31
  • tomboy013
    #31
    sanyicks te vered amúgy mindig magad nem tűnt még fel? Olvass kicsit a régi dolgok után és rájössz hogy a 80-as években azt mondták hogy jelentős fejlődést már nem tudnak véghezvinni a számítógépek kapcsán.
    Attól hogy az ember keze nem lesz kisebb még más megoldások lehetnek, nem kell korlátoltan gondolkodni. A technikánál határ a csillagos ég. De neked úgy is tök feleslegesen beszél az ember
  • sanyicks
    #30
    itt korlátolt csak te vagy, senki sem mondta 20-30 éve hogy itt a fejlődés vége csak most találtad ki, mert mindig folyamatos volt, rövid időtartamon belül érezhetően.

    De akárhogy vered magad, az ember keze nem lesz láthatatlan, és kisebb sem, így az érintőképernyő pontatlansága, és kitakarása megmarad.
    Billentyűzet előbb utóbb kiváltható lesz (bár elég nagy marhaság, mert míg a billentyűzet nem megy semmi rovására) az érintőképernyős billentyűzet elfoglalva a képernyő felét... szóval fizikai billentyűzet helyett képernyőbillentyűzet, olyan ágyúval szúnyogra megoldás, színtiszta pazarlás desktopon.
  • Amiga
    #29
    Azért különböztessük meg a "lehetőségbővítés" és a "teljes koncepcióváltás" fogalmakat. Utóbbi nem mindig jelent előrelépést.
  • tomboy013
    #28
    Lehet most még elfogadhatatlan hogy ne legyen fizikai gombsor de meg lehet ezt másképp is oldani csak nem kell korlátoltan gondolkodni mint ahogy a középkorban is tették ;) 20-30 éve azt mondtad volna hogy ilyen mobiltelefonok meg laptopok lesznek mint ma, kb úgy reagáltak volna az emberek mint most itt néhányan az én kijelentésemre. Mert ugyebár akkoriban a számítógépekre is azt mondták hogy az a csúcs és jobb nem lesz, meg hogy nem abban lesz a jövő. Csak egy kicsit el kell gondolkodni a dolgokon. Bár ha itt nehány emberen múlt volna ez akkor lehet most tényleg palatáblákra rajzolnánk. Ezzel csak azt akarom mondani hogy az amit ma lehetetlennek tartotok biztosak lehettek benne hogy lehetséges. Írtam hogy lehet nem most fogja meghódítani a piacot de igen csak reális esély van rá hogy előbb utóbb jól használhatóvá teszik. Tudom-tudom ezután is kapni fogom hogy mekkora hülyeséget beszélek... de erre annyit tudok mondani várjátok ki a végét ;)
  • MaT
    #27
    "a programokat használni akarjuk, hatékonyan, gyorsan, nem pedig megszokni" Ez igaz! Ennek ellenere en mindig nyitott vagyok az ujdonsagokra..., majd meglatjuk.
  • Komolytalan
    #26
    Érintőképernyős eszközök felváltják a fizikai billentyűzetet és az egeret, aztán fejlődünk még egy kicsit, és eljutunk a palatábláig.

    Az érintőképernyő szar egérnek, mert pontatlan, nincs egérkurzor, nincs over effekt. Az érintőképernyő szar billentyűzetnek is, mert nincs segítség a gombok elhelyezkedéséhez, nincs feedback, nincs pozícionálás segítés 10 ujjas gépeléshez (megvan hogy F és J betűn mi az a kis bütyök)? Ez fejlődés? Az egértől egy speciális területen jobban használható érintő képernyő az itt kezdődik. Csak ez bő 700eFt, és gép nincs is hozzá. És ez is csak szabadkézi rajzra jó igazán, nem minden grafikai tevékenységre - office/fejlesztői tevékenységről ne is beszéljünk. És ezen is vannak fizikai gombok, meg egyéb kontrollok, ami nélkül kalap sz.r lenne ez is.
  • Andr0
    #25
    Egy excel táblát kezelj már egér nélkül... :D
    Tablet tökéletesen haszontalan Excel és tsai használatára. Ez munkára több mint szar.
    Sosem fog eltűnni a billentyűzet+egér (amíg nem lesz jobb)

