46
  • NEXUS6
    Amiga Rulez!

Bevallom én is csak átfutottam a cikket. Már nem is reménykedek. Ma kb ott tartunk, hogy ha ütős dolgot akarnának csinálni, akkor a mobil cucokra történő portoláson kéne ezzerrel dolgozni, nem ilyen az asztal alá, a szemeteskuka mellé való metálszörnyben.

Az Amiga OS ideális platform az alacsonyabb erőforrású rendszerekhez, skálázható, bűvíthető stb. A nyílt forráskód szerintem is megoldás lehetne a gyors elterjedés biztosítására, de a jelenlegi jogi bizonytalanság nagyjából a több évtizedes kómában tartás sikeres biztosítéka. (Mint az eddigi gyakorlat is mutatja).

Kár érte, iszonyúan kár!
  • keembo
    Megyek is és veszek egyet, Amiga készlet tart! ha. ha.
  • Vers
    sajnalatos hogy nem nyugodthat a sirban az amiga, muszaj mindig par balfasznak felhozni es egetni a rendszert
    ertsetek mar meg ez a rendszer doglott, a windows mar jobb sokkal, a hardverrol nem is szolva, hagyjuk mar pihenni
  • Poetro
    Azért az elszomorító, hogy az Amiga X1000 milyen régi hardverrel van szerelve. 2007-2008-as hardver azért szerintem nem túl menő, főleg ennyi pénzért. Mondjuk az OS szintű támogatás se túl jó az újabb hardverekhez, de ha nem is használná ki az összes szolgáltatását mondjuk egy újabb CPU-nak, de legalább gyorsabban menne, mint egy 2007-es (mondjuk érdemes lett volna egy 2009-2010-es modellt választani, az talán nem túl drága). Gondolom a grafikus kártyák esetén még keményebb az OS megkötése ezért ott szinte lehetetlen korszerűbbet választani, bár az R700 (HD 4xxx) azért még ma is megállja a helyét.
  • vision5
    Nagyon kedveltem az Amigát, igaz valóban eljárt már felette az idő. Kiváncsi vagyok mire jutnak, de 20 évnyi lemaradást nagyon nehéz lassan behozni. A legjobb módszer az volna, ha valódi x86-os portolás születne a rendszerről és többé nem volna zárt forráskódú (ami a legnagyobb hátránya), akkor elkezdődne a fejlődés.
  • ppista
    Minden idők legjobb számítógépe, ami messze megelőzte a korát. Szeencsésnek érzem magam, hogy amikor a csúcson volt, nekem is volt egy példány belőle, és rengeteg vidám órával gazdagított.
    Egy igazságosabb világban, ahol nem balfaszok irányították volna a céget, még mindíg az Amiga lenne "a számítógép".