34
  • hungi
    #34
    Hammerjoe: Dungeon Hunter 1, RF2011 gond nélkül megy a tableten, a mási kettőt nem próbáltam. De jobb ha tudod, hogy itt már opengl driverrel kapcsolatos próblémák is előjöhetnek, amik viszont gyártó/modell specifikusak.
  • skinnyman
    #33
    Hát igen, ez készülékfüggő.
    Galaxy S-t használok. Ez amúgy kb 2 éves modell és teljesen jól fut rajta a 4.0.4.
  • who am I 7
    #32
    én má az 5.0-át várom, de lehet már nem is várom meg mert utána jön minnyá a 6...2 hétre rá meg a 7...remélem minden kis updatért majd új telót kell venni akkor, az nagyon zsíráf lenne még akkor az nagyon jó idióták
  • Balumann
    #31
    Haverom X10 minijén ezt próbáltam átállítani, emlékem szerint 14-en volt alapból. Nekem meg ilyen beállításom egyik romon sem volt, nekem csak az alvás irányelvet, meg statikus ip címet lehet ott beállítani.

    Pont ezért írtam, mert típustól függően van, ahol nem annyira jó a CM rom, ZTE Bladeken pl. nagy a szórás a benne levő hardverek miatt is (jópersze ez egy olcsó kínai telefon, nagyobb szórással a hardverek terén, a rom meg ami alapból rajta volt az kb. használhatatlan kategória) rengeteg problémát tud produkálni, de ez másnál is így van. Te milyen telefont használsz egyébként?
  • Vadnokedli
    #30
    És hol a 4.0.4? Én nem vagyok rajta
  • skinnyman
    #29
    Ezek valószínűleg készülék specifikus bugok, én fél éve csak CM-et használok (7, 9) és gyakorlatilag minden működik rajta, és sokkal gyorsabb és stabilabb, mint a gyári szoftver volt.
    A wifi problémád egyébként sanszos hogy csak egy beállítás miatt volt, a wifi beállítások advanced menüjében alapból nincs minden channel engedélyezve, mert régionként változik hogy milyen channeleket legális használni úgymond, ha 14 channelre állítod, mindent látnia kéne.
  • Balumann
    #28
    Én 2x is megpróbálkoztam a cyanogenmoddal, mindkétszer eljátszotta, hogy kb. 2 hét után úgydöntött, ha újraindítom akkor betölti a rendszert, majd egyből random idő után újraindul, ráadásul a wifim is lassabb volt. Haverom SE X10 minijén is cyanogenmod volt, amivel nem ment a wifije (használtan kapta, pont tegnap előtt próbáltuk beállítani, visszarakta a gyári romot, azzal megy rendesen). Rajta kívül is ismerek olyat, akinek meggyűlt a baja vele, persze olyat is akinek jól működik.
    A gyári romnál persze még így is jobb, ha időnként restorezni kell (már csak ezért is, mert gyárinál le se lehet menteni a beállított romot -.-), arról ne mbeszélve, hogy az alap partíciókiosztásnál elég hamar elfogyott a hely, és az alkalmazások fele el sem indult amit felraktam, és van aki már azért rakott fel főzöttet, mert sokadjára halt meg a gyári.
  • sempron07
    #27
    Rengeteg főzött ROM-nak van stabil változata, amiket már említettek, hogy akár a gyárinál is stabilabbak. (És még számos dologban előnyösek)
    Van persze nem stabil is, de fórumokon utána lehet járni, hogy mit és miért érdemes használni.
  • Skynet
    #26
    A sonynak hamarosan jön az első 2magosa persze hogy ilyeneket irogatnak.:)

    Főleg hogy Hardware szinten (proci,videóvezérlő,memória) a legnagyobb EDDIGI csúcskészülékük (Arc S) teljesen megegyezik az elméletileg középkategóriás Mini Pro(valamint Neo,Neo V és Arc) modellel (a kijelző és a kamera a fő különbség,valamint a procit 400mhz-el megemelték gyárilag).

    HammerJoe: Ez lehet érvényes a TE készülékedre de nem feltétlenül érvényes más készülékre (főleg nagyon eltérő HW esetén)
  • skinnyman
    #25
    Könnyen eldönthető, mert mindenhol máshol működik, például nálam is.
    A CyanogenMod például szerintem simán stabilabb a legtöbb gyártó ROMjánál, pedig közösségi projekt, amit ingyen, a saját szabadidejükben raknak a fejlesztők össze.
  • Balumann
    #24
    Ez a rom illetve főzött rom dolog nagyon változó készülék típusonként (de sokszor típuson belül is), és azt sem egy könnyen eldönthető kérdés, hogy pontosan az ICS rom vagy a gyártó hibája-e az adott probléma.

