7
  • Tomalak
    #7
    Nálam ez az "anti-placebo" hatás működik, tökmindegy mit adnak úgysem hiszem el, hogy működik és persze nem is. Viszont van egy fasza kis gyógyszer abban van vmi morfin, de az bármi ellen jó, még kozmikus becsapódás ellen is.
  • nextman
    #6
    En kaptam mar morfiumot injekcio formajaban, csonttoresem volt.
    Onnantol kezdve nem erdekelt, hogy faj...
  • Dredd
    #5
    Tramadolt, Contramalt alkalmaznak heroin-addikció megszüntetésére is (Metadon helyett vagy mellett). ha ezek nem viszik el a fájdalmat, akkor tényleg csak az intravénás morfium, ami itthon nincs. Nagymamám rákban halt meg, az utolsó fél évben Németországból kellett neki hozni a morfintapaszokat a hátára (orvostól, receptre ofc.), és még úgy is szenvedett szegény :(
  • B0nFire
    #4
    De nem bőrt kell pirítani, mert az kutyafasza. Epegörcsöt, vesegörcsöt okozni, aztán adni rá C vitamint. Meglátnám, hányan őszülnének bele. Épp most lábalok kifelé egy 8 napos szokásos gastritisből, hát mondanom sem kell, két levél Algopiryn+NoSpa plusz egy levél Tramadol fogyott el, és még az 50 mg-os Tramadol sem csillapítja megfelelően a simaizom görcsöket, pedig az már ópiátszármazék és jobbára csak rákosoknak adják. De kaptam már kórházban vénásan Contramalt is, dettó. Ha nagyon fáj valami, egy dolog a tuti: a morfium, csak azt Magyarországon nem adják. USA-ban, ha megcsíp egy medúza, már nyomják is az emberbe, hogy ne őrüljön bele a fájdalomba.
  • Broafka
    #3
    ha azt vesszük, hogy a figyelemelterelés, mint fájdalomcsillapító működhet... végül is. Ha fáj valamid, és ér egy nagyobb trauma, vagy fájdalom, akkor az agy jobban koncentrál az új fájdalomra, így a régi eltörpül. Persze ez így hülyeségnek hangzik, mert jó, hogy ha fáj a fejünk, és egy kalapáccsal ráütünk a kezünkre, akkor persze, hogy arra fogunk figyelni, de ha megnézzük, akkor is azt vesszük észre, hogy kevésbé fáj már a fejünk.

    egyébként, ha valami miatt aggódunk, és elkezdünk nézni egy filmet mondjuk, és csak arra figyelünk, akkor előbb-utóbb elfelejtjük a gondjainkat (persze ez is függ a gond nagyságától)
  • Hungarikum
    #2
    Egy igazi fájdalomcsillapító módszert ismerek.
    lüktető fejfájásra pálinka. nekem tényleg bevált. .)
  • Pares
    #1
    Amputáció közben rejtvényfejtés...