45
  • Merces
    #45
    az arányok, azok a fránya arányok amiket mindig mindenki figyelmen kivül hagy..
  • zetortraktor
    #44
    Az ugye megvan, hogy a Walking Dead 1. évadhoz képest a 2. évadra kétszer annyi pénzt szánt a csatorna, és, hogy a 3. évadra is több pénz jut, mint a másodikra?

    "Ezeknek meg csak apenz szamit ."

    Hidd el, anyunak és apunak is, hogy rohadjanak meg. Ezek csak ilyenek. Ha nem a pénz számítanak "azoknak", akkor pár hét és nem lenne állásuk. Csak a pénz..., istenem.
  • ugh
    #43
    Tokeletesen klappol az iment felvetett gondolat sorhoz, hogy pl a walking dead sorozat minden rekordott dontott es folymatosan csokkentik a koltsegveteset.
    Ami miatt szerintem sokan elfordultak a sorozattol es majd jol rafogjak a csokkeno nezetsegre a befejezeset.
    Az oka a sok penzehes faszfej lesz az amc-nel(ha jol tudom amc-s).
  • ugh
    #42
    persze hogy nem kernek belole mert az eurekanak pl 3 szezonja kerul annyiba mint egy jobb bsg resz.
    Ezeknek meg csak apenz szamit .
    Elobb-utobb ugy is lepukkan az emberek agya,ha folyamtosan szart tolnak bele, arra a szintre, hogy mar egy iylen is eleg lesz nekik es akkor nem kell draga scifi. Eleg az ha ket szinesz egy hatter elott pofazik es repkedenk a scifi "szakszavak".
    En lattam mar eurekat az elso szeria kis idiota focimzeneje jo volt a film viszont bazi szanalom.
  • dregnarr1 #41
    Igazából nyáron a websorozat formájában kerül a közönség elé, heti 10 percben, a TV-ben meg szeptember vége felé, esetleg.
  • loky
    #40
    Én tuti nézném... nagyon bejött a BSG. S ha jól veszem ki, akkor nyáron leadják a pilotot oszt kalapot emelnek végleg?
  • scout21
    #39
    BSG előtt kb. 50 évvel korábban játszódik, vagy játszódna. Az első cylon háború idején. A fiatal William Adama kalandjait mutatná be.
  • dregnarr1 #38
    Első Cylon Háború 10. évében kezdődött volna, két évvel a Final Five megérkezése előtt.
  • plasticbomb1
    #37
    Nem vágom, hogy ez történetileg hova kapcsolódik. Valaki felvilágosítana?
  • zetortraktor
    #36
    "kinyirták a stargate universe-t is 3 évaddal a story vége elöttmikor kezdett beindulni a történet, nem kérnek ebböl leakarják huzni a rolót vagy mi?"

    Alig nézték. Nehogy már a Syfy legyen a hibás az írók bánázása miatt. Nem szokás az ilyen béna nézettségű sorozatoknak hirtelen sikeressé válni.
  • dregnarr1 #35
    Ez igazából nem csak "magyarázat" volt, erre már az elejétől lehetett számítani, az egész világot így építették fel, és a cselekmény is az elejétől kezdve így bontakozott ki.
    A mi ókori mitológiáink és világunk alapján alkotott istenség-rendszert nem dobták ki, a kolóniák használták azt, ám ahogy Platón is írt nálunk Atlantiszról, úgy a filmbeli Pythia Tekercsek is felfedték a múlt történéseit.

    Egyébként erre az istenségek-ultrafejlett civilizáció témára nagyon jó kifejtett magyarázatokat és nézőpontokat találni a Csillagkapuban, ugye szinte végig előjön a "Mitől isten egy isten" és a "Ki is ő valójában" kérdéskör. A kettő nem biztos, hogy kiüti egymást.

