37
-
MR007 #37 Még mindig a régi design van kitéve. Gondolom cserélik, vagy nem, mert az marad. Majd hamarosan kiderül. -
MR007 #36 http://youtu.be/waNb-ZFb_W4 -
Madve #35 Szerintem ne siess annyira belle-el. Annához képest egy erőteljesen kigyomlált felületet kapsz. Meglátom, hogy milyen, de ennek lehet hogy downgrade lesz a vége.. -
donceleger #34 Nekem meg T-mobils van, arra még nincs sw, sajnos várnom kell még pár napot! Általános tapasztalat alapján kb 1 hetet! Remélem azért most jobban megerőlteti magát a T! -
Madve #33 Első ránézésre ez is butítva lett rendesen... -
Madve #32 Köszi az infót, suite tényleg kilökte második ellenőrzés után a frissítést, épp most csinálom... -
Madve #31 Mondjuk tetszik a kinézet már n9 óta, de remélem nem így lesz, mondjuk gondolom így akar spórolni rajta, hogy egy gépet se kelljen átállítani. Ezzel is rombolhat a Nokia színvonalán, hogy nem tudnak újat kitalálni, azt a microsoft már tényleg aprópénzért veszi át az egészet. Mondjuk fordítva is elsülhet, apple esetében pl. senkit nem izgat az egyen kinézet, még boldogak is vele. Én is jobban örülnék valami egyedinek, mint az N8 esetében is volt. -
donceleger #30 A Nokia Belle a mai naptól frissíthető Navifirmen, vagy suiton keresztül! Lehet többször kell próbálkozni, de pár emberkének sikerült a frissítés!
Érdekes ez a Nokia utálat, ami mostanság kialakult! Bár még mindig ők adják el a legtöbb telefont, szóval ott vannak még az élen!
Azonban sajnálom, hogy véget ér a Symbian! Az adnroid és az ios összességében sincs olyan jó, mint a Symbian!
Előbbi iszonyatosan optimalizálatlan, szinte 4 magos proci kell hozzá, hogy az N8-asom teljesítményét hozni tudja, utóbbi meg iszonyatosan zárt rendszer!
-
MR007 #29 A Symbian emlékét is ki akarja törölni. Eléggé utálhatja. Szóval semmi tisztelet az ősök iránt. -
MR007 #28 http://www.telefonguru.hu/hir/Erkezik_a_Nokia_801_Belle-lel_2012-2-7
Azért nem semmi hogy a várva várt ház helyett Murtazin szerint ugyanazt kapná, mint a Lumia8,9 vagy az N9. Ez nálam egyenlő a sírgyalázással. A Youtubon mást ismertem meg. Az sokkal szebb és egyénibb. Ebbe az utolsóba minek pofázik bele az a kis geci....meg...és.... Ebből is a WP-nek húz hasznot, meg az idióta elképzelésének, izlésének, ha igaz a hír. Korábban 3 változatról is volt videó egy rövid ideig, aztán törölték. -
Madve #27 Ez így rendben is van, nem is ebbe kötöttem bele, hivatalosan még mindig csak a 603, 700, és 701 futtatja. Ami pontatlan volt: Symbian^3 az még magában nem Anna, és N8-ra még nem elérhető a Belle. A 3 kiadás között meg azért fontos különbségek vannak (meg egy pár "kisebb" frissítés is). -
Major #26 Ennél is pontosabb a hivatalos release date:
Nokia 603 Belle - 21 Oct 2011
Nokia 700 Belle - 14 Sep 2011
Nokia 701 Belle - 14 Sep 2011 -
Major #25 Akkor pontosítsunk:
"In the summer of 2011 videos showing an early leaked version of Nokia Belle (formally Symbian Belle) running on a Nokia N8 were published on YouTube. On August 24, 2011, Nokia announced Nokia Belle officially for three new smartphones, the Nokia 603, Nokia 700, and Nokia 701. They also announced that Belle would be coming to all existing Symbian^3 devices in February 2012." -
Madve #24 "És ki fog majd kiadni 120-150 forintot, egy olyan rendszerre aminek nincs jövője
Ahelyett vehet bármi más WP7 vagy androidos telefont majd, jobb hardverrel és jobb op. rendszerrel..."
