27
Handheldek vs Okostelefonok
  • darkmore
    #27
    :)

    dettó ezt csinálom, de az igai cél nálam nem a DS leváltása volt. Sajnos nincsen elég időm már gémelni és így a kazuár cuccok jobban bejönnek most, a DS-re meg olyan epic játékok vannak, hogy kb. 1 évig el lehetne lenne egy-két rpg-vel, meg már kicsit lusta az ember ennyi ketyerét magával hordani.
  • Smithie
    #26
    Ami a handheldeket illeti,én leragadtam az NGage-nél,mai napig előveszem,kb 20-30 percet játszok(melóban),ha épp van annyi időm,utána megy vissza a fiókba...
    Nekem nem jönnek be az új ketyerék,maradok az x360-ps3 párosnál,ha tényleg ki akarok kapcsolódni...
  • rudymester
    #25
    Sajnos próbáltam kiváltani a Nintendo DS-t egy Androidos készülékkel, de valahogy nem az igazi. Van pár nagyon jó játék minden stílusban, de nekem nagyon hiányoznak a fizikai gombok. Azért el lehet lenni telefonnal is, de teljesen kiváltani szerintem nem lehet a konzolokat.
  • precision
    #24
    azt nem mondtam, hogy jobb :DDD
  • Sheltem
    #23
    Na mindegy, valószínűleg azoknak lehet igaza akik azt mondják, hogy ahol csak lehet Wifi pontot kell keresni és csak ha muszáj akkor 3G, csak nekem egyelőre fura, de nem az előfizetési feltételekről szól a topic, úgyhogy ezt a részét be is fejeztem :) Bocsánat.
  • Sheltem
    #22
    Vodafone Matrix 4
    Adatforgalom (MB) 1024
    Havi előfizetési díj (Ft) 7.900

    Ez még szarabb :)
  • Sheltem
    #21
    Egyébként kicsit offtopic(bár ugye szorosan kapcsolódik) de mosolygok most a belvárosban (Budapest) minden sarkon előforduló óriásplakátos 4G reklámokon is.... Jön majd a hiperszupergyors 4G "a következő dzsenerácijó" aztán majd kapjuk az átlagelőfizetés mellé "4000-7000Huf/hó"
    az 1GB os havi limitet. Ide a bökőt, hogy így lesz.

    Pesszimizmus off.
  • precision
    #20
    nem muszáj a Tmobile -nál :)

    http://iphone.vodafone.hu/
  • Sheltem
    #19
    Igen.

    Milyen szerencsétlen dolog, hogy pont a Tré-home on keresztül kell megvenni normális előfizetéshez, akik 1 hónapon belül 2szer(!) emeltek árat...február 13án és február 22én tegnapelőtt. Szánalmas banda.

    Én egyelőre várok azt hiszem...

    Persze személyszerint a PS vitáról sem mondtam még le, megvárom milyen címek jönnek hozzá, meg majd olvasgatom ezt a topicot, de egyelőre nagyon egy Iphone 4s felé húz a szívem. Márcsak azért is mert a mostani telefonom egy őskövület már.
  • precision
    #18
    ja és ehhez hozzájön hogy a Lumia kijelzője 252 ppi -vel rendelkezik, míg az iphone4s 330 ppi -vel (ppi: pixel per inch)
  • precision
    #17
    480x800 vs. 640x960 :)

    nem véletlenül szép a kép a 4s -ben :)
  • kifli
    #16
    nokia lumia 800-nak is kurvaszép a képe, ha alkalmad adódik, valahol néz majd meg :)
  • Yoda001
    #15
    a többi kommentbe csak bele olvastam itt-ott, de teljesen egyetértek azzal amit mondtál.

    4S
  • F1re
    #14
    nekem egy régi psp-m van meg egy iphone 3gs-em nem nagyon használom már a psp-m de meg vannak az előnyei azért, én pl nem tudok élvezettel játszani egy komolyabb játékot iphone-on hiába nagyon jól meg vannak csinálva ezek a modern combatok, de zavaró, h elfoglalja a kijelzőt az ujjad, viszont már ilyen játékokkal nem is játszom nagyon inkább egyszerűbb játékokat amiket direkt okostelóra csináltak. Ettől függetlenül nem adnám oda senkinek a psp-m mert régen pl rengeteget játszottam rajta és nagyon élveztem, ha jól emlékszem 30 ért vettem használtan(nem bántam meg).

    Am meg nincs is jobb mikor beül az ember wc-re telóval és játszik :D
    Nagy kedvencek: cut the rope, iblast, where is my water,plants vs zombies. Most meg ez a nagy FAV: Bike baron :D
  • precision
    #13
    nemtom, nekem sosem hiányzott a controller az iphoneomról (igaz ez csak iphone 2g, nem nagyon mennek rajta az újabb/komolyabb játékok)

    de akkor venni kell egy ilyet vagy vmi másfélét, ha valakinek fontosak a gombok

    http://www.icontrolpad.com/
  • cifcuk
    #12
    Egy PS vita annyiból lehet jobb játékra egy okostelónál, hogy van rajta rendes controller a játékok irányításához, míg telónál a képernyőn kell a virtuális gombokat nyomkodni, vagy egyéb módon irányítani. Egy Angry Birdsnél ez még ok de komolyabb játékoknál már kényelmetlen.

    Nekem Androidos telóm van (HTC sensation), és pl Minecraft, Brothers in Arms, Real Racing, már kényelmetlen, ezeknél jönne jól a valós gombok megléte.

