6
  • Komolytalan
    #6
    Amit szerintem nem vesznek figyelembe az elemzők:
    - Senki se "közösségi" játékra vágyott, hanem jó, online, MMO játékra. A közösségi oldalak csak segítették ezeknek a játékoknak az terjedését azzal, hogy több embernek megmutatták, hogy van ilyen.
    - Nem csak Zynga létezik. A diagram a Zynga aktív felhasználóit mutatja, nem a világ online játékosainak felhasználóit. Nyilván erősödött a konkurenciájuk.
    - Én FB-n sose játszottam, de iwiwen igen. Az első játék után otthagytam őket, és azóta a játékot gyártó cég honlapján játszom. Így megszabadulok a közösségi oldalba való beágyazás okozta defektektől: kisebb méret, ha nem megy a közösségi oldal, akkor nem tudok játszani, átalakítások után nem tudok játszani, stb. Logikus döntés, hogy ha valamit már 1x megtaláltam, akkor nem fogom még1x megkeresni.

    Persze ettől még megállhatott a piac bővülése, de azt hogy szűkülne, azt nem igazán hiszem. Nagyon sokan megtalálták ezekben a játékokban a számításukat, akiknek nem jött be, azok 5 perc után otthagyták őket, akiknek meg bejött, azoknak nincs okuk mással játszaniuk - ha egyet megunnak, ott van helyette a másik, ráadásul több is mint 2 éve.
  • duke
    #5
    "Eddig tartott a közösségi játékok előrenyomulása "

    Bassza meg errol jol lemaradtam, nem is tudtam hogy vannak kozossegi jatekok. Persze valoszinuleg azert, mert egyetlen ilyen buziszajtra sem regisztraltam.
  • Archenemy
    #4
    nem akarok felvágni, de megmondtam, amikor a zynga tőzsdére ment, hogy nem fog tovább növekedni ez a szegmens :) (most már csak azt kellene megmondanom, hogy akkor viszont mi fog növekedni :) )
  • dzsagon
    #3
    zynga lufi
  • Rotcsa
    #2
    Szinte már csak ezért megyek fel Facebook-ozni
  • Rotcsa
    #1
    Marvel: Avangers Alliance