28
  • Chocho
    Elfelejted, hogy az Alan Wake történetének megértéséhez agyra is szükség van. A mai 12 éves warezpistikéknek olyanja nincs.
  • breckinridge
    Rendkívül élvezetes játék lehet. A történet lenyűgöző. Egy írónak megelevenedik az általa elképzelt világ (mondjuk Móricznak nem sok félnivalója lett volna ettől...). Ilyen tényleg nem volt még ebbe' a zsánerbe'. Egyenesen világszenzáció. A lineáris vonalvezetés pedig maga a tökély. Teljes szabadságban áll menni előre. Előre magamnak, illetve a karakternek. Hangulat, az van. Ahhoz meg elég lenne Oakenfold psy-ja.
    Asszem én inkább kihagyom ezt.
  • Reg5
    Már hogyne lenne csőjáték. Azért mert itt-ott akár 5 méterre is kiszélesedik a még cső marad.
  • Relixo
    meteoreső írta:
    "Maga a játék hogy a sötétben botorkálok, egy idő után nyomasztó és sokszor túl nehéznek éreztem, alig volt lőszer...a pálya is kicsit konzolízű, mész egy láthatatlan csőben előre.
    Jobb lett volna több nappali rész többféle szörnnyel...
    nálam grafika 95 % játék 80% a történet megöli a játékot benne"

1. Sötétben botorkálsz? Valamit nem jól csináltál,vagy nem jól állítottál be esetleg kevés a géped hozzá. Nálam ilyen probléma nem volt.
    2. Nyomasztó? Persze,hogy az,a játék feelingjébe és világába tartozik ahogy a történetébe is tökéletesen beleillik.
    3. Ha túl nehéznek érezted kezdd a leggyengébben ezért van benne több fajta nehézségi fokozat,hogy az olyan kezdő(ha tetszik béna) játékosok mint te is megtudják oldani. Egyébként egyáltalán nem nehéz még a legnehezebb fokozaton sem,csak fel kell szedni a ládákat amik tele vannak plusz flashbang,flare,töltény és lámpához való elemekkel. És persze legfontosabb használni kell az agyad nem csak menni előre ez nem az a típusú játék ahol megahentelsz.
    4.Nem éreztem sehol ahogy te mondtad "konzolízű"-nek a pályákat,de tudod mit jó legyen, mégis csak egy konzol átírat. Láthatatlan cső??? Te biztos ezzel a játékkal játszottál ?? Most komolyan SEHOL nem volt ilyen még érzésre sem,kérlek ne beszélj hülyeségeket.
    5. Volt benne nappali rész pont annyi ami a sztorihoz és a játékhoz illet. Több szörny ? Megint csak azt tudom mondani ez nem az a játék ahol megahentelés van...
    6. ÉS EZ TETSZETT A LEGJOBBAN :D azóta röhögök rajtad: "a történet megöli a játékot benne" Ezt a játékot pont hogy a sztori viszi előre, anélkül egy nulla semmilyen játék lenne, ja hogy nem tudsz angolul nem tudod értelmezni a sztorit ? ez a te bajod barátom,ettől még nem a játék a hülye hanem te. És ahogy mondottam sokszor ez NEM HENTELŐS játék ne is hasonlítsd ahhoz és ne is várj ilyet tőle. Komolyan játssz inkább valami értelmetlen agynélküli lövöldözős játékkal az való neked.

Ez a játék a maga típusában egy kimagasló teljesítményt hozott, a sztori iszonyatosan jól meglett csinálva.Grafika nagyon szép,irányítással semmi gond nem volt, vannak hiányosságok pl a játékosnak nincs beleszólása a sztori vonalba nem tudsz magad dönteni stb. de ezek olyan apró dolgok,hogy emelett a remek sztori mellett nem is nagyon zavaró. A maga kategóriájában az év játéka!
  • zola2000
    ha elég erős géped van, akkor próbálkozhatsz emulátorral is.
  • Totti5
    Kéne egy Wii :)
  • yesname #22
    Azt mondod, hogy nem interaktív és ezért nézz utána a szó jelentésének, mert az. Még a Diablo is interaktív. Nem interaktív film, de attól még interaktív játék. (Tulajdonképpen minden játék az.)
  • Totti5
    Hát nem tudom, nekem mást jelent. Interaktív pl a Farenheit, Heavy Rain vagy az Asurath's Wrath. Alan Wakeban ha storyt nézed nincs beleszólásod. Amikor irányítod akkor pedig "szabadságot" kapsz, mozoghatsz bármerre, és megy az akció a játéktéren. Azon kívül hogy az erős story miatt több a mesélés, még nem lesz interatkív film, mert ugyan úgy van jelen benne a gameplay mint egy Max Payneba és arra sem mondjuk ezt.
  • Totti5
    Azt hogy téged mi érdekel lényegtelen, Exek pedig vannak, ez tény.
  • yesname #19
    Húha, Utána kéne nézned az interaktív szó jelentésének...
  • zola2000
    ami "mostanában" bejött az a fatal frame 4 volt:
    http://www.youtube.com/watch?v=8nc6R2Yy9tA
  • skinnyman
    Mert nagyjából egy darab érdemleges exkluzív cím nincs az egész platformon ezen kívül ami bármennyire is érdekelne... Exkluzívokban a PS3 ami baromira erős...
  • meteoreső
    Nekem kettős az érzésem vele kapcsolatban.
    A grafika néha pl a kompnál lélegzetelállító, élethűségben kevés játék veri meg.
    Gratula a grafikusoknak az objektumok részletességéért.
    Maga a játék hogy a sötétben botorkálok, egy idő után nyomasztó és sokszor túl nehéznek éreztem, alig volt lőszer...a pálya is kicsit konzolízű, mész egy láthatatlan csőben előre.
    Jobb lett volna több nappali rész többféle szörnnyel...
    nálam grafika 95 % játék 80% a történet megöli a játékot benne
  • Szefmester
    Obscure 1-2?
  • Totti5
    Alan Wakeban nincs semmi interaktív. TPS minden tekintetben.