    Ha nagy játékos lennék vagy sokat utaznék pl vonaton, akkor lenne értelme venni mondjuk egy Ps Vitát, de napi pár perc ökörködésre jó az Angry Birds vagy valami Sakk progi, ezekre meg elég az érintő képernyő.
  • Sheltem
    #11
    70k és kell hozzá egy memóriakártya amiből a 16gbos valami 16-17ezer Huf.

    Szóval az a 70k az igazából kb90.
    A 70k a Wifis modell a wifi+3g az 90 felett van(+memóriakártya).
  • Guren
    #10
    "Bár nem néztem utána, de gyanítom ezek már százezres tételek."

    ha jól tudom, a PS Vita kezdőára olyan 70k körül lesz.
  • Sheltem
    #9
    Ezzel kapcsolatban fogsz olyan kommentet kapni, hogy "de ott ott vannak a kontrollerek míg iphonenál csak 1 érintőképernyőd van".
  • precision
    #8
    nyilván... de egy psp -n se nagyobb játékélmény pl egy ilyen játékot játszani
    ha már az összehasonlításnál járunk :)
  • Sheltem
    #7
    Igen így van, de számomra a csodás kis tűéles 2ds játékok azok amik elragadóak Iphonen. Ha ilyennel akarok játszani akkor PC 22 colos monitoron egérrel , billentyűzettel, szerintem ezek arra valók.
  • precision
    #6
    netezési szokástól is függ... nem nagyon kell youtubeozni rajta és akkor elég lehet az 1GB... ja és ahol van wifi akkor azt kell használni, nem a 3G -t :)
  • precision
    #5
    azért nem csak angrybirds van iphone -ra :)

  • Sheltem
    #4
    Az iphone4(s) engem elvarázsolt. Soha nem láttam még ilyen szép képet egy kijelzőn/telefonon sem(pedig IPS paneles monitorom van), egész egyszerűen csodálatos képe van. A PS vita ugyanúgy OLED-es kb ugyanazzal a felbontással csak nagyobb méretű kijelzőn.
    Tetszik az applikációk sokszerűsége is, van egy csomó jópofa de haszontalan alkalmazás de van jópár ami nagyon hasznos.
    Iphone kapcsán(prémium kategória ide vagy oda) ami nem tetszik az az ára.

    160k most a T-homenál úgy hogy 2 évig havi 6k Huf-s előfizetést kell
    kötnöd.
    Amivel 2 gondom van:
    1. munkahelyről telefonálok annyit amennyit akarok tehát felesleges, de az internet miatt megérni viszont:
    2. Havi 1gb korlát(ezek viccelnek? pusztán netezéssel úgy hogy 1 applikációt nem töltött le munkatársam volt neki valami 800mb adatforgalma)
  • precision
    #3
    szerintem a telefonok hardverben utol fogják érni ezeket a "kézi konzolokat"
    játékok terén pedig nincs ok a panaszra... az appstoreban/android marketen bőven van játék és ahogy fejlődik a hardver, ahogy jönnek ki az új mobilok, úgy készítenek egyre komolyabb játékokat
    ráadásul elfér a zsebedben a telefon, másra is tudod használni, nem csak játékra

    szerintem felesleges volt kiadni ezt az új psp -t is... touchscreenje van, húha :)

    Japánban mondjuk lehet sikeres lesz... meg hát harcolni kell a Nintendoval is ugye a Sony -nak...

    az biztos, én ilyet nem vennék, ha lenne okostelefonom... és ha lenne pénzem bármelyikre is, biztos nem egy ilyen psp -t vennék hanem egy iphone -t vagy vmi jó androidos telót
  • Petka
    #2
    Őszinte leszek. Ilyen "kézi játékkonzolt" nem vennék sem magamnak, se a gyerekemnek, ha lenne. Sírva könyöröghetne, akkor se. Egyszerűen számomra nem ér annyit. Bár nem néztem utána, de gyanítom ezek már százezres tételek. Nem vagyok konzervatív, az okostelefon egy nagyon jó találmány, használom én is, de jelenleg szerintem az ilyen játékoktelefonok túl vannak árazva.

    iPhone, iPad... Egyikkel sem rendelkezem, de el tudnám képzelni, hogy szombat reggel felkelek és a tea/káve/cappucino mellett elolvasom rajta a híreket (luxus). iPhone egy nagyon jó készülék, de erre is csak azt tudom mondani, hogy túl van árazva.

    Játékokhoz nem tudok hozzászólni. Androidot használok wifi mérésre, fényképezésre, GPS-ként autóban és néha böngészésre.
  • Sheltem
    #1
    Na igen, egy ilyen topic nyitásakor sokakban felmerülhet a kérdés, kell nekünk mégegy \"flame\" topic? Azonban ha megnézzük, láthatjuk, hogy pl a pc-s játékoknak leáldozott topic is az egyik legnépszerűbb konzolos topic a mai napig, tehát van létjogosultsága itt.
    Nem a flamekeltés a célom, de bizonyára sokatokban( bennem is) felmerült a kérdés a PS vita vagy az Iphone 4s megjelenése kapcsán, hogy \"kell ez nekem? tényleg szükségem van rá?\"
    Pro és kontra érveket szeretnék itt olvasni, mit miért választottatok és mennyire vagytok elégedettek a döntésetekkel, leginkább a játékok vonatkozásában.
    Pár órás utazásokra szükségünk van Killzone komolyságú játékokra, vagy az Angry Birds(iphone kapcsán úgyis mindenki ezt a játékot emlegeti) összetettségű játékok is bőven megfelelőek?

    Kapcsolódó linkek a teljesség igénye nélkül:
    Ps vita vs Iphone 4
    intendo 3DS Vs. PS Vita Vs. iPhone 5
    Virgin Media Games