113
  • wraithLord
    Most aztán fájhat a fejük az amcsiknak, az oroszok megkaparintották a földönkívüliek féltve őrzött, hiperfejlett űrtechnológiáját...

Vagy Chewbacca megint rosszul hegesztette vissza a Millenium Falcon WC-tartályának burkolatát az utolsó birodalmi rajtaütést követően... Solo mérges lesz...
  • ProgServ
  • lapaleves
    lerántom a leplet: hétvégén halászlézni készültünk a kertben, csak kicsit sok lett a gyújtófolyadék. csúnyát szólt, nem gondoltam hogy ilyen messzi repül.
  • MacropusRufus
    rékeresve a neten az "ufo Novoszibirszk" kapcsolatra van pár érdekes cikk.
    Ezen a környéken már a 60-70.es években is láttak ilyen izéket + volt ufo lezuhanás is.

Az, hogy a képen mi van fingom sincs. Akár egy kupola is lehet, de akkor a kérdés az, hogy mi a gyíkot keresett az erdőben?
    Meg hát a titán azért nem minden fán fordúl elő, és nem hinnám, hogy egy gabona siló tetejét titánból csinálnák.
    Érdekes. Bár az is lehet, hogy csak médiahack
  • 7HTH7
    Ugyan már, nem látjátok, hogy természetes eredetű? :D
  • Zero 7th
    Neked sem erősséged a fizika, mi?
  • szasz85
    Ahhoz képest hogy 300 kilós elég könnyen lökdösi a riporter.
  • NEXUS6
    Állj! Szálljatok le, vigyetek magatokkal!
    :DDD
  • joghurt3
    0:49 körül azt mondják, hogy 300 kilós (nem 200).
    1:40 körül azt is, hogy tippek szerint a Meridián (katonai-civil távközlési műhold) darabja is lehet, aminek tavaly novemberben nem sikerült túl fényesen a kilövése.
    2:07-nél pedig a Roszkoszmosz közleménye azt mondja, hogy "Előzetes vélemények szerint a talált tárgy nem köthető az űrrakéta-technikához." Véglegeset majd akkor mondanak, ha a szakértők közelebbről is megnézték.
  • ProgServ
    A rusztikussága miatt valami orosz cucc lehet.
    Hát, az, hogy nincs ilyen hivatalos eszköz, nem jelent semmit.

Az viszont igen, hogy a titán, nem fél kiló terheléstől szakad darabokra, akármi is volt, nem szántásra használta Igor, és aki elhagyta, valszeg nem ez volt a legnagyobb gondja, lehetnek máshol is ilyesmi....izék.
  • Padawan88
    A hivatalos latin (illetve az angolban is) nomenklatúrában tényleg így van, hogy "titanium". Ezt tévesen vette át a magyar laikus publikum. A fém/anyag magyar tudományos neve: titán.
  • Khabbas
    Egyértelműen
  • Zero 7th
    Furán néznek ki nálatok a csillárok... Nálunk azért legalább a fény átmegy rajta.
  • Inquisitor
    Szerintem meg ránézésre látszik, hogy földi technológia. És valószínűleg egy nem annyira publikus műhold szerű dolog darabja lehet.
  • noland
    Ha titánium akkor ezt nyilván a Titánról hozták a Titánok titkon.
  • noland
    Egyébként ez a cucc egy csillárnak tűnik, nyilván egy helyi színház kellékét találták meg, még mielőtt valaki azt firtatná, hogy hiszek e az UFÓkban..
  • noland
    Az UFÓ kutatók biztosan tudják mi ez, nyilván van egy alkatrész adatbázisuk már az ilyen esetekre, mert nyilván nem először fordult elő hasonló. :)
  • gforce9
    Kár hogy oroszul, habár tanították, egy kukkot se tudok, max annyit hogy dá... :( Át lehetne mazsolázni pár orosz fórumot, ahol erről beszélgetnek az emberek. Ha tényleg valami tartály teteje, biztosan felismerte valaki, aki olyan területen melózik.
  • orbano
    Nem titán, titánium. Azé' nemmindegy :D vagyis már igen, mert ezek tényleg tuti jönnek. Sőt, már jöttek, bent vannak a nappalijainkban és hülyítenek minket évtizedek óta :)))
  • Alien_AM
    minmeghalunk
  • VRSDM
    a bmxembe is vannak titán alkatrészek. elkezdek félni honnan való. :|

