11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
godand #1959 fogsz vele tenni azért egy próbát? vagy inkább mellőzöd!? -
Austin Bailey #1958 ilyen színvonalon nem okoz túl sok élvezetet -
capa07 #1957 Legalább van benne vasút! -
Austin Bailey #1956 a vasúti átjáró egyszerűen *kurvaszar* () -
capa07 #1955 Valahogy ezt az út dolgot kellene már nekik megcsinálni, mert szerintem ezzel van a legtöbb gond, legalábbis kinézetre biztosan! Remélem előbb-utóbb orvosolják. Rengeteg kép van a világhálón, ahol az utak hibája van megörökítve. Remélem a fejlesztők látták! -
#1954 itt is a semmibe torkollnak a kanyar helyett kereszteződő földutak :) -
capa07 #1953 -
#1952 egy bizonyos pont után igen, vagy a sandbox módban (mert ez is lesz benne), de hogy a régiód működő és fejlődőképes legyen, ahhoz szerintem ajánlott mindegyik, szépen, szeparáltan felosztva. Mondjuk ennyi erővel lehetne régió specializáció is, amit az egyes várostípusok aránya szabna meg és akkor esetleg lehetne kereskedelem a régióid között is. Gondolom idővel majd ez lesz a következő lépés. -
#1951 +1 -
#1950 A lényeg szerintem az, hogy neked tetsző várost építs ki - az meg lehet zsúfolt kaszinómetropolisz, füstölő gyártelep és 6 sávos csendes kisváros is. -
#1949 nemrég épp emiatt vettem fel egy kérdésemet (csak nem válaszolt rá senki), hogy van bármi ok, ami miatt egy csendes kisvárost kell építeni? Vagy a lényeg, hogy minél nagyobb lakótelepek legyenek boldog simekkel?! -
#1948 Smelters videó legelején a teherautó külső sávból teleportál a balra kanyarba :) -
#1947 -
#1946 ja és üdülési alkategória még a túrizmus kategóriához, ahol a táj beépítettsége, csendessége, és egyéb kívánatosság emelő tényezők határozhatnák meg, hogy érdemes e ilyen fajta turisztikai beruházásra költeni -
#1945 Jelenlegi beszédtémától eltérően (mondjuk sok mindent nem tudok rá reagálni, AB érvelése/fejtegetése után nincs mit mondani mert szívemből szólt, talán max annyit h ezt a modernkori feudalizmust erősítené ez az ökofalus trend irány amit annyira jónak és fenntarthatónak tartanak, na ja, nem kell leplezni majd idővel h megint földesúri rendszer van...) mikor a multis facebook csoportban csináltam a szavazást az IGN SC wiki alapján, hogy ki milyen specializációt választana városának, akkor rájöttem h milyen hülyén is van felosztva. Eleve mert a bányászatot és drillinget ami lényegében csak az olajfúrás, külön kategóriára szedték. Laikusként úgy gondolom h a bányászat és az olajtermelés egy azon ágazat, vagy akkor a név hülye és nem drilling kéne hanem energetikai termelés (csak most gyorsan mondtam valami alap szót ami jól mutat a tárgyra). Ergo szerintem jobb lett volna fő és alkategóriákba sorolni, pl bányászat, rákkattintasz és akkor feljönnek a lehetőségek mint egy skill tree-n egy RPG-ben h akkor most hova is szakosodj, olajfúrás, szénkitermelés, stb. Maradt volna hely pl az agrár dolgoknak, amire ha megint ráviszed akkor még tovább mélyítheted a szakososdást h zöldség, gyümölcs, vagy húsipar. Ugyanígy túrizmussal, hogy kulturális/muzeális, vagy pedig kaszinózás (mert ugye a kaszinó is vonzza a túristákat a játékban, meg a valóságban is). Kereskedelemnél meg egyértelmű, lenne a szállítmányozás, oktatáűs -> a kitanított simjeidet pedig eladhatnád fejletlenebb iparú városokba hogy feljebb tornásszák azt. Szerintem! -
godand #1944 Hát igen bérelhetőek vagyunk... Magyarán akinek pénze van megvesz kilóra és egyben tojik mindenféle elméletekre.
