tudom szabályozni, hogy térben vagy síkban akarok e látni.
    Így már lehet használni a távcsöves puskákat, vagy az ágyúk célzórendszerét.
  • calmar
    #16
    Na majd ha januárban Win 8 mellé megveszed, akkor meg az lesz a baj, hogy milyen vacak már a win 8. :) ki kéne próbálnom gyorsan. Csak táblagépen láttam, de az egyáltalán nem valami pc barát szerintem. Majd az idő eldönti. Ha marad az eddigi trend, akkor a win 8 bukás, ne is rakd fel, majd az utódját. :) Különben mag szerintem hagyjuk a kukacoskodást is, felesleges. Ami játék megy 3d-ben, és van aki játszik vele, az használja, aki meg nem akarja ne használja ennyi. Szerintem meg igen is jó egy két játék különösen. nem mondom hogy mind, de nekem bejön. Szokni kell, ennyi. Vagy megszökni...
  • Suffering
    #15
    Mondjuk én még nem vettem ilyet, majd januárban fogok, a Windows 8 megjelenése után, mert abban lesz rendesen támogatva majd a 3D :)
  • kisokka
    #14
    Ez már jobban hangzik.
  • Suffering
    #13
    Itt meg is lehet nézni
  • Suffering
    #12
    LG cinema 3D monitort 50-ért már lehet kapni... egy 10-essel drágább csak mint a 2d monitor
  • kisokka
    #11
    Nem jár még egy kicsit gyerekcipőben ez a dolog? Biztosan szép és jó, de amiket leírsz és eddig is olvastam hátrányokat az ilyen monitorral szemben, nekem úgy tűnik, hogy annyira nem akarnak fejleszteni még a játékiparosok ezen a téren. Van rá 10 fillérem, hogy jó pár évig nem is fognak, marad a mostani monitoroknál az előny(3Dtlen monitor?). Ezt csak abból feltételezem, hogy ilyen radikális váltásokhoz nagyon hosszú időnek kell eltelnie(lásd az internetes másolás elleni védelmek).
    Amit calmar is belinkelt listát, abból világosan kitűnik, hogy pl. a Witcher első részét támogatja, a másodikat már(még?)nem. És mondjuk az AOE III-at hogyan képzelik 3D-ben játszani? Persze sorolhatnám még itt a furcsaságokat, de minek.
    Én elhiszem, hogy szépen néz ki, meg élethű(hát azért a grafikának még van beleszólása ebbe is), de én nem vagyok biztos benne, hogy a mai színvonalon megérné beruházni egy ilyen cuccra.
  • Shad01
    #10
    Red Orchestra 2 Heroes of Stalingrad
    Élmény: 7/10
    -1 pont: 3D-ben sokkal zavaróbb, mikor a fegyver belelóg a tereptárgyba
    -1 pont: a textúrával van valami, néha túl fényes, lehetséges hogy ez állítgatással kiküszöbölhető
    -1 pont: a távcsöves puskával és a páncélossal nem lehet rendesen célozni a 2D-s szálkereszt miatt.

    A 3D-s fegyvereknek köszönhetően tökéletesen lehet célozni magával a fegyverrel.

    Gyári beállítása nincs, nekem kellett létrehozni egyet.
    Az Unreal Tournament 3 profilját használtam.
    Végrehajtó fájl: G:\Steam\Steam.exe
    Parancssor paraméter: steam://rungameid/35450
  • Shad01
    #9
    Elméletileg azok a játékok játszhatók, amik Direct3D 9, 10 vagy 11-et használnak
  • Shad01
    #8
    pixmania.hu 34%-al leárazva

    SyncMaster S23A750D 23" 3D LED monitor - Full HD 1 78 661 Ft 78 661 Ft
    HDMI 1.4 dugó / HMDI dugó kábel - 2 m (MC380-2M) 1 1 360 Ft 1 360 Ft
    CG-281HQ HDMI alj / DVI-D dugó Adapter - aranyfejes csatlakozó 1 1 840 Ft 1 840 Ft
    Szállítási díj 5 106 Ft

    Végösszeg ÁFA nélkül 86 967 Ft
    ÁFA 23 481 Ft
    Fizetendő összeg 110 448 Ft ÁFÁ-val

    A monitoron csak HDMI és DP csatlakozó van, ezért kellett nekem még hozzá a HDMI átalakító és kábel.
  • MuldR
    #7
    Milyen monitort? Hol mennyiert?
  • Shad01
    #6
    Köszönöm a hozzászólást!

    Olyasmiket látnék itt szívesen, hogy milyen játékokkal lehet hosszabb ideig élvezetesen játszani, és ehhez milyen beállítások, trükkök szükségesek.

    Például:
    Left 4 Dead 2:
    Élmény 9/10. -1 a célkereszt és a lézer célzófény használhatatlansága miatt.
    A gyári célkeresztet a konzolba vagy cfg-be beírt "cl_crosshair_alpha 0" paranccsal lehet kikapcsolni.
  • cifcuk
    #5
    Én úgy tudom, nem kell 3d-s monitor. Van valami progi amivel a sima monitoron is egy sima kék.piros szemcsivel 3d-sek lesznek a játékok.
  • calmar
    #4
    Az lemaradt, hogy a 2d felöletek ilyenkor sajnos úgy látom mindenhol így viselkednek. minden játéknál látni, hogy az nem odavaló. :)
  • calmar
    #3
    Szia! Nekem is van 3d-s monitorom. Samsung Sa950 szemüveggel. Én a World of tankst próbáltam, az nem volt rossz, szokni kell szerintem. Én kissé bizonytalan voltam vele. Játszottam Starcraft 2-t is, az bejövős volt nagyon, Star Wars Force Unleased 2-t, nagyon jó volt, DÍC Comics Onlinet, az is klassz, de ami az űber brutál, becsinálsz: EVE Online... Na azt próbáld ki, akár teszt accal is. Amúgy itt megtalálod a kompatibilis játékok listáját: http://www.tridef.com/user-guide/supported-games

    Ja, és persze Half SBS filmek... Azok is szuper jók. Üdv!
  • Shad01
    #2
    Eddig a Left 4 Dead 2-t, a League of Legendet és a Wings of Prey-t próbáltam ki.

    A L4D2 térhatása eszméletlen jó, de a célkereszt használhatatlan, mindenképpen ki kell kapcsolni.

    A LoL-nál a 3D működik, de így nekem játszhatatlan. Az életerő kijelzés, mivel nem 3D-s nagyon zavaró, furcsán lebeg a térben.

    A Wing of Prey egy repülőszimulátor. TracIR-el (fejmozgás követés) játszottam, tényleg olyan, mintha a pilótafülkében ülnék. Élvezet a repkedés. De a nem 3d-s repüléskönnyítő ikonok (célpont adatai, helyzete) használhatatlanok, rosszul helyezkednek el a térben.
  • Shad01
    #1
    Beruháztam egy 3D-s monitorra, amihez aktív szemüveg járt és a TriDef 3D Game Launcher program.
    Van már valakinek tapasztalata, tippje a használatával kapcsolatban?