30
  • winnie
    #30
    slusszpoénként kijött ma hugh laurie sajtóközleménye, miszerint kár hinni a bulvárlapoknak és azt gondolni, hogy ő abba akarta volna hagyni:

    Some newspapers, obviously dissatisfied by the statement we released last week, have suggested that "the truth" — a modern journalistic shorthand for "not even remotely the truth but it's creepy enough so let's go with it" — behind our joint decision was that I was sick of going to work. The evidence for this was a remark I made five years ago about a different subject.

    Let me say unequivocally that I love my job, and work harder at it than most journalists work at theirs. As we explained in our press release, we were trying to preserve some of the character's mystique; we never wanted to over-stay our welcome. Very possibly, we could have continued with a re-worked formula — House gets a job in a shoe shop and high jinks ensue — but none of us could face that. We wanted to keep the band together and go out with as much dignity as we could muster.

    I realize that plan is looking a little scruffy now, thanks to this petty rebuttal, but what the heck. I had to put the record straight.

    As House himself has repeatedly said, "everybody lies."

    —Hugh Laurie
  • Molnibalage
    #29
    Szerintem a 4. évad volt a legjobb. A 2 annyira szürke, hogy gyak. pár részre emlékszem csak.
  • Chocho
    #28
    Köszi, akkor le fogom csekkolni. Csak hogy lássam, hová jutott a jó doktor.
  • winnie
    #27
    csak annyira, mint bármelyik mostani részt, mert nincs túl nagy átívelés, így a 8x21 is olyan randomnak számít majd elvileg, mint a 8x06. bár ki tudja, mivel készülnek az írók, de ha annyira nem izgat a sorozat, akkor lehet, hogy elég lesz az utolsó pár perc is, vagy az utolsó rész, ha valami komoly finálét találnak ki.
  • winnie
    #26
    "erősen túlfizetett munka."

    hát, ha csak a sztárokig látsz el, akkor lehet (persze nem az, hiszen mindenki annyi pénzt ér el, amennyit megér a gazdájának a várható bevétel tekintetében - rég rossz, ha valaki a fizikai elmozdulást vagy az erőkifejtést tekinti aránytényezőnek.)

    de a színészet nem sztárokból áll (az a felső 0,01%), és az, hogy szinte mindenki másod- meg sokadállásozik inkább azt mutatja, hogy nincs túlfizetve egy színész, főleg, mert egy időszakos, szerződéses munka, így a pénznek korellálnia kell a melómentes időszakokkal. a tévés állandó szerepnél épp ezért nincs jobb, mert már-már szinte olyan, mint egy "normál" meló, fix bér.
  • Ender Wiggin #25
    A holliwoodi színészkedés csak akkor munka, ha a "munka" szót tágan értelmezzük. :-) De ha túl szigorú is vagyok, az azért akkor is tény marad, hogy erősen túlfizetett munka.
  • Chocho
    #24
    "Főnök, lebukott egy emberünk Alaszkában." :)))

    Amúgy jó sorozat volt, de valahogy a harmadik évadnál elkezdtem lemaradozni és a végére teljesen hidegen hagyott.

    winnie, egy kérdés: szerinted megéri majd megnézni az utolsó egy-két részt úgy, hogy a 3. szezon óta nem néztem a House-t?
  • Nyiri
    #23
    Hát ja, de Ő keres egy vagonnal a stáb meg szart se és végignyomják azok is :)
  • winnie
    #22
    a szappanoperák meg 200 részt hoznak per év:)

    ha egy évben 365 napból 250 munkanap van és abból lejön a 3 hónap szünet, marad 180, akkor az pont 22 rész 8 napos forgatásokkal. (nyilván valahol tévedek 10-20-at, véletlen, hogy pont kijött.)
  • mochee
    #21
    Sajnálom, hogy vége, egyik kedvenc sorozatom, minden részt láttam, de hát valamikor be kellett fejeződnie ennek is. Azt viszont nem lehet mondani, hogy elfáradt ameddig ilyen jó részeket csinálnak mint a legutóbbi is pl.
  • cstommy
    #20
    Én nagyon sajnálom hogy vége lesz :(
  • AZTA
    #19
    De ha ennyi ideig és ilyen tempóban csinálnák mint ahogy írod majdnem 40 részt forgatnának, a sorozatok jó része meg jó ha 20 részes per évad.
  • winnie
    #18
    ezt nem elhinni kell, ezt mindenki tudja.

