45
-
#45 remelem is, aztan vegre rajonnenek, hogy nem kell a szar designjuk a nepnek... -
coolbboy83 #44 Nagyot fog esni a Microsoft hamarosan... csak még nem tud róla :-) -
gforce9 #43 A videóban a 4. másodpercnél látott képernyő nem a végleges boot állapot. Az appok akkor még koránt sincsenek indításkész állapotban. Jelenleg ahogy én tapasztalom, az az állapot kb annak felel meg, amikor pl win xp-ben megjelenik az asztal, de még a sok mellék app és szolgáltaltás még indulás közben van. Azaz, az asztal még látszik, de a tényleges használhatóságra még várni kell. A 4 másodperc egyébként ennek az állapontnak az eléréséig dícséretes, bár az főként az SSD érdeme. Ez közel sem reális kép, egy átlagos gépen. -
Vers #42 nem tudom mit szeretnetek, 4-5 masodperc alatt indul el a windows 8
http://www.youtube.com/watch?v=YJlUpy49ymg
ennel konkretan nem lehet jobbra megirni
persze a design meg fapados, nade miert? mert a google olyan mint a szarka mindent lop csak hogy egy kis piachoz jusson, mire megjelenik a design is utos lesz, meg van fel ev
az apple az ipadjaval elmehet oda ahova jobs ment
-
#41 Még nem próbáltam, de leírás alapján lehet akár jó is a metro. Minek kell látatlanban szidni? A start menü olyan csodálatos és nélkülözhetetlen dolog, huzamosabb használat után, bele van installálva vagy 100 program keresgethetem, hogy mi hol van, vagy találgathatok, hogy egyáltalán van-e olyan programom, amire épp szükségem van.
A metro olyasmi lehet mint a windows 3.1, kattintgatni kell a csempékre aztán valamiféle rendezett struktúrán belül eljutok oda ahová akarok. Mindez minden platformon egységes megjelenéssel. Ebben így leírva semmi borzasztó nincsen. -
gforce9 #40 Nem értem miért akkora gond ez. A lényeg, hogy azon a harveren amire ki lett találva, gyorsan és hatékonyan fusson. Nem értem miért zavar téged a többszáz Gb-os hdd-k korában 7Gb. Cserébe tartalmaz fejből minden vacakhoz drivert, meg egy rakat appot amivel a kezdő user elboldogul. -
#39 Van kb 10 windows, ami 100 megánál is kevesebbet foglal. válogass ... -
#38 7 giga feltelepítve... Szánalmas... -
#37 van egy olyan a csempéknél, hogy all apps, vagy valami hasonló, ott van minden telepített cucc, onnan vissza lehet rakosgatni, bár tény, hogy ott sem biztos, hogy egyből meg lehet találni. sajnos még nem volt időm rendesen foglalkozni vele.
Játékokkal viszont szerintem nem lesz probléma, Metro 2033 at próbáltam ( eredeti Steam-es), gyakorlatilag a windows volt feltelepítve ( driverek is csak azok amiket a windows update frissített, semmi már), steam, meg a játék, és gond nélkül futott. -
gforce9 #36 Nem sok értelmét látom direktben feltenni, mert ugyan én nem futottam bele nagyobb kompatipilitási problémába, de biztosan van. Főleg játékoknál sejtek ilyet. USB 2.0-s külső hdd-re tényleg nem érdemes, mert úgy se lesz túl gyors. Olyat esetleg tudsz csinálni, ha full független rendszert akarsz, hogy szétkapod a külső hdd-t beszereled a gépbe a win7-est meg lehúzod róla, amíg telepíted, utána már rajta lehet a 2 winyó, csak biosban kell a bootsorrendet variálni. Így egészen biztosan nem kavar be a win8 a 7-nek. DE szerintem egyelőre felesleges. A csempés módszernek van egy eléggé komoly hibája. Ha feltelepítesz 1 oylan programot, amelynek sok ikonja van (pl. office 2007-et) A csempére kirak minden vackot, olyan 10 db ikont :) Aztán lehet válogatni, hogy mi kell és mi nem. Viszont, ha valamit leszedsz a csempéről, gyors módszert a visszarakására nem leletem még, mert ugye az ikonoknak nincs gyűjtőhelye, ahonnan ki lehetne keresgélni őket, mivel nincs startmenü. Lehet van rá gyors módszer is, mint a programdata könyvtárban kurkászni az ikonok után, ha valaki tudja, írja le :) -