Interaktív film pl ez:

Heavy Rain
  • Fbn Lx
    zseniális, kreatív, fordulatos, igazi műalkotás a játék. egy igazi interaktív film. számomra a csavaros sztori és a magába szippantó hangulatelemek a legfontosabbak egy játékban, ez megadja.
  • Totti5
    Ezért írtam hogy sötétbe mászka. Álltalában aki lehordja egyből az SHval jön, azt pedig amiatt írtam.
  • wedge31
    Ilyet senki se tud neked mondani mert ilyen müfajú / thriller, pszihó izé / nincs még egy és valszeg nem is lesz több mert ugy tünik nincs nagy igény rá.
    Az SH-t meg felejtsük már el ezzel a játékkal összefüggésben, semmi köze hozzá semilyen értelemben.
  • Totti5
    Milyen címek múlják felül? ( sötétbemászka műfajban ). Még mielőtt valaki jön Silent Hill 1el, az elmúlt 7 évből mondjátok a címeket. Kíváncsi lennék hogy ha ez középszerű akkor mi a kiemelkedő, mert nekem nagyon kimaradhatott, pedig imádom a műfajt.
  • Hoz_Hun
    Pfff
    Én anno XBoxra megvettem a játékot és nagyot csalódtam benne. Nem is értem, hogy lehet erről a vacakról ilyen pozitívan nyilatkozni. Legjobb esetben is középszerűnek mondanám.
  • jarlaxxe
    Fanboy cikk, valószinüleg háttal ült a monitornak az iró ha erre a grafra max pontszámot adott, akkor mit adna a Crysisra vagy a Witcher 2-re, szánalmas...
  • Chocho
    A játék jó, a cikk se rossz, de az 1024x768-as felbontás már igencsak a múlté kéne legyen, nem?
  • Bhalage
    nagyon jó lett!

amúgy többször is írják a jobb oldali kameranézetet amivel én sem tudtam mit kezdeni. úgyhogy ahányszor beloggolok megnyomom a TABot és átfordítom a kamerát.

• Rowlend
    Miért is? A többi exkluzív játék még mindig csak xbox-on van. Pont emiatt vettem most nem rég boxot, be kell pótolnom ami kimaradt. :)
  • skinnyman
    Ezzel hogy kiadták ezt PC-re, gyakorlatilag teljesen értelmetlené vált az X360 a PC mellé... :)
  • Tinman #3
    Erősen ajánlott darab :-)
    Script oldalakat érdemes összeszedni a játékban, plusz gyűjtőihez jár egy "kis" könyv (144 oldal) is, azt is érdemes elolvasni, meg a youtube-on keressetek rá a Bright Falls 6 részes minisorozatra ;-)
  • Eriongtk
    Nagyon jó játék, nekem tetszett! Egyedüli gondom vele az volt, hogy habár az elgondolás az jó, de ez a műfaj nem játékanyag. Nagyon monotonná vált az egyfajta ellenség (egyfajta, mert csak lőni kellett, nem kellett más taktika csak ez: lámpázd, lőj) miatt :(

Elmesélés szerintem nagyonjó, látványvilág szintén, hangulatos.
    Másik problémám az volt, hogy eléggé nagy hiba volt a történetben:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A Dark Presence ugye fel akarta használni, hogy megirja a sztori végét, hogy szabad lehessen ( mivel megszökött, eredetileg ugye helyben írta volna meg)...de akkor miért támadtak ránk a különböző megszállt emberek (Taken) h megöljenek?

Ettől az azért komoly, de mégis elhanyagolható dologtól eltekintve nagyon jó lett, de inkább TV műsornak való. Néha a kevesebb több. Egy idő után kifejezetten zavart, untam a sok felbukkanó gyökeret, eleget láttam már belőlük, haladni akartam a történetbe engem nem zavart volna, ha a fél pályát át tudom menni anélkül, hogy láttam volna akárkit is, ha a légkör nyomasztó lett volna - mint ahogy az esetek többségében az is volt. - Több menekülő rész is lehetett volna, hiszen természetfelettiről beszélünk
    jajj erről eszembe jutott, hogy a játék végén a bossfight
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az nevetségesen egyszerű volt... könyörgöm! 3-4 flare, és vége? Ezt korábban is meg tudtam volna tenni... - normal fokozat, nem érdekel a nightmare :(

Ezektől eltekintve nagyon jóra sikerült, Lunki88-al teljesen egyetértek
  • Lunki88
    Az ára is elég baráti steamen. Akit kicsit is érdekel ez a műfaj, az tegyen vele egy próbát.