23
 • Kindle
  #23
  Tuti nem fog megjelenni 6 héten belül a táblagép és még annyira sem lesz $200 :D
 • narumon
  #22
  No akkor adj nekem egy linket a nagy tájékozottságban, ami egy ilyen kínai tabletet ábrázol 10" IPS panellel, legalább fullHD felbontással, minimum 6-7 óra akkumulátor üzemidővel, normális 3D GPU-val, normális CPU-val és 40.000 forint körül van az ára! Kíváncsian várom!
 • sanyicks
  #21
  kicsit tájékozódhatnál a sznobkodás előtt. A mai kínai cuccokban már azok a SOC-ok figyelnek mint az 1-2 éve csúcsmárkákban, gyakorlatilag már mindegyik új, ips panellal szerelve...
 • narumon
  #20
  Itt most kivételesen appla, samsung, egyéb márkás tablet kontra kínai olcsó van. Ugye te nem állítod azt, hogy a kínai noname termékben ugyanaz a cucc van mint a drágákban? Kezdve a legszarabb TN Film panel kontra IPS panel témától egészen a GPU-ig bezárólag.
 • lordsithlord
  #19
  Hm, látom megint elindult az Apple kontra más típusok viadal...

  Bár már sok helyen leírtam, de akkor ide is leírnám: az Apple 2 dologban valóban piacvezető: teljesítményben és aksiüzemidőben. Ez tagadhatatlan tény.

  Azonban sok olyan hátránya is van az Apple tabletjeinek a többiekével szemben, legfőképpen itt a bővíthetőséget említeném. Nincs beépített USB, se kártyafoglalat (tagadhatatlan, hogy lehet külön külső eszközt kapni, hogy ezek is legyenek, de véleményem szerint ez egy elég erőltetett és nem igazán életszerű megoldás), emellett én elég aggályosnak tartom, hogy míg más gyártók a jelentősen olcsóbb árú készülékeikre 2-3 év garit adnak, addig az Apple nálunk csak 1 évet vállal bővítési lehetőség nélkül, külföldön pár országban is csak felárért hajlandó garanciabővítési lehetőséget adni.
 • narumon
  #18
  Párszor már megbeszéltük a tied MÁS. Nem mondanám, hogy jobb azt sem, hogy jobban használható (és jé csak elkaptunk, hogy kínai gyerekmunkát támogatsz :P), sőt a benne lévő hardverek olcsóbbak mint az ipadban lévők, tehát nem csoda, hogy olcsóbban adják.
 • morden
  #17
  Megmutassam az én kínai tabletemet :P? erősebb mint az ipad, jobban használható , programokat szerezni rá tökéletesen egyszerű (lévén win7 van rajta ) nem is értem ki az az ember aki minden logikával szembe menve megveszi a szarabbat drágábban :D
 • AgentKis
  #16
  Ugyanazt, csak kevesebb rajta a gyerekvér!
 • narumon
  #15
  Ráérek, néha unatkozom :D
 • hurkaur
  #14
  En nem tudom hogy vagy kepes ilyen infantilis marhasagokra komolyan valaszolni, eskuszom :D
 • narumon
  #13
  No ez a nagy tévedés. Mutass már egy olcsó kínai tabletet amiben ugyanazok vannak mint egy ipadban vagy galaxy tab-ban. Nagyon nagy tévedés, hogy a kínai 40.000 forintos tabletben ugyanazt kapod mint a drágábban. Talán kicsit nézz utána.
 • gosub
  #12
  Tévedsz! A készülékek bolti árának Maximum 10%-ába kerül az előállítása. Ebben benne van az alkatrész, meló, gyár profitja...
 • MsUser
  #11
  Ja meglepődnél "Inquisitor" menyibe kerülnek valójában az alkatrészek, egy összeszerelő cégnek Magyarországon is van! Sony Ericsson, Nokia, BlackBerry, HP, Acer alkatrészeket személyesen láttam megrendelési listákon és szállítási számlákon 2 rakalap Tegra chip egy intelligens telefonba olyan kevésbe kerül hogy nem hittem a szememnek 0,7 dollár/db. a Galaxy kijelzője ami egy Android Phone nevezetű olcsó telefonban is helyet kapott nem kerül 10 dollárba és az összeszerelésért alig fizetnek, főleg nálunk itthon.
 • MsUser
  #10
  És mielőtt valaki el kezd kötekedni, hogy sokkal gyengébb egy kínai név nélküli, hát ez sem igaz mivel ugyan ott és ugyan azokból az alkatrészekből készül az alma vagy Asus, mindegyik. De nincs is jelentősége egy ilyen gyenge teljesítményű eszköznél a benne lévő dolgoknak. Csak a fogyasztói piacot lebegtessék ez a lényeg.
 • MsUser
  #9
  Miért van az hogy a Kínai gyártó nyereséges ebben az árkategóriában meg még olcsóbb is? De a Samsung a Sony az Acer a rágotalma egyszerűen nem tudja 40000.-Ft ért adni a portékáit. Talán a milliárdos költségű menedzsment reklám és egyéb a termékre rakodó dolgot kell megfizetni?
 • narumon
  #8
  No egy oprendszer terjedése miért kéne, hogy érdekeljen egy gyártót?

  Gondold végig logikusan; szerinted zavarja az applet, hogy az MS uralja a notebook oprendszerek 90%-át amikor ő adja el az egyik legtöbb notebookot a cégek közül?
  Telefonnál ugyan ez; az okostelefonok 60%-án android fut, de ettől még az apple adja el az egyik legtöbb okostelefont, szóval miért kéne érdekelnie, hogy az androidos piacon 450 cég versenyez egymással?
 • Inquisitor
  #7
  Ez marhaság, konkrét adatok vannak pl. egy iPAD alkatrész áráról. De kis utánjárással bármelyik temék gyártójának utána lehet nézni, egészen biztos nem jön ki 5-6K-ból. Van olyan telefon, aminek a kijelzője kerül 3x ennyibe és nem XXL-es bazi kijelzője van.
 • gombabácsi
  #6
  majd akkor lesz reális ára egy ilyen szarságnak ha 5-6 ezer ft-be kerül :D

  mert kb annyit ér, az ipad is :D

  amúgy röhelyes, számoljátok ki mennyiben van egy ipad egy hónapban egy felhasználónak :D
 • sanyicks
  #5
  telefon szegmensben már rég az android az elterjedtebb...
 • DontKillMe
  #4
  Magára az OS-re gondoltam. Tettek már olyan jellegű kijelentéseket, hogy az android nem alternatíva, így nem is lehet konkurencia. A jelenlegi prognózisok szerint 2014 körülre a tablet/teló szegmensben az android lesz az elterjedtebb.
 • Laza
  #3
  "Apple nyugodtan hátradőlhet, mivel teljesen más felhasználói csoportoknak kínálja a készülékeit"

  Veszik azt a 'szegények' is, csak nehogy lenézzék őket. Szakadt középiskolások és egyetemisták is iPhone-val rohangálnak, közben nincs mit enniük :)
 • narumon
  #2
  Pedig ott sincsenek pofára esések, egyedül a Samsung kínál az ő ligájukban alternatívát, de mivel folyamatosan egyre több készüléket adnak el, így nem hiszem, hogy érdekel ott bárkit is. Vagy konkrétan mire gondolsz?
 • DontKillMe
  #1
  "Az Apple piacát hidegen hagyja a dolog."
  -Ezt a nagyképű dumát már eleresztették anno az Android esetében is. Ott is kb. most kezdődnek a pofára esések.