25
  • Kindle
    #25
    Jó az Apple PR-ja!
  • narumon
    #24
    Pedig pontosan ez miatt nem lehet. Mert le és felszállásnál kellenek a nagyon pontos műszerek és az interferencia ESETLEG megzavarhatná. Néhány telefon nyilván nem, de ha engedélyezve lenne akkor szélsőséges esetben egyszerre 200 utas pofázna és zavarná ESETLEGESEN a gép műszereit.
  • Tetsuo
    #23
    LOL Ez kesz. :)
  • Tetsuo
    #22
    :) Na ja.
  • Tetsuo
    #21
    A baj az, hogy rosszul valasztottak es hataroztak meg a szabvanyokat.
    Ha egy mindennapos kommunikacios eszkoz bezavarhat egy utasszallitogepet, az gaz.
    Es nem az utas tehet rola, hanem a tervezoktol az uzmeltetoig mindenki, akik b@**tak az interferenciara es egyebekre.
  • sanyicks
    #20
    fizess 100$-t akkor lehet mindent :D
  • Ender Wiggin #19
    Éveken át teljes erőbedobással dolgozik minden mobilgyártó azon, hogy az emberiség civilizáltabb felét annyira rászoktassák a mobilra, hogy ne tudjon lélegezni se nélküle. Asszem sikeresnek mondható ez a kampány, és még csodálkoznak, hogy a paraszt még akkor is simogatja a buzi okostelefonját, mikor elvileg nem volna szabad.
  • caius marius
    #18
    Szerintem az esetleges fel és leszállás közben előadòthatò problémàk miatt nem fényképezhettél. Hülye példa, de mongyuk valami gubanc miatti, hirtelen manőver miatt eldobod a géped és mongyuk kidobod a szomszéd szemét. Vagy bepereled a légitársaságot azért mert miattuk elejetted, oszt most vehetnek neked egy új gépet. :-) Ez persze csak találgatás...
  • caius marius
    #17
    Azt egyébként elképzelhetetlennek tartom, hogy a mobil adatkommunikáciò veszélyeztetné bármiféle formában a repülőgépeket. Ha ez így lenne akkor valszeg csoportossan esnének lefelé a gépek, a szabálytalankodó agyhalottak miatt, és a nagyvárosok felett repkedő, terjedő rádiòhullámok is leszedhetnének egy -kettőt.
  • caius marius
    #16
    Nem értem mámeg minek kellett ilyen hülye címet adni ennek a cikknek? Csak az ájpadokat tiltják he? Úgy látom, hogy az sg cikkíróit továbbképzésre kéne küldeni, ahol szakemberek részletesen ismertetik velük, a különböző technológiai eszközök neveit, funkcióit, gyártóit, stb.
  • aaaaa
    #15
    A pilótafülke elég jó hangszigeteléssel rendelkezik szerintem. Egy szót sem hallanak abból, ha valaki az utastérben telefonálgat. Ha az volna gond hogy kiabálnak az emberek, akkor azt kérnék, hogy csendben legyenek, és nem a telefonálást tiltanák.
  • snapadam
    #14
    Nem tudom milyen telefonotok van, de az airplane mód nálam nem kapcsolja ki a wifit.Legalábbis használni lehet utána, mert alapesetben nálam ki van kapcsolva.

    Telefonálni nem azért nem lehet a gépen, mert zavarja a műszereket, hanem azért mert addig amíg el nem menne a térerő (200 méter magasan), addig egymást túlkiabálva harsognának az emberek a telefonba, képzeld el, hogy egy 70 méter hosszú csőben,25-en egyszerre telefonálnak...ez nagyobb veszély, mint az interferencia...légiutasok és a pilóta és saját hangját sem hallaná senki...nem beszélve az összetűzésekről, amik emiatt kialakulnának...
  • finizlik
    #13
    Minden kommunikációt lekapcsol amúgy csak le és felszállásnál kell kikapcsolni mert akkor lehetne gebasz..


    A többit azért kell mert nem fognak egyesével megnézni mindenkit ki mit csinál érted
  • nextman
    #12
    2 bajom van ezzel. Nem fair, hogy a fenykepezot, mp3 player-t, es mindenfajta eszkozt kikapcsoltatnak, amit mondasz az alapjan csak a telefonokat kellene.
    Masik, hogy ott is csak a 3G es hagyomanyos telefon kommunikaciot kellene lekapcsolni. Pl. szerintem tok jo lenne, ha minden repulon lenne wifi, es azon keresztul netezhetne mindenki. Viszont az airplane uzemmod szerintem a wifi-t is lekapcsolja, vagy rosszul tudom?
  • finizlik
    #11
    Adatkommunikációs zavarokat..