    BTW a win8 egészen jó lett, de a vállalatok nem fogják megvenni, mert munkára most a win7 fényévekkel hasznosabb.
  • sanyicks
    #24
    mondjuk a fizikai gomboknak vagy hiányuknak és ezeknek a csempéknek úgy egymáshoz köze nincs de nem gáz. Ezek csak animált ikonok... de ezen kívül pont ugyanolyanok mint eddig. Sőt annyira olyanok mint eddig, hogy notifier ikonok évek óta így működnek, animálva vannak, információt közvetítenek, csak nem foglalnak el egy fél képernyőt.

    Egyébként mondjuk egy 3d modellezőprogram, dokumentumszerkesztő, vagy egy játék ikonja milyen információt kéne közvetítsen? Meg kéne érteni hogy a faszbúkozás, és az időjárás nézegetése a legtöbb embernek kevés ;)
  • Mike
    #23
    az hagyján, de egy excel táblát rakj már össze numpad nélkül, gyorsan és hatékonyan
  • who am I 7
    #22
    biztos örülnének neki a programozók :D
  • skinnyman
    #21
    Komolyabb célokra, tehát mindenre, ami nem az agyatlan tartalomfogyasztást jelenti. Már a személyes emailezés is ilyen, de ilyen a dokumentumszerkesztés, minden fejlesztői munka, igazából bármi, ahol előkerül a szövegbevitel...
  • asgh
    #20
    "mindig a billentyűzet fog a fő beviteli forma maradni ezeknél, mert nincs nála jobb, hatékonyabb"

    Mármint milyen célra?
  • skinnyman
    #19
    Soha nem fognak eltűnni a fizikai gombos eszközök, laptopok, asztali PC-k mindig lesznek, és mindig a billentyűzet fog a fő beviteli forma maradni ezeknél, mert nincs nála jobb, hatékonyabb... Az ilyen tile-os bohóckodás meg legfeljebb egy tableten viselhető el, asztali gépen ha valaki hasznosat is akar csinálni az ember haja hullana ki tőle...
  • who am I 7
    #18
    aha, 512-es photo real ikonok gagyik ühm...cseréld le a c64-ed füttyőke.Másrészről sokkal szebben meglehetne ezt oldani, nagy felbontású matériával, ikonokkal.De még 2 generációt várni kell rá attól tartok -.-
  • tomboy013
    #17
    Előbb utóbb el fognak tűnni a fizikai gombos eszközök. Lást a mobilpiacot. Már alig gyártanak nyomógombos példányokat. Szerintem így lesz ez a laptopokkal is.Lehet még kell neki egy pár év és ha nem is ennek az oprendszernek de az ilyen jellegűeknek nagy jövője van. Mennyivel igényesebb és jobban használhatóbb egy folyamatosan információt közvetítő tile egy hagyományos ikonnal szemben? Sokkal.
  • usersg
    #16
    "amint lefutnak a laptopok és jobban előtérbe kerülnek a tábla PC-k."

    Ezt hogy kell érteni? Szerinted a használható eszközöket eltüntetik és csak divatkütyüket lehet majd választani? Mert ez elég hülyén hangzik így.
  • usersg
    #15
    "kis hasznalat utan hozza lehet szokni."

    Az a baj, hogy a programokat használni akarjuk, hatékonyan, gyorsan, nem pedig megszokni. Ez a felület pedig pc -re nem jó. Nagyon nem. Akkora visszalépés, hogy nem is találok rá megfelelő szavakat.