#35 Működni fog, csak BIOS -ba állítsb be bootnál, hogy az usb device előrébb legyen mint a winyó. Viszont ha a külső vinyód nem usb-3 as, akkor még mindig nem lesz az igazi. -
Gonzo84 #34 Nem fog kiderülni mivel nem lehet USB-s eszközre feltelepíteni... -
Gonzo84 #33 Egy olyan kérdésem lenne ami nem teljesen vág ide csak részben. Eddig Virtualbox-ban teszteltem a Consumer Previewt viszont elég lassú így a rendszerem meg nem az igazi ezért úgy döntöttem, hogy feltelepítem egy külső vinyóra. Okozhat ez bármiféle elváltozást a mostani Win7nél? Az én fejemben úgy néz ki a dolog, hogy ha bedugom a vinyót, win8 bootol ha pedig nem akkor win7 automatán, így fog működni? -
sascha1978 #32 Mivel teljesen új felület, akár Metro-val, akár nélküle, meg kell szokni.
Nem gondolnám, hogy használhatóság tekintetében véleményt lehet mondani róla egy nap után, legfeljebb a kezdeti tapasztalatokról. Az ilyen hozzászólásokat meg végképp nem értem, hogy "az OS-nek a legnagyobb jóindulattal se nevezhető bughalmaztól" - gondolom a kommentelő egész éjszaka tesztelte, és folyamatosan összeomlott neki.
Sokan nem szeretik a változásokat, félnek tőle, élből elutasítják.
Nekem is nagyon furcsa volt például szalag menü az Office 2007-ben amikor megjelent. Keresgélnem kellett dolgokat, aztán kis idő múlva rájöttem, hogy tényleg jó, és sokkal hatékonyabban lehet vele dolgozni. De van egy kolléganőm, aki azóta sem próbálta ki. Előbb utóbb pedig át kell állni és ő akkor lesz hátrányban.
Úgyhogy szerintem próbálgassuk, meglátjuk mi lesz belőle.
Azt hozzá teszem, hogy a Metro UI-val szemben PC-re én is szkeptikus vagyok. -
gforce9 #31 Mármint a rendszerindításkorit mondod? Egy sima szemetelős emailcímet adtam meg neki, meg egy jelszót, megcsinálta az accot hozzá azonnal és annyi, mondjuk úgysem használom szinte semelyik live funkciót, max néha, ha nagyon kell msn, de ahhoz meg van külön acc :) -
Gonzo84 #30 Köszi a linket, meglesem. Ami még bántja a csőrömet, az a Windows Live-os bejelentkezés, ha jól láttam, nem lehet külső e-mail címről regelni csakis hotmailessel ami szerintem eléggé tré. -
gforce9 #29 Még nem csináltam meg de itt több módszert is írnak:
http://www.dirtywindows.hu/publ/blogs/cartman_blogja/klasszikus_start_menut_a_windows_8_ba/11-1-0-455
Olvasd át a kommenteket is, ott is van néhány ötlet. Valamelyik megoldás biztosan működik.
Majd holnap kipróbálom valamelyiket, most a szoftverezést nézegettem, annyira nem hiányzott a start menü, elég volt a TC :) A metro nekem sem jön be amúgy :)
Helyileg a start menü struktúrája itt található:
C:\Program Data\Microsoft\Windows\Start Menu
Rejtett mappa, ne felejsd el bekapcsolni, hogy mutassa őket.
Egyébként még ha nem is tudod visszakapcsolni a menüt, innen tudsz ikonokat tenni a desktopra, onnan meg a tálcára.
A szokásos sajátgépet, vezérlőpultot stb. pedig:
Jobbklikk a desktopon -> personalize -> Change desktop icons
Itt tudsz még hozzáadni, megjelenítendő elemeket.
Csak tudnám miért tették bele a desktop üzemmódott, ha minden desktopon szokásos dolgot eldugnak az ember elől :) -
Gonzo84 #28 @ˆgforce9
Hogy sikerült a régi start menut előhoznod? Amit a neten találtam megoldást (registryben kell modósítani egy értéket) az nálam nem működik.
Egyébként nem lenne semmi baj a METRO UI-val hogy ha azon belül lenne mondjuk a kikapcsolás/újraindítás, stb funkció, tudom, hogy belehet rakni mint a "téglák" közé de az elég szarul néz ki. Amit még szívesen módosítanék az az, hogy ne a sarokba kelljen húzni az egeret hanem csak balra és jobbra és akkor egyből előugrana instant az a két szélső ablak, mert ez ami most van elég gáz szerintem, főleg a futó alkalmazások kiválasztása, meg a másik is elég szar mondjuk. Sokszor élőse jön vagy eltűnik egyből, macerás, kényelmetlen, legalábbis nekem.
-
gforce9 #27 Office, daemon tools, nero 8, avast 7, java, acrobat, flahplayer, zökkenőmentesen feltelepült. Azóta megtaláltam a start menüt is benne :) Szóval ebben sincs változás, csak ugya maga az indító gomb hiányzik, de a véglegesben lesz lehetőség a bekapcsolására. Most pedig 1 perc kereséssel 2-3 módszert is találtam rá. Egyre jobban úgy tűnik, hogy ez valójában egy win7 úgy ahogy van. A metro kikapcsolására a start menü visszahelyezésére meg már kész appokat is írtak, úgyhogy nagyon úgy tűnik, pont az újítás nem jött be a jónépnek. -
gforce9 #26 Na felraktam egy virtuális gépre. Semmi drivergond win7-hez kitalált környezet alatt. Ki lehet kapcsolni :) Mondjuk jól eldugták, de mivel mobileszközökre kell, amiknél fejből van standby és magától lekapcsol ha nem használod, így ez nem is lényeges. Asztali gépen meg klikk a bal alsó sarokba, hogy bejöjjön a desktop és alt+f4. Biztos van rá más mód is de most így hirtelen nem leltem :) Amúgy ahogy kinéz ez egy win7 valójában, ami futtat egy plusz alkalmazást a metro miatt, mert kernelszinten úgy látom eléggé a win7-re hajaz, bár még nem ástam bele magam, de a win7 driverek mennek vele általában. Szóval ez picit egy új bőr lehúzásának tűnik a win7-ről. Optimalizáltak rajta, visszavették az erőforrásigényét, írtak rá egy metro appot és kész. ELső látásra, hacsak valakinek nem kell feltétlenül a metro, semmi értelme váltani, no persze ez később a programok megjelenésével esetleg változhat, bár nem hinném :) -
sanyicks #25 ja hallottuk, csak hogy azoktól akik felrakták most, azt halljuk hogy nem lehet kikapcsolni... -
#24 én örülök hogy legalább egy teljesen más vonalon indultak el, nem a már 1000 éve megszokott, minden paltformon egyforma stílusú felület, ez dícséretes
aztán majd meglátjuk mi lesz belőle:) -
nextman #23 Nem tudom, hallottatok -e mar rola, de a metro felulet opcionalis, kikapcsolhatjatok, ha nem tetszik.
Vagyis nem kell a csempeket nezegetni annak, aki nem akarja. -
who am I 7 #22 Pedig semmi más nem kellene mint szép-értelmes widgetek meg nagyobb ikonok (nem ilyen hányadék csempék) aszt cső (ez mondjuk telóra meg tabra), desktopra meg lehetne egy szép kis start felirat a balsarokban és ugyanúgy felnyílna normálisan, az új programok , start-ra rakott cuccok stb.Én jobbat tudnék csinálni 1 nap alatt eskü :D mert ez a megoldás szerintem tényleg elég debil...imádkozzanak, hogy az android ne terjedjen el pc-n (vagy a tabletek a pc-k helyett, ugye új 4 magos tabok), mert akkor a winfosnak lőttek.
Csak egy pici löket kell az droidnak, hogy a fejlesztők (játék,program) meglássák benne a potenciált és a meglévő x * 100 milliós user bázist, átjárhatóságot mobil-tab-desk..... -
gforce9 #21 Nem, csak ők a leghangosabbak, ahogy ezt te ékesen is bizonyítottad a hozzászólásaiddal. -
#20 Ez a tétrisz ihlette kezelőfelület nekem se bejövős.
Egyik dizájner elcsente az autista kisfija kifejtőkönyvét, vagy honnan jöhetett esz a csempézős ötlet? -
quantum #19 "és a béka feneke alatt sincsen az Androidhoz képest mobil/tablet vonalon az eladási statok szerint."
:D -
Csata Low #18 mindig a hülyéből van a legtöbb.. -
quantum #17 Azért, mert bármilyen szarra felraknak Androidot. Egy csomó Androidos ismerősöm tervez Windows Phonera váltani azután hogy megnézegették az én telefonom. -
Csata Low #16 az iOS ugyancsak nevetséges, már-már közröhej tárgya. Zárt kódú, trójaiakkal gyárilag integrált és a béka feneke alatt sincsen az Androidhoz képest mobil/tablet vonalon az eladási statok szerint. -
#15 Látom a jövőt amikor a Battle Field 4 harcban fog állni a mobil platformos Pacmannel az első helyek egyikéért... -
quantum #14 Mert a Boot to Gecko komoly ellenfél, ugye? Még ha az iOS-t mondtad volna... -
#13 Persze mert egyszerűbb az angry bird féle ,,low budget"(szerintük irtó nehezen kódolható) fosokat csinálni, angry csak példa volt az össze többi ilyen alkalmazás vicc, ahhoz képest hogy mekkora öntömjénezéssel beszélnek róluk, tisztelet a kivételnek persze. Os-ből is sokkal egyszerűbb egy ilyen fostaliga appokat kiszolgáló erőforrás menedzsert csinálni, nem beszélve arról, hogy a droid alapja is egy már létező os volt(elismerem hogy tuti öltek bele nem kevés melót és pénzt, de nem ők találták fel a spanyol viaszt)
Az üzleti modell is ezt erősíti, boldog boldogtalan fejleszt mobilra, mert viszonylag egyszerű, talán az object c ami bonyolultabb, de pl win phone sima c#
a marketek meg kaszálnak. Ez önmagában nem baj, csak kezdik azt a tendenciát sulykolni, hogy nem kell neked pc mikor milyen csúcs szupi mobil appok vannak. Anno egy pc-s angry bird sehol nem lett volna, most meg minden játékok ős atyja.
-
#12 Igen, de mindenhol azt hangoztatják, hogy ezeké a jövő. -
Reparamorf #11 Talán, túl korai a win7 után... Az nem baj, ha gyengébb gépen is fut, de miért szempont ez? 486-os gépen ne akarjon senki se 21. századi programokat futtatni. A mai gépeken simán elfut a win7. Az androidhoz hasonlítani a win8-t nevetséges... Az android egy mobil eszköz, nem egy komoly asztali gépbe való. -
intrex #10 Olyan szép színes mint egy óvodás mesekönyv, vagy az előző windows logo! Nagyon szép színes, ötletes, és egyáltalán nem zavaró a szemnek a vibráló neonzöld a piros és narancssárga cuki lapocskák mellett! Kiváló operációs rendszer csodálatos öltönyös úriemberektől, mert ők értenek hozzá, van ízlésük!
:) -
nextman #9 En biztos kiprobalom.
Csak legyen ra egy kis idom valamikor.. -
ProgServ #8 Szia!
1 GB RAM.
1GHz CPU...ezen már fut...gyakorlatilag egy erősebb mobil is tudja ezt. -
#7 Ne várj többet arrakistor kollégától. :D Neki lassan gyógyszert kellene szedni a problémái miatt.
Kíváncsi leszek mi valósult meg a beígért alacsony erőforrásigényből, ha valóban nagyság rendekkel kevesebbet zabál mint a 7, akkor talán van értelme cserélni az os-t. -
who am I 7 #6 ezek a nyomi csempék, iszonyat gagyik még mindig..emiatt (meg azért mert alapbol kakki) nem fog elterjedni ez a nyócas.Dolgoznának inkább még a külcsínen.bár már késő...