40
-
Sunrider924 #40 Attol fuggetlenul hogy a hangvetel pozitiv, az itteni cikk enyhen szolva felrefordit dolgokat, mar csak ezert se ajanlom referenciakent. Mint irtam, ez egy jatekismerteto cikk, es ha jon par divatfikazo es top comentenk otthagyja az odahanyt okorseget, az speciel engem kicsit zavar, foleg hogy utana kiderul hogy kb tukorbe fog fel mindent a jatekrol es feloldalas wall of textbe irkalgatja az okorseget. Reszemrol ennyi, persze az egyszeri jatekos annak hisz akinek akar... -
mrsitn #39 A játéknak egyetlen nagy hibája van, ami miatt én abbahagytam. Rendkívül könnyű. Átértem egy területre, megvettem az alap zöld cuccokat, majd beleraktam a gemeket, és ott álltam a horda közepén és nem haltam meg. Annak meg mi értelme van ha le kell butítanom magam hogy élvezzem a játékot ...
Azért az elején okozott pár kellemes órát. -
#38 Mindkét cikk pozitívan értékeli a játékot és nagyrészt ugyanazt írja le mindkettő, úgyhogy nem értem a problémád,azt leszámítva, hogy divat fikázni az itteni cikkeket. Nem mindegy, hogy milyen az értékelés, ha neked tetszik a játék és még sokaknak? Speciel engem sosem zavarnak mit írnak, úgyis én döntöm el, hogy nekem tetszik-e a cucc, vagy sem, fölöslegesen nem fogok idegeskedni egy rossz írás miatt :-) -
Sunrider924 #37 Ha valaki meg olvassa ezt a topicot, bar remelhetoleg nem ,akkor annak itt egy normalisabb ertekeles: http://www.gamekapocs.hu/cikk/1801/kingdoms_of_amalur_reckoning_teszt -
Sunrider924 #36 Jaja, csak akkor azt kelett volna idekaparnod a hatgombos hanyas helyett is, hogy szerinted/neked ez a jatek nem bejovos. Kis kulonbseg van akozott hogy valami szar vagy hogy neked nem tetszik. Nekem meg te nem tetszel, akkor te szar vagy? -
#35 Ez a tagmondat nincs 40%. De tenyleg erdekelt volna.
Szandekosan es oszinten tuzdeltem tele az irasomat olyan szavakkal, mint "szerintem", "szamomra", "nekem", "velemenyem", "tunik", "benyomas".
Tovabba nem szukseges egy egesz tanyer szart megennem, hogy megallapitsam, hogy nem izlik. -
Sunrider924 #34 Kar a gozert, eleg volt a trollkodasbol,ezt irtad:
"Mivel talan egy orat jatszottam az egesszel". Innentol kezdve storno az egesz, kispajtas, neked igazad van... -
#33 Erdekel, melyik 40%-ot nem utasitod el. -
Sunrider924 #32 Jol irod folosleges magyarazkodnod, a wall of text irasod is 60%ban baromsag ugyanugy mint az egysorosod a hat gombos hanyasodrol, egyertelmu ez a jatek NEM neked keszult menjel jatszal massal. Az a te bajod hogy jottel a trendinek gondolt beszolasoddal aztan amikor tobbszorosen megcafoltalak, kezdted magyarazkodassal, aztan ez a wall of text tele okorseggel. Te lathatoan hulye vagy az rpg-hez maskepp nemtudom hogy lehet mindent pont forditva felfogni. Igen rakjad tukorbe amit irtal es talan vilagossag gyul az agyadban... -
#31 Magyarazkodnom folosleges is lenne, mert hulyesegeket csak te irsz. Egyreszt, mert lathatoan hulye vagy ahhoz, hogy felfogd, amit en irok, csupan ismetelgeted a sajat mantradat, masreszt mert csakazertis kotozkodsz a gyerekes, szemelyeskedos, indokolatlanul es hibasan folenyes stilusoddal, amiben tenykent kezeled, hogy amit en irok, az marhasag.
Az alairasom arra emlekeztet, amikor meg jol kezeltem az ilyen idiota majmokat.
