14
  • Ferrer
    #14
    Lehet csatolni fájlt!
  • morden
    #13
    A lenti jónéhány hozzászólás kissé túlhaladottát tette az egyszerű ám magvas gondolatod :D
  • Narxis
    #12
    Nem-nem. Ott tiltják ahol rendes munkát várnak el, nem pedig farmvillezést meg tököm tudja mit.
  • Zoliz
    #11
    Most letezik olyan epelmeju ember aki bizik a kozossegi halo uzemeltetoinek az adatbiztonsagi igeretiben???

    Egy onallo, nem szeme elott levo Exchange server mindig biztonsagosabb mint egy globalis katyvasz, ahova barki betorhet.
  • gforce9
    #10
    Szerintem, a mai szemlélet, nem csak nálunk, hanem mindenhol, az nem igazán életképes hosszútávon. Persze vannak rosszabb és jobb helyek is, de alapvetően az a gond, hogy a melós pont annyit kap, ami ahhoz szükséges, hogy ne húzzon el a cégtől azonnal. Ezt úgy hívják, a "munkaerő piaci értéke". Pedig azért két fontos dolgot meg kéne látni a foglalkoztatóknak. Egyrészt, ha a dolgozó akar dolgozni, az csak jót tesz a cégnek. Máarészt azt is fel kellene fogni, hogy egy-két munkamániás emberen kívül, mindenki pénzért dolgozik(megélhetés, család, gyerek iskoláztatása, meg szeretne szórakozásra is költeni valamicskét). Csak attól nem fog jobban dolgozni, hogy nincs facebook. Nem fog a javulni tőle a munkamorál attól sem, ha ott áll valami kamera kereszttüzében a dolgozó. A munkamorál attól javul, ha a munkás úgy érzi, az ő munkája fontos és érzi ezt abban is, hogy jutalmazzák is kellően. De míg a melós azt látja, hogy ő robotol, kiszúrják a szemét valami aprópénzzel, közbe még le is basszák érte, ha fel mer nézni az asztal mellől, addig nem tudom mit várnak attól, hogy letiltanak egy közösségi oldalt. Vagy pl., mint nem egy helyen van, ellenőrzik a wc szünetet... igen... biztosan javítja a termelékenységet. Maximum rövidtávon. Nekem marha nagy mázlim van, mert egy egyszemélyes vállalkozást tudok csinálni, igaz nem keresek vele rengeteget, de tisztes munka. Ha esetleg eljutok oda, hogy lehet alkalmazottam, ennek a tükrében fogok a dologhoz állni mindenképp. Mert ha az alkalmazott jól érzi magát, akkor jobban is dolgozik, ha jobban dolgozik, jobb a cégnek, ha jobb a cégnek akkor jobb nekem is és aludhatok nyugodtan. Lehet így versenyhátrányba kerülnék esetleg a konkurenciával, mert a bér jellegű költségem magasabb így kicsiverl magasabb árakon kellene a munkákat elvégezni, de hosszú távon szerintem kifizetődőbb ez a politika.
  • sanyicks
    #9
    kb így van. Amikor bemondták a joker-el ("a válság miatt") hogy ne számítsunk fizetésemelésre, akkor kicsit többet fórumozgattam, böngészgettem a melóban. Ha nem volt éppen net akkor sem dolgoztam helyette, hanem hossszzú ebédszünet, hossszú wc-zés :D Szóval igen, a fizetések emelésével juttatásokkal lehet a legjobban motiválni a dolgozókat.
  • Mardekár
    #8
    Pozitívan csalódtam benned gforce9, le a kalappal. Kár, hogy a magyar vállalkozók többségének fogalma sincs arról, hogy mi a motiváció.
  • sanyicks
    #7
    a linkelés és a csatolás nem ugyanaz!
  • gforce9
    #6
    Ott hibázik a gondolat, hogy attól, hogy a facebook tiltva van még a munkára ugyanúgy nem lesz motivált a dolgozó, ergo: nem lesz hatékonyabb tőle a munkavégzés. Ha nem facebookkal, akkor majd mással üti el az időt a melós. A melóst először is meg kell fizetni, másrészt a juttatásokkal, bónuszokkal úgy motiválni, hogy neki is célja legyen a melóra koncentrálni és eszébe sem fog jutni a facebook, max 2x ránéz és kész. Persze vannak olyan emberek, akiket nehéz motiválni... hát azoknak pedig sajnos, viszlát.
  • morden
    #5
    facebooknál is lehet csatolni levelet simán, többivel egyetértek .
  • morden
    #4
    Azt vettem észre , hogy azok a cégek tíltják a facebookot ahol rabszolga/biorobot ként tekintenek a munkatársakra, ahol normális a kapcsolat a munkavállalók és a cég között ott nincs ilyesmi.

    MÁS: az email valóban a hivatalos dolgokra kitűnő, de baráti kommunikációra szertintem a facebook sokkal jobb.
  • Andr0
    #3
    +1...
    Munkához e-mail a must have.
  • Sir Quno Jedi
    #2
    cégektől jobb helyen tiltva van az összes közösségi naplopoldal... szerinted???
  • endrev
    #1
    Hogyne verné?
    1. Rendesen lehet formázni a levelet.
    2. Lehet csatolni fájlt.
    3. Jól kereshető, rendszerezhető. A Facebookon halál, mire megtalálsz egy üzenetet.