    a országos sorozatokat júliustól áprilisig forgatják (9 hónap), általában 8 napos ütemekben, télen azért van némi szünet. egy forgatási napon 4-5 hasznos percet vesznek fel és az reggeltől estig tart (16 óra). nézz meg bármilyen sorozatdiszpót, de akár filmeset is. ne hidd, hogy egy forgatási nap délelőtt 9-től 5-ig tart. ha ennyire durva a tempó, hogy 8 naponként el kell készíteni egy részt, akkor inkább, ha kell, kitolják 18-20 órásra a napot.
  • AZTA
    #17
    Mert te el is hiszed hogy napi 16 órában forgatnak 9 hónapig évente.
  • BrockSamson
    #16
    Laurie amugy nem rossz zenesz. Semmi kiugro, nem valtja meg a vilagot, de az elso albuma egesz kellemes.
  • DjDano
    #15
    Sajnálom hogy vége, hozzáteszem én csak a 6. évadtól kapcsolódtam be, de nagyon megszerettem...
  • winnie
    #14
    ha adsz linket, jöhet, de ez tippre 4-5. évad körül lehetett, akkor volt sok ilyen szenzációhajhász cikk, mint a "fáj a háta". de a feleségével meg a családjával való viszonyáról csak a bulvárlapok írtak, és hihetetlen, mennyi butaság született. érdemesebb ilyenkor a talkshow-s interjúkat megnézni, mert ott ő szájából hallani mindent.
  • winnie
    #13
    furcsa a belefáradás? évi 9 hónapon át amerikában van és napi 16 órázik általában, bár ma már azért nincs benne minden jelenetben. cuddy alakítója mondta, hogy abban az egy hétben totál kihalt, amikor a cuddy-centrikus részt forgatták és nem érti, hogy laurie hogy bírja ezt. azért durva lehet hajnal estig húzni az igát, rengeteg átállással, húsz újrafelvétellel, ráadásul másban nem is nagyon játszhat a sorozat miatt.
  • winnie
    #12
    a comment az egyik félrecsúszott cikk gazdája, (a daily mirror alapján íródott, ami eleve nem megbízható), de ezúttal korrekt mert az elején valamiért azt írta sixx, hogy vége, de a végén idézi, hogy mit mondott laurie, és ott nincs is gond, nem mondja, hogy kiszáll.
  • AZTA
    #11
    Ez a belefáradt szó olyan furán hangzik egy ilyen munkánál..

    De így is jócskán tovább ment mint a Prison Break, pedig az még jobb is volt véleményem szerint. Cserélhettek volna évad számot :D
  • Mcsiv
    #10
    De, mondott ilyet;)
    Egy interjú alkalmával fejtette ki, hogy személyes kapcsolata a feleségével a sorozat hatására erősen megromlott (a felesége angilában maradt a fiával), így ennek helyreállítása érdekében ő fel akar hagyni a sorozattal, visszatér angliába, ahol zenészként szeretne tovább működni.
  • Reg5
    #9
    Ha jól emlékszem a comment-en oldalon olvastam valami olyat, hogy magát a sorozatot szerette, de már belefáradt és a kamera másik oldalán akar továbbiakban dolgozni. Persze lehet én értettem félre.
  • winnie
    #8
    a reklám mindig ugyanannyi volt, többet nem lehet, az törvényben szabályzott, ami változott, az az eggyel több reklámszünet (így már csak néggyel volt kevesebb amerikánál), és az, hogy előfordult, hogy rögtön pár perc után volt reklám. (a reklám az természetes mindenhol, ami érthetetlen, ld. a tegnapi grimm premier, hogy miért nem törődnek azzal, hogy a reklámvágások helyére tolják be a spotokat, miért szinte random helyekre kerülnek.)
  • winnie
    #7
    "Már egy éve megmondták, hogy a 8. évad lesz az utolsó..."

    mint az előző állítás, ez sem igaz, de tény, hogy én is mindig olvasok ilyesmiket máshol kommentekben és rácsodálkozok, hogy mi lehet az információforrás (blikk?) lehet, hogy pár fórumozó megmondta, de egyébként senki nem mondott olyat a hivatalos körökből, hogy utolsó lenne:) maximum a szerződések miatt hihetteék egyesen.

    de előtted a net, rá lehet keresni, ne hagyd ilyen könnyen félrevezetni magad. vagy, ha én nézek be valamit, akkor elő valami linkkel.
  • winnie
    #6
    nem mondott ilyet (de persze bármi lehet, de ha ilyet mond, akkor annak lett volna visszhangja). volt egy angol bulvárcikk, amit egy-két hazai oldal félreértelmezett valamiért, de ha nem akarta volna folytatni, akkor nem lett volna kérdés, hogy lesz-e folytatás
  • Ender Wiggin #5
    Mert ez most hivatalos.
    De jobb is. A nézettség a béka segge alatt, csupa depressziós epizód. Elfáradt ez az egész. 8 év alatt Laurie az orvosit is elvégezhette volna...
  • Bendzs
    #4
    Már egy éve megmondták, hogy a 8. évad lesz az utolsó... (Ehhez képest az utóbbi fél évben ez már a harmadik SG cikk, ami erről számol be, mint "újdonság".)
  • Reg5
    #3
    Hugh Lauri pont azt mondta, hogy szeretné befejezni a sorozatot. Maximum a csatorna akarta folytatni. Ettől függetlenül sajnálom, jó sorozat volt.
  • dyra
    #2
    Néztem egy ideig a TV2-n. De aztán egyre pofátlanabbul egyre több reklámot nyomtak be, hiába van ide oda tekergetem TV-m. Ezek után úgy döntöttön sorozatot nem nézek TV-be. Így ez a House volt ami nálam végleg kinyírta a TV-t ilyen szempontból. Mostanra csak hírműsorokat nézek. Minden mást a neten.
  • NovaTerra
    #1
    Nekem pont az utóbbi évadok jöttek be jobban. Kevesebb kórház, több House kapott teret. Kár érte, kiváló ügynök volt. :(