36
  • Meridian
    #36
    Most láttam a filmet.

    A film nézhető volt, a szokásos csak egy maradhat történet-típus. Korábban is volt már ilyen, mint pl a menekülő ember. Úgy látszik ez izgatja az emberek fantáziáját.

    innét lesz pár spoiler is!

    Ugyanakkor nagyon sok logikai bukfenc és értelmetlen butaság volt a konkrét történésben, onnan kezdve, hogy a "játék" ténylegesen elkezdődött. Pl kezdve azzal, hogy a kezdő mészárlás után a maradék 12 emberből nem fog szövetkezni 7-8, köztük a potenciálisan legerősebbekkel, mivel mindenki pont atól tart, hogy csak egy maradhat, ezért előbb a legerősebbet kell - akár közös erővel is - legyűrni, mert úgy van csak esély a saját győzelemre. Ez pszichológia. Ráadásul láttam egy-két olyan jelenetet, ahol ebben a kezdeti "szövetségben" egyik csaj szerelmesen öleli át az egyik(?) "alfahímet"... senki nem fogja ölelgetni a leendő gyilkosát. Ugyanis ha tetszik, ha nem, pár nap és kettejük közül valamelyiknek meg kell halnia. A másik által... Sokkal valószínűbb az, hogy az eszesebbek összefognak és ezt a látszatszövetséget arra használnák ki, hogy közös erővel álmukban likvidálják a potenciális gyilkosokat, azaz a legerősebbnek tartott egyéneket. Utána valószínűbb az, hogy egymásnak már nem esnének, hanem egyszerűen nem ölnék meg egymást. Ez utóbbira viszont volt példa a filmben, nagyon korrektül.

    A másik hülyeség, a végén a kutyák. A tűz az erdőben még hagyján, de ezek mik voltak? illúziók? Robotok biztos nem, mert az egyik jelenetben több példány is a semmiből jelent meg egycsapásra. 3D hologram animációs harapásba senki nem fog megdögleni.

    Amúgy mindezektől eltekintve az egészről még az jut eszmbe: ez egy pofátlan előrevetítése az elkövetkezendő időkre, amelyet az un. Bildenberg-csoport szeretne megvalósítani.
    Szerintük elég nagyjából - sőt a túlélés kulcsa szerintük csak ez lehet - 500millió és 1milliárd közötti népességállomány maximalzálása a földre, mert kb ennyi az amit gond nélkül el tud tartani a bolygónk. Persze nem egy igazságos rendszert akarnak ők sem kiépíteni, hanem 50-100ezer kiváltságos felsőtízezret, 500ezer-1millió "katonát" és középosztálybelit, akik a jobb élet lehetőségeikért megvédik és közvetlenül kiszolgálják a kiváltságosakat, a többi ~999 millió pedig durva rabszolgasorsban és kényszermunkában lenne tartva. Ahogyan mindezt nagyjából ebben a filmben láthatjuk.

    Mondjuk, a spártaiaknak hasonló már sikerült az ókorban. Ugyanezt szeretnék kicsit modernebb környezetben - persze kicsit kényelmesebb és luxuskörülményekkel fűszerezve. Lehet ezt összeesküvéselméletnek is hinni, lehet, hogy az. De ha nem az, akkor íme a jövőkép.
    Persze ilyen hunger games-ek nem lesznek, mert az azonnal lázadáshoz vezetne, egyébként. Lesz helyette biológiai és vegyi terror, amivel a tömegeket kényszeríteni (vagy lebutítani) lehet.
  • kalapos01
    #35
    Tinik? LOL. A nézők többsége 25 éven felüli.
  • kalapos01
    #34
    Szegény. Tényleg a kinézet és a tömeg vélemény határozza meg, hogy mit nézz meg? A kor gyermeke, íme.
  • Ender Wiggin #33
    A tanyaarcú főhősnő már az X-men-ben is halálra irritált, plusz, ha hozzáveszem a hype-ot, akkor biztos, hogy nem nézem meg.
  • nlght
    #32
    ne csodálkozzatok, hogy kasszasiker lett, amikor az alkonyat szériából is dől a lé... ez a korszak a buta amcsi filmeké, hiába hülyeség a story a sötét, amcsi tinik bármit bekajálnak
  • BigPunisher
    #31
    + the tournament + arena + the condemned + lord of the flies...
  • zetortraktor
    #30
    És számoltad, hányan gyilkoltak?
  • nextman
    #29
    Valosabb lehet, mint felnottek eseten.
    Gyerekeknek konnyebb lehet atugrani ilyen gatakat, mert meg nem ertik, mi hogy mukodik, mit szabad, mit nem, es miert.
  • kerge30
    #28
    zetortraktor!Te mit néztél?Gyilkolni küldik "őket" és egyet hagynak túlélni!Nem volt egy bonyolult a szitu,de ezek szerint van akinek még ez is sok..?
  • finizlik
    #27
    buta vagy aki egy allomvilagban el.
  • zetortraktor
    #26
    Nem küldi senki gyilkolni őket. Túlélni küldik. A hatalom kijelöl 24 gyereket és összeeresztik őket, hogy a nép jól szórakozzon a tévét nézve.

