Túl kicsi kijelzőket kapnak az ultrabookok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De hát kinek mi a munka. Neked biztos annyi hogy maszatolsz a paintbe az érintõképernyõn 😄
Dolgozni meg a munkakörülmények megteremtése nélkül nem lehet jól, pl legyen ülõhelyed asztallal amin a gép van, a gépnek nem árt áram és bill+egér se.
Ahol nincs áram ott munkaszinten szükség sincs a számítógépre jegyzetelésen kívül, arra meg jó egy akármilyen telefon/diktafon is.
Ennyi.
Jaés jó nagy képernyõk rulz.
Kiváncsi leszek a népek szem egészségügyi állapotára ha vmilyen birka feltalálja a fullhd felbontást a 12" képernyõbe és a sok sznob divatból azt fogja nyomni default mérettel mindent mert ahoz már nem értenek hogy 1900 felbontáson a 8as betût nagyítóval se látni, kb mint ha puskát olvasnál az iskolában 😄DD
otthonra + melóhelyre se drága venni egyet-egyet. Cserébe mondjuk legyen az ultrabook 1.5 kg-ja helyett mondjuk 7-800g, és legyen az egész miskulancia 7-10 col átmérõjû, azaz tablet méretû (vastagsága lehet azért több). De maradjon meg benne az i7 proci, meg maradjon meg rajta a Win7 (vagy 8, bánom is én).
Ha ez nagyon durva váltásnak tûnik, akkor legyen rajta valami nyeszlett érintõ kijelzõ, hogy ha az embernek éppen nincs monitor meg billentyûzet a keze ügyében, akkor is el tudjon rajta minimálisan bohóckodni. De ez utóbbi feature egyáltalán nem fontos. Az ultrabook jó alap, mert megmaradt a teljesítmény, és nem fatengelyes arm meg nvidia procikat raknak bele. Persze jelen formájában elég béna, mert közel fél milliót ki kell fizetni valamiért, amibõl a felét (bill+érintõképernyõ) rohadtul nem is használom.
Es most jut eszembe, hogy mit felejtettem el mondani: ami meg hozzajarult a dontesemhez, hogy volt egy kb. egy eves minim, amelyet alapvetoen OSX-el valo ismerkedesre es "szimpla", halk, netezos, filmezos, esetleg webfejlesztos desktop gepnek vettem. Az OSX alapvetoen bejott, igy adta magat az otlet, hogy a minit eladjam es a notibol meg a minibol csinaljak egy gepet (feleslegesnek ereztem 3 gepet itthonra).
Vettem egy Parallelst, azon belul van egy virtualizalt W7 a Visual Studionak, minden egyeb cucc, ami kell nekem az meg ugy is van nativan OSX-re, szoval osszessegeben tavaly tavasszal ezt lattam a legjobb ar/teljesitmeny ertekunek. Eddig nem bantam meg.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
egy ilyen ultrabook sem lenne rossz, de ami ér valamit az 850k és nem ultrabooknak hívják hanem vaio z-nek 😊
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Akinek meg a normális asztali gépe mellé kell egy könnyû, hordozható notebook, ami még rendes notebook és nem 7-9"-os netbook, az meg vesz ultrabookot. Egyébként az egész koncepció egyértelmûen a (13"-os) macbook pro és air ellen irányul, mert valami "érthetetlen" módon azokat is viszik, mint a cukrot. (Azt, hogy az összes UB az MB designját is koppintja, azt most hagyjuk, legalább a Lenovo-nak most már van olyan gépe is, ami nem csak jó, de vállalhatóan is néz ki 😊.
Egyébként pont így kötöttem ki tavaly tavasszal a 13"-os MBP-nél, mert a régi (akkor) 5 éves 15"-os Asusom túl nagy volt, fõleg, hogy töltõt is kellett cipelni mellé és egyszerûen nem volt olyan gép, amely teljesítette volna a következõ igényeket:
- könnyû (1,5, max 2 kg), hordozható (ez magával hozta a 13"-t)
- hosszú üzemidejû (minimum 5-6 óra egy feltöltéssel átlag használat mellett).
- normális teljesítmény (értsd: nem Atom, dolgozni lehessen vele, opcionálisan egy minimális játékot engedjen.)
- legyen már normálisan összerakva (legyen masszív, esetleg még nézzen is ki valahogy)
Ami szimpatikus volt még akkor az a Dell Vostro V130, amely gyenge teljesítményébe (ULV-s Core2Duo + Intel GMA) még csak-csak belenyugodtam volna, fõleg, hogy kedvezõ volt az ára, de a max 3 órás üzemidõ az egy nagyon-nagyon-nagyon rossz vicc volt.
Most azért, hogy vannak UltraBookok (ami egy szimpla marketing név, valljuk be 😉, most már azért lenne mibõl válogatni.
Az más kérdés, hogy nem jól jöttek össze a dolgok, és a 13"-t is kivehetnék a specifikációk közül.
Én nem. 15.6" alatt meg se nézem a kínálatot.
EGyébként ez a HD3000 kb milyen dedikált vga szintjén van kb?
Persze nem crysisal akarok full hdben játszani, de pár rpgvel azért lehessen átszani. 😄
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Mi értelme van ennek a kategóriának, ami tulajdonképpen eddig is létezett, alulról és felülrõl is olcsóbb gépek tömege veszi körül.
Az UB-k túlárazottak, és mivel kicsi az akku-kapacitásuk, természetes, hogy a többet fogyasztó, nagyobb paneles kijelzõk nem szerepeltek idáig a beépíthetõségi listába. Ha ez utóbbi megváltozik, akkor meg már csak egy túlárazott divat-notebook lesz, semmi több! <#hehe>#hehe>
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)