7
  • Oszi0101
    #7
    A zöld-IT miért egyenlő azzal, hogy vegyél újat? Ha kevésbé erőltetnék a vegyél-vegyél-vegyél eszmét, akkor kevesebb energiát használnánk el a gyártásra, szállításra. Kevesebb szemét is keletkezne. Lenne idő kifejleszteni és használható, nem félkész állapotban piacra dobni a legfrissebb termékeket. Tudom, hogy pénz kell a fejlesztéshez. De nézzünk meg egy Apple, vagy Sony (kívánt márka behelyettesíthető) modellfrissítést. Fél-, egy-évente kapunk egyel nagyobb vinyót, meg 100 megahertzcel gyorsabb procit és ezzel kész egy teljesen új modell. Szerintem ez túlzás.
  • gforce9
    #6
    Az más kérdés, hogy mi működik jól és mi nem, de hogy egy utolsó vacak app is maga mellé még 2 fajta alkalmazást akar feltelepíteni meg automata updatert, meg a tökömtudja még mit, holott használod össz 2x és annyi, addig milyen zöld it-ről beszélünk? Én oké, hogy ki tudom szemetelni a gépet, de egy tapasztalatlanabb felhasználó nem tudja. Aztán egyre lassabb és lassabb a gépe, növekszik a bootidő, a processzorhasználat. A szoftverek írásában-telepítésében-kapcsolásában, ha pici szemléletváltás történne, már sokkal kevesebbet fogyasztanának a számítógépek.
  • MsUser
    #5
    Minden ismerősöm SKYPE-ot használ és én is, amikor külföldön dolgozom jól jön. Nem hiszem hogy el hagyható, semmilyen működő alternatívája sem volt pedig mindegyiket teszteltük! Lassúak és megbízhatatlanok, egyedül a Skype működik kontinenseken és több ezer kilométerre egymástól "sok szolgáltató, és szerveren át" tanácsot jó adni ha tapasztalt és jó szakember vagy de egyébként csak egy vélemény.
  • Zolly75
    #4
    Melóba kötelező használni. Amúgy kösz a tippeket.
  • finizlik
    #3
    Ki az aki még használ Skype-ot? Ott a Gtalk, jobb, kevesebb kell neki, OLCSÓBB a hívás.

    Amúgy meg telefonra ott a Viber. Ha van mobilneted ingyen hívsz és küldesz sms-t.
  • Zolly75
    #2
    Ja, vagy pl. a Skype 114 MB memóriát foglal készenléti módban nálam. Mindig is szenny szoftvernek tartottam. (Adobe-okkal eggyütt). Ugyanaz a Trillian-nak pl. 7 MB.
  • gforce9
    #1
    Emellett nem ártana, ha a szoftverfejlesztők is kicsit visszavennének, hogy 1 olyan alkalmazás, amit csak évente 2x használ az ember, ne tartalmazzon állandóan a háttérben futó folyamatokat. Vagy ha tartalmznak is, ne az legyen telepítésnél a default.