25
-
#25 Valaki már megelőzött egy másik ugyanezzel a témával foglalkozó cikkben, aminek csak örülni tudok.
-
#24 Témába vág, lehet rajta vitatkozni: ajánlom a következő dokumentumfilmet azoknak akik még nem látták:
A Villanykörte Összeesküvés - A Tervezett Elavulás története
youtube-on fent van az egész, magyar felirattal. 37:50-től látható az ide vonatkozó rész. -
LINUXPOWER #23 2010-ben még 40 millió tonna E hulladékról beszéltek, 2011-ben már 50 millió tonnáról.....Jó lenne ezt hinni, de félek ez csak mese..... 2016-ra 90 millió tonna köröli E hulladékkal számolnak. -
LINUXPOWER #22 A cikkel összhangban vannak, csak a valósággal nem. Mesét meg majd választok magamnak. -
topitopi #21 Egyébként meg a te adatod 2005-ös amikor még sokkal nagyobbak és nehezebbek voltak a műszaki cikkek (lásd tv-k, monitorok) szóval lehet h azóta csökkent ez a szám. -
topitopi #20 Egyébként a 9.3 milliós adat azt jelenti, hogy évente és személyenként (500 milliós európai népességgel számolva) 18kg körüli e-hulladék képződik... sztem ez túl sok bár lehet hogy a műszaki cikkek előállításakor keletkező hulladék is ide számít... Akkor esetleg lehet helyes ez a nagyságrend különben szerintem nem. (természetesen ekkor a 5-8,3 milla is túlzó) -
topitopi #19 Ha ismétlem HA elfogadjuk a cikk információit akkor ha utána számolsz akkor valóban 5-8 millió jön ki (250 000 tonna a 3(8millió 300 ezer)-5(5 millió) százaléka a teljes mennyiségnek) szóval lehet, hogy van neked más (esetleg pontosabb) adatod de ettől még azok a számok amit írtam a cikkel teljesen összhangban vannak. -
LINUXPOWER #18 http://www.chemistryviews.org/details/ezine/1037973/Major_Threats_From_E-Waste_Current_Generation_And_Impacts.html
In the European Union (EU), the total generation of e-waste in 2005 was estimated to be 9.3 million tonnes
Nos ebből kiderül, hogy az ovis matekod és egyszerű szemléleted gáz. Mellesleg a hulladék nem egynelő az E hulladékkal... ha már okoska vagy.....
"Ebből ovis matekkal kiszámohatjuk, hogy 5 millió és 8 millió 300 ezer tonna közötti hulladék keletkezik európában évente ami nem az általad említett 1 millió."
Ami a lényeg, hogy a számok gyanítom csak alulról közelítenek a valós problémához.... -
vargagergo13 #17 Na így már értem. De ettől még elszomorító. -
topitopi #16 Félre értettél: Annak örülök, hogy ha ez egy ilyen sz*r világ és mindig vannak kizsákmányolók és kizsákmányoltak akkor én a kizsákmányoló (ergó a viszonylagos jólétben élő) és nem a kizsákmányolt (éhező, éhenhaló) oldalon vagyok.
Nevezz szívtelennek de nem kívánok afrikában megdögleni egy oltással elkerülhető dzsungelnáthától vagy az éhségtől... Ha választani kell hogy ők vagy én... Hát qrvára én. -
vargagergo13 #15 Könyörgöm, hogy vagy képes ilyet leírni, hogy örülsz annak, hogy mi zsákmányoljuk ki őket!? Mintha egy közgazdász szavait olvasnám.
Másik meg: mi is szörnyen ki vagyunk zsákmányolva (és nyomorban is élünk), már ha csak arra gondolunk, hogy minden egyes magyarra 2-2,5 millió Ft adósság jut (az újszülöttekre is).
Miről beszélsz? -
topitopi #14 Azt felejted el, hogy a cikk nem említett semmi olyat, hogy az afrikába érkező hulladék CSAK európából jönne... (ott van még az usa, kína délafrika stb)Továbbá a cikk nem beszél az európában egy év alatt lerakódó e-hulladék mennyiségéről direkt módon csak közvetve: "az Európai Unióban keletkező e-hulladékoknak csak a 3-5 százalékát importálják Nyugat-Afrikába, de ez is évi 250 000 tonna" Ebből ovis matekkal kiszámohatjuk, hogy 5 millió és 8 millió 300 ezer tonna közötti hulladék keletkezik európában évente ami nem az általad említett 1 millió.
