34
 • Lu
  #34
  Meg szerintem senki nem ment tovabb a megaupload es megavideo linken tulra ezek szerint. Mint irtad, ott a Megabox es a Megamovie is (meg meg nehany mega oldal), ez utobbinak a teszt fazisa ment. Ha jo volt az ertesulesem nyaron indult volna el legalis szolgaltataskent. Szerintem is inkabb itt az volt, hogy nem akartak, hogy legalis uton is elinduljon. Lehet nem kaptak volna belole penzt...
 • boond
  #33
  Indok kell a megaupload bezárására?

  Ez elég indok?

  Megaupload:

  "Újabb csavarként nyilvánosságra került a Megaupload decemberben elindított új projektje, ami egy jogtiszta közösségi zenehallgató oldal lenne, a Megabox. A többek között az Amazonnal közösen felépíteni tervezett oldal a bevételeinek 90 százalékát a zenészeknek adná tovább, a kiadókat teljesen kihagyva a rendszerből. A gyorsan kipattant összeesküvés-elméletek szerint a zenepiar azért szállt most rá a Megauploadra, és próbálja elpusztítani, hogy ne rontsa az üzletét a legális Megaboxszal."

  forrás:
  http://index.hu/tech/2012/01/24/forr_a_levego_a_fajlcserelok_korul/
 • lordsithlord
  #32
  Megjegyezném, ha senki nem készít semmit, akkor nem is lesz mit ellopni egymástól

  Egyébként azért z nem ilyen egyszerű. A Megaupload nem a semmiből csinált pénzt. Ők adtak egy szolgáltatást (tárhelyet adtak bérbe a fájlok feltöltőinek). Ergo ők az infrastruktúrájuk bérbeadásából szereztek pénzt.

  Ha már jogvédelemről van szó, érdekes azt felvetni, hogy vajon miért éppen a MU volt az elsődleges célpont, mikor sok tárhely sokkal egyértelműbben sérti a szerzői jogokat (lsd. Affiliate programok, ahol még fizetnek is, ha fájlokat feltöltesz és azokat letöltik, ergo még pénzelik is a jogsértőket). Érdekes, hogy az ilyen oldalak a MU elleni akciók után is simán működhetnek tovább, miközben olyan oldalak, amiknél már hónapok óta nincs megosztási lehetőség, csak fájlt tárolhat rajta a tulaj, a TOP célpontok közé tesznek...
 • gombost
  #31
  A kiadok fognak masolt cuccokkal kereskedni? Effektive egymastol fogjak lopni a cuccot? Ezt nevezed te logikus gondolkozasnak? Neked surgos segitseg kell baratom.
 • FoodLFG
  #30
  júj!júj! Nem lesznek filmek. Mind éhen halunk! Eljő a sötétség! o.o
  http://youtu.be/yFOmRrO-ogU

 • metaljesus
  #29
  Látom a logikus gondolkozás nem az erősséged. Hadd vezessem le neked röviden:
  Megaupload üzleti modell nagyon jó, semmiből csinál pénzt -> mások is elkezdik ezt csinálni, és a másolt cuccokat töltik fel, hogy szintén sok pénzt csináljanak -> annyira jó a modell, hogy a kiadók is inkább ezzel foglalkoznak filmkészítés helyett -> mindenki másolt cuccokkal kereskedik, és senki nem gyárt filmeket, stb. -> a modell megbukott.

  Azon lehet vitatkozni, hogy a megaupload csak a tárhelyet meg a sávszélt biztosította, de nyilvánvaló hogy mire ment ki a dolog. Ugyanúgy, ahogy a piacnál is, de ott könnyen meg lehet fogni a "feltöltőket" (amúgy ott is csak az akarat hiányzik).
 • zola2000
  #28
  Én amilyen adatot magamnak szeretnék tárolni, azt feltöltöm magamnak a gmailre (email piszkozatba), vagy a google docsra, ha azt akarod hogy ne lássa a google, akkor valamivel titkosítod a feltöltés előtt (pl a jelszavas rar viszonylag jó)...