    Bár az én ZTE Bladem ezekhez képest abszolut gagyinak mondható, főzött romként elérhető az ICS is (alpha állapot), de nagyon lassú a 2.x -esekhez képest, és a legtöbb dolog nem is működik rajta (azthiszem a telefonhívást is nemrég oldották meg). EZt még nem próbáltam, de kb. a 6. rom ami van a telómon, mert mindegyikkel volt valami nagyobb problémám.
    Haveromnak meg az X10 mini -jén volt egy csodarom, amivel a wifije volt teljesen halott.
    Mindenesetre a tapasztalataim szerint azért van 1-2 olyan főzött rom, ami főleg a stabilitásra, megbízhatóságra megy rá, közelebb maradva a gyárihoz, elvben minden működik rajtuk. Én is végül ilyennél kötöttem ki (Swedish Snow, Comviq/Tele2 -es romon alapul), nem olyan jó mint a többi, de legalább stabil és jól használható.
  • hammerjoe
    #23
    Tévedés barátom!! Nekem 10db megvásárolt játékom van, amiből 2 megy. Amit meg írtam, azt azért írtam, mert ez ügyben felvettem a kapcsolatot a Gameloft-al, és ők mondták, hogy jelenleg 50-60%-a nem fut tökéletesen, vagy (leginkább)sehogy. De mint írtam is, dolgoznak rajta. Türelmet kértek....
    Az, hogy egy pár játék fut, az nem azt jelenti, hogy mind megy. Pl: az Asphalt 6 tökéletesen fut, viszont a Dungeon Hunter 1-2, RF2011, Backstab,...stb nem működik. Feltelepül, leszedi amit le kell, és az első 1 percben lefagy...
    Ennyit a 95% -ról!
  • zola2000
    #22
    Nálam az asphalt 5 demoja is megy ICS alatt (másnál nem láttam demot a marketen)...
  • Kovász
    #21
    http://developer.sonymobile.com/wp/2012/03/30/learn-about-the-technical-differences-between-gingerbread-and-ics/

    Nem én találtam ki...
  • skinnyman
    #20
    Teljesen fogalmatlan vagy a témában az a baj. Illetve ez önmagában nem baj, csak ne szólalnál meg és terjesztenéd a baromságot. Semmilyen komolyabb ismert hiba nincs az ICS-ben, a data roaming is tökéletesen működik. Ha nálad nem megy, az a te telefonodon lévő akármilyen ROM hibája, nem az ICS-é.
  • yesname #19
    Annyit még hozzátennék, hogy alaposan utánaolvasok minden rom-nak, foglalkozásomból adódóan érdekelnek a hasonló technikai dolgok.
    Érdekes módon minden (és nem majdnem minden!) főzött rom-nól azt olvasom, hogy ebbe ez nem jó, abba az nem jó, emebbe az fagy és hasonlók.
    Igen dícsérik, mert ebben milyen finom a scrollozás, az mennyivel simább működést biztosít és ezekért cserébe elviselik azt a sok szarságot, bugot ami velük jár. Ezért is mondom: azoknak jók, akik ezzel játszanak (szórakoznak), komoly embernek nem való.
  • AleXXXXX
    #18
    Ezt tanúsíthatom, szombaton érkezett meg egy allwinner 10 cpu-val, mali 400 gpu-val felszerelt gépem, gyári GB-el, az egy dolog hogy rettentő csúnya volt, és hülyén nézett ki a kiejlzőn, de elggé darabos volt... Feldobtam a (gyári!) ICS-t, és voálá! gyors, sokkal használhatóbb, és a GUI is egy tablethez méltó.

    (akit érdekel, a táblában 1 giga ram van, a neve teclast a10t)
  • yesname #17
    A játszást nem futtatható játékokra értettem, hanem a telefonra, mint játékszer és nem komoly üzleti felhasználásra van nekik.
    Akik ROM-okat tesztelgetnek és azt élvezik, hogy ez simábban scrolloz, ebbe meg jó az 1080p felvétel, abba meg van 3 féle launcher alapból. Szóval így játszik vele, de akinek komolyan üzleti célra kell...
  • hungi
    #16
    Kovász: minek terjesztesz hülyeségeket? Jóhogy nem már az írod, hogy az a szar Android letörli magát a gépről ha elfogy a szabad hely.
    Az ICS egy 512 MB-os Allwinner A10 táblagépen gyorsabb, mint ugyanazon a GB, jobb memória menedzsmentje, jobb a lemezkezelése, GPU gyorsítása van rendszerszinten, részletezzem?