Hogy a farkas törvényeket már ne is említsem. Néha azon tűnődöm jobb lenne az őskorban egy barlangban rajzolgatni mintsem napjainkban az ea-t szidni (vagy maxis-t) hogy "na de gyerekek há hol a metro, mi ez a small méretű város ? Ez nektek sim city :) -
Austin Bailey #1943 az államelmélet százada a 16-17. század, vagyis korábbi a felvilágosodásnál (a felvilágosodás amúgy elég jól csiszolt a korábbiakon), és amúgy meg valóban megállapították, hogy a lakosság bizonyos jogait feladja és akkor ettől van az állam, csak ezzel az volt a probléma, hogy nem igaz. Ennek a hipotézisnek egyáltalán akkor lenne létjogosultsága, ha ki lehetne mutatni a történelemben olyan eseményeket, amikor "lakosság" lemond valamilyen jogáról. Ehhez képest az írott források megjelenésekor már államok vannak. Ettől persze még az írott történelem előtt létezhetne ilyen nagy kollektív lemondás, de az államot a jogizéből levezetőket tök jól zárójelbe lehet tenni azáltal, hogy veszed a kultúrális antropológiát, és megnézed pl. egy óceániai törzsnél a jogszolgáltatás mikéntjét. És akkor azt láthatod, hogy jogszolgáltatás igencsak létezik, állam meg igencsak nem. Sokkal valószínűbb fejtegetés az, ami szerint az állam alapvetően a gazdasági javak koordinálására jön létre, eredetileg inkább egy üzemszerűség, és igaziból bevesztegeti az embereket a saját berkein belülre. b mint most az EU. Egyébként az általános emberi jogokat 1944-ben vagy 45-ben állapítja meg az ENSZ, pont azért, mert előtte több száz évig az a rendszer, hogy az államod határozza meg a jogodat, de a Hitler veszélyes precedenst teremt, mert kiderül hogy ebben a szisztémában az állam gyakorlatilag úgy is dönthet, hogy a lakossága egy részét megsemmisíti, amire nem volt példa a felvilágosodás óta. (Egyébként például a protestáns-katolikus vallásháborúk ugyanezen logika miatt tudnak kialakulni.) Én nem ástam bele magamat nagyon ebbe a témába, de nekem úgy tűnik, hogy a '45-ös emberi jogok alapján maguknak az államoknak a léte már súlyosan antidemokratikus dolog. Elméletileg az emberi jogod független attól, hogy melyik államban élsz, valójában viszont az van, hogy a különböző államok különböző jogokat szolgáltatnak, és neked nincs lehetőséged elfogadni, vagy elutasítani a jogszolgáltatást, hanem gyakorlatilag megszületsz, és azonnal besoroz téged az az állam, aminek a területén megszülettél, és előírja neked, hogy mihez van jogod. Erre meg gyakorlatilag semmilyen alapja nincs, hanem egy feudalizmusból átmentett momentum működik tovább, mégpedig az, hogy te igaziból azért lakhatsz ott, ahol lakhatsz, mert neked a föld tulajdonosa, aki az állam megengedi. Ebből kifolyólag tehát te vendégségben illetve bérletben vagy. -
capa07 #1942
-
#1941 telhetetlen kapzsiságról szól az egész, semmi másról. -
#1940 igen, vagy ahogy a felvilágosodás korában megállíptották, hogy a lakosság bizonyos jogait feladj annak érdekében h az állam működni tudjon, ez most úgy néz ki h az állam már mindenre jogot akar formálni. -
godand #1939 Nem erre gondoltam! Hanem arra, hogy jobb ha teszem azt az ea kiadóvállalatot lopja meg azáltal, hogy letölti a termékeit mint ha elmenne garázst feltörni, vagy idős nénit bántalmazni stb... Persze könnyen támadható az álláspontom elismerem. Ezért is meggyőzhető vagyok ha valaki nem ért egyet, mert elég gyenge érv a kalózkodás mellett de hát én már csak ilyen megértő vagyok a kalózokkal. -
capa07 #1938 SimCity: 5 Things You Didn’t Know About The Maxis Reboot -
#1937 Tehát az, hogy bűnöznek, jobb, mintha bűnöznének? Attól, hogy a károsult messzebb lakik? -
godand #1936 Egyetértek. Ahogy mostanába mondani szokás: Minden mindennel összefügg!