    "max akkor működne ha erre nevelnéd."

    Éppen ezért nyernek szinte mindig az 1. és 2. körzetből kiválasztottak, mert őket erre nevelik.
  • csuszi
    #25
    nem egészen erre gondolt:
    egy idegen felnőtt = egy idegen gyerekkel.
    hogy jön ide a saját gyereked?
    btw valóban előrébb való egy gyerek, de véleményem szerint mert gyengébb, védtelenebb, és mert még esélyt sem kapott a teljes életre vagy legalább egy részére.
    de az is igaz, hogy ha nagyon ridegen vesszük, élet élet. és ő erre célzott.
    amúgy a film jó volt.
  • csuszi
    #24
    lásd afrika, ahol 12 évesek gyilkolják egymást. vagy usa, ahol szintén 10-12 évesek drogot terjesztenek meg egymást ritkítják.
    nem kell erre nevelni, elég a nevelés hiánya. még kegyetlenebbek tudnak lenni mint a felnőttek, még fel sem fogják mit tesznek.
  • bladesoft
    #23
    Már a felvetés is hülyeség hogy gyilkolni küldjük őket... max akkor működne ha erre nevelnéd.
  • bladesoft
    #22
    Szóval te leölnéd a gyerekedet magad helyet... te hülye vagy XD
    Vagy csak nagyon nagyon nagyon primitív.
  • kalapos01
    #21
    Éppen az Álomháború?
  • FxS
    #20
    Borzalmas a film. Sci-fi rajongónak vallom magam, de ez semmilyen besorolásban nem nevezhető jónak. Amerikai tinédzserbűvölő és -butító. Elképesztő, hogy milyen hype-ot kapott. Már a könyv is egy gyorsíró tanfolyam eredményének látszott, de a film az elég alacsony elvárásomat is sikerült alul múlja. Habár engem a Twilight fenomén is megbotránkoztat és az Avatarból is hiányoltam egy élvezhető és összetett történetet. Lehet velem van a gond, de ha már értelmetlen egy film, akkor szórakoztasson két órán át legalább annyira mint az Álomháború.
  • mauser81
    #19
    Ha majd családod lesz, mutasd meg nekik a lenti hozzászólásodat és kérdezd meg az ő véleményüket is.
  • finizlik
    #18
    alszent.. egy gyerek elet pont annyit er mint egy felnitt ferfi vagy no elete.... utalom az ilyeb barmokat akik kulonbseget tesznek
  • zetortraktor
    #17
    Túl kell élnie, ezért ölnie kell. Ha nyer, ráadásul dicsőséget hoz. Éppen ezért nyomasztó és szomorú az egész, hogy az ottani emberek mát természetesnek veszik az egészet. Vagy úgy érzed, hogy ilyen a valóságban nem is fordulhat elő, azért a társadalom nem errefelé tart?
  • bladesoft
    #16
    Ha nem "gyerekeket" akarnak összeugrasztani halálig tartó küzdelemben azt még meg is érteném. De egy olyan civilizáció aki arra élvez hogy egy 18 éves gyerek lassan halálra ver egy kis 12 évest... az elég beteg és önmagát degradálja le.
    Maga az ötlet hogy gyerekgyilkosság is beteg de hogy azt gyerek is kövesse el. És többet egymás után az baromság. Mennyire valós az a helyzet hogy egy gyerek egy "viadal" végére több ölést is elkövet??? És ezt 74éve csinálják a viadalt... ehh
    Ennek kb annyi értelme van mint a csillámvámpírnak....
  • zetortraktor
    #15
    "Tökéletes mintát mutat a tinédzsereknek"

