21
 • narumon
  #21
  Mint már írtam nem értünk alapokban egyet, így erre is csak ugyanazt tudnám írni mint eddig.
 • Madve
  #20
  Valóban kurvajó ötlet, ha mozgáskorlátozott, vagy béna vagy. Nekik tényleg nehezükre esik megnyomni egy gombot, az esetükben tényleg egyszerübb beszélni. Még segítség lehet az analfabétáknak is, ha valamit állítani akarnak a tv-n, esetleg youtube videóra akarnak keresni, de sajnos ök csak ritkán vannak abban a helyzetben, hogy ki tudják fizetni a túlárazott apple termékeket....
 • narumon
  #19
  Miért kéne ahhoz nagy fogyasztás, hogy standby állapotban figyeljen?
  A profilkészítés meg szerintem alap kéne, hogy legyen. Nyilván nem ugyanaz mindenkinek az optimum ezért is írtam, hogy az egy beállítható paraméter lenne (távirányítóval).
  Majd megnézzük mit tud a végleges termék, ha ugyanazt mint a mostani SMART tévék akkor esélytelen, ha elviszik ebbe az irányba amit én gondolok akkor lényegesen érdekesebb a történet.
 • Szefmester
  #18
  ""sziri turn the tv on" és bekapcsol"

  Szóval gyakorlatilag elég kellemes fogyasztása lesz alapból a készüléknek csak azért hogy kikapcsolt (stand by) üzemmódban is azt fülelje mikor pofázik valaki? Valahogy nem tűnik gazdaságosnak.

  Nappali optimum meg esti optimum. Jó vicc. Amikor egyes csatornáknak is már más a hangerejük, és az pedig eléggé életszagú hogy mindenkinek pont ugyanaz a nappali optimum. Faterom nézi a tévét akkor a lakás másik feléből is megmondom mit néz (vagy az alapján keresem ki), mert kicsit rossz a hallása. Neki a nappali hangerő a 20-24 közötti, nekem 17-19, este neki még 10 felett van , én meg 6-7 környékén nézem és hallgatom. Most akkor személyenként más legyen és "sziri set to Szef's day optimum", vagy a végén már kismonológot kell előadni hozzá? Egy körkapcsolás a kedvenc 10-15 csatornán mi lenne már..

  Meg amúgy is.. ez epöl cucc lesz, nem lesz benne túl sok beállítási lehetőség mert ők jobban tudják mi kell neked mint te magad. És szerintük ami jó neked az jó nekem is. De hogy Profilkészítéseket nem fognak belerakni az is tuti...

 • narumon
  #17
  "én tiszteletben tartom a te véleményedet én tiszteletben tartom a tiedet"

  Helyesen: Én tiszteletben tartom a te véleményedet te is tartsd tiszteletben az enyémet.
 • narumon
  #16
  Alapvetően nem értünk egyet, tehát nincs is miről beszélnünk. Részemről ezt kurva jó ötletnek tartom, szerinted hülyeség. Ezen nincs mit beszélni mert elbeszélünk egymás mellett; én tiszteletben tartom a te véleményedet én tiszteletben tartom a tiedet. És azt is tartsd majd tiszteletben akinek szintén tetszik és megveszi. Ilyen egyszerű.
 • Madve
  #15
  "Valószínűleg nem öreganyádnak készül."

  Többen teszik, mint gondolnád...

  ""Ha meg gombot kell nyomni pl egy távirányítón, hogy a tv "füleljen", akkor meg aztán tényleg semmi értelme,"

  Miért nincs?"

  Mert akkor megnyomom a megfelelő gombot, és nem pofázok..

  "Gondolom "óbégatás"nélkül is lehet csatornát váltani."

  Ha megszólalsz akkor már nem vagy halk, a suttogást meg nem hinném, hogy kezeli...

  "Viszont azért ha nem tudod fejből a csatornákat (én sem mert több ezer van) akkor azt el tudom képzelni, hogy "sziri switch to eurosport" és kész. Érdekes megy rajta "sziri Record this" és már veszi is.
  Lehet kötözködni és eleve a gyenge pontjaira rámenni, de ezzel kb úgy nézel ki mintha azt mondanád 1901-ben, hogy minek nagyobb motor a kocsiba, 40-él nagyobb sebességet úgysem képes az ember elviselni...."

  Általában az ember tudja a főbb csatornákat amit általában szokott nézni, és ritka az olyan aki nem kapcsolgatja végig azt a 10-15 csatornát ahol úgy gondolja, hogy van valami ami esetleg érdekelheti, na ezt próbáld hangvezéléssel egyszerűbben megoldani, mint ugyanazon gomb nyomkodásával...