    Az már más tészta, hogy BSG-ben erről egyáltalán nem volt szó, ám ez szándékosan történt, mivel így mindkét fél (VALÓDI mindenható - szupercivilizáció) rajongóinak nézetei összeegyeztethetőek lettek a kialakult helyzet megoldásával: a vallás kérdéskörének feltárásának szála ugyanúgy megjelenik, mint az "ősiek által hátrahagyott" útjelző vagy irányadók a jövő hajói számára.
    Szóval a lényeg, hogy bármelyik oldal megoldását is preferálja az ember, mindkettő ugyanúgy lehetséges és elfogadható magyarázat a történtekre, a nem tetszést maximum az válthatja ki, hogy a két oldal adott támogatóinak nem tetszett, hogy nincs konkretizálva, hogy akkor most végül pontosan melyik is az igazság.

    Persze az egész sorozatnak -karakterek szempontjából- ez ugye a mögöttes tartalmi lényege, az abszolút igazság keresése és feltárása, valamint a legfőbb, sorsot és végzetet meghatározó erők mivoltának kiderítése (és helyesen, a két nézet közül egyik sem nyert megerősítést vagy totális elvetést, egyrészt, hogy a rajongók két tábora közül egyik se háborodjon fel, hogy nem az ő igazságuk a valós, másrészt ugye a sorozat karaktereinek kálváriája is eképpen teljesedhetett be).

    Egyébként, ha valaki szeretne értekezni a dologról, jöjjön át a sorozat topikjába, azt biztosan többen olvassák, na meg legalább jó helyen lesznek az írások is:)



  • Thrawn
    #34
    Hát nekem az előzetes nem jön be, nagyon kapkodó, a zene meg a Led Zeppelin gyalázása, szóval.... Amúgy meg nagyon szívesen néznék újabb BG filmeket.
  • DeviloftheHell
    #33
    ilyesmit leszavaz a sy-fy és olyan filmeket megcsinálnak amit megnézve az ember a fejét fogja? hülyék ezek? kinyirták a stargate universe-t is 3 évaddal a story vége elöttmikor kezdett beindulni a történet, nem kérnek ebböl leakarják huzni a rolót vagy mi?
  • Deus Ex
    #32
    Emellett első ránézésre ment a qkába a görög mitológiával vont, és gondosan fenntartott párhuzam is. Bár a párhuzam konzisztenciája megőrizhető, ha feltételezzük, nem csak a Baltar féle Isten létezik, hanem a koboli pantheon is, és ezek egy-egy civilizáció jellemző korszakaiban kerülnek domináns pozícióba, ilyen módon feltételezve, hogy a görög, majd római istenek százhatvanezer évvel korábban a tizenkét kolónia népeinél töltötték be az istenségek minden bizonnyal fáradtságos és sok áldozattal járó szerepét, a monoteista vallások Istene pedig Baltar istene, aki némi szabadság után vette vissza ezt a szerepet esetünkben.
    Bár lefogadom, erre RDM-sem gondolt..:-)
  • Deus Ex
    #31
    Kényelmes és ötlettelen megoldásnak találtam a vallásos vonal magyarázatul hozását, olyan nem scifisnek. Isten helyett elégedettebb lettem volna egy magasan fejlett technológiai civilizációval.
  • zileut
    #30
    Tény, hogy nem egy kemény vonalas sci-fi a Doctor Who, de akkor is szórakoztató és a humora az valami zseniális, számomra a Csillagkapu korai évadait idézi, humor szempontjából.