    Az meg hogy kétféle felületen kétféle programrendszert kell használni, égbekiáltó marhaság. Mert ugye a metrós IE az nem az az IE. Kíváncsi vagyok hogy az átlag felhasználóknak hogyan lesz majd ez megmagyarázva. :D
  • MaT
    #14
    Meg megse fog jelenni hivatalosan es mar jonni fog ra valami okossag ami visszateszi a start menut a regi helyere. Amugy kiprobaltam a fejlesztoi elozetest, en nem nagyon ertek a mindenfele kis aprosagokhoz, mezei juzer vagyok es megkell, hogy valjam meggyult vele a bajom. Elsore bonyolult, atlathatatlan, de kis hasznalat utan hozza lehet szokni. Habar arra nem jottem ra, hogy programot amit a csempes feluleten nyitok meg, hogy a fenebe kell bezarni. Mert visszamegyek egy klikket es ugyanugy, mint az okostelefonokon, a memoriaban marad esa ctrl-alt-del megnyomasa utan a task manager vagy mi a fene alatt tudom csak bezarni. Aztan lehet en varok el tul sokat, de nekem ne fusson semmi a hatterbe amire nincs szuksegem. Vagy en vagyok bena es nem tudom bezarni? Mindegy, kivancsian varom ezt az egesz 8-cas szeriat.
  • Tiro2
    #13
    Az az igazság hogy önmagában szép a felület. Mobilra jó, tablet pc-re kiváló, de rendes pc-re nem jó... felraktam és idegesített... a sima asztali felületen is amit módosítottak a kerekített helyett kocka ablakok stb. inkább egy pici visszalépésnek tűnik. Be kell vallani pc-re nem jó de kisebb eszközökön remekül használható. Én felraktam a rainmeter-t rátoltam az omnio skint kicsit személyre szabtam és nem kell váltogatnom a két felület között. szal én lehet maradok a win7-nél :D
  • tomboy013
    #12
    Akkor maradsz a gagyi régimódi ikonoknál és probléma megoldva
  • who am I 7
    #11
    külsőre még mindig igénytelen fos, ezekkel a bu*inagy csempékkel és 16x16-os 16 színű igénytelen ikonokkal.Másrészről nem értem mi a tökömnek kell a deszktopon lennie a frequent oldalaimnak, bu*inagy csempéken.Tableten se tetszik ez, gépen pedig agybeteg megoldás egérrel, a külcsínyre meg csak az igénytelenség jut eszembe.Az 1 színű csempék és 16színű ikonokkal együtt.
  • Kovász
    #10
    Jó ez, sztem tableten tökéletes megoldás. Csak annyi kell, h a kis kockákon ne a honlapok ikonjai, hanem az élőképek jelenjenek meg:)
  • vision5
    #9
    +r
  • vision5
    #8
    A régi touchsceenes info képernyők jutnak róla eszembe :-)
  • vision5
    #7
    Kockáknak kocka felület... hova tűnt a szépérzék?
  • tomboy013
    #6
    Szerintem baromi igényes. Úgy gondolom ráfért már az oprendszerekre is egy vérfissítés, mert régóta dominál az ikon és számomra kezd unalmas és régimódi lenni. Ráadásul jól is használható és gyors. Ha nem is most rögtön de elég széles körben el fog terjedni amint lefutnak a laptopok és jobban előtérbe kerülnek a tábla PC-k.
  • Mike
    #5
    nemtom, nekem ez a felület így elsőre nem igazán jön be
    a mobiljuk is ilyen, brrr
  • karesz6
    #4
    Feltettem a win8 bétát. Meg kell valljam pozitívat csalódtam. Féltem tőle nem tartottam jó ötletnek, most sem vagyok biztos benne hogy az de egyre jobbaan tetszik. Gyorsabb lett, pc-n egérrel is szélvész sebeséggel lehet benne navigálni van benne néhány igen hasznos kis app és a tény hogy minden eszközömön ugyanaz az op rendszer futhat hogy is mondja... biztosít bizonyos előnyöket. Várok egy évet a megjelenés után és ha ki tudják használni ezeket akkor lehet váltok. De addig is google párti maradok. Amúgy a design nem igazán jön be.
  • hurkaur
    #3
    nocsak, hol van a szokasos m$ winfos trollkodas ? :S
  • tomboy013
    #2
    Nah ez nagyon király lesz. Várom már a windows 8-at =)
  • dyra
    #1
    Fantasztikus! Hál isten Operát használok jobbára így kimaradok.