  de ha fejleszt valaki valami ingyenes játékot mondjuk rpg makerben, akkor nem tudom hogy fogja megosztani, ha megszűnnek ezek az oldalak ... illetve ha valaki olyan dolog után érdeklődik amit az országában még csak nem is forgalmaznak (pl érdeklődés hiányában), azoknak is rossz lenne a warez eltűnése ... vagy felerősödne a legális kiadás.
 • gombost
  #27
  Nem nagyon megy a matek, mi? Hat mar hogyne lenne fenntarthato. Nezz mar utana, mennyi penzt keresett az ember! Nem azert bukott meg, mert nem volt jo a modell, hanem mert a kiadoknak/forgalmazoknak a bogyeben volt.
 • Lucy in the Sky
  #26
  Dropbox nálam ugyanez. Minimum nyugtalanító a helyzet.
  MU-t is sokan használták full legal tartalom tárolására, oszt' ők pont le vannak szarva. Tény hogy csurig volt warezzal meg filmekkel, de ez az ágyúval verébre metodika baromi gusztustalan, főleg h lehetne ezt másképp is. Mondjuk elkapni az üzemeltetőt, aztán végignézni a tartalmakat. Persze a tettenérés volt a lényeg, rásütni minél több kártérítést minél több érintettre, arra meg ez a legbiztosabb módszer...
  A legdurvább hogy a nettó ártatlan károsultak talán nem is tudnak kit perelni, az akciót kibulizó kiadók egy nagy behatárolhatatlan halmazt képeznek, ráadásul gondolom hivatalosan ez egy szövetségi "tisztogató" művelet volt feljelentés (és feljelentő) nélkül, akkor meg elég kilátástalan a dolog.
 • FoodLFG
  #25
  jaja fosszar az összes. A torrent 5x kényelmesebb és gyorsabb is.
  Amikor 1.5MB/s* el jön a cucc, na olyat még nem láttam ezeken az oldalakon. :D

  *és csak azért 1.5M, mert nem bír többet a szar d-link wifi routerem.
 • Vadnokedli
  #24
  NEE A MEDIAFIRE-t nee!! Rajta van majdnem minden adatom, meg alkalmazásom.

  De amúgy én töltöttem már fel "illegális" tartalmat és azok törölve lettek, ám amikor rar-ba tettem más néven azt már nem tudták törölni(gondolom nem tudják mi van benne.) Vagy passz. De sok ilyet látok RAR-ban van egy zene és kamu néven.
 • Molnibalage
  #23
  Le is gyaknám őket, ha az MF bezárna. Saját muknáumat és dokumentimaimat tárolom rajta...
 • narumon
  #22
  Hát azért torrent oldalakat, (főleg nem nyitott, regisztrációs oldalakat) elég nehezen fognak bezárni.
 • csulok0000
  #21
  Ezt nagyon rosszul látod. A megaupload sosem adott el egyetlen zenét,filmet vagy játékot sem. Sosem kért ezekért pénzt és nem is a megaupload töltötte fel őket. Ő mindössze reklámot jelentetett meg az oldalán ill. A gyors letöltés és nagyobb tárhely SZOLGÁLTATÁSÉRT kért pénzt. Ő csak szolgáltatott, de nem ő volt a feltöltő, nem ő volt a megosztó. Maga az ötlet ill. a működést teljesen legálisnak tekinthető. Ha a piacon elkapnak valakit aki hamisított cuccot árul akkor a piac tulajdonosát ítélik el - mert ugyebár ő neki pénze volt abból hogy hamis cuccokat árultak mert ugye a helyért fizetni kellet - vagy pedig az árust?
 • metaljesus
  #20
  szóval az, hogy valamit megszerzek miközben a költségeit más fizeti, én meg jó nagyot kaszálok rajta, egy üzleti modell, ami ráadásul FENNTARTHATÓ?
  kérlek, ezt támaszd alá 5-10 oldalban, és tiéd a közgazdasági nobel-díj :D
 • gombost
  #19
  Ez bizony egy uzleti modell, megpedig nagyon is mukodokepes.
 • metaljesus
  #18
  javíts ki ha tévedek, de amennyire én tudom, a megaupload soha egy büdös vasat nem fizetett a tartalmakért amiket letöltésre kínált
  ez nem üzleti modell
  ennek ellenére tény, hogy a kiadók üzleti modellje halott
 • feamatar
  #17
  a megaupload megmutatta a működőképes üzleti modelt is: igazából ha a kiadók csinálnának egy olyan szolgáltatást mint a megaupload, akkor nem kellene a warez miatt aggódniuk. A kapitalizmusban beárazódtak a digitális tartalmak: egy korlátlan mennyiségben előállítható valami ennyit ér.
 • metaljesus
  #16
  a megaupload körüli felhajtást nem értettem soha
  az a csávó PÉNZÉRT adott el olyat, ami nem az övé volt, hanem lopta, és ezzel dollármilliókat kaszált
  és mindenki jön hogy fájlmegosztás így meg úgy, és egy lapon említik az ilyet a torrent-tel, ettől azért falnak tudok menni
 • DjDano
  #15
  Ezt a 6 nagyot elkaszálják, de kisebbek úgyis maradni fognak, soha nem lehet teljesen megszüntetni ezeket az oldalakat. Egyébként is Torrent forever & fő az optimizmus! :)
 • kjhun
  #14
  Ennyi erővel, a SkyDrive-ot, meg az összes olyant, ami a MicroFos-hoz és egyéb nagyobb cégekhez tartozik?? Mert ezeken is akad warez tartalom.
 • Ahoy
  #13
  Csesszék meg, legközelebb a dropboxot lövik le? ...
 • sanyicks
  #12
  torrenthez már most sem kell "oldal"... az már csak egy megmaradt szokás.
 • sanyicks
  #11
  hol vagyok eltévedve? nap mint nap használom ezeket...