    Mert a sok debil balfasz nem képes átkapcsolni repülő üzemmódba ezért inkább azt mondják kapcsolják ki. Arra talán képesek a segg buták is


    aaaaa: Nem 1 telefonról van szó te idióta... 400 telefonról... Amik legalább 3-4 társaságnál vannak vegyesen a felén be van kapcsolva még 5 fajta kommunikáció stb... Ez a baj nem egy telefon
  • aaaaa
    #10
    Lezuhan a gép a mobiltól. Na persze. Ti meg elhisztek mindent, ha azt mondja nektek valaki. Annál kicsit jobban vannak megépítve ezek a gépek, hogy egy gagyi mobil 1-2W-os adója olyan mértékű zavart okozzon, hogy lepottyanjanak miatta. Gondolom azt is elhiszed, hogy a pénztárgép is kiakad és megzavarodik a mobiltól, ha 5 méterre tőle telefonálsz. Régebben ez volt a kifogás amiért tiltották a mobilozást a boltokban. Az emberek meg ott esnek össze halomra a villamoson, mert kikattan a pacemakerük amiatt, hogy telefonáltál mellette. Talán ennek az utolsónak még van is valami alapja, mégsem ordítasz végig a tömegben, hogy pacemakeresek meneküljetek, telefonálni fogok. Sorolhatnám még a népriogató hülyeségeket.
  • a_n_d_r_e_w
    #9
    Orlando - Chicago jaraton is ez volt.

    #5: mely levego - kifuj, ezt ismeteld el 10x, es legkozelebb aztan irj barmit is...
  • mutyi
    #8
    Ezzel az egésszel akkor értenék egyet, ha vagy teljeskörűen engedélyeznék ezeket a mobil eszközöket vagy teljesen tiltanák. Vagy minden repülőgép használjon egy olyan speciális eszközt, amely blokkol minden egyes jelet,amely veszélyes lehet a repülésre vonatkozlólag.
    Szinte folyamatosan azt látom amikor repülök, hogy még felszállás körül is simán nyomkodja valaki az Iphone-t meg hasonló készülékeket és gyak nem szólnak rá a légiutaskísérők. Hiába van ezekben a készülékekben airplne mód meg hasonló okosságok, szerintetek hány olyan felhasználó van,akinek fogalma sincs arról,hogy létezik olyan vagy elfelejti bekapcsolni stb? Mivel ellenőrizni nem lehet, így ez egy igen magas kockázat véleményem szerint.
    Én ilyen esetekben elég csúnyán szoktam nézni az adott illetőre, kockáztassa a saját életét,de másokét ne.
  • qaíwsyedx
    #7
    Mondjuk úgy hogy reális veszélye negyon nem látszik hogy lenne eddig, persze jobb félni mint megijedni.... azt h emiatt lezuhan sztem te se gondoltad komlyan
  • nextman
    #6
    De megis milyen problemat okoznanak a bekapcsolt mobilok?
    En is lattam mar jo par embert okosteklefonozni gepen, bar gondolom airplane modban.
    Engem le/felszallasnal az zavart, hogy fenykepezomet sem hasznalhattam, szerintem semmit nem tud okozni, ami barmire is veszellyel van.
  • Sliders
    #5
    Remélem mobiltelefont nem vételi üzemmódban használtad hanem repülési üzemmódban.
    Mert mobiltelefont mindig bemondják, hogy kapcsold ki. Ez szabály. Azt nagyon nem bírom ha valaki még henceg is azzal, hogy telót használ a gépen. Nem véletlen tilos még Európában is. Gondolom ha valami baj történne és miattad lenne egy nagyobb para a gépen nem vállalnád a felelősséget inkább lapítanál. Igaz ha lezuhanáshoz vezetne akkor kinyírtál pár száz embert. Végül is csak azért, hogy a qurva filmjeidet nézzed 4"-on. Ecsém. Aludjál inkább.
  • lapaleves
    #4
    vagy fel- és leszállásról van szó. rájött a sok proli, hogy hardverkönyv nélkül nem tud olyankor mit kezdeni magával.
  • narumon
    #3
    Amint a hír is mutatja ez (ezek szerint) csak amerikában, amerikai légitársaságokra vonatkozik. EU-ban nincs is ilyen tiltás, bár én USA-ban is nyomkodtam anélkül, hogy rám szóltak volna igaz német gépen ültem.
  • a_n_d_r_e_w
    #2
    Senkit nem lé láttam még ezeket a szabályokat betartani és betartatni. Felszállás után mindenki vette elő az iPadját és.senki nem szólt. Én jobb híján a telefonon olvastam és filmeztem, azért sem szóltak. Az a szabály amit senki nem vesz komolyan az nem szabály. És akkor itt bohóckodnak azzal, hogy felülvizsgálják...
  • Tetsuo
    #1
    Nem lehet konyvolvasot hasznalni repulon?! Dehat azert vettem! OMG.