    Neked ez jött le belőle? Hogy mintát mutatott? Jó.
  • zetortraktor
    #14
    Ja. Mondjuk egy íj. De jó látni, hogy milyen mai fiatal. Neki kevés volt majdnem két tucat gyilkosság, ő vért akar. Sőt, kevés!!!!! Így. Ha vér kell, a neten bőven találsz.
  • coolbboy83
    #13
    Kellett volna valami lőfegyver is... kicsit fel kellett volna tupírozni a story-t.
    Pl lehetett volna, hogy elrejtik össze-vissza a fegyvereket és meg kell keresniük, utána vadásszanak egymásra szépen... és külön helyekre, pozíciókra kitenni őket egymástól távol stb... ez így nekem kevés volt!!!!
  • gombabácsi
    #12
    pontosan leírtad a lényeget

    nem véletlen, hogy lepontozták a hozzászólásodat :(
  • bandee1
    #11
    Sokakkal ellentétben az a véleményem, hogy a film nem volt unalmas. A film kifejezetten élvezhető volt. Egyetlen gond volt: a naturalizmus a gyilkolásban. Nem votl tanulság, mint mondjuk egy Menekülő emberben. Tökéletes mintát mutat a tinédzsereknek, hogyan kell gyilkolászni egymást különböző fegyverekkel. Tanulság levonása, bemutatása nélkül sajnos a film kártékony!
  • Béka Benő
    #10
    Nagyon semmilyen lett, hála PG-13-as korhatárnak !
    A Viadalt nem lehet élvezni mert nincs vér, nincs komolyabb sebesülés. Így éle sincs a játéknak.
    Bezzeg a könyvben dől a vért, lehetett izgulni értük.
    Itt meg én magam rúgnám fejbe Peetát.
  • zetortraktor
    #9
    Minden országban van külön besorolás. Ráadásul, ott a 13 után a 17-es jön az életkornál, nálunk meg a 12 után rögtön a 16, így ha 12-es karika, akkor enyhébbek vagyunk, ha 16-os, akkor szigorúbbak, nincs középút. :)
  • mrsitn
    #8
    "erősen ifjúsági keretek és PG-13-as korhatár mellett lett megvalósítva"
    16 éven aluliak számára a megtekintése nem ajánlott

    ???
    Ezek nem szabványos megjelölések és határok?
  • Molnibalage
    #7
    Kicsit túl sok filmet hypolnak. Nekem a trailer alapján is totál zskat filmnek tűnik.
  • kalapos01
    #6
    Régen a tartalmas könyvekbe tettek egy látszattörténetet, manapság pedig a történetorientált könyvekbe tesznek látszat tartalmat, hogy elmondhassák a ma felületes olvasói, hogy "sokkal többről szól". Nem szól többről, csak éppen levédik magukat, hogy aki többet akar belelátni a dologba, az büszkén tudja igazolni magának az esetleges pozitív véleményét, hogy "Nekem tetszett, de azért, mert ez sokkal több, mint..."

    Who are we kidding.
  • endrev
    #5
    Na meg az írónak is felelőssége hogy milyen kulturális minőségű történetet talál ki, úgyhogy nálam az író már meg is bukott, köszönjük szépen a próbálkozást.

    NE ROMBOLJ, HANEM ÉPÍTS - ez a jó művész ars poeticája.
  • endrev
    #4
    Hát tényleg eléggé olyan íze van a dolognak, hogy az író kínjából már nem bírt valami eredeti, rendes történetet kitalálni... Mintha csak a drámaiskolából jött volna, gyorsan összeütötte a történetet, a plebs meg megkajálta.

    Persze a Vasököl sem a robotharcról szólt, hanem sokkal többről, szóval még nyitott vagyok arra, hogy ne egy asdasdasd-nek legyen igaza, aki csak annyi véleményt tudott benyögni hogy "ritkaszarvolt". :)
  • Erpy
    #3
    Egyszer nézhető, számomra kicsit unalmas film volt teljesen kiszámítható cselekményekkel. Kicsit nyújtva volt, tele unalmas és érdektelen részekkel.
  • asdasdasd
    #2
    ritkaszarvolt
  • Svlad Cjelli
    #1
    A jo ej szerelmere, hagyuk mar az ilyen hasonlat hullamokat! Hat meg vagytok ti orulve? Mi, most akkor soha tobbe nem lathatunk ilyet, mert olyanbol raktak ossze, ami mar volt?

    Ennyire nincs mirol irni, kedves cikkiro ur? Neha nem ertem, komolyan.