A megérkezett a Prometheus eddigi leghosszabb és legjobb előzetese is

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hat igen technikailag fejlettebbnek tunnek ahhoz kepest, hogy elozmeny... 😊
NEXUS6
Errõl az jut eszembe, hogy az a dúrva, ha megnézzük a 2001-et, meg a 2010 Ûrodüsszeiát akkor a 2001 valahogy modernebbnek, idõtlenebbnek tûnik.

Scott azért elég jól adja elõ, hogy 2 sci-fit is õ csinált, amit azóta is másolnak, Alien + Blade runer. Persze a látványhoz kellettek olyan emberek, mint Giger, vagy Syd Mead.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Eltekintve attól,hogy a Nostromo ûrhajó MS-DOS rendszerrel üzemelt és "Anya" kb. egy Junoszt-tv méretû/külsejû monitorból üzengetett,az Alien szerintem technikailag alig-alig avult el,mert egy hideg kórház és szerelõmûhely ötvözetének volt megcsinálva a teherhajó.Ha lézerágyúval meg csillogó kijelzõkkel lett volna telepakolva,már biztos mókásabbnak tûnne.Az a film a suspense miatt ma is a személyes kedvencem.Csak remélni tudom,hogy sikerül Scott mesternek valami félelmet gerjeszteni (bennem).
NEXUS6
Sajnos a sci-fi filmek tudnak a leggyorsabban öregedni.

Ma ha látunk egy 15 éves moziban valami katódsugárcsöves kijelzõt, akkor az egész már nagyon gagyinak tûnik. A SW ep. 4-ben, amikor Artu-ról leszívták az adatokat, akkor nagy bika kábeleket raktak rá. Aztán lejött róla egy kb 40 kb-os vektorgrafikus rajzocska a halálcsillagról. USB/wifi akármi, ugyanmár!😄

A Prometheus sok szempontból már eleve is retró. Pl a az ûrhajósok ruhája sokkal jobban hasonlít valami 50-es évekbõl származó álmodásra, mint akár a 70-es évek sci-fi-jére. Ez az egész viszont rögtön egy kortalanabb filinget ad neki. Ha jól sikerül a film, jó eséllyel így tovább marad a nézhetõ sci-fik között, mint akár az Alien.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Zocsi
@: 30 éves fikciókat? 😊 Azért elég sok sci-fi rendezõ merítkezik a '40-70s évek regényeibõl, vagy még korábbiból... Mellesleg azért science-fiction design-ban el lehet azért képzelni retrospektív vonalat is. Talán a 2009-es Hold c. film jó példa erre, bár annak steril képi világa nehezen hasonlítható össze Ridley indusztriálisabb vízióival.

Mindenesetre nem hinném, hogy zavaró lesz a filmek közötti efféle különbség. A korral való haladás és az, hogy képesek vagyunk elvonatkoztatni a látottakat és hallottakat annak mélyebb jelentéstartalmától teszi ezeket a folytatásos filmeket szórakoztatóvá... 😊
Amúgy tényleg elég spoiler-es a trailer, de mindenképp moziban nézõs. Csak attól félek nem lesz elég nyomasztó az atmoszférája a sok csili-vili fényeffekttõl.
Várós!!

Zombee
Az EP3-ban nem technikai okai vannak, nyilván direkt hasonlít, utal ott már minden a régi trilógiára.

A Prometheus-ban szerintem jó lesz ez így. Az Alien idejében úgy képzelték el a fejlett késõbbi évszázadokat, ma pedig így. Egy sci-fi esetében nem lenne értelmes dolog 30 éves fikciókat vászonra vinni.