Például én ki fogom adni érte, mert erre várok egy ideje. Persze előtte még teszek egy próbát android 4-el is, mert kíváncsi vagyok rá, de pl. a 2.3 nem jött be nekem. Sok kis apróság(pl. akkuidő, állandóan látható óra, biztonság, minimális hardverigény, logikus menü, és a jól kezelhető multitask, hangminőség, stb, stb, stb.) plusz a navigáció miatt szívesebben látok Symbian^3-at egy telefonon mint androidot, de pl egy tabletnál már pont fordítva lenne (már ha lenne symbianos tablet, de szerencsére nincs). Ha lesz benne nfc, és semmi mínusz nem lesz n8-hoz képest (elméletileg utódként csak plusznak, de minimum ugyanolyannak kell lennie) nem fogok hezitálni, hogy megvegyem-e... -
Madve #23 Symbian^3, majd Anna frissítés, na és Nokia Belle jön ebben a hónapban(talán febr. 8-án) N8-ra és sok másra is, hogy pontosítsak. Persze Belle egyik korai verziója már kiszivárgott egy ideje n8-ra, sokan fel is rakták, én inkább várom a hivatalos kiadást, Annával sincs bajom.. -
Elemir #22 A Nokiának vége, értem. Nincs örökké olyan focicsapat ami első, a Ferrari is most lent van az F1-ben. Ez ilyen hullámzó, csak annyira butusok vagytok, hogy fájdalmas...
http://www.sg.hu/cikkek/87465/a_nokia_a_samsung_es_az_apple_vezetik_a_mobilos_piacot
Hmm -
Major #21 6.0-tól 9.4-ig verziószámozták a symbiant és a 9.4 után Anna, majd Belle
Nekem kb. 9.4-ig voltak symbianos telefonjaim és akkor ezeket a problémákat produkálták, meg persze volt még a uiq-os verziók SE-kre stb. Én valahol ez után váltottam más platformra. Az Anna és Belle féle frissítés már sajnos későn, jött és akik csalódtak az előző verziókban már nem szívesen használtak újra Symbiant. Ettől függetlenül a Belle egy tökéletes és kiforrt verzió, ami egyenértékű lehet a mai rendszerekkel is. -
MR007 #20 Tényleg Belle fut, de te azt honnan tudod? Egyébként meg szinte teljesen mindegy melyik fut. A Belle kicsit szebb és jobb. Még jó mert késöbbi is. Mit értesz 9-es Symbianon? N95? Ha vmit elértettem akkor emiatt volt. -
Major #19 Persze, hogy csak volt hiszen a Symbian^3 (Symbian Anna) az-az előző verzió és a te n8-don a Nokia Belle verzió fut.
Javaslom nézz utána, hogy is alakultak a verziószámok: http://en.wikipedia.org/wiki/Symbian -
#18 Ezt amúgy nem is értem hogy gondolták... Bejelentik hivatalosan, hogy a platform halott, de azért azt várják, hogy eladjanak még 150 milliót? Mit vártak? Örülhetnek, ha bárki vett belőle akár egy darabot is... -
ProgServ #17 Hali! Nekem első szériás van..az update..a legelső, csak hardveres hekkeléssel ment rá (valami ellenállásokat kellett összetekergetni. :)) Teljesen jó, használható, szeretem. :) -
ProgServ #16 Bocs, ma ilyen beszólogatós kedvem van.
Ne winfosozzunk ha lehet! A 12 éves Pistikék szokása, bár, ha ez a kategória vagy, akkor bocs.
Nekem 1 éve W7P rendszerem van, nem lassul nem fagy...jó.
Hát igen, ingyen a fizetős programokat nme lehet rá torrentezni. Ez tény.