Valamint a cikkhez: nem hiszem, hogy az unió katonai vagy komoly diplomáciai erőt alkalmazna ha afrika úgy döntene, hogy neki nem kell több szemét... De hát úgy látszik kell neki vagy ha nem is az országoknak akkor azoknak akik erről döntenek és akiknek a súlyos eurómilliók a zsebükbe vándorolnak.
Továbbá undorító ez a kapitalista szenny de én örülök annak, hogy nem a képen is látható nyomorban kell élnem és mi zsákmányoljuk ki a gyengébbeket nem pedig fordítva -
LINUXPOWER #13 "Nyugat-Afrikában évente 650 000 és egymillió tonna közötti elektronikai hulladék jelenik meg"
"Kiderült, hogy az Európai Unióban keletkező e-hulladékoknak csak a 3-5 százalékát importálják Nyugat-Afrikába, de ez is évi 250 000 tonna használt számítógépet és monitort jelent"
Akkor most vagy nem 1 millió tonna e hulladék megy évente Afrikába, vagy Európa kicsit több hulladékot mozgat ki mint amennyit sok okos kiszámolt........
1 millió tonna 3-5%-a 250 000 tonna, az de kemény.
Jó látni amikor ennyire hülyének nézik az egész világot......
Niylván Afrika tehet róla, nem pedig a fejlett világok akik csak kihasználják és rabszolga sorba kényszerítik őket....... -
nextman #12 "E régió az elektronikai hulladék problémát leginkább saját magának köszönheti. Az Európából illegálisan importált elektronikai hulladékok csak súlyosbítják a helyzetet"
Szerintem ez a kulcsmondat. A cikkiro ugy erzi, hogy:
1. Vagy maguk gyartjak a sok elektronikai hulladekot.
2. Vagy legalisan importaljak.
Es ha legalisan importaljak, akkor mar az o hibajuk.
Mondjuk ezeket sajnos adatokkal nem tamasztja ala, igy vagy elhisszuk, vagy nem, hogy igy van. -
naxa #11 én sem igazán találkoztam ilyennel. -
gforce9 #10 Érdekes a cikk címe: "Nyugat-Afrika elsősorban maga tehet az e-hulladék problémáról", de vakuljak meg ha a cikkben látom a részletes leírását, hogy miért is ők tehetnek róla? -
vargagergo13 #9 Tisztában vagyok vele. És ami még szomorúbb, hogy per pillanat nem látok ebből kiutat, mert ugye "...minden úgy készül, hogy ne egyszer vegyed meg..." -Punnany Massif- (remélem egyszer ezt is kicenzúrázza innen egy ****** köcsög). -
#8 így is van, az öngyilkossági kísérletet én is halállal büntetném!
-
gombabácsi #7 Gyűjtsék csak, okosan teszik. Hamarosan bedől a "civilizált világ" és akkor ezek az anyagok elég értékesek lesznek. -
finizlik #6 Akkor továbbra is veszem a 2 évig jó tv ket. AZt hittem már a mi hibánk de kiderül hogy hálisten nem -
Szemjuel #5 itt a kormányokra gondoltak, akik engedik ezt az egészet. -
Cat #4 Simán betilthatnák a behozatalt, ha akarnák. Persze gondolom jó néhány hivatalnok és vállalkozó jó pénzt keres ezzel az egésszel. -
Mat666 #3 Igaz amit mondasz te is része vagy ennek a vedd meg és dobd el mentalitású kapitalista rendszernek. -
HumaMage #2 Jah ezen én is jót mosolyogtam.. A következő az lesz hogy a kis afrikai kölök aki szeméthegyekben úszva kutat a használható sitt után, no ő lesz a hibás mert szemét van a háza táján. Talán meg is büntetik miatta.. -
vargagergo13 #1 "...a szeméthegyek keletkezésének legnagyobb felelőse maga az afrikai régió."
Ja, hogy nem a pazarló "vedd meg és dobd el" mentalitású kapitalista rendszer a hibás. Akkor jó.