12
  • mtibee
    #12
  • narumon
    #11
    Nos, holnap ACTA ellenes tüntetések lesznek az országban. Én kimegyek.
  • lordsithlord
    #10
    Az a baj, hogy elméletben meg lehet oldani a net szűrését technikailag, bár elég drága mulatság lenne. Nem nagy ördöngösség, elég, ha a szolgáltatók figyelik az előfizetőik forgalmát, ezzel azok az országok, ahol be van vezetve az ACTA, le is vannak fedve, hiszen a szolgáltató tudja figyelni valamennyi ki és bemenő adatforgalmat.

    Ugyanakkor az viszont tény, hogy jelenleg nincs megfelelő infrastruktúra ilyen fajta megfigyeléshez. A szolgáltatók kirívó esetben (pl. hatósági felkérésre vagy hibaelhárításra) tudnak naplózni felhasználókat, de jelenleg egyik sem rendelkezik megfelelő hardveres háttérrel ahhoz, hogy bárkit bármikor meg tudjanak figyelni. Amit itt leírnak, azaz hogy minden felhasználó minden forgalmát szűrik és tárolják, nos, ez lényegében lehetetlen, már csak azért is, mert 1-1 szolgáltatónál ez napi szinten több petabyte-nyi adatot jelentene. Ez fizikailag nem megvalósítható, szimplán azért sem, mert nem győznék tárolóegységekkel, ráadásul ilyen mértékű adatfolyam figyeléséhez szolgáltatónként kellene vagy 2 szuperszámítógép, vagy szolgáltatási területenként egy külön szerverpark.

    Nem megoldás az sem, hogy egy központi hivatalt hozzanak létre, hiszen elég megnézni a BIX napi értékeit, egyszerűen nincs ma olyan rendszer, ami ekkora forgalmat monitorozni és az adatokat tárolni tudná.

    Tehát bár elméletileg megoldható lenne, a technikai háttér a jelenlegi technikákkal nem megvalósítható. ugyanakkor valós veszélyt jelent az ACTA, mivel ha néhány nagyon hozzáértő emberke megpróbálja betartatni olymódon, hogy a szolgáltatóknak kötelezővé tennék a szűrés megoldását minden ügyfelükre, az a szolgáltatók legtöbbjének a végét jelentené.

    Emellett ha ezt betartatnák, elég hamar megszűnne a tagországokban az internet is, hiszen valljuk be, ha ez tényleg így működne, ahogy ezt itt leírják, akkor a legtöbb országban mindenki bűnöző lenne, hiszen a leírás szerint elég, ha valaki illegális anyagot néz meg, máris letiltható lenne a nettől. Viszont ha ez tényleg így működne, akkor nem lehetne nettezni, hiszen ma már szinte minden honlap tartalmaz valami illegálisat :)
  • mad mind
    #9
    Igen.
  • Kalman11
    #8
    És azzal mi lesz, akitől mondjuk lopják az internetet? És azzal töltenek le valamit illegálisan? Akkor téged büntetnek?
  • Vorpal
    #7
    Valaki elhiszi, hogy eddig nem figyelte meg a szolgáltatója?

    Nem azzal van a probléma, hogy betartatják a szerzői jogvédelmet, hanem, hogy nem adnak alternatívát helyette. Az anyagok amiket lopkodnak a netezők pont arra vannak, hogy képezzék magukat, tágítsák a látószöget. A legális anyagokat Mo. on nem tudják az emberek megfizetni, ezzel az ország elmarad és lemarad.

    Ezzel az egész ország baszik ki magával. Egy gyors haszon reményében feláldozza a hosszútávú fejlődést.

    Legyen tökéletes jogvédelem, de akkor keressünk 20 szor ennyit.
  • unknown nick
    #6
    Pedig EU is csatlakozni fog az ACTA-hoz. Gyakorlatilag végét jelenti az internet tér szabadságának.
  • sanyicks
    #5
    szeretné néhány segghülye politikus, és tartalommaffiózó hogy haladjunk erre felé. De szerencsére az internet forgalmának ellenőrzése nem lehetséges és soha nem is lesz az, mivel akárhogy gyorsulnak az ellenőrző gépek, az adatforgalom mégjobban nől, így gyak egyre kisebb és kisebb az esély az ellenőrzésre.
  • Ryder62
    #4
    Na, haladunk egy szép új világ felé. Ha ez valóban bekövetkezik nem csak hogy visszalépünk 10-15 évet hanem mint egy bűnözőt folyamatos megfigyelés alatt fognak tartani. Ez már tényleg mindennek a határa, emberi, személyiségi jogokat szépen sárba tiporják.
    Remélem hogy az internet közössége úgy oda durrant ezeknek az idiótáknak hogy csak pislognak.
  • Balu0
    #3
    Szerveződik valami ellenálás nálunk is mint egy két szomszédunknál ?
    Mert ezt a magyar kormány (csupa kisbetűvel) szép csendben aláírta, ez nem OK.
  • adamq01
    #2
    <----Ez az ACTA!!!!!!
  • RecoPhile
    #1
    Paulo Coelho ingyenesen elérhetővé tette könyveit TPB-en:LINK :)