41
-
aronvirginas #41 Én csak azt nem értem, miért kell a hitet a vallással keverni? Valaki azt mondja, hogy hisz egy magasabb rendű hatalomban (nevezzük istennek), erre a másik azzal válaszol, hogy igen de az inkvizítorok megölettek kismillió embert. Elbeszéltek egymás mellett. -
#40 Hozod a stilusod latom. A baj az, hogy nulla tudassal zenged a lozungokat.
-
#39 A tudomány mint gyilkos? Érdekes koncepció nem hallottam még. Esetleg dolgozd ki, egy citrom díjat biztosan megérdemel.
Szerintem amire te gondolsz az a technikát felhasználó barom ember, aki akár még vallásos is lehet; lásd USA akik két perc alatt lebombáznak, lerohannak, megzsarolnak bárkit, pedig papíron ők a legnagyobb ájtatos manók! -
finizlik #38 beszarok baszdmeg...
A tudomány nem vallás te degenerált.. A tudomány NEM tud ölni, mivel NEM vallás.
És igen, képzeld el több millió / milliórd ember meghalt a tudomány maitt (ha a te buta felfogádos szerint gondolkodunk) de több MILLIÁRD életben van és született és életben tart.
NA ennyit a te vallásodról... Ilyen faszságot hogy a tudomány vallás már rég hallotam -
#37 A vallásos fanatizmus rossz ... mmmkay?
ITT:Sok agresszív keresztény fasz! :D -
gosub #36 és a tudomány hány embert segített a halálba? A tudomány jelenleg kiírtja az emberiséget, rákos sejtként működtetve a Földet tönkreteszi. -
finizlik #35 Beégtem? Mivel is? :)
Nem szállok be a "vitába" egy jó keresztény ellen bocs. -
#34 Mint gyakorlatilag mindegyik vallás, a kereszténység is egy eszköz és filozófia is. Szerintem az amit a kereszténység tanít első sorban nem elítélendő, helyes értékrendre, szeretetre, hitteli gondolkodásra, egyenlőségre tanít, nem véletlenül terjedt el annak ellenére is, hogy minden oldalról támadták kezdetben (zsidók, rómaiak, védve a saját bevált vallásukat, hatalmukat). A vallás sajnos felhasználható rossz (hatalmi) célból, és jó "nevelő" célból is, előbbire példa a IV. századtól kb. XV. századig, utóbbira pedig a jelenkori. A vallás segít összefogni az embereket, részben "irányítani", és ez igenis segíthet a fejlődésben, teljesen függetlenül attól, hogy párszáz évvel ezelőtt még az egyháznak pont az ellenkezője volt a célja.
Ettől függetlenül, mindennek semmi köze ahhoz, hogy valójában mi az igazság, sajnos a tudomány fejlődését legkevésbé sem köszönhetjük a vallásnak, igenis hátráltatja a fejlődést, akadályozza a megismerést az, ha igaznak, alapnak veszünk téves, vagy valójában tudományosan megalapozatlan információkat.
A vallás egy virtuális világképet alakít ki, és megtanít dolgokra, a tudomány magyarázatot ad, vagyis próbál adni a világ működésére. Ennyi. -
Archenemy #33 Észak-Amerika pont "el volt különítve a vallásosoknak", konkrétan az összes alapító atya protestáns volt, és hopp, csak nem világhatalom lettek :p
Öregem, nézd már meg, hogy mit csinálsz. Beégtél a "tényeiddel" a sörtől Dél-Koreáig, mocskolódsz, az érvekre nem válaszolsz. Ez vita szerinted? Ez az "önálló gondolkodás"? Nevetséges vagy. -
paraszgyerek #32 Na ez az a pont ahol én kiszállok a fórumból. -
finizlik #31 Jézusom baszdmeg JÉZUSOM.
A magad fajták miatt kellene írtani a vallásos embereket a valásukkal együtt.
Vagy elkülöníteni nekik észak vagy dél amerikát aztán oda baszni mindet majd ki írtanák szépen egymást. -
#30 "Ha a keresztény iskolák annyira szarok, akkor titokzatosság, hogy miért sokkal jobbak a felvételi statisztikáik, mint az államiaknak."
Egyszerű válasz. Keresztény iskolából bárkit bármikor ki lehet rúgni, el lehet tanácsolni, állami iskolából nem. Nem is pepecselnek olyanokkal akikkel igazán foglalkozni kellene. -
Archenemy #29 Itt egyedül te dobálózol hülyeségekkel. Te hoztad elő dél-koreát, mint nem-keresztény de fejlett államot, holott a fejlődésükben a kereszténység nagy szerepet játszott, és a legnagyobb vallásuk a kereszténység. Ahelyett, hogy elismernéd, hogy tévedtél, jössz ilyen általános lózungokkal, hogy jódeazinkvizíció. Egyedül koreában több keresztényt öltek meg a hite miatt, mint amennyit az inkvizíció négyszáz év alatt összesen egész európában.
Ha a keresztény iskolák annyira szarok, akkor titokzatosság, hogy miért sokkal jobbak a felvételi statisztikáik, mint az államiaknak. -
finizlik #28 Igen mint tudjuk a kereszténység mindig azzal dobálódzik hogy ők