  "Nyilván lesz egy távirányítód. Sőt nálunk az optimális hangerő általában ugyanott van kb, és ha már beállíthatsz ilyeneket akkor egyszerű azt mondani, hogy "sziri volume to day optimum" vagy mittomén. Arról nem beszélve, hogy a mindenféle beállítás a nyolcvanadik almenüben van, az meg mennyire egyszerű, hogy "sziri turn contrast up 15%" vagy bármi. Az igazi azonban szerintem az amit én konzoloknál is elvárnék a jövőben, hogy hazaérsz, veszed le a ruhád és mondod "sziri turn the tv on" és bekapcsol "sziri show the bbc news" és mennek a hírek, "sziri show me the weather info at the lower half" és alul elkezdenek futni az időjárási adatok. Nyilván lesz benne webcamera is tehát "sziri call Andrew" és közben az előre beállított helyen megjelenik andrew feje és beszélgetünk.
  Ebbe belegondolok már kurva jó, és csak a képzeleted szab határt. Ha jól megcsinálják a szoftver részét akkor hihetetlenül megdobja a lehetőségeket, és akkor nem csodálom, hogy vinni is fogják. Te meg a többi cég csak megint pislogni fog, hogy nem érti miért azt a "szart" viszik amikor a többi tévében ott a használhatatlan 3D meg egy csomó parasztvakítás ami ráadásul nem fogy."

  Nyilván lesz egy icucc only remote control app is, elvégre a samsungnak is van androidos appja ami mondjuk kicsit több eszközt fed le mint az icucc only app. A day optimum általában az a szint, amit már a tv-k jelenleg is megjegyeznek, tehát az utolsó beállítás, a kontraszt állítás meg tv esetében egy olyan dolog amit az átlag user egyszer állít életében, amikor megvette a tv-t, de az átlag távirányítón van külön gomb rá (és pont az nem is kopik sohasem), az időjárásról meg annyit, hogy azt már így is minden okos cucc mutatja, nem a tv-n fogom nézni, hacsak nem a hölgyemény miatt aki elmondja. Webkamera már most is elérhető okostévékhez, hívás kezeléséhez esetleg jó lenne, de az sem olyan bonyolult, hogy kiválaszd a nevet a listából, hogy ahhoz hangvezérlés kelljen. Én továbbra is azt mondom, hogy az esetek többségében egyszerűbb gombot nyomni, mint elmondani, hogy mit akarsz (tv esetében), ez kb olyan mintha mosógépre, vagy mikrosütőre raknál hangvezérlést. Mondjuk úgy, hogy nem jobb ötlet mint a 3D (ami miatt jelenleg tv-t venni szerintem is felesleges, majd talán pár év múlva), szerintem az userek nagy része a tv bekapcsolásán túl nem nagyon fogja használni, pont úgy, mint ahogy még mindig nem látok a telefonjukkal beszélgető embereket, pedig elég sok embernek van 4S-e a környezetemben, és mivel angliában élek még azt sem lehet mondani, hogy nem beszélik egyik a siri által támogatott nyelvet sem. Akikkel beszéltem, mind azt mondta, hogy kipróbálta, de egyszerűbb, és gyorsabb nyomkodni, mint beszélgetni vele...
  Otthon meg még rosszabb a helyzet elvégre pont most hallottam egy felméréről ami szerint az emberek 30%-a beszél idegen nyelvet, ami nem feltétlenül Siri által támogatott plusz azért számít az akcentus is, szóval szerintem otthon a 3D még mindig fontosabb lesz mint a beszédvezérelt tv, ami ki tudja mikor fog magyarul tudni.

  ""Arról meg ne is beszéljünk, hogy akinél a távirányító az szabályozza jelenleg az aktuális vitát hogy mit néz a tv elé telepedett család..."

  Hát ez elég demagóg duma azért érzed nem? Vagy nálatok megy a harc és aki erősebb annál a távirányító és mindenki azt nézi? No nem szeretnék olyan családban élni :)"

  Ha nincs harc a műsorért, akkor 5 lehetőség van:
  1. Egyedül élsz
  2. Nincs TV, vagy adás.
  3. A család minden tagja Borg, és közös az akaratuk.
  4. A családban a családfő uralkodik mindenki felett nem fogad el ellentmondást, és ha mégis van, azt (általában) agresszív eszközökkel megtorolja.
  5. A ház minden helységében van tv, kivéve a közösen használtakban (nappali, ebédlő, konyha, stb).