kacsamese kedden. április egy meg odébb van.
  • AxxE
    Leginkább valószínű hogy valamiféle alkoholos ital előállításához szükséges tartály teteje, és nem csak amiatt mert az Oroszoknál találták :)
    A kupola belsejében lévő cucc az lehetett a szórófej amivel a különbözö folyadékokat adagolták az erjesztési/érlelési eljárás során. Az anyaga meg nyilván sav- és rozsdálló kellett legyen, amibe (bár nem értek hozzá) lehet hogy kell titán is, vagy a titán tartalom is szimpla parasztvakítás..
    A lényeg, hogy a bőcsi sörgyár dolgozói azonosítanák egyből a cuccot :D
  • zord01
    Ne legyetek már ennyire hitetlenek. Egyértelmű, hogy ez egy marsi gyársású RXH4416-os Föld gyarmatosító szonda hővédő pajzsa. Ez egyúttal azt is megmagyarázza, hogy miért nem égett el a légkörbe lépéskor. :):):):)
  • Gubberx
    Sztem csak egy erdei pálinkafőző üst darabja :D
  • Nos
    Egy jó kereskedelmi TV tudja, hogy kell hírt gyártani :)
    Magyarországon is, bár az UFO-s sztorit még nem próbálták.
  • petecz
    Remélem sejtitek, hogy ez egy ügyes telefon reklám! :D Amikor oda ment a riporter és elkezdte döntögetni felsírtam a röhögéstől. :D
  • Pluskast
    "A rendőrség által szigorúan őrzött tárgy"

Igen a videóból is látszik, hogy micsoda szigorú őrzés alatt van ez a mezőgazdasági magtár tetejéről leszakadt tárgy. Asszem ezek a ruszkik elitták a maradék eszüket a vodkájukkal együtt.
  • radic
    Ez egyértelműen egy reaper szemcsifedője.
  • Venom T
    Na most valami nagyon "űrszakértő" kérem szépen cáfolja meg, ennek a cikknek az UFO-ra vonatkozó állításait. Mert még a végén én is elkezdek "hinni" bennük! :)

Annyi okosságot olvastam már itt valóban hozzáértő emberektől, de most meglepődve láttam, hogy még senki sem azonosította ezt a tárgyat.

Mit tudom én: xy nemzet, xy típusú műholdjának a maradéka teszem azt. :)

Később visszanézek mert tuti, hogy lesz olyan aki egy UFO megszállás kezdetét vizionalizálja az esethez. :)
  • viasz
    MEg a fémkereskedő azt mondta a titánnal nem tud mit kezdeni, nincs benne az árkatalógusban. :D
  • mad mind
    Ki mondta, hogy nem sérült meg? Talán egy nagyobb dolog része volt a koromfoltokat meg lecsiszolta a hó amiben vonszolták.
    A fémgyűjtők meg azért nem vitték sehova, mert csak most találták meg.
  • willcox
    Ez valami egyszerű tartálynak a fedele.
  • globint
    Két dolgot nem értek:
    1/ A zuhanáskor hogy-hogy sem nem égett el, sem nem sérült meg?
    2/ A fémgyűjtök miért nem vitték a begyűjtőhelyre?
    Arra gondolok, ez egy "privatizációs maradék, valamelyik üzem egy leszerelt alkotóeleme, amit 1-2 éve ott-hagytak, és most megtaláltak, és a sok vodka után már nem emlékszik senki sem, mikor, honnan szerelték le.....!