  @ntex: depositfiles ról 500-al? Max ha fizetsz vagy kilobitben számolod :), amúgy jó ha eléri a 100-at éjszaka kbyte-ban, nappal már 50k is nagy szó.
 • zola2000
  #10
  Utána a "letöltöttem a játékot a netről" mondatra mindenki a steamre fog gondolni...
 • pasi29uk
  #9
  Két régi kedvenc Kaboom, Limewire kimaradt.
 • raveride
  #8
  Asszem már a Fileserve is megtette ezt :SS
 • lordsithlord
  #7
  Hogy a jogvédők semmiből nem tanulnak...

  Először volt a lemezek másolása, majd jött a DC++, utána a torrent, most meg a fájlmegosztók. Mindegyik ellen viaskodtak, mind után jött valami fejlettebb, valami újabb. A "jogvédők" meg mindig nekiálltak jogszabályokért kampányolni, védelmi eszközöket fejleszteni, stb.

  Most komolyan, nem lenne egyszerűbb ,ah elfogadnák, hogy az őskövület üzletmodelljeik már nem életképesek és esetleg olyan megoldásokat keresnének, amiket a felhasználók meg tudnak fizetni és használni is hajlandóak? Persze úgy rengeteg jogvédő munkanélkülivé válna...

  A stúdiók pofátlanságára egy igen jó példa: megcsináltak az Avatart 600 millából, a film visszahozott 1,2 milliárd dollárt, de a stúdiók azon lovagolnak, hogy 2-300 milliót buktak a letöltések miatt...
 • handrx
  #6
  A Wupload már meg is tette amit a Filesonic! Csak kizárólag magadnak töltheted fel a fájlokat. Nem tudod megosztani! :@
 • raveride
  #5
  Viszont ha kinyírják az összes nagyobb fájlmegosztó oldalt akkor úgyis mindenki torrentezni fog

  A torrentoldalakat is bezárhatják. Vajon lesz élet a torrent után???
 • ntex
  #4
  én csak mediafire-ről meg depositfiles-ról szoktam tölteni kisebb fájlokat de eddig sose jött 400-500kb/s nél lassabban, sőt inkább full speeddel... egyedül a reklámok idegesítenek és a nod32 is foga a popup ablakokat onnan.

  Viszont ha kinyírják az összes nagyobb fájlmegosztó oldalt akkor úgyis mindenki torrentezni fog ebben igazad van. De szerintem előbb utóbb arra is ki fognak majd valamit találni, csak idő kérdése... Már úgy foglalkoznak ezzel a témával is mint a terrorizmussal... Minden a rohadt pénz körül forog.
 • finizlik
  #3
  El vagy tévedve.

 • hungi
  #2
  A rapidshare gondolom már befizette a védelmi pénzt, ezért maradt ki a listából... ;)
 • sanyicks
  #1
  hajrá ezután a sok hülye legalább torrentre lesz kényszerítve, és nem kell a kevés torrentre nem feltöltött tartalomnál sem hülye capchákat kitölteni, nézni az 5 kbyte/sec-es letöltést, meg a "már törölték" feliratokat.