Ezért tetszett a Star Wars 3. részének a vége, ahol a hídon sétafikál Darth Vader és a hajó mûszerei már hasonlítottak a 4. részben található nagy kapcsolós, ilyen-olyan kijelzõs, tekerõs, ,,régimódi'' nagyon épített hatásúra. Holott elõtte kicsivel (1-2 rész) már modernebb csodák voltak mindenhol 😊
Hasonló ,,visszafejlõdés'' szerintem más filmnél, sorozatnál is jópofa lenne.
az isten verje a faxát a rohadt nyominger hallivudba , már semmit nem képesek megcsinálni rendesen mi ez a szánalmas HDRIs grafika aszódjatok meg......
A 8-ik utas '79-es film.
33(!) évvel ezelõtt nemhogy nem állt rendelkezésre olyan technológia amivel olyan sci-fi elemeket tudtak volna beletenni a filmekbe, mint ma (állítólag Lucas is azért kezdte '77-ben a 4. résszel a Star Wars sorozatot, mert az elsõ három részben lévõ droid harcokat egyszerûen nem tudta akkor úgy megvalósítani, ahogy akarta), de a sci-fi környezet is eleve mást jelentett az embereknek akkoriban.

Gondolj csak a régi Star Trek sorozatban a hídra, ahol a falakat telepakolták ledekkel és kész is a harmincakárhány-századbeli hipermodern környezet; az akkoriak ámultak rajta, mi már csak mosolygunk 😊
Sõt, már ma sem lenne a legkorszerûbb a Bolygó nevébõl az a pittyegõ érzékelõ, de a filmélményt tekintve azért nagy flash volt, mikor egyszer csak megjelent egy pont a kijelzõn, majd több tucat követlen Ripley elõtt, holott Õ nem látott sehol semmit.. 😄
ilyenen akadj fel utoljára.
Az elõzetes alapján csak egy apró problémám van. Ez ugye elõzményfilm?
Ennek ellenére kb. 2X fejlettebbnek tûnik az emberek technológiája mint a 8-ik utas vagy az 57 évvel késõbb játszódó Bolygó neve: Halálban. Ott szó sem volt 3D-s kivetítésrõl stb. stb.

NEXUS6
A múltkor a csúcs a Dzson Kárter volt, leadtak 10 percet a filmbõl. Eszkész! Legközelebb egy ruszki kamerás torrenttel fognak reklámozni egy filmet?
;D

IMYke2.0.0.0
Pontosan - ezért nem nézek én sem trailereket.
A 2:30-as Prometheus trailer volt a kivétel.
Ezt már nem nézem meg.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Sajnos egy majd' három perces elõzetest nem igen rendeznek le nagy jelenetek bevágása nélkül.
A Die Hard 4 óta pont hogy igyekszem elkerülni az általam kivételesen jónak tartott filmnek (Hobbit, Prometheus, Batman stb.) trailerjeit; inkább menjek el látatlanban egy filmre - ezáltal eleve elvárások nélkül - és mondjam a mozi végén, hogy "volt már jobb is", mintsem menjek el egy filmre és az összes jó jelenetnél ilyesmit mondjak magamban: "ez az elsõ trélerben benne volt.. ez a másodikban.. ez a szereplõ nemsokára haldokolni fog a másik karjaiban, a tréler szerint"
Igen saojnos elég sok volt a spoiler, de ennek ellenére sztem maradt még pár meglepetés. Én biztos, hogy ott leszek a premier napján a moziban...
Nekem nagyon bejönnek a scifik! Úgyhogy várom! Igaz kicsit elcsépelt, de a látvány talán kárpótolt! Ennyire hülyék nem lehetnek, hogy bemennek a szarkofágok közé és még matatnak is benne!

AMD 975 X4/4015 GHz, 90 GB Kingstone SSD Radeon PowerColor HD6950 2 GB, 8 GB DDR3/1600 MHz BF3: [H]WhiteR

Oroszul rettenetes volt.
Ugyanez itt van angolul
NEXUS6
Na nekem itt a határ, szerintem ezt sem nézem meg.
Szeretek a moziteremben meglepõdni. <#wilting>

Kínában az adócsalásért pár hónapja még halálbüntetés járt, nem vagyok biztos, hogy a spoilerezés kisebb bûncselekmény, még ha a film kiadója csinálja is.<#nyes>