  Lássuk be ebből az 1-es pont talán a legkedvezőbb, amúgy meg szerintem teljesen életszerű a nézeteltérés pl. két testvér, vagy férj és feleség között (pláne foci vb idején) a műsor kiválasztásánál.
 • narumon
  #14
  "Ok legyen jelszó. Szerinted hányszor váltok csatornát egy távirányítóval mire te kimondod hogy "sziri csatorna fel""

  Viszont azért ha nem tudod fejből a csatornákat (én sem mert több ezer van) akkor azt el tudom képzelni, hogy "sziri switch to eurosport" és kész. Érdekes megy rajta "sziri Record this" és már veszi is.
  Lehet kötözködni és eleve a gyenge pontjaira rámenni, de ezzel kb úgy nézel ki mintha azt mondanád 1901-ben, hogy minek nagyobb motor a kocsiba, 40-él nagyobb sebességet úgysem képes az ember elviselni....

  "hogy az optimális hangerő beállításáról ne is beszéljek "sziri hangerő tizennégy, tizenöt, tizenhat, tizenöt"."

  Nyilván lesz egy távirányítód. Sőt nálunk az optimális hangerő általában ugyanott van kb, és ha már beállíthatsz ilyeneket akkor egyszerű azt mondani, hogy "sziri volume to day optimum" vagy mittomén. Arról nem beszélve, hogy a mindenféle beállítás a nyolcvanadik almenüben van, az meg mennyire egyszerű, hogy "sziri turn contrast up 15%" vagy bármi. Az igazi azonban szerintem az amit én konzoloknál is elvárnék a jövőben, hogy hazaérsz, veszed le a ruhád és mondod "sziri turn the tv on" és bekapcsol "sziri show the bbc news" és mennek a hírek, "sziri show me the weather info at the lower half" és alul elkezdenek futni az időjárási adatok. Nyilván lesz benne webcamera is tehát "sziri call Andrew" és közben az előre beállított helyen megjelenik andrew feje és beszélgetünk.
  Ebbe belegondolok már kurva jó, és csak a képzeleted szab határt. Ha jól megcsinálják a szoftver részét akkor hihetetlenül megdobja a lehetőségeket, és akkor nem csodálom, hogy vinni is fogják. Te meg a többi cég csak megint pislogni fog, hogy nem érti miért azt a "szart" viszik amikor a többi tévében ott a használhatatlan 3D meg egy csomó parasztvakítás ami ráadásul nem fogy.

  "Egy gombnyomásnál halkabb nincs, pláne ha közben a párod a mellkasodat használja párnának éppen mert bealudt az esti tévézés közben,"

  Nem hiszem, hogy csak hanggal lehetne vezérelni, lásd a telefonjukat pl.

  "Arról meg ne is beszéljünk, hogy akinél a távirányító az szabályozza jelenleg az aktuális vitát hogy mit néz a tv elé telepedett család..."

  Hát ez elég demagóg duma azért érzed nem? Vagy nálatok megy a harc és aki erősebb annál a távirányító és mindenki azt nézi? No nem szeretnék olyan családban élni :)
 • narumon
  #13
  "mondjuk a hangvezérlést is hülyeségnek tartom egy olyan tárgy esetében, ami mellett szokás beszélgetni,"

  A kettőnek mi köze egymáshoz?

  "pláne öreganyám esetében aki visszabeszél a brazil sorozat szereplőinek."

  Valószínűleg nem öreganyádnak készül.

  "Ha meg gombot kell nyomni pl egy távirányítón, hogy a tv "füleljen", akkor meg aztán tényleg semmi értelme,"

  Miért nincs?

  "az éjszakai halk tévézés meg érdekes lesz, ha óbégatsz a tv-nek, hogy pl csatornát váltson..."

  Gondolom "óbégatás"nélkül is lehet csatornát váltani.
 • Madve
  #12
  Ok legyen jelszó. Szerinted hányszor váltok csatornát egy távirányítóval mire te kimondod hogy "sziri csatorna fel" hogy az optimális hangerő beállításáról ne is beszéljek "sziri hangerő tizennégy, tizenöt, tizenhat, tizenöt". Egy gombnyomásnál halkabb nincs, pláne ha közben a párod a mellkasodat használja párnának éppen mert bealudt az esti tévézés közben, és ezen az sem javít ha az esetleges távirányítóban van a mikrofon, aminek már azért sem lenne értelme, mert ha van távirányító hamarabb nyomkodod, mint beszélsz neki...
  Arról meg ne is beszéljünk, hogy akinél a távirányító az szabályozza jelenleg az aktuális vitát hogy mit néz a tv elé telepedett család...
 • Tetsuo
  #11
  :) Ezt a "nagy" problemat siman meg lehet oldani. Pl. jelszo meg erzekenyebb mikrofon.
 • Madve
  #10
  "ezért ha kell egyszerűsít is."

  Egy tv-t egyszerűsíteni?

  Mondjuk a hangvezérlést is hülyeségnek tartom egy olyan tárgy esetében, ami mellett szokás beszélgetni, pláne öreganyám esetében aki visszabeszél a brazil sorozat szereplőinek. Ha meg gombot kell nyomni pl egy távirányítón, hogy a tv "füleljen", akkor meg aztán tényleg semmi értelme, az éjszakai halk tévézés meg érdekes lesz, ha óbégatsz a tv-nek, hogy pl csatornát váltson...
 • Madve
  #9
  Kép sem kell róla, szerintem mindannyian tudjuk, hogy hogy fog kinézni...
 • hurkaur
  #8
  szar lehet irigynek lenni sracok :s
 • FoodLFG
  #7
  Nem olvastam el az egészet, mert leszarom, de:

  Már alig várom, hogy vehessek egy ilyet! (●°▽°●) Biztos vagyok benne, hogy ez lesz a piacon a legkiforrottabb termék, amit valaha kifejlesztettek! o.o
 • macleod2005
  #6
  De igaza van az Apple-nek... pontosan tudja, hogy megvan a fix vásárlóközönsége, és hülye lesz nem megfejni őket. Ezt a tv-t még akkor is vennék mint a cukrot, ha csak almás cuccokat tudnál rákötni, és tvzni/mozizni is csak itunes-on keresztül lehetne vele.
 • NEXUS6
  #5
  Elég érdekesnek tartaom az Apple jelenséget.
  Egyrészt örülök neki, mert végre egy cég, aki viszonylag tömegterméket gyárt, de még sem az számít, hogy a mérnökök mit álmodtak bele a készülékbe, amit amúgy is csak 85 menülépcsőben lehet előszedni, hanem, hogy a júzer tudjon vele júzerkodni és ezért ha kell egyszerűsít is.

  Másrészt csak ugyan azt a filozófiát követi, mint a luxus termékek gyártói, megkapod ugyan azt a cuccost átdizájnolva, kicsit emberbarátabbá téve, X-szeres felárért (mert az ár valójában a termék része!), de aki ezeket nem tudja értékelni, mert agyilag kevés hozzá, annak meg ott egy hatalmas logó. Ennyi.

  Másrészt nekem az Aplle túlságosan divatmajom, félévente összerittyent valamit, amire aztmondja, hogy na ezt vedd meg, emrt ez kell neked.
  Nem, én tudom mi kell nekem, és a piacon levő technikai újdonságokból azt választom ki és nem pedig asszerint, hogy: "Az Apple azonban csak akkor jelenik meg új piacokon, hogy újra tudja definiálni és újra feltalálhatja a dolgokat - mindez megfigyelhető volt a zenei, az okostelefon- és a táblagép-piac esetében is."
  Vagy is lexarja a technikai újdonságokat, biztos hogy kiadja a TV-t, de azt még nem tudja mi lesz benne, de hogy nagy média só lesz, az biztos.
 • narumon
  #4
  Pongyolán fogalmazol. Mert két ugyanakkora Samsung TV között lehet több százezer forint eltérés is árban. Akkor most mi van? Mindenki hülye aki a fejlettbe típust veszi meg?
 • mad mind
  #3
  Amit itt felsorolt, azok nem igazán újdonságok. Persze feltalálhatja a spanyolviaszt. Egyébként meg honnan veszem az ehhez szükséges sávszéleséget? Vagy ez is szolgáltató függő lesz? Pl a tv-t csak a chellotól lehet majd megvenni? 2 évig fizeted és utána, kifizethetsz még egy kalapnyit, hogy a tied legyen.
 • mokorottyu
  #2
  Szinte már most érzem,hogy mi lesz. Hogy is írja? Kb duplája lesz az ára egy hagyományos TV-nél. Itt jön a lényeg. A nagy híres Apple kiad egy 54 cm-es TV-t, és ez annyi lesz, mint egy Samsung, PÉLDÁUL, vagy bármelyik másik gyártó egy méter feletti TV-je. Kösz nem... minden szobába TV-t veszek inkább egy valamire is való Apple TV árából.

  Tudom, most jön az, hogy egy igénytelen senki vagyok, hogy jó nekem a silány minőség...Hajrá!!! Ha te lopsz, csalsz, és megveheted a drágát, csak hogy fizess meg egy nevet, akkor én nem tartalak vissza
 • narumon
  #1
  No az utolsó bekezdés már valódi információ. Ez már kezd érdekes lenni.