A kalózkodásnak vannak pozitív hatásai is ez kétségtelen én magam fel tudok sorolni egy tucatot. pl: haverjaim akik töltögetnek mindent amit csak találnak otthon játszanak. Jobb mint ha bűnöznének. De nekem óhatatlanul eszembe jutnak azok a fejlesztőcégek de főleg az ott dolgozók akiket szélnek eresztettek mert nem fogyott a portéka. És nem minden esetben azért mert szart adtak ki a kezükből lásd elmúlt 20 év. De van ellenpélda is! Új Aliens! Na ilyen batár szarér nem szabad pénzt adni! -
Austin Bailey #1935 itt valójában az államok működnek rosszul. Az államnak a lakosság szervezetének kellene lennie. Jelenleg neked mint lakosnak semmi közöd az államhoz. -
#1934 mert szemérmetlenül megtehetik, tudják h tőlük függünk, ezért. -
#1933 na most akkor gondold el mi lenne ha nem lenne kalózkodás, még jobban el lennének kanászodva, mert ugye a pénz mindig kelleni fog nekik, még akkor s ha már bőőőven elég van. Talán majd 6-7 év múlva ha a kickstarter nem hal ki és addig talán felmutatnak pár ütős címet akkor majd kicsit visszavesznek magukból, addig nem. Ez ugyanaz amit régebben írtam és AB olvasta is, h a játékipar, meg minden más, csak visszatükrözi a jelenlegi világ berendezkedését, a kizsákmányolását és ormótlan átbaszások hálóját. -
#1932 +1 egyetértek, szerintem is inkább egy oldali diktátum, szép új világ -
godand #1931 Ilyen sajnos az élet más területein is előfordul.Mármint a jogaink sárba tiprása. Ezért én ezen már nem akadok fenn. Ha dolgozol azt irat veled alá a cég amit akar. Nem írod alá? Akkor viszlát! Dolgozni viszont kell. Egy játéknál megteheted, hogy nem fogadod el a feltételeket max nem játszol. Diablo 3-nál megmondta a blizzard... -Nem tetszik az állandó net? Akkor játszál mással barátom- Sajna ilyen világban élünk. De tehetnek egy szívességet:) Mondjuk én sim citynél még a halálos ítéletem is aláírnám mert tetszik minden kifogásolható hibájával együtt! -
#1930 Nekem az Origin vásárlás előtt dobta fel az EULA-t egyes játékoknál, valamint szinte mindenhol lehet olvasni arról, hogy teljes díjvisszafizetéssel vissza lehet adni pl. a digitálisan vásárolt dolgokat - szólsz a supportnak, leírod, hogy vegyék vissza, és megteszik. -
Austin Bailey #1929 külön mondták, hogy nem lesz farm a játékban, meg semmiféle kajaágazat. A felhasználói szerződésben pedig az a felháborító, hogy valójában az nem szerződés, mert neked nincs lehetőséged alakítani, hanem diktátum, illetve, hogy ha például úgy döntesz, hogy mégsem fogadod el, akkor nem vásárolják vissza a játékot. Innentől kezdve pedig, ha te megvetted a játékot, akkor milyen alapon köt veled még ezen túli külön szerződést, aminek a tartalmát amúgy előre nem is ismerheted meg. Illetve mit jelent az, hogy te megvetted a játékot, ha úgy döntesz, hogy nem fogadod el a szerződést. Nekem erről az egészről az a véleményem, hogy mondjuk a 18-20 században készültek országoknak polgári alkotmányaik, és ami utólag került bele az alkotmányba az súlyosan megszegi az alkotmányos jogaidat, hanem mindenféle lobbiérdekek szája íze szerint van, és mindenféle nemlétező jogi kategóriákat faragnak ki a cél érdekében, amik amúgy tökre ellentmondanak az alapvető emberi jogoknak. -
capa07 #1928 Képek! Jó sok! -
capa07 #1927 SimCity Closed Beta Impressions -
#1926 itt az ismertető a hősök és gonosztevők dlc-hez, magyarul még nincs fönn a blogon -
#1925 bűnözési hullám szerintem még jó is, a hősös dologgal sincs semmi bajom, segít rendben tartani a várost, tegnap olvastam a róla szóló blogot h mikre képes. az viszont tény h egy limited editionbe más fajta tartalom illene, pl valami közlekedéses cucc... -
#1924 régebbi videókban rémlik valami ilyesmi amúgy, de lehet azért mert az emelkedőn volt -
#1923 omg és a vasúti átkelőre ue, azt is csak most láttam... -
#1922 Eddig ez tetszett a legjobban:
"A Limited Edition tartalma:
Heroes & Villains bonusz tartalom, ami új szereplőket, bűnözési hullámot és Super Hero HQ és Evil Villain Lair épületeket hoz magával."
Ezt le kell írnom még egyszer baszki:
- "bűnözési hullámot", "Super Hero HQ".
Fasza, igazi városépítős tartalom. -
#1921 De az a "szerencse", hogy ha már egy majdnem útkereszteződésnek érzékeli a program, két teljesen eltérő nyomvonal jellegű létesítményt, hogy a vasútnak nem tettek bele ugyanilyen jelzést, útátjáróhoz közeledve. Értem ezalatt, a vonat kapna egy zöld...sárga...piros jelzést, majd szépen megállna, és az autókat elengendné :) -
#1920 ez valami nagyon bentlakásos népség lehet, nem igaz h eddig még tudták a valóságban hogyan néz ki egy vasúti átjáró, most meg hirtelen elfelejtették EZT IS. Tényleg Will Wright tartotta el ezt a céget, nem csodálkoznék ha le se szarná az örökségét szívfájdalmában