Nade a tobbieknek, akiket a jatek is erdekel, nem csak a virtualis faszlobalas:
Az alapotlet erdekes es eredeti, ezert tetszett is. Mivel talan egy orat jatszottam az egesszel, a tortenet tobbi reszerol nincs velemenyem.
A fajok valaszteka szerintem szegenyes volt, egyikre sem mondtam volna, hogy na ezzel szeretnek jatszani, eroltetettnek tunt. Ez negy fajta ember valami minimalis bonusszal. Ha esetleg van valami vilagbemutato intro, jobban kialakult kepem lehetett volna, ki hova valo, igy csak raboktem egyre jobb hijan.
A hatter/csillagzat/vallas (emlekszik a fene) szinten otlettelen kotelezo elemnek tunt, ha mar rpg, akkor legyen valaszthato permanent buff alapon.
A grafikarol az elso benyomasom az volt, hogy je, ez ugy nez ki, mint egy MMO. Ami nalam nem hatrany, valoszinuleg nem jatszom eleget vadiuj jatekokkal, en adtam volna ra 4 csillagot is, elettel teli, elenk szinek voltak, ez kicsit feldobta a tortenetileg sotet hatteret.
A hangokra egyszeruen nem emlekszem, valoszinuleg egyik iranyban sem volt kirivo minosegu.
Mivel ez egy RPG elemekkel tuzdelt akciojatek, a harc egeszen meghatarozo elem. Az elso szemoldokrancolas a ketembernyi gurulasoknal kezdodott, aztan ott folytatodott, amikor rajottem, hogy hiaba probalok en itt haritani, kiterni, taktikazni, kritikus pillanatokban tamadni, sokkal egyszerubb, hatekonyabb, gyorsabb, ha esz nelkul klikkelem a tamadas gombot. Ez komoly csalodas.
Mivel a multikaszt kerdes nelkul az emberre van eroltetve, hasznalni kell a kulonleges kepessegeket. Nem talaltam tul ergonomikusnak, hogy lehetetlenseg jobbra oldalazva korozni, ha kozben szeretnel fate-et. Ugy egyaltalan a harc egesz megvalositasa eltulzott, mangas, superheros, mortal combatos (kiveve taktika, az nem kell).
A jatekban letezik ugyan lopozas, de termeszetesen sokkal egyszerubb, ha orditva lerohanod az ellenfelet, semmi hatrany nem fog erni emiatt.
Ugras nincs. Arra mehetsz, amerre a jatek engedi, egy sziklaval az egyik oldalrol es tisztassal a masik oldalrol hatarolt tavacskaba/pocsolyaba nem lephetsz bele, mert csak. Ez elszomoritott.
A menurendszer kritikan aluli. Annyira elvesztek ebben az ezer lepes mely fa kialakitasban (igen, konzolbetegseg), hogy semmit sem lehet egyszeruen elerni. A felszereles kezelese kulon idegesito, felveszel egy ruhadarabot es leesik rolad egy masik. Kozben semmit sem ir arrol, hogy hulyegyerek, a kopeny es a nadrag nem divatos egyutt, vagy az egyiket hordod, vagy a masikat. A targybonuszok vegtelenul le vannak egyszerusitve, fix lepeses szazalekokat adnak az egyes ruhadarabok, ilyen erovel csinalhattak volna egy gombot, hogy a nalad levo felszerelest rakja ossze automatikusan critical vagy mana regen stilusban.
Egyertelmu, hogy a jatek nekem keszult.
Akik szeretik a mangat, a Darksiderst, a Prototype-ot, azok probaljak ki. -
Sunrider924 #30 Latod tudsz te normalisan is irkalni, nem is ertem minek kelett ilyen egysorossal egetned magad, mint amivel kezdted. A magyarazkodasod tovabbra is defektes, de mar nincs kedvem harmadszor is leirni, hogy a kivegzes az egy darab gomb megnyomasa az F betu, es nem kotelezo, ha akarod aldogalsz amig elfogy a fate bar es akkor nem fogsz hanyni a "nyomj egyszerre hat gombot es robbannak az effekthegyek"-tol. Sot, tovabbmegyek, senki nem kenyszerit hogy reckoning modba lepj, sot arra se kenyszerit senki hogy egyaltalan jatszal a jatekkal. El tudod kepzelni mennyivel egyszerubbb lett volna annyit irjal, hogy nekem nem jon be mert tul sok rajta a bloom? ami ugye kikapcsolhato...
