4
 • llax
  #4
  Kicsit hasonló a helyzet a zenei albumok esetéhez (de lehetne példa sok hazai napilap: nincs nyomdai - szállítási - kézbesítési költség, mégis az eredeti ár 70-90% -ába kerül az "e" változat; egy havi szerver bérlet gyak. kevesebb mint egy nap alatt megtérül, a többi extra haszon).
  Ugyanazt az (teljes) albumot nem egyszer olcsóbban meg lehet venni audio CD-n, mint elektronikus úton... Pedig mind a könyvek, mind a zene esetében egy hosszú sor költség elmarad elektronikus árusítás esetén... Egyszerűen sokszoros haszonkulccsal dolgoznak a hagyományos kereskedelemhez képest, így hiába is várják a nagy áttörést...
 • mad mind
  #3
  Az amazon kereskedő. Ezek a kiadók a könyvpiac nagyrészét lefedik az angolszász területeken.
  És tényleg pofátlanok az árak. Volt hogy egy könyv újonnan 10dollár volt, míg ugyanaz e-könyvként 14. Röhög a belem.
 • Poetro
  #2
  Azért ez a pár cég elég kicsi a teljes elektronikus könyv piachoz képest. Tudtommal jelenleg az Amazon a legnagyobb (elektronikus) könyvkiadó, és ugye ők legfeljebb csak közvetetten érintettek a dologban. Ugyanakkor az árakat igazából az Amazon diktálja, legfeljebb 10-20 százalékkal szoktak fölé / alá menni, igazából csak a piaci verseny miatt. Szóval nem hiszem, hogy ez a globális piacon nagyobb változásokat jelentene árak tekintetében, legfeljebb fizetnek a fenti cégek, és tovább folytatják a harácsolást.
 • gforce9
  #1
  Hátha kapnának végre a kiadók is egy pofont.... jó lenne precedensnek.