Letöltések - győzni látszik a zene- és filmipar
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Eddig se vettünk, mit akarsz te bojkottálni? 😄
Globálisan már lenne értelme de azt meg senki sem szervezi meg, talán nem is lehetne.
Globálisan már lenne értelme de azt meg senki sem szervezi meg, talán nem is lehetne.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ha téged ez zavar akkor a te dolgod. Engem leginkább az zavar hogy ha egy eredetei boltban vásárolt DVD filmet akarok megnézni akkor a film elõtt akár hosszú percekig csak azt látom hogy ki csinálta, meg hogy nehogy letöltsd mert ejnye-bejnye.. vajon miért van hogy pont ezek a részek helybõl hiányoznak a letölthetõ verziókban? jah hogy nem idegeskedik az ember azon hogy mikor kezdõdik már el az a k*rva film végre amiért fizetett.
Szoktam vásárolni lemezeket, de ezzel a görcsös erõlködéssel érték el azt hogy szívesen beszállok egy kiadósabb sztrájkba. Ez lenne a legszebb ha szervezõdne egy torrent oldalon valami hogy egy premieres filmet ne nézzenek meg az emberek a moziban helyette töltsék le minél többször, ingyen torrentként, fejenként akár 6-7 alkalommal is. Pislogjanak csak a jogvédõk a letöltéseken, ha meg elkapnak valakit akkor a 6-7 példány miatt mit akarnának fizettetni? köznevetség tárgyává válnának...
Szoktam vásárolni lemezeket, de ezzel a görcsös erõlködéssel érték el azt hogy szívesen beszállok egy kiadósabb sztrájkba. Ez lenne a legszebb ha szervezõdne egy torrent oldalon valami hogy egy premieres filmet ne nézzenek meg az emberek a moziban helyette töltsék le minél többször, ingyen torrentként, fejenként akár 6-7 alkalommal is. Pislogjanak csak a jogvédõk a letöltéseken, ha meg elkapnak valakit akkor a 6-7 példány miatt mit akarnának fizettetni? köznevetség tárgyává válnának...
jaja. Én már korábban a SOPA és egyéb majomkodásaik miatt elhatároztam, hogy nem adok pénzt semmilyen amerikai cuccért. Nem csak filmek, bár az apple cuccokat már régóta kerülöm, de vannak még más nevek is a listán bõven (pl étteremláncok).
Ebbõl kivétel a Hubble-os IMAX film és a Hobbit lesz.
Az a poén, hogy nekem lenne rájuk pénzem, de így jártak. Takarodjanak vissza anyukba! 😄
Pofátlanul letöltök mindent és a pofájukba röhögök, ezt akarták, meg is kapják. Ha pedig nem tudom letölteni, akkor sem fogok unatkozni. Nem mintha olyan sok amerikai cuccot fogyasztanék egyébként...
Ebbõl kivétel a Hubble-os IMAX film és a Hobbit lesz.
Az a poén, hogy nekem lenne rájuk pénzem, de így jártak. Takarodjanak vissza anyukba! 😄
Pofátlanul letöltök mindent és a pofájukba röhögök, ezt akarták, meg is kapják. Ha pedig nem tudom letölteni, akkor sem fogok unatkozni. Nem mintha olyan sok amerikai cuccot fogyasztanék egyébként...
https://twitter.com/foodlfg
Egyetértek.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Az ACTA-ra a tökéletes válasz a bojkott.
Mindenkinek joga van a pénztárcájával szavazni. Ha õk baszogatják a netet, akkor mi meg nem vesszük a termékeiket (CD-DVD), nem megyünk moziba.
Ha ezt globálisan meg lehetne szervezni, akkor akár 20-30%-os bevétel kiesést okozva igen durván térdre lehetne kényszeríteni õket.
Mottó: NE VÁSÁROLJ CENZOROKTÓL !
Mindenkinek joga van a pénztárcájával szavazni. Ha õk baszogatják a netet, akkor mi meg nem vesszük a termékeiket (CD-DVD), nem megyünk moziba.
Ha ezt globálisan meg lehetne szervezni, akkor akár 20-30%-os bevétel kiesést okozva igen durván térdre lehetne kényszeríteni õket.
Mottó: NE VÁSÁROLJ CENZOROKTÓL !
