11758
  • Plata
    Én is magyarokat keresnék,de még nem találtam,a fenti multiplayer lista nekem nem nyílik meg.
  • mikrofonhead
    Helló mindenki!

Na ma sikeresen megvettem a játékot (bár már azért kipróbáltam), hova tudnék csatlakozni, szeretnék hazafikkal együtt játszani :)
  • Sponnyabob
    Valaki látott már olyat, hogy a Polgármesteri villa, mindig a fejlesztés előtt 1 órával elkezd rengeni és nagy porfelhő lesz körülötte. Sosem rombolódik, tökéletes megmarad, de fura.
    Gondoltam rá, hogy a templomok miatt lehet ez valamiféle isteni "csapás", vagy azért van mert a hegy peremén van és kezd megcsúszni a föld alatta? :D
  • Borg
    Erre az agresszív fehér, körbefutó GUI-ra nincs valami mod, vagy állítási lehetőség?
    Plazmám nem igazán komálja, ha órákat játszok vele...
  • Sponnyabob
    Ohh, akkor elnézést, nem néztem utána, csak arra emlékeztem, hogy volt egy városom ahol az arkológia megépítése után tele voltak a kaszinók és a nevezetességek, de persze lehet hogy csak a helyi lakosokkal arra nem emlékszem lett-e több turista is.
  • Plata
    Európa Nyugat 3-as szerveren van olyan magyar régió ahova egy béna kezdő is csatlakozhatna?
  • Deluxe22
    Nemzetközi reptér + az űrállomás ad túristákat, arkológia munkásokat, diákokat + vásárlókat ad. Ha van egy nagy Arkológia a városod mellett akkor sosincs betöltetlen állás, tele lesznek az iskolák stb.
  • Fenrir
    Elvileg a tooltip szerint a nemzetközi repülőtér adja a túristát.
  • Sponnyabob
    Ez tényleg fura, nekem egy ipari városomban, ahol semmi látnivaló sőt még közlekedés is kevés van egy alap kaszinóval ~400 vendégem van. Mondjuk az is igaz. hogy sok az alacsony meg közepes fizetésű lakosság, és azok mennek az alap kaszinóba nagyon. Egyébként ha sok látogató kell úgy tudom az arkológiát érdemes megépíteni akkor sok turista jön.
  • Fenrir
  • Tuvok #10619
    És a többi városban is vannak híres épületek ? Mert ha helyben is talál a vakhangya Eiffel tornyot, akkor nem utazik el messzire egy másikért :)
    Ergo szomszédos várost nem sok értelme ugyanarra specializálni .

Ha turistákra hajtasz, akkor azt, amelyik őket hozza . Talán Arkológia, vagy a jóég tudja melyik már az :)
  • Fenrir
    Igen, egyet kivéve, az már nagyon be lett építve. Mondjuk lehet, hogy alakítok azon ha máshogyan nem megy.

Amúgy melyik nagy művet érdemes megépíteni?
  • Tuvok #10617
    És azokban a városokban is megvan az "elközlekedés" lehetősége, azaz hajó, busz, repülő ?
  • Fenrir
    Van némi középosztály, de többségében csak gazdag lakosok vannak.
  • Tuvok #10615
    És a társadalmi rétegek hogy állnak ? Puccos kaszinókba csak a pénzes irodai white collar-ok fognak menni, a bányamunkásnak csak a füstös kricsnire telik .
  • Fenrir
    Van, a régióban közel 600 ezer lakos van már.
  • Tuvok #10613
    Vannak szomszéd városaid ? Valahonnan jönniük kell a turistáknak is :)
  • Fenrir
    Nekem azt mondja meg valaki, hogy hogyan lehet sikeres kaszinóvárost csinálni? Van léghajókikötőm, van vasútállomásom, van távolsági buszom, van 3 kompállomásom, van regionális repterem 4 leszállópályával, van villamosom maximális számú remízzel, van 3 magas vonzerős látványosságom, szinte nincs bűnözés, ennek ellenére is alig van túrista.

Főleg akkor szokott egy nagyobb adag jönni amikor a rendezvényközpontban indítok valamit, amúgy viszont teljesen stagnál. 3 modern kaszinóm van, de alig hoznak be pénzt. a legalapabb kaszínót meg szinte nem is látogatják. Nincs különösebben nagy dugó sehol a városban, végig villamosos utak mennek a fő útvonalakon.

• Deluxe22
    Az Arkológia miért nem kap áramot? Több mint 700 mW felesleges termelek, és meg is van osztva a szomszédokkal. Vizet kap, azzal nincs gond, de az áram valamiért nem jut el odáig. Régebben működött.

• drop
    köszönöm a választ
  • Fenrir
    Bizonyos dolgok mennek automatikusan, pl ingázó tanulók, vásárlók, dolgozók, megosztott rendőrök, mentők, kukások, stb, de igen, a város működik magától.
  • drop
    nekem is lenne egy kérdésem mikor elért a városom egy bizonyos szintet jönn az üzenet foglaljak el másik várostis,visza kell mennem nézni a másik várost is vagy elvan magába ?
  • Plata
    Köszönöm.
  • Fenrir
    A sűrűség magától nő, ha minden feltétel adott hozzá. Van a játékban egy sűrűség adattérkép, ott meg tudod nézni, hogy melyik lakótömb hogyan áll. A telekérték nem csak parkokkal nő hanem pl közeli iskolák, rendőrség, tűzoltóság, kórház, polgármesteri rezidencia lehelyezésével is. A most bekerült imaházak nem tudom, hogy növelik-e, azt meg kéne nézni.
  • Erik1999714hun
    Hy.
    Lenne pár kérdésem:
    Hogyan tudom növelni a lakóházak illetve a boltok szintjét? Mármint azt tudom hogy kell telekérték azt csak parkokkal lehet növelni? A sűrűséget hogyan lehet növelni ?
    Köszönöm előre is:
    Erik.
  • Erik1999714hun
    Kedves Galovics!
    Én ma reggel csatlakoztam egy régióhoz ami nagyon is aktív. Igaz, hogy csak
    mi ketten lennénk Magyarok , de a többiek is aktívak ( Viszont a mapon lévő régiók tele vannak dombokkal, ezért kissebb a hely de azért lehet kreatívkodni :) ). Ha érdekel akkor felvettelek, a nevem Erik1999714HUN igazold vissza.
    Üdv.:Erik
  • galovics
    Sziasztok!

Amint latom meg mindig nincs multiplayer lista.

Valaki aki egy aktiv regioban van(ahol tenyleg aktivak a jatekosok), lehetne csatlakozni?
    Itt az originem: galovicsarnold

Koszi!
  • nearo
    Jellemző, felteszem a kérdést, aztán sikerrel járok... illetve csak félig. Sikerült elérnem, hogy megkérdezze, akarok e alagutat építeni, aztán amikor leokézom bejelenti, hogy nem lehet, mert a felszínen károkat okozna - pedig egy árva fa sincs a környéken...
  • nearo
    Rendben, a kérdésem a következő:
    Lehetséges a játékban highway-el alagutat építeni? Ha lehet, akkor hogyan? Sima úttal és vasúttal könnyen megy, de autópályával nem tudok, pedig ugyanúgy próbálom. Nekimegyek a domb egyik oldalán az emelkedőnek egy-két egység magasságban, de ahelyett, hogy felajánlaná az alagutat, csak simán völgyet vág a dombba.
  • Fenrir
    Kérdezz, hátha tud valaki válaszolni rá.
  • nearo
    Sziasztok!
    Nem találtam simcity 3000 topicot és egy kérdésért nem akarok újat nyitni neki. Ha itt kérdezek kaphatok választ azzal kapcsolatban?
  • Stormbird
    Ez pedig az online verzió:

Kézikönyv
  • Joschka
    Tessék, ez a magyar nyelvű kézikönyve a játéknak .pdf formátumban:

Letöltés!!!
  • Deluxe22
    Buszsávos út tényleg jó lenne, legalább ott mennének a mentők/tűzoltók/rendőrök is és nem akadnának el a dugóban..
  • Plata
    Én szeretném elolvasni a játék kézikönyvét,de mikor játékban rákattintok nekem orosz vagy talán szlovák nyelvű kézikönyvet ad.Őszintén szólva azt hittem a játék dobozában találni fogok egy kézikönyvet,elvégre annak idején a Sim City 4 Deluxe Editionhoz járt egy szép vastag kézikönyv,amit még ma is néha néha előveszek.Van arra valami mód hogy magyar legyen a kézikönyv?Innen is próbáltam leszedni,de vírusírtó nem engedi leszedni mert szerinte kártékony.
  • Joschka
    Írd meg ezeket a készítőknek!
  • Dreko7
    ennyi erővel metrót is lehet csinálni csak az állomást mindig a felszínre kell tenni. Ha mindenki így gondolkozna ez a játék el se készült volna:D
    Amúgy nem is kell különlegesnek lennie ahhoz hogy bekerüljön a játékba. Pl- egy buszsávos utat is csinálhatnának. Ez se különleges mégis sokat segítene.
    És ha kicsit belegondolsz hogy miért csinálnak körforgalmat a való életbe akkor rájösz hogy bizony cseppet sem elhanyagolható. Ráadásul amit mi tudunk csinálni annál tesz le lámpát minden kijárathoz. A körforgalomnak meg pont ez a szerepe, hogy nem kell lámpa.
  • Joschka
    Nem fognak csak azért ilyesmit külön csinálni, mert már alapból lehet a játékban készíteni...és amúgy sincs egy körforgalomban semmi különleges dolog azonkívül, hogy körbe lehet rajta menni.
  • Deluxe22
    A metró is jó lenne, de ahhoz azért nem ekkora map kell.. Lenne 3 megálló, egy a garázs, egy a végállomás és egy közbe. 5 perc lenne az egész útja a metrónak.. :D
  • Dreko7
    tudom, de én direkt körforgalomra gondoltam:D Nem olyat ami ilyen:D