    hammerjoe: a gameloft játékok 95%-a már megy ICS-en (a fenti gépen), saját tapasztalat. Csak ugye többségünk a "demó" verziókkal kísérletezik, ott meg előfordulnak rosszul módosított programok...
  • hammerjoe
    #15
    Látom "szakértő" vagy a témában. Csak azt felejted el, hogy pont a játékoknak egy elég nagy része (pl. a Gameloft-os játékok kb. 50-60%) nem megy az ICS-en!! Még!! De a Gameloft support szerint gőzerővel dolgoznak a frissítéseken, ami orvosolja a problémát. Minden másra tökéletesebb mint a Ginger volt. Legalább is SGS2-őn. A főzöttekkel meg semmi gond nincs. De biztos kipróbáltad, és azért ez a véleményed. Ugye?? Vagy csak hallottad, hogy szar??(lsd:"Főzöttet véletlenül sem próbálok ki")Szánalmas...
    Inkább nézz szét a PDAFanClub-on, meg az XDA-n. Tele vannak "szar főzött romokkal", és érdekes módon majdnem mindegyiket dicsérik....Csak azért nem mindet, mert tényleg van egy-két barom, aki nem tudja hogy mit csinál, és elb*ssza a jó romot. De nem ezek alapján kell valamit megítélni! Utána kell kicsit olvasni. Elég beszédesek a hsz.-ek egy-egy rom kiadása után.

    Ne alázd már meg magad azzal, hogy nem tudod mit beszélsz!!!
  • yesname #14
    Jaja, kár hogy eddig még egyetlen olyan főzött romot sem találtam aminek ne lenne ez-az a baja. Mondom játszani kisgyerekeknek jó és hetente-havonta cserélgetni a romokat, mert ezt javítják-azt javítják, ezt tették bele-azt tették bele. Üzleti felhasználásra nulla a főzött ROM. (Sajna egyelőre még az eredetinek is van baja. Vissza 2.3.6-ra.)
  • speed2006
    #13
    Biztos angol tudósok voltak.
  • Narxis
    #12
    Pedig jó lenne ha kipróbálnál főzöttet is, sok esetben jobb mint a gyári, pl. samsung touchwizzelt felülete elég gáz, moto-nál meg a motoblur egy felesleges szar.
  • Jonny529
    #11
    Nekem egy HTC Sensation-öm van és egy hete érkezett meg a gyári ICS (4.0.3 és Sense 3.6) frissítés. Szerintem pörgősebb lett a rendszer és memóriából sem kell neki több mint az előzőnek (2.3.4 és Sense 3.0). Talán még alapból a rendszer kb. 10mb-al kevesebbet is eszik. Eddig nem volt vele problémám, bár én csak egy átlag felhasználó vagyok.
  • ujfe
    #10
    Nem is értem...ha nem adnak ki egy csomó készülékre frissítést, persze, hogy a régi verzió viszi a prímet ! Mekkora baromság ez a statisztika !!! Meg a cikk is ! Nem mond semmit ! Olyan mintha a Microsoft csak 64 bites verziót dobna piacra de nem lenne hozzá hardver amin fusson....akkor vajon melyik verzió vezetné a statisztikát ???? Nagyon ráért valaki !
  • Kovász
    #9
    Tegnap olvastam a Sony tech blogján, h az ICS-t 2 magos, 1 giga ramos készülékekre tervezték... ez alatt is megy, viszont pl. a nagyobb memóriaigény miatt kevesebb RAM jut a futó alkalmazásoknak, és ha kifogy a memóriából, akkor elkezdi kilövögetni a taszkokat (ha nagyon szükséges, akár az alap taszkokat is!). Úgyhogy részemről én inkább nem kísérletezgetek vele...
  • yesname #8
    Hohó ha én azzt tudnám, legboldogabb ember lennék e percben :D
    Minden engedélyezve van és nem megy. Nincs kapcsolat. Régivel meg megy ugyanazon beállításokkal szóval...
  • speed2006
    #7
    Azon meg miért is nem megy a dataroaming?
  • yesname #6
    Én eredeti original ROM-ról beszéltem. Főzőttet véletlenül sem próbálok ki.
  • speed2006
    #5
    Nem azI CS kaki, hanem amit főzögetnek belőle.
    Másik hogy mekkora duma már az hogy legnépszerübb, választjuk. Ki ne frissítene egy stabil új vezióra? Egyenlőre csak pár kiváltságos készülék kapta meg a 4-est. Még a SGT 10.1-emre sem adták ki. Mondjuk a 3.2 nem rossz.
  • ADAMEX9
    #4
    "A nagy többség még mindig a Gingerbread, vagyis a 2.3 mellett voksol, ám nem lenne meglepő a gyors változás megindulása."
    Voksol = választja? A rendszert nem a User választja általában, ha nincs a telójára frissítés, akkor marad a réginél.
    Majd akkor lesz változás, ha lecseréli az eszközt egy újabbra, amin gyári ICS van.
    (tekintsünk el a főzéstől és egyéb moddingolásoktól)
  • yesname #3
    Én meg visszaesek a többségbe, mert ez az ICS egy nagy kalap kaki egyelőre. Dolgozzanak rajta csak még egy "picit". Játékszernek használt telókra biztos jó, de komoly üzleti használatra felejtős, annyi bug van benne (pl. dataroaming nem megy és hasonlók).
  • skinnyman
    #2
    Én is :)
  • AleXXXXX
    #1
    Akkor én ezekszerint beleesek abba a pár %-ba... :)