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Én nem vagyok olyan hûde nagy letöltõ, de a fenti oldalakat egyiket sem használtam mégis elértem / és elérek most is mindent ami érdekel. A PirateBay vígan megy és menni is fog, és a magyar torrent oldalakon sincs cidri. Én azt gondolom, hogy nem is fog semmi változni, ez már az évtizedek alatt bebizonyosodott.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Nem, nem úgy értettem.
A filmek elkészítése során a gyártó költségvetésének jelentõs részét a reklámbevétel teszi ki. A warez nem érinti a filmben szereplõ reklámot, mert úgyis megnézed. A filmhez kapcsolódó egyéb reklámbevételt szintén nem befolyásolja a letöltés. Ezeken a területeken ellensúlyozható a warez-tevékenység okozta bevételkiesés.
(azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a jogvédõ hivatalok fenntartása sztem. többe kerül, mint amennyit hoz)
A filmek elkészítése során a gyártó költségvetésének jelentõs részét a reklámbevétel teszi ki. A warez nem érinti a filmben szereplõ reklámot, mert úgyis megnézed. A filmhez kapcsolódó egyéb reklámbevételt szintén nem befolyásolja a letöltés. Ezeken a területeken ellensúlyozható a warez-tevékenység okozta bevételkiesés.
(azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a jogvédõ hivatalok fenntartása sztem. többe kerül, mint amennyit hoz)
Remélem nem azt akarod kihozni a dologból, hogy mivel Coca Colát isznak a filmben, nem mész moziba, és még fel is vagy jogosítva a letöltésre. 😊
Mi köze a kettõnek egymáshoz?
Nem a szerzõi/kiadói jog a lényeg, hanem a pénz, a bevétel.
Közelítsük meg a témát a másik oldalról: Ha megveszem a gyári DVD-t, vagy a mozijegyet, akkor joggal várhatom el, hogy a filmben ne legyen termékmegjelenés. Elvégre is fizettem érte. Ja, hogy ez nem így mûködik? Akkor át kellene nézni azt az üzleti modellt....
Közelítsük meg a témát a másik oldalról: Ha megveszem a gyári DVD-t, vagy a mozijegyet, akkor joggal várhatom el, hogy a filmben ne legyen termékmegjelenés. Elvégre is fizettem érte. Ja, hogy ez nem így mûködik? Akkor át kellene nézni azt az üzleti modellt....
A kiadókat és a jogvédõket nem érdekli az elõadó bevételei, a saját bevételeik érdeklik õket.
Ráadásul a jogvédõknek pont ebbõl van a bevételük, hogy inkvizítort játszanak. Ha egy elõadónak a népszerûsége és a jövedelme is csökken, de nekik valamivel több jut akkor is azt az utat fogják választani.
Ráadásul a jogvédõknek pont ebbõl van a bevételük, hogy inkvizítort játszanak. Ha egy elõadónak a népszerûsége és a jövedelme is csökken, de nekik valamivel több jut akkor is azt az utat fogják választani.
Pont a nagy halakat nem károsítja igazán a letöltés. A filmipar közel 10 milliárdos bevétele rekord volt tavaly, a játékiparban meg olyan kreativitást nélkülözõ okádék játékok, mint a CoD szintén egymilliárdos bevételt generálnak, pedig ezerrel tölti le mindenki és válság van. Beteg ez a világ.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
Hát a nagy film és zene kiadók magasról szarnak rá hogy Mo.-n milyen a helyzet. õket a nyugati warez zavarja legjobban ott lenne mivel fizetni. Keleten meg ha nem lehet leszedni a kutya se venné meg.
Detto.
Mivel Magyarországon az embereknek egészen biztos nincs arra pénzük, hogy minden zenét eredeti CD-n vegyenek meg, így majd visszajön megint a CD másolgatós korszak, és mindenkihez 1-2 év késéssel jutnak el a zenék. Ennek meg az elõadók látják kárát, mert mindenki késõbb ismeri meg a zenéjüket, így esetleg az adott lemezbemutató koncert kevésbé fogja érdekelni a közönséget, amibõl az eddigi fõ bevételük származott. Azt meg tényleg el lehet felejteni, hogy ezek után több eredeti tartalmat vásárolnak az emberek, mert nincs mibõl... számolgathatnak a parlamentben a hozzá nem értõ jogászok, de egyszerûen nincs mibõl havi 2-3 CD-t/DVD-t megvenni.
Nuke'm from orbit
← ElőzőOldal 2 / 2