Nem koncepciósak az Apple elleni támadások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

narumon
"Természetesen ez csak utópia, a valóságban megveszi a státus szimbólumot az arc és el van telve önnön egójától."

Mondod ez úgy, hogy egy ugyanilyen gyárban készült termékrõl írsz. Nagy szavak.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Ezzel szemben nem egy ismerõsöm befejezte a középiskolát, most boltban árul, de a kisujját sem mozdítja a saját boldogulása érdekében csak panaszkodik az EU-ra, a Kormányra és a globális felmelegedésre"

NA errõl beszélek! Köszönöm szépen!

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

"nyilvánosan összetörni egy ipadot és lenyilatkozni, hogy nem értek egyett az eszköz elõállítási körményeivel, ezt megcsinálná néhány 10 ezer apple fan garantáltan lenne valami változás"

És miért csak az iPadet? Ennyi erõvel a Nokia vagy Samsung telefonodat is jobb ha azonnal bezúztod, mivel azt sem a svájci minimálbér kétszeresét keresõ munkások állították elõ. Sõt, az olcsó gitárodat is jobb ha azonnal elégeted, mert a koreai famunkások sem annyit keresnek mint a Ramirez hangszerkészítõ mûhely alkalmazottai. <#fejvakaras>

"megveszi a státus szimbólumot az arc és el van telve önnön egójától"

Megvolt a mai gyógyszeradag? <#wilting>
narumon
"umm, latom bekrepalt az ironia detektorod 😊"

Hosszútávon lemerül 😉

narumon
"Jujj meg ne sajnáljam már õket. Te sem dolgoztál még 3 mûszakban minimálbérért, különben tudnád mi az a munka."

Én? No állítom többet dolgoztam mint a legtöbb szájhõs.

"A tulajdonos? Mégis szerinted honnan lett pénze? A melósok dolgozták ki neki."

Ez amit mancika elképzel és fikázik. Valójában a legtöbb vállalkozónak nem az egerek hordták össze, hanem keményen dolgozott és szisztematikusan építkezett. Amikor az egyik ember való világot meg barátok közt sorozatot néz, akkor a vállalkozó még lehet hogy árajánlatokat csinál, amikor Mancikáék a görög tengerparton süttetik a hasukat akkor lehet, hogy a vállalkozó egész nyáron itthon gürizik.
Ez egy nagy téveszme, hogy a menõ vállalkozók csak úgy kinõnek a földbõl...

"Többet ér a menedzserek munkája? LOOOL Maximum a te (illetve a mai világ) kifacsart értékrendje szerint."

Hát lehet, hogy szerinted ez kifacsart, de ahova 1000-en jelentkeznek az nyilván nem ér annyit mint ahol csak 10 közül lehet választani.

"Javaslom menj el dolgozni mûszakos melóban ahol szarnak a fejedre, még a nyugdíjkorhatárt sem érik meg az ilyen munkakörben dolgozók."

Dolgoztam ilyen helyen. Dolgoztam 3 mûszakban, sõt dolgoztam a munkahelyem mellett máshol is, hogy közben tudjak valamit építeni. Dolgoztam úgy, hogy reggel a még alvó feleségemnek adtam csókot, este hazaérve meg a már alvó feleségemnek adtam csókot. És én nagyon sok ilyen vállalkozót ismerek. Igen van másmilyen is, mint ahogy rohadt sok Mancikát ismerek (elnézést ha valakit itt így hívnak) aki állandóan pofázik, de 16 órakor kiesik a kezébõl a toll és megy haza való világot nézni.

"Egyszerûen ezeknek van pofájuk lehúzni másokat, minimálbérért dolgoztatni miközben palotában élnek."

Van ilyen is, nem mondom, hogy nem, de csak ez miatt kalap alá venni minden vállalkozót elég nagy tákékozatlanságra vall. Téged sem kényszerítenek, hogy ott dolgozz három mûszakban. Tessék kitalálni egy jó ötletet, tessék tenni érte és tessék vállalkozónak lenni. Utána meg lehet osztani az észt.

Nem az Apple alkalmazottairól cikkeznek, hanem a Foxconn (Hon-Hai) alkalmazottairól. Az Apple engedi a legtöbb betekintést a beszálítónál végzett audit-okba, akiknek a listáját közel hiánytalanul hozzáférhetõvé is tette. Nem nagyon hallani arról, hogy a többi gyártó hogyan áll a kérdéshez. Mégpedig azért, mert az Apple szó miatt elolvasod a hülye cikket, a másik miatt meg nem. Közben megy a banner, meg gyûjti a böngészési adatot a cookie és klikkelgetsz esetleg össze-vissza. Nem kell már érdekes tartalmakat gyártani, csak a klikkelésed hasznos. Oda kell csalogatni az egeret a címmel. Bár ha hozzászólsz, akkor több idõt töltesz az oldalon, ami jól mutat a statisztikában.
Nálunk is ugyan ez van. Max itt picit kisebb a szakadék.
Igen és ez innentõl kinálat-kereslet. Annyi kéne csak hogy az államnak szabályozni a minimál fizetést hogy ne vadkapitalizmus legyen az állítólagos kommunista kinában. ez meg már a vezetõik felelõsége.

Egy ilyen tömeges telefonzúzást de megnéznék 😊
"De amig ha valaki felmond van helyette 100 jelentkezõ aki fele annyit kér, addig ez lesz." Pontosan ezért kellene megfogni a másik végérõl a dolgot, pl nyilvánosan összetörni egy ipadot és lenyilatkozni, hogy nem értek egyett az eszköz elõállítási körményeivel, ezt megcsinálná néhány 10 ezer apple fan garantáltan lenne valami változás. Természetesen ez csak utópia, a valóságban megveszi a státus szimbólumot az arc és el van telve önnön egójától.
Ja, te könynen beszélsz mert vannak lehetõségeid, de egy csóringer ember nem fog felmondani mert örül hogy van munkája.... nem dobálózik olyan könnyen a pénzzel és meló nélkül nme tud átvészelni rövid idõszakot sem.
Melyiket pótolod könnyebben? Nem tudom mit nem lehet ezen érteni.

Egyébként lehet ellene tenni, például ha a foxconn egyik gyárában sem venné fel egyik munkás sem a munkát. Na akkor garantált hogy 1 óra mulva jönne a fizetésemelés. De amig ha valaki felmond van helyette 100 jelentkezõ aki fele annyit kér, addig ez lesz.

Sarkítottam. Mindenesetre ha egy importõr 2%-ot kap a termékbõl még akkor is sokszorosát kapja, mint egy melós. Nem tudom ezen mit nem lehet érteni.
Félreértettél szerintem. Az amit te leírsz az 2 embertipus közötti különbség. Nyilván, ha valaki leszarja a dolgokat, akkor tökmindegy, hogy kék vagy fehérgalléros. Attól még az nem érdemel túl sokmindent. De én nem az embertípusok alapján nézem a különbséget.
Nálad valami gond van a fejedben.

"Van ott pénz, csak az a baj hogy az egy legyártott terméken akar keresni a menedzser, a tulaj, a marketinges, a szállító, az importõr, a nagyker, a kisker."

aztán:

"Míg a másik oldal bmw-vel szaladgál a rózsadombon"

B@szki, a te általad említett "másik oldalról" (marketinges, szállító, kisker stb) melyik szaladgál bmw-vel a rózsadombon???

Ahogy nézem egyetlen egy mentséget tudnak az apple védõk felhozni, mégpedig a " többiek is ezt csinálják" mondatot... azért ez nem túl jó védelem...
Én nem mondom, hogy így igazságos. Én sem dõzsölök, pedig informatikusként átlag feletti keresetet mondhatok magaménak. Ugyanakkor tudom azt is, hogy képességeimhez és lehetõségeimhez képest mindent megtettem a boldogulásom érdekében: 7 évet jártam egyetemre (alapkápzés + 2 mesterképzés) és bizony nem kizárólag az állam pénzén, otthon önerõbõl folyamatosan képeztem magam, stb. Ezzel szemben nem egy ismerõsöm befejezte a középiskolát, most boltban árul, de a kisujját sem mozdítja a saját boldogulása érdekében csak panaszkodik az EU-ra, a Kormányra és a globális felmelegedésre. Könnyû mindig másra kenni azt a sikertelenséget, aminek nagy százalékban saját maga az oka.
A hozzászólásod alapján te vagy inkább a faék kategória. 😊
Nem mind. Minden cégnél van 1-2 vezetõ akik lényegében viszik a vállukon a céget. A többi síkhülye. Természetesen az utóbbiak zsebelnek többet általában.
QuippeR
ja, mert aki irodában lébecol (mert dolgozni persze csak az szokott, akinek piszkos lesz tõle a keze), az mind bmw-vel jár és rózsadombi villában lakik.

nem lehet, hogy azért nincs jól fizetõ munkád, mert egyszerûbb vagy egy faéknél?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

"És nemhogy nem kapnak elég pénzt a melósok, de még akkor jönnek az ilyen demagóg dumák, hogyha tanult volna milyen jó élete lenne"

Mert az nem demagóg duma, hogy a vezetõk mind síkhülyék, csak felveszik a semmiért a nagy pénzeket, a munkát pedig mind a melósok végzik? <#wilting> Ugyan már...
Hogyhogy ki dönti el? Az élet. Egy átlagember jelenleg hitelbõl tud megvenni bármit is. Télen minuszban van a számlája. Lakás önerõbõl? Álom. Míg a másik oldal bmw-vel szaladgál a rózsadombon. Mond azt, hogy ez így igazságos. Akkor legalább be is fejezem a postolást ehhez a topichoz.
"Én annyit mondtam, hogy õk is kapják meg a tisztes részt"

És ki dönti el, mi a tisztes? Százezer, kétszázezer? Nem olyan egyszerû kérdés mint hiszed. Emellett az ember mindig elégedetlen, nem adhatsz akkora fizetést, hogy ne követeljen többet. És bárhogy is vesszük, egy mérnököt jobban meg kell fizess egy kétkezi munkásnál, különben õ érezné magát joggal kisemmizve, míg õ éveket és százezreket fektetett egyetemi tanulmányokba, addig más nyolc általánossal ugyanúgy keres. Mondom, nem egyszerû a bérezés kérdése egyáltalán, és bárhogy osztod is a pénzt, mindig lesz egy elégedetlen réteg.
Egyébként az irodákban ülõk nagy részére igaz inkább, amit mondasz nagyrészük olyan sötét mint a föld, mondom ezt úgy, hogy sok cégnél szervizmunkát végzek. Ha valami kérdés merül fel, a melósokat kell kérdezni mert azok képben vannak. Az irodisták meg csak néznek ki a fejükbõl. Ez az esetek 90% igaz. És nemhogy nem kapnak elég pénzt a melósok, de még akkor jönnek az ilyen demagóg dumák, hogyha tanult volna milyen jó élete lenne. pff. grat
"ingyenes nyolc általánost is lelógják, aztán pedig milliós fizetésekrõl álmodnak."

Igen.. erre céloztam. Szövegértelmezés. Én annyit mondtam, hogy õk is kapják meg a tisztes részt, ennyi. Milyen milliós fizetésrõl beszélsz?

umm, latom bekrepalt az ironia detektorod 😊

killall imagent

"Ez uyganígy van az élet minden területén, mindenhol. A melós le van sz*rva."

Nagy általánosságokban véve mindenki a képzettségével és a vállalt felelõsségel arányosan keres. Ha a melós tanult volna, õ is lehetett volna grafikus vagy mérnök és kereshetne havi többezer eurót. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy ez nem ilyen egyszerû, de ugyanakkor abban is van igazság, hogy sokan a teljesen ingyenes nyolc általánost is lelógják, aztán pedig milliós fizetésekrõl álmodnak.

"Mert a legnagyobb IT cég a világon az nem azt jelenti, hogy a legértékesebb cég a világon."

Ez igy van.

"Oké, de akkor ezt mondja."

Ha csak ennyi gond lenne a hozzaszolasaval...

Jujj meg ne sajnáljam már õket. Te sem dolgoztál még 3 mûszakban minimálbérért, különben tudnád mi az a munka. A tulajdonos? Mégis szerinted honnan lett pénze? A melósok dolgozták ki neki. Többet ér a menedzserek munkája? LOOOL Maximum a te (illetve a mai világ) kifacsart értékrendje szerint. Javaslom menj el dolgozni mûszakos melóban ahol szarnak a fejedre, még a nyugdíjkorhatárt sem érik meg az ilyen munkakörben dolgozók. Én nagyonkevés tuléajdonost látok aki tényleg megdolgozott érte. Egyszerûen ezeknek van pofájuk lehúzni másokat, minimálbérért dolgoztatni miközben palotában élnek.
narumon
És? A fizikai munka csak a munka? Hidd el szellemi munkában sokkal jobban el lehet fáradni a nap végére. Ráadásul mint itt elõbb írták, a kereset egyenes arányban van a nélkülözhetetlenséggel.

Saját példa:

Van egy külsõs grafikus designer akit én fel szoktam kérni munkára. Drága, lassú. Viszont elmondok neki egy érzést, hogy mit akarok a termékkel közvetíteni, hova akarom pozicionálni és 2 hónap múlva lerak egy tervet elém amitõl befosok a gyönyörtõl.
Ezzel szemben van egy grafikus akivel az SOS munkát szoktuk csináltatni, mert gyors és pontos, ellenben a szájába kell rágni mit akarok. Mi, hogy nézzen ki. Hova kerüljenek a szövegek.

Szerinted melyik keres jobban és melyiknek van több munkája, és melyik helyett találok bármikor másikat?

narumon
+1

De azok nem fizikai munkat vegeznek!!!!

killall imagent

narumon
Oké, de akkor ezt mondja. Mert a legnagyobb IT cég a világon az nem azt jelenti, hogy a legértékesebb cég a világon.

narumon
Mhm szerinted a grafikus a marketinges a PR-os és még ki tudja hányan a lábukat lógatják? No ez is egy hülye felogás. Ezek az emberek sokszor keményebben dolgoznak mint egy "melós". Ráadásul a munkájuk egyértelmûen többet is ér. Szerencsére nem kommunizmus van így melósból is lehet grafikus, csak ahhoz tanulni is kell meg érzék is kell hozzá, ha nincs neki akkor még mindig lehet marketinges ahhoz rohadt jó megérzés kell, ha az sincs akkor még mindig lehet tulajdonos, nos ahhoz meg kurvasokat kell melózni. Lehet választani 😊

Na igen, csak a versenyszférában a béreket leginkább a pótolhatóság/pótolhatatlanság befolyásolja. Kinában ha kirugsz egy munkást két szem babért találsz helyette 10 másik ugyanolyan jót.

Amerikában meg ha kirugsz egy jó marketingest, akkor sem fogsz olcsóbban találni helyette másikat ugyanolyan jót.

Feltetelezem, hogy o a ceg erteket vette figyelembe. Ebbol a szempontbol az Apple tenyleg a vilag "legnagyobb" cege, termelesi szempontbol messze nem!

Dehogy kéne árat emelni. Csak a hasznon nagyobb részét adni a melósoknak az idióta marketinges, pr-os meg kitudja még milyen kamuállásban hatalmas pénzeket bezsebelõ hájfejek helyett. Van ott pénz, csak az a baj hogy az egy legyártott terméken akar keresni a menedzser, a tulaj, a marketinges, a szállító, az importõr, a nagyker, a kisker. Általában zsírosan meg is élnek. Mindenki keres is rajta, csak épp a melós kap legkevesebbet érte, lényegében alamizsnát, ha pénz/db-ra leszámítjuk. Ennyi a baj csak. Ez uyganígy van az élet minden területén, mindenhol. A melós le van sz*rva. Amíg ez a szemlélet nem változik meg, lehet ahát 5 millió forint egy ifon, akkor is minimálbéren lesznek a gyártó melósok.
narumon
"Lehetne egy olyat csinálni, hogy 50%kal megemelni az apple termékek árát,"

Ne kezdd már megint. Miért csak az apple termékek árát? Mert te nem azt használod. Akkor meg kéne emelni az LG, Samsung, IBM, HP, Lenovo, Motorola, Nokia, Sony, Panasonic, stb de és SÕT a Toyota a BMW, Mercedes, Peugeout, Mazda, és az összes többi autómárka és még millió terméket tudnék mondani. Õk miért kivételek? És te mit szólnál hozzá ha holnaptól Európában és USA-ban minden 50%-al többe kerülne? A fizetésed természetesen nem nõne hiszen arról nem volt szó.

narumon
"Az Apple minden más informatikai céget megelõzött méretben, a világ legnagyobb IT-cége,"

Ezt totális tévedés. Az Apple nem tartozik a legnagyobbak közé. Samsung, HP, IBM ezek mind lényegesen nagyobb cégek nála.

ajaj csak ne megint a morden fele wishful theorycraftingot 😞

killall imagent

Ilyen a meseben van esetleg.

Tegyuk fel van egy epitesi vallalkozasod vagy csak siman sajat csaladi hazadat epited, adnod kell az alvallalkozodnak x osszeget idonkent. Neked abba mennyi beleszolasod van, hogy o mennyit fizet ki abbol sajat alvallalkozoinak vagy embereinek? Semennyi. Lehet ezek a munkasok is elegedetlenek es latjak, hogy mashol jobb. Te pedig ugy erzed, hogy adtal eleg penzt a fonokuknek. Ossza be.
Erre ott a kapitalista verseny valasza: akkor el lehet menni es dolgozni mashol.

Az XY IT-ceg annyit fizet a Foxconn-nak, amennyit a Foxconn ker, nem a munkasok osszesitett beret. Nemhiaba sikeres a Foxconn, novekszik folyamatosan kulfoldon is. Persze jobb mindent az IBM-re, Apple-re fogni, azt a kutya nem vizsgalja meg, hogy a Foxconn tulajdonosai milyen viszonyok kozott tengodnek.

http://gaborszantai.co.uk/

"Lehetne egy olyat csinálni, hogy 50%kal megemelni az apple termékek árát"

Mindezt úgy, hogy a konkurencia továbbra is robotmunkával állíttatja elõ a termékeit, ezzel továbbra is alacsonyan tartva az árakat. Enyhén szólva nem lenne túl kompetitív. Egyedül annak lenne értelme, ha minden gyártó meglépné ezt a lépést, de erre csak egy ideális világban érdemes számítani. Emellett pedig minden munkáért annyit fizetnek, amennyiért valaki hajlandó elvégezni. Ez így mûködik attól függetlenül, hogy ezt mennyire tartjuk igazságosnak.
Az iPhone sikere miatt halasztanak.. egy ilyen "cikk" utan en mar meg sem lepodok 😊

killall imagent

Én is úgy látom, hogy szavakkal nem fukarkodik az apple, csak éppen a tettek maradnak el. Lehetne egy olyat csinálni, hogy 50%kal megemelni az apple termékek árát, ugyan úgy meg fogja venni a fanboy mint eddig(aki meg melózik rajta leírja az adójából 😄 ) és az 50%os áremelést kizárólag a munkásokra lehetne költeni.
"A "kisebbek" mást/többet is megtehetnek, mint a legnagyobb, akinek gyakorlata a leginkább reflektorfényben van."

Ha ez szamodra moralisan elfogadhato - hogy csak azert mert kisebb vagyok en mar alkalmazhatok gyerekmunkat vagy rettenetes munkakorulmenyeket, ergo "többet is megtehetnek" - akkor a vilaggal valami nagyon nagy baj van!

A torvenyeknek - mindentol fuggetlenul - mindenkire ugyanugy kell vonatkozniuk!

Az Apple minden más informatikai céget megelõzött méretben, a világ legnagyobb IT-cége, így teljesen természetes hogy õk váltak viszonyítási ponttá. A "kisebbek" mást/többet is megtehetnek, mint a legnagyobb, akinek gyakorlata a leginkább reflektorfényben van. Évtizedekkel ezelõtt az IBM-et szapulta mindenki (az Apple is!), az ezredfordulón a Microsoft volt a fõ céltábla, most pedig az Apple-re figyel mindenki.

Flamebait az egesz iras!

Raadasul:
"Nem koncepciósak az Apple elleni támadások
Az elmúlt hónapokban egyre több cikk jelent meg a kaliforniai cég beszállítóival kapcsolatban. A felhasználókban az a kép alakulhatott ki, hogy a sajtó igyekszik pellengérre állítani a társaságot,"

vs.

"A Foxconn egyébként nem csak az Apple beszállítója, számos megbízást kap az Amazontól, a Delltõl, a Nintendótól, a Hewlett-Packardtól, a Samsungtól, az IBM-tõl, a Lenovótól, a Motorolától, a Nokiától, a Sonytól, a Toshibától és más IT-óriásoktól."

Megis az Apple-rol szol a cikk. Gondolom a benne elhangzottak egyik masik cegre sem vonatkozhatnanak. Szep cafolata az elso bekezdesnek.

És képzeljétek lettek már öngyilkosok kínában autógyárakban és bútorgyárakban is... Sõt a Foxconn-nál nem csak az Apple termékeket gyártják...
Az hogy milyenek a biztonsági elõírások, és miket tartanak be, azzal 1-2 cég itthon is szépen beégne !!!
"Mindenkinél jobban tudjátok, hogy ezek az állítások szemben állnak az értékeinkkel. Mi nem vagyunk ilyenek." Ezt miért is kéne elhinni? Mert a propaganda azt mondja? 😊 LOL
Molnibalage
Az Apple-t és termékeit lehet szeretni vagy gyûlölni, de a vállalatról és annak készülékeirõl nem tudomást venni elég nehéz

Nekem sikerült. Életemben nem fogtam kezembe még mûködõ almás terméket, de látni is legfeljebb laptopot láttam, amit fel is ismertem. Tökéletesen el lehet lenni a termékeik nélkül a mai világban...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM