bobijub#2
a sajtó és médiatermékek politikai tartalmától függetlenül:
megdöbbent, hogy mindezidáig senki nem vette észre, vagy ha igen, akkor nem nagyon "beszél" arról, hogy sikerült teljesen kipusztítani az internetről az összes magyar webrádiót.
csak tessék utánanézni. NEM TALÁLHATÓ független magyar webrádió. (na jó, van összesen vagy kettő, de azokat pont azért nem akarom megemlíteni, mert úgy kezdtem hogy no politika). Kizárólag olyan műsorfolyamokat lehet hallgatni az interneten, aminek megvan a hagyományosan "éterbe" sugárzott változata is.
nem tudom, hogy milyen jogszabályi és milyen egyéb eszközökkel, de ezt a helyzetet egészen a közelmúltban sikerült finoman, lopakodva a végtelenségig tökéletesítve előállítani.
a hideglelős az, hogy a folyamat kezdetekor (a magyar webrádiók eltüntetésének kezdetekor) még voltak arra is kezdeményezések, hogy létrehozzanak olyan műsorfolyamokat, amik külföldről "sugárzottnak" minősülhetnek, de ezek is kísérteties gyorsasággal eltűntek.
akkor most mi is a helyzet médiaszabadságilag és sajtószabadságilag?
Nekem személy szerint hiába próbálják megmagyarázni jogszabályokra és más egyebekre hivatkozva, hogy miért tiltanak be ezt-azt és miért torzítják/cenzúrázzák a híreket. De nem baj mert meg van mondva, hogy ez (is) milyen jó nekünk!