15
  • botyika
    ja, nekem csak annyi jön le, naés? rohadjon lakat alatt az összes barom akinek az a szórakozása hogy értelmes tevékenység helyett szétcseszik más munkáját, vírust írnak, stb. egyébként igazán leírhatnád szerinted milyen haszna és jótékony tevékenysége volt azzal a lulzsec-nek hogy ddos támadást csinált egy játék szerverei ellen. ez nem rámutatás gyenge pontokra vagy ilyesmi, egyszerűen csak nagyon ráértek és poénból kibasztak egy valag emberrel egy kicsit. a véleményem az hogy aki másnak szándékosan kárt okoz az menjen az anyjába. vajon miért nem csinálják ezek a hackerek mondjuk azt, hogy ha észrevesznek egy biztonsági rést egy rendszerben, akkor írnak nekik mondjuk egy levelet, vagy egyéb nem ártó módon jelzik a hibát az üzemeltetőnek?
  • lordsithlord
    Azért azt ne felejtsük el, hogy ezek a hackerek elég sok embernek komoly anyagi károkat okoztak. Persze nem a multimilliárdos ürgéket sajnálom, hanem azokat, akik ezen hackerek akciói miatt esetlegesen elvesztették állásukat (lásd olyan informatikusok, akiket bűnbaknak kikiáltva kirúgtak, vagy a kisebb webtárhelyszolgóltatók, akiknél túlterheléses támadásaik miatt leállt a szolgáltatás és ezért fizethették a kötbéreket, stb.)

Szóval rendben, lehet, hogy vannak pozitív cselekedeteik, de abban ugye egyetérthetünk, hogy a cél nem szentesíti az eszközt.
  • wildstorm
    Hatalmas problémákkal kell megküzdened nap, mint nap.

Az a baj, hogy sok embernek csak annyi jön le, hogy a köcsögök miatt egy napig nem tudott játszani. Az persze nem lényeges, hogy ha az adott cég termékét "illegálisan" használod akkor perrel/szabadságvesztéssel/pénzzel fizetsz érte. Míg a cég a személyes adataidat és a bankkártya adataidat kb. txt-ben tárolja...
  • nlght
    sajnos a média már régóta manipulál kevés az objektív hírközlő (nálunk meg még rosszabb a helyzet)

a lulzsec-et nem siratom annyira, de Jeremy Hammond ("Anarchaos") az anonymous tagja is elvileg és ha őt is megzsarolja az fbi és köpni fog, akkor lehet h lefejezik az anonymoust... az meg gáz lenne, mert míg az usa csak a saját gazdasági érdeke miatt játsza a világ csendőrét (és ferdíti el az igazságot), addig az anonymous önzetlenül és ingyen tárta a világ elé az igazságot (pont úgy mint a wikileaks), ezután meg majd jön a befeketítés, boszorkányüldözés, rájuk húznak mindent amit csak lehet és egy koncepciós perben a világ ellenségeinek ítélik őket... ilyenkor utálom a világot rendesen... a stratfor féle magánCIA elleni akció pedig kitüntést érdemelt volna, kár hogy az amcsi hatalmasok kezében van a cég, ahogy az fbi is csak egy játékszer nekik...
  • botyika
    egy napra lebénították az EVEonline-t, így nemtudtam játszani aznap. örvendetes hogy letartóztatták őket.

:)
  • mlori11
    kár értük
    van valakinek egy jó pw hacker programja(faceboook...)
    :)
    Nem komoly...
  • raveride
    b*sszák meg! én mindig örültem ilyen hackercsoportoknak, mert néha úgy megsz*patták az amerikai kormányt, hogy az csak pislogott! Jah és Usa-ra a legnagyobb csapást interneten lehet mérni!
  • gombost
    Pontosan. A két gyerekével "zsarolták".
  • item
    Na,most majd azzal jönnek, a hatóságok,hogy a letartóztatás miatt,az anon megtámadta a facebook-ot és azért állt le több országban is pár órája. A hiba oka inkább az újonnan beállított dns szerverekben keresendő. Aki azt elhiszi,hogy az anon volt a tettes,az eléggé agy mosott már. Persze a media már szajkózza,hogy biztosazokarohadttenoristákvoltakmármegint.
  • kanduhr
    Vagy simán csak alkut kötöttek vele, hogy ne üljön annyit, vagy ne ott, ahova eredetileg küldenék.
  • item
    Gondolom elég jól "ösztönözték" hogy működjön együtt,mert ha nem,akkor irgumburgum és még a családodat is meghurcoljuk stb stb... Simán eltudom képzelni a dolgot,hogy olyat mondtak neki,ami miatt önként és dalolva tett terhelő vallomást a többiekre.
  • ManoNegra
    Ez a jogi megfogalmazás tökéletesen megfelelő lenne pár bankárra és hasonszőrüre is, csak a nagyhalak felfelé buknak.
  • dzsagon
    a nagyarcú köcsög ma már biztos nem ilyen vidám
  • Narxis
    Ne arra gondolj összeesküvés címén amit ti és barátaitok folyamatosan lejárattok a dili topikotokban. Ez jogi megfogalmazás, kvázi olyan mint nálunk a csoportosan elkövetett ez vagy az.
  • ManoNegra
    további kettő ellen pedig összeesküvés címén vádat emeltek.

Paranoid konteósok ezek a hatóságok...