Orulok hogy a stilusom engem jellemez, vicces is lenne forditva, de te nagyon buszke lehetsz a szignodra, hajra csak igy tovabb. -
#29 Ugorjunk at azon, hogy a stilusod teged jellemez.
Miutan leirtam, hogy egyszerre ket iranynal tobbet nem nyomunk, lehulyezel, hogy negyet nyomok. (?)
Ha a jatek hivatalos oldalan is vannak a vizualis orgia tulzasaiaval kapcsolatos topicok, akkor lehet, hogy megsem en vagyok hulye, hogy ugyanazt ereztem, amit masok. Tovabba nem ertem, hogy ha valami nekem nem tetszik, akkor miert kotelezo forumokat bongesznem, hogy hatha majd megis.
Mivel mar a "tutorial" resz belekenyszerit, hogy az ujonnan tanult dolgokat kotelezoen hasznald egy tobbellenfeles csataban, nehezen tudom elfogadni azt, hogy te nemes nyugodtsaggal egy helyben allsz, majd kenyelmesen megnyomod a csodagombot es elvezed a latvanyt. Illetve te nyilvan azt csinalsz, amit akarsz, de attol az en tapasztalatom meg mas.
A szimpla topic/jatekismerteto topic osszehasonlitast nem ertem, azt hittem, regisztralt felhasznalokent szabad velemenyt nyilvanitani barmilyen topicban. Szolj az uzemeltetoknek, ha nem tetszik.
Szemelyeskedni meg tenyleg nem akarok. (Na jo, ez a keretes szerkezet valahol mar az. Bocsanat.) -
Sunrider924 #28 Az a baj koma hogy meg mindig hulyeseg, de nem csodalom ha neked szar az ha 4 iranyba akarsz egyszerre menni. Nezd csak mit irtal kiskoma:
"nyomj egyszerre hat gombot es robbannak az effekthegyek" ajanlom figyelmedbe a masodik szot. En nem beszelni osmagyar, nekem az egyszerre azt jelenti hogy egyszerre. Vilagosan leirtam, reckoning modba a hiperlatvanyos kivegzeshez 1 gombot kell nyomni, de te nyomogassal csak 6ot, es eroskodj a hulyesegeddel. Ha szimpla forum topic lenne hagytalak volna a fenebe de jatekismertetohoz hosszaszolni okorseget azert az kicsit sok nekem.
Amugy ha kicsi faradtsagot vettel volna magadnak es felmesz a jatek hivatalos oldalarol a hivatalos forumra, akkor talan szemet szurnak azok a topicok ahol a szemproblemara megoldast adnak ugymint FOV valtoztatas, bloom kikapcsolas stb. Ha a hulyeseg fajna... -
#27 Nem azt irtad le, amit en akartam, azt irtad le, amit te gondolsz.
W+A+S+D+X+F+ . // Vigyazz, beugratos, az egy szokoz a vegen.
Tudom, iranybol kettonel tobbet nem szokas egyszerre nyomni, ugyhogy legyen csak 5.
A lovod a varazslatod/csapsz a kozelharci fegyverrel/a fate miatti hiperszuper kivegzes kombinacio alatt elszabadulo effektorgia sok az en szememnek egyszerre.