    Viszont azt nem értem, más kábeles csatornák miért nem nyúlnak a sci-fi témákhoz, biztos akad vmi feldolgozásra váró könyv.
    Szerintem a fantasy műfaj is drága, de ez HBO legalább bevállalta a Trónok harcát és sikerük is lett, elég csak megnézni a mostani felhajtást a második évad előtt.
  • beyondReason
    #29
    Nana, a Doctor Who-ról vagy jót vagy semmit! Amennyire idiótának tűnik éppen annyira zseniális.
  • dregnarr1 #28
    A misztikus, vallásos, hittel foglalkozó szál már az első évadtól jelen van a sorozatban, maximum az elégedetlenkedők nagy része nem vette észre. Az akkori "felháborodásoknál" is ott bújt ki a szög a zsákból, mikor kiderült, hogy a legtöbb embernek nem volt affinitása ahhoz, hogy lássa, az egész "miracle" művelet szép lassan építkezett a sorozatban, már a legelejétől. Miután pár ember kifejtette nekik a dolgot, szépen le is csendesedett a nagy részük.
    Persze ettől még sok embernek joggal nem tetszhetett a vége, de az istenkép-realizmus kettőségre fanyalgók szerintem nem jogosan reklamálnak, hisz erről szólt az egész sorozat.
  • gombabácsi
    #27
    gyűjtsenek pénzt a kickstarterrel...

    amúgy valaki elmondhatná, hogy mitől scifi ez és a többi hasonló "űrhajók közt" brazil űrszappanopera?
  • Deus Ex
    #26
    #20, #21: Emlékszem, milyen döbbent csend és felháborodás volt a BSG fórumokon a záró epizód után.

    RDM felírta a falára, hogy ez a sorozat a karakterekről szól. Kár, hogy nem írta felé tízszeres betűmérettel, hogy ez egy scifi.



    Így én is bármilyen összetett történetet el tudok látni konzisztens lezárással..
  • Ender Wiggin #25
    Bezzeg a legidiótább sci-fi, a Dor. Who töretlenül száguld a 33 évada felé...
  • NEXUS6
    #24
    Pedig de.
    Elég drága a CGI, egyrészt.
    Azonban amíg egy játéknál gyak 2-3 perc bevezető animációhoz kell az objekteket scene-ket kidolgozni, itt évadonként több órát el lehetne szórakozni ugyanazokkal, az előzőleg kidolgozott anyagokkal. Csak kicsit átállítgatni, majd újra renderelni kéne. Szal egyrészt igen drága a CGI, mert általában pár percért félévig melóznak az emberkék. Azonban itt fél éves melóval 1-2 évadra való CGI-t le lehetne gyártani, nem sokkal több pénzért.
  • orkaman
    #23
    az SGU-t azzal zárták, hogy nem kell aggódni mert a csatorna nem marad scifi (fogjuk rá xD) nélkül. sanctuary,eureka,bsg
    eureka -> utsó évad
    sanctuary -> ? nagyon sunnyognak szerintem kasza
    BSG -> lsd fent.

    gondolom pár hónap múlva:
    13.raktár -> a negyedik lesz az utolsó évad
  • Chocho
    #22
    Áh, közel sem olyan gáz, mint a Mass Effect 3-é. Kapunk egy kerek, kitárgyalt lezárást, és majdnem minden kérdést megválaszolnak. Amit nem, azt nem is kell, pont az a cél, hogy elgondolkodhassunk rajta.
  • Kingfisher
    #21
    a BSG utolsó 20 percét megelőzte 4 évadnyi kidolgozott űropera, aminek fényében az a 20 perces lezárás bennem elég sokáig tartó nyomott hagyott. De természetesen mindenkinek mást preferál. A Caprica is jó volt, de azon az első részek után látni lehetett, hogy meg fogják buktatni, mert a pankráció nézettebb ,és azon nem kell gondolkozni.
  • vg
    #20
    Az újabb Battlestar Galactika sorozat utolsó 20 perce pontosan olyan mint a Mass Effect 3 játék utolsó 20 perce; buta, összecsapott, teljesen értelmetlen kusza valami. Érthető, eleve bukásra ítélt sorozat. Hiába látványos, hiába izgalmas, tudva mi lesz az egész vége én biztosan nem néztem volna.
  • tom..
    #19
    nono, azért nem mindent! csillagszületik, éden hotel a virágkorát éli :D
    No meg a családi melodrámák..
  • coolbboy83
    #18
    Ezek mindent elkaszáltak még az SGA-t is... sajnos.
    Mostanában mindent elkaszálnak.
  • nlght
    #17
    valaki magyarázza már el pls, hogy miért ilyen drága a cgi, amikor manapság mindent kiszerveznek ázsiába és lófasz bérért csináltatnak meg mindent? mi kerül több millió dollárba mondjuk egy kb. 20 perces cgi részen? nem hiszem, hogy például a blizzard cinematics videói (starcraft2, diablo3) vagy akár más játékok videói több millió dollárba kerülnének, szal pls valaki világosítsa már meg ezt a rejtélyt...
  • cylonflatus
    #16
    Szájfáj csenöl, mi? Szánalmas...
  • patkoattila
    #15
    Értem én, hogy a pénz mozgatja a világot. De most tényleg nincs az sg.hu olvasóin kívül olyan aki normális sci-fi-t akar nézni? Vagy ez csak szándékos kitolás a csatornák részéről? Nem értem...
  • kalapos01
    #14
    Már átnevezték a csatornát 2-3 éve.
  • tomket7
    #13
    Trailer után kasza... ez vicc. Az előzetes alapján ez végre sci fi lett volna... Akkor át kéne nevezni a csatornát. Nem értékeltem eléggé a pár évvel ezelőtti világot mikor még volt SG, SGA, BSG, Star trek sorozatok, most meg semmi...
    Bár olvastam nemrég egy új Star Trek sorozat ötletéről, hátha abból lesz vmi :)
  • NEXUS6
    #12
    Én mostanában a Sliderst nézem újra. Zéró költségvetés, minimális ötlet, de az egész élvezhető, pedig csak eljátsszák, hogy adott világban minden máshogy van.

    Nem feltétlenül kell milliókat költeni minden egyes percre.
    Stargate dettó, valamivel azért nagyobb költségekkel.
  • kiralysanyi
    #11
    "nyáron pedig képernyőre kerül az Alphas második és a 13-as raktár negyedik évada, de folytatódni fog a harmadik etappal a Haven és a Being Human amerikai verziója is."

    Nem értem a SyFy-t, hiszen a BSG és az SG világa gyönyörűen felépített, hangulatos univerzumok (nekem még az SGU és a Caprica is tetszett), mindkét széria sokkal nézettebb és élvezhetőbb volt mint ezek a gagyik. Ha már főzős műsoruk is van (no comment...), igazán tudhatnák, hogy olcsó húsnak híg a leve. Mondjuk ha a B&C nem 5-10 perces epizódokból fog állni, akkor én magasról tojok rá, hogy nem a tévében sugározzák.
  • Carbine
    #10
    Én meg se lepődök. A SyFy-on nem is adnak már Sci-fi-t... ez mennyire gáz már? A 2-3 évvel ezelőtti arculat váltás jól betett az egésznek.

    A vicc az ha manapság jó Sci-Fi sorozatot akarok nézni akkor ugyanazokat nézem meg ismét amiket már láttam többször is. (ST szériák, B5, SG/SGA)
  • Deus Ex
    #9
    Emléxünk még a Star Trek Voyagerre, DS9-re és a kortárs sf sorozatokra? Ott az első néhány évadot(!) szánták arra, hogy kialakuljon a sorozat hangulata és a nézőköre.

    Ehhez képest überlol, hogy valamit a pilot trailer fázisban kaszálnak.
  • DontKillMe
    #8
    Nem vágom. ez egy animációs film. A BSG folytatást nagyon szerettem volna én is. nagyon kellemesen csalódtam benne.
  • kalapos01
    #7
    Nem. Annak számoltak utána, hogy hány embert érdekelne. És egy ilyen sorozat bőven nem vonzana tömegeket.
  • lordsithlord
    #6
    Valószínűleg utánaszámoltak, mennyibe kerülne egyetlen epizód CGI-je és inkább lelőtték.

    Sajnos ez a döntés megint a pénzről szólt.