4
-
#4 Jah gondolom a példa az IBM, aki mióta kiszállt a PC piacról jobban megy mint valaha. Ezt irigyli sok gyártó. -
#3 Hááát nagyon kevés cég van a világon akinek jelenleg jól megy a PC részlege, azok is jellemzően kínai cégek. Egyszerűen akkorát lassult a PC piac, hogy hirtelen túl sok szereplő lett a piacon, a lelassult piac nem képes eltartani őket. Valakik váltanak, valakik maradnak, valakik kihalnak. A szokott forgatókönyv. Tavaly szálltam ki én is végérvényesen a Pc bizniszből. -
#2 Remélem a monitor gyártást nem hanyagolják el, mert ott a legjobb ár/érték aránnyal rendelkeznek magasan. -
Doktor Kotász #1 Ha én nagyrészvényes lennék, küldenék egy levágott lófejet az ágyába.
Ha a PC-üzletáguk veszteséges, az azt jelenti, hogy abban az üzletágban szarul végzik a dolgokat, nrm azt, hogy az alkalmazások jelentik a jövőt. Mert az az üzletág is csak addig működik, amíg a hardvert és a szoftvert együt árulják.
Tipikusan olyan idióták, stratégia nélküli balfaszok lehetnek a Drllnék, mint anno a Commodornál, applenél. Be is csődölt mind a kettő. Ha Steve Jobs nem megy vissza a saját pénzével, meg Bill Gated tőkéjével, és nem bassza ki az egész vezérkart, ma az apple sem lenne sehol.
Ez a mentalitás elmegy egy tőzsdecápa cégfeldarabolónál, egy ingatlangurunál, hogy ezt bezárjuk, azt eladjuk, innen kivonjuk a tőkét, és dobbantunk, ha kedvező az árfolyam, de egy IT-cégnél katasztrófális bukást eredményez.
Mellesleg nem a PC-nek álldozott le, és nem a tableté a jövő, hanem monjuk két év helyett három év múlva cserél konfigot a user, köztes időben meg vesz egy tabletet.