Akinek ez kell, az vegyen vírusos androidot, vagy mocsokdrága iValamit. -
MR007 #15 Tudom hogy unalmas vagyok, de mint írtad 4 éves teló. És ügye 2007-es eresztés. Azzal akarod hasonlítani az Omnia 7-et? Fagyás nálam sincs bármennyire hihetetlen. -
tomboy013 #14 Én meg voltam elégedve a symbian-nal. Van egy N95 8GB-om ami nemsokára 4 éves lesz és annyi bajom van most vele hogy lassú a Omnia 7-emhez képest. Nagyon lassú. De régebben természetesen jó volt nagyon is. Úgy érzem azért kell már az a vérfrissítés a Nokiának, hogy WP7-es telókat adjon ki. Az Omniám több mint fél éves és még egy kósza fagyás sem történt azóta. Stabil megbízható rendszer. Erre lesz szüksége a Nokia-nak hogy újra visszanyerje régi mivoltát =) tehetnének Androidot is a telójukra akkor sem lennének azok akik voltak. Már a legalja telókon is az fut. Semmivel sem emelkednének ki a többi céggel szemben. WP-t meg ki terjeszti, maximum a HTC. A Nokia régen egyedi és igényes telefon volt, ezzel talán sikerülne visszakerülni a helyére. Várom hogy jöjjön a Lumia 910 és már cserélem is az Omniát =) -
MR007 #13 Ebből pont az következik hogy nem lesz. Ha kell tisztességtelenül megfojtják, megveszik vagy bármi hasonló. -
MR007 #12 Miért a múlban vagy? Nem "volt" hanem "van" optimalizálva. (Ilyen alapon a WP is mehet a kukába a hiányosságai miatt és az igéretek miatt, hogy majd lesz az is meg az is idővel). Nem álltak le vele. És 2010 szeptembere óta folyamatosan bővül a szoftver kínálat is. Az N8 összteljesítménye még ma is megálja a helyét. A vasba számíts bele mindent és azt is azon hogyan muzsikál, és hogyan javult x idő alatt "háborúban". Milyen 9-es Symbian? No comment. -
Major #11 Igen, végül biztos rosszat tesz a piacnak, ha lenne egy harmadik szereplő. -
Major #10 Végül is az N8 alatt többszörösen jobb vas csücsült, valóban mérvadó az összehasonlítási alapod. Ráadásul a Symbian^3 messzemenőleg jobban volt optimalizálva mint mondjuk egy 9-es Symbian. No comment.
http://www.phonegg.com/compare/26/Nokia-5800-vs-Nokia-N8.html -
Major #9 Ez a te nézőpontod, Nokia felett elszaladt a piac, úgy mint a most a Blackberry felett. Természetesen az MS minden gonoszság atyja. -
caius marius #8 A nokiának annyi hehe. Pár éve mekkora arcuk volt. De szerintem nemsoká a winfos is elhalálozik. Persze nem ma, nem holnap de annyi nekik.
-
MR007 #7 Na persze. És vezeti a piacot toronymagasan. Illetve fogja ha már más nem lesz mellette és az nagyon jó lesz mindenkinek. -
Sequoyah #6 A WP7-em nem lassul be akárhány programot teszek rá:) -
MR007 #5 Nekem meg volt egy azt megelőző N95-öm. Sosem volt lassú. A mostani N8-am se az. Bármilyen telót ha telepakolsz 50000 programmal belassúl, főleg, ha olyan progit nyomsz rá, ami nem kompatibilis azzal a készülékkel, felerőlteted."User Error" szokták mondani. -
MR007 #4 Ügyesen fel van építve a dolog. Korábban meg gondolom most is tagadnák az összeolvadást a Microsofttal, de szép apránként lépegetve eljutunk oda, hogy mikor megtörténik, bejelentik nem lesz kérdés a dolog. Senkinek sem fog feltünni, hogy volt vmi korábban és most zárult le. -
MR007 #3 "A Nokia a jelek szerint sietteti saját régi platformjának visszavonulását"
Ez már a kezdetektől így volt. Mert ügye a Microsoft unszolására mindent megtettek a Symbian népszerűsítésére. Az alárakott vasat minden tekintetben a legerősebbé és legvonzóbbá tették. Elsősorban az N8 kamerával felszerelt többi Symbian telefonra gondolok. Vagy a most legutóbbi Skype frissítésre akár, ami még mindig nem tud videóhívást. És lehetne sorolni a nagy igyekezetet..... Nekem csak azért fáj, mert tökéletesen meg vagyok elégedve a mostani Symbian-os telómmal, amit szépen megfojtanak. Közben azt harsogják mosva kezeiket, hogy ők ártatlanok amiért nem kell senkinek sem.
És gondolom az utolsó jó drága lesz, hogy minél kevesebben költsenek rá, vegyék meg, mert az veszteség lenne a Nokiának, mivel nem WP-re költöttél. -
Major #2 Nekem egy jó pár évvel ezelőtt volt egy 5800-as Nokiám. Egy bizonyos idő után már úgy belassult, hogy mindig újra kellett kérni a gyári beállításokat. Hm.. meg persze arról nem is beszélve, hogy ha nem frissítettem a belső nokiás mapot, akkor a GPS műhold jelet már abszolúlt nem tudott fogni pl. egy használhatóbb navi, Garmin esetén sem. -
lcee #1 És ki fog majd kiadni 120-150 forintot, egy olyan rendszerre aminek nincs jövője
Ahelyett vehet bármi más WP7 vagy androidos telefont majd, jobb hardverrel és jobb op. rendszerrel...
Én meg az E6-osommal várhatom a Belle-t ami még elvileg lesz, de lehet hogy a C... nevű hölgyemény nem jön el