17
 • formax
  #17
  Egyértelmű, hogy ez a gép nem a kompakt, egyszerű gépeknek, hanem a nagyobb bridge, vagy tükörreflexes gépeknek lehet alternatívája.
  Számomra is nagy kérdés a stabil fogás, főleg, ha még egy külső vakut is rászerelünk, majdnem biztos, hogy a hossztengely körül el akar fordulni, nehéz megtartani, szemben a hagyományos fogással, ahol fogás módja automatikusan megállítja a hossztengely körüli forgást. Szerintem ezen múlhat az ötlet életképessége, vagy bukása.
  Összehasonlítva még a hagyományos formával, a mai gépeken a beállítások jó részéhez csak billenteni kell a gépet, a kezelőszervekhez nem kell elfordítani, mint ezen, ahol minden kezelőszerv és segédképernyő oldalt van.
  Le kellene gyártani egy prototípust, (akár gagyibb lencsével, lcd-vel is), hogy a funkcionalitást ki lehessen próbálni.
  Összességében érdekes ötlet, de óriási energiába (pénzbe) kerülne a piacra vezetése, nem igazán hiszem, hogy találnak hozzá gyártót.
 • Cleawer
  #16
  Jól néz ki, csak kényelmetlen lehet sokáig úgy tartani a kezünket... Nme túl életképes, de kitudja...
 • kvp
  #15
  "Egyrészt az élőkép csak pár éve létezik, másrészt az LCDnek van egy késleltetése, ami az optikának biztosan nincs. A lefedettség sem mindig 100% egyébként, tehát nem PONTOSAN azt látod egy LCD-n, amilyen a kép lesz."

  Ha nincs tukorreflex, hanem kozvetlenul az LCD-re megy ki a bejovo kep, akkor pontosan az mentodik el, ami az LCD-n van, hiszen az kozvetlenul a szenzorbol jon es mar a memoriaban van (exponalaskor ezt menti el a szoftver). A kesleltetes pedig idealis esetben a szenzor fps ertekenek megfelelo, tehat 1/30-1/24 masodperc kozotti, attol fuggoen, hogy hany kepet tud kesziteni a gep videokamera uzemmodban. (tukorreflex nelkuli gepek mukodese manualis modban: optika->ccd->lcd es ha nyomva a gomb akkor egyben memoriakartya is) Arrol nem beszelve, hogy lcd eseten latszanak a szenzor es az emberi szem erzekenysege kozti kulonbsegek, tehat attol hogy az ember jol lat valamit meg nem biztos, hogy a ccd/cmos is vagy eppen forditva. Ilyen gepek a kompakt kategoriaban mar eleg sok eve leteznek, a regiek anno meg full frame szenzorral jottek, mert nem volt digitalis szenzoros optika, ezert a filmes hazakba tettek digitalis hatlapot. (az elso digitalis gepem egy ilyen utolag digitalizalt olympus volt, a ceruzaelemek pl. a filmkazetta helyere mentek, a kartya meg a masik oldalra, szenzor kozepen az lcd pedig kiallt hatul az analog valtozathoz kepest vastag hatlap miatt)

  Egy dolog fontos meg, hogy a szenzor eseten az analog-digitalis atalakitas ne sorosan, hanem parhuzamosan tortenjen, pixel szinten, mivel ezzel elkerulheto a kep exponalas alatti bemozdulasa, tovabba konnyebb 30 fps fole menni, ami a gyors autofokuszhoz jon jol. Erre alternativ megoldas regebben a mechanikus rekesz volt. (egy 30 evvel ezelotti digitalis sgi webcameraban meg egy szinkron motor hajtotta es 1 centi vastag digitalis kabelkoteg vitte a jelet a gephez)
 • kjhun
  #14
  Nekem tetszik, ha már nagy optika, minek legyen mögötte pluszban nagy fényképező, ha már belefér az elektronika, az optika házába. A Lytro-hoz képest, ez jobban néz ki. A #3-nál linkelt, sony-s kamera, kicsit videókamera kinézetű már, a mai nagy-zoomos gépek hasonlítanak ehhez. A WVIL-esnek, meg böhöm nagy optikája van, a géphez viszonyítva.

  #12: Ennek eredetileg markolatos fogantyúja van, a képet nézve.

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Kár, hogy nem az enyém :) Egy távcsöves topikban hirdetik.

  Amúgy ez egy KGB 20x50-es Monocular

 • viasz
  #13
  Ritka nagy baromság ez a terv, a jelenlegi formákat stabilabban lehet megfogni.
 • Reparamorf
  #12
  Ó-beszép... ennek eredetileg állványa van.
  A találatipontot néztük ilyennel.
 • kjhun
  #11
  Ehhez hasonló felépítésre gondoltál?


 • JethroHUN
  #10
  Ezt mégis mért nehéz berakni a zsebbe? Épp hogy kisebb helyet foglal el mint egy nagy objektíves T formájú gép. Jó dizájn, de ígyis-úgyis két kézzel kell majd tartani. Nekem tetszik
 • Cat #9
  "a diginél meg mindig, akár tükrös akár nem."
  Egyrészt az élőkép csak pár éve létezik, másrészt az LCDnek van egy késleltetése, ami az optikának biztosan nincs. A lefedettség sem mindig 100% egyébként, tehát nem PONTOSAN azt látod egy LCD-n, amilyen a kép lesz.
 • Reparamorf
  #8
  Nagyon örülnék ha valaki felvilágosítana, hogy egy digitális fényképezőben miért jó, ha "tükörreflexes"? Tudom, hogy a drága gépek általában azok. De szerintem, csak lusták voltak a meglévő vázakhoz áttervezni a gépüket. A filmnél egyértelmű az előnyük, azt veszed fel amit látsz, a diginél meg mindig, akár tükrös akár nem.
  Magára a cikkre: valóban a "nagy" objektíveknél eleve adott a cső, miért ne férne el mellette az elektronika... A kis kompaktoknál meg úgyis a kicsi és lapos forma a praktikus. és a kicsi optikának nem feltétlenül kell kijönni a gép síkjából.
 • KopaszIsten
  #7
  Ne keverd össze a géppisztolyt a fényképezőgéppel! :D
 • gemihu
  #6
  én mondjuk valahogy raknék rá két kart, egy lefele állna ki és hátul lenne ,egy meg elöl balra állna ki , ezzel stabil fogást lehetne kialakítani.
 • brueni
  #5
  nekem nagyon tetszik. szívesen tesztelném. lapos gépnek is megvan az előnye,de ott nem lehet ilyen nagyítást elérni.
  még lehetne fejleszteni, hogy 2 db-ot egymás mellé lehessen rögzíteni mint egy kukkert és már mehetnek is a 3d fényképek-filmfelvételek (ötlet copyright)
 • gemihu
  #4
  "arra valószínűleg nem gondolt, hogy ezt a formát nehéz berakni a zsebünkbe". Nos a kompaktokat amúgy is leváltják a tábla és mobil verziók.
  Amúgy nem rossz,kérdés,hogy az ember keze milyen tartásban a legstabilabb.
 • ADAMEX9
  #3
  Hirtelen ez a 2 dolog jut eszembe róla:
  SONY DSC-F717
  és WVIL concept
 • kfkl
  #2
  Nekem is tetszik az ötlet. Remélem lesz belőle valami.
 • endrev
  #1
  Zseniális... A zsebkérdés nem kérdés, már most is csak a lapos gépeket lehet zsebretenni, a tükörreflexeseket nem.