A cici es pofanveres idekevereset teljesen nem ertem, de sajnos ervelesi hiba lenne atnyergelni a komplexusaidra. -
#26 En ugy lvl10-ig elbohockodtam vele aztan kuka, nagyon le van butitva sajna az egesz cucc. Nem lehet zoomolni es ugrani se, a menurendszer katasztrofa, az animacio mondjuk rendben van. Egy witcher2 utan nem is tudom mit akartak ezzel... A grafika meg tenyleg olyan mint egy noname free mmo-ban, szoval az a 3 csillag az annyi. -
Sunrider924 #25 Remelem nem zavar, hogy a bebofogesed helyett en normalisan leirtam, amit te irni akartal. De kivancsi lettem , min nyomogattal te hat gombot es mi robbant utana hol? Gondolom tudod hogy a cicit simogatni kell nem nyomkodni, szoval ha pofanvernek utana ne csodalkozz. -
#24 Nem haragszom, nem irtam hulyeseget, es gondoltam leirom, miert nem tetszik, nem csak bebofogom, hogy szerintem szar.
Szep napot neked is. -
Sunrider924 #23 Egeszsegedre, amit mondani akartal az ugy hangzik, hogy amikor feltoltodik a fate bar es megnyomod az x gombot hogy reckoning modba keruljel, akkor van 1 azaz egyetlen egy gomb amit ha nyomogatsz akkor egyre feljebb tudod tornaszni az extra xp mennyiseget amit a latvanyos kivegzes vegrehajtasert kapsz. Mar ne haragudj meg, de a hulyeseg helyett egyszerubb lett volna azt irnod hogy nem tetszik es kesz. -
#22 Kiprobaltam, a Fate megjelenesekor, a "nyomj egyszerre hat gombot es robbannak az effekthegyek" resznel elhanytam magam es letettem az egeszrol. -
Sunrider924 #21 Ezt baromira felre ertette DMZ mert a fo kuldetes lanc hosszat hivatalosan megadtak, 9 ora. -
Kaliki #20 DMZ ezt írta
"A hosszúságáról meg annyit, hogy az egyik fejlesztő a vele készített interjúban fejtette ki, hogy az egyik tesztelőjük megpróbált egy speedrun-t véghezvinni csak a fő küldetéssoron, és így is ~200 órába(!!) telt neki. " -
Sunrider924 #19 Te valamit nagyon felreertettel, a jatek fo kuldi vonala az 9 ora jatekido se tobb se kevesebb. Ha azonban minden mas kuldit is megcsinalsz akkor lesz 200 + ora. -
Kaliki #18 A 100at csak közelítóeg mondtam,valszeg valamennyivel kevesebb,de mivel elég jártas vagy az ilyen játkokkal nem volt vmi nehéz ezt összehozni,de mind1 is, a 200 óra ígyis úgyis nagy baromság -
csgj #17 Lehetetlen. 28 óra alatt összesen 53 küldetéssel végeztem. o.O És alig haladtam a főküldikkel. -
Kaliki #16 200 óra speedrunnal? én megcsináltam vagy 100 mellék küldit a fő küldi meleltt és nem egész 24 óra alatt kivittem -
breckinridge #15 Egyáltalán nem akadtam ki. Ezzel a játékkal sincsen semmi bajom. A Dungeon Siege 1 és 3-mal játszottam, nekem az ebből a típusból bőven elég volt.
Arra próbáltam utalni, hogy nem csak az ilyen tömegjátékok léteznek, és talán érdemes lenne egy-két más típusú játékkal is foglalkozni. Mivel máshol ennek jelzésére nem láttam lehetőséget, ide írtam.
Ezek a cikkek messze állnak a teszttől, legfeljebb rövid játékismertetők. Mint írtam nekem nincsen szükségem ilyenekre, mert ismerem ezeket (mások véleménye meg nem igazán érdekel ezekről), de a szélesebb közönség számára (még véletlenül sem minősítem az általad leírtnak) is érdemes lehetne bemutatásra néhány rétegjátéknak beskatulyázott játék. -
#14 Mindenkinek vannak zsáner típusai - ez az egészséges -, és úgy látszik, Neked ez a játék nem jön be, vagy nem fog bejönni.
Nem sok értelme van ezen kiakadnod, hiszen lejjebb elhangzott már, az SG.hu-hoz hasonló oldalak a 'plebs'-nek szólnak - rétegoldalakon kellene teszteket olvasnod és megkímélnéd magad. -
warchief #13 Értem én, hogy neked az olyan játékok jönnek be, ahol "agy is kell hozzá", meg "tanulni is lehet belőlük". De ha az intelligensebb réteget képviseled, akkor légyszi legyél is hű önmagadhoz, és ne trollkodj! :)
Amúgy, nekem bejön a játék, de ettől nem tartom magamat agyhalott zombinak. A napi munka után kikapcsolódni akarok, erre ez tökéletes. -
Sunrider924 #12 Jeszasz ez a jatekismerteto, lorestone mint "fae hangrogzito eszkoz"? Anyam. Azok a kovek egy egy tortenetet rogzitenek es ha kigyujtod a set-et akkor megvan a teljes tortenet amihez bonus statokat kap a jatekos. A kovek gyujtogetese egy minijatek, minden lorestone onmagaban is komoly xp bonuszt ad a palya szintjenek megfeleloen amin el vannak rejtve de a tortenet se semmi amit elmesel. Fae hangrogzito eszkoz, tejoeg...
Masik marhasag hogy nem erdemes craftolni mert a talat targy jobb, na ez kurvara pont forditva van, a craftolt cucc nem kicsit jobb minden szinten( az alapanyagoknak tobb szintje van, es a zona szabja meg milyen szintu craft mati fog esni a targyakat szejjelbontva vagy a ladakbol). A craft annyival jobb barminel hogy aki kitolja lvl 10re a blacksmithet es csinal maganak mastercrafted geart annak a jatek el fogja vesziteni azt a kis keves kihivasat is ami van benne, mert se megkarcolni nem tudja majd semmilyen ellenfel sot ellenfelek hordaja,de a fegyvereivel meg egy utesbol ol mindent.
Mas zagyvasag is volt meg, a jatekido az nem 50 ora hanem 200+ ha minden questet megcsinal valaki nem csak vegigrohan a foszalon, ami onmagaban 9 ora. Huh, inkabb nem is irok tobbet csak felhuznak az ilyen feluletes "jatekertekelesek". -
Pares #11 Nagyon jó játék. Tökéletes kockulási lehetőség a Mass Effect 3 megjelenéséig. -
breckinridge #10 Jó, most kössél bele géoelési hivába.
Értem én, hogy az SG kinek szól, nem ez a lényeg. Nyilvánvaló, hogy a tömegjátékok, mint ez is arról szólnak, hogy mindenki játszhasson vele, szinte függetlenül mindentől, apuci vegye meg béluskának. Kell csilivili grafika, látvány, "hangulat". Ettől még lehet jó (a JA BiA tényleg jó). Viszont nem többek, mint a gamervilág valóvilágjai.
A V2 és a CK2 attól jó, hogy agy is kell hozzá(emlékszem, az előző sztyrillerhez is kellett, hogy az ember megértse a világrengető történetet). Innentől a csilivili graf nem szükséges sőt, bizonyos szinten túl akár zavaró is. Nem árt hozzájuk némi történelmi ismeret? Borzasztó. Nem lehet véres cafatokká elcsapkodni járókelőket, vagy villámokat szórni körömpiszokból? Túlélhetetlen. Mondjuk akár még tanulni is lehet belőlük? Nanemáááá.
Talán éppen azért rétegjátékok, mert a méjnsztrím oldalakon rétegjátéknak vannak elkönyvelve, sokan nem is tudnak róluk, mert nincsen marketingjük, nem lehet teszkógazdaságosban kapni, nem fizetnek ajnározó cikkért... Nem nekem kell leírás ezekről, mert heti szinten nézem meg a Matrixgames (ők magyar játékost is adtak ki legalább kettőt!), a Paradox, a HPS és Tiller oldalait.
Akkor még nem is szóltam a War in the Pacific Admiral's Editionról, ahol napi körökben lehet irányítani a teljes Pacific hadszínteret, az utólsó subchaserig lebontva. És nem sotemápp módon...
Szerintem nem ártana ezekről tudni a szélesebb közönségnek is, dehát nem én vagyok a szerkesztő. -
lammaer #9 méjmszrím... legalább a szót ismernéd amit le akarsz magyarul írni :)
Mellesleg: az SG a tömegeknek szól, amiket pedig felhoztál nagyon-nagyon rétegjátékok (legalábbis a V2 meg a CK2... a JA az biztos lesz előbb utóbb).
Ezekről bőven találsz leírást/ismertetőt a specifikus oldalakon. De érted, a népszabadság nem fog a TCPIP konfigurálásról írni, mivel nem annak a közönségnek szól akit ez érdekelne.
ui: több kell ahhoz hogy bármiféle érzést tápláljak irányodba. :) -
breckinridge #8 Miért nem lehet már egy Victoria2-ről, Crusader Kings2-ről, Tiller Campaigh Leipzugről, de legalább egy Jagged Alliance Back in Actionről írni? Hetek óta csak ilyen erpégé, pfriller meg sotemápp kaptafacuccokról van cikk. Rendben van, hogy ez a méjmszrím, meg eladási adatok, kiadók (meg)fizető kedve, de azért ez már tényleg nagyon egyoldalú a vérpistikék és hümérkék felé.
Tudom, hogy sokan fognak ezért utálni, de akkor is... -
Jana32 #7 Fantasztikus játék, mindenkinek csak ajánlani tudom... nem vagyok egy rpg fan, de undorítóan sokat játszottam vele minden nap... Aki kihívást szeretne ne Sorcery-re gyúrjon, mer a Mage hatalmas nagy cheat.. Meteor nevű skillje 1 hitel szinte bármit.. :D:D Egyébként a 200 órás játékidő az kanyi, én kerek 50 óra alatt vittem végig úgy, hogy összesen 198 questet csináltam meg. De még így is rengeteg lehetőség van benne. :) -
nohea #6 Gyerekek... Kingdoms of Amalur. 8) Elképesztő, hogy három oldalon keresztül írtok egy játékról, amit állítólag teszteltetek, és kapásból a nevét nem tudjátok pontosan leírni. És senkinek fel se tűnik... akármilyen apróság is. -
lammaer #5 Ez durva :)
Én is elkezdtem 1-2 napja, főleg a harcrendszere miatt került a látókörömbe, szeretem ahol nem csak sima klikkelgetésből áll a játék hanem van vetődés meg hasonló akciók (mint mondjuk a Gothic 4 vagy a Darksiders esetében)
Mondjuk nekem elsőre csak valami egyszerű akció RPGnek tűnt (mint mondjuk a nemrég kijött gyűrűk ura játék), de ezek szerint a látszat csalt és egy rendes komplex RPG ez. Ez csak hab a tortán :) -
#4 Nem feltétlenül kell a BF3-hoz meg a Crysis-hoz hasonlítani a grafikát, elég mondjuk a Skyrim-hez vagy a Witcher 2-höz.
Nekem is bejött a játék és a grafika is, hiába maradi, de pont ez adja meg a játék sajátos báját és hangulatát, a Risen 2-ig elleszek vele :-) -
#3 Persze, hogy nem egy nap alatt :)
Naponta átlagosan 3-4 órát tudok játszani vele, a korai fekvés kárára.
De élvezem minden percét. -
#2 1 nap alatt 34 órát játszottál vele? Akkor jó sokat kockulhattál
Egyébként tényleg kevés a 3 csillag a grafikára, szerintem nagyon szép. A játék pedig igen élvezetes, elég nehéz letenni. Ajánlatos kipróbálásra!
A hosszúságáról meg annyit, hogy az egyik fejlesztő a vele készített interjúban fejtette ki, hogy az egyik tesztelőjük megpróbált egy speedrun-t véghezvinni csak a fő küldetéssoron, és így is ~200 órába(!!) telt neki. És akkor még ott van a rengeteg mellék küldetés. Azt hiszem ez igazán kiemelkedő a mai játékok 4-5 órájához képest. -
#1 Grafika csak 3 csillag?!
Talán nem a Battlefield 3-hoz, vagy az aktuális Crysis-hoz kellene mérni...
Csak a mai napi 34 órát játszottam vele, és mindössze a 2. területen bóklászok.
Bőven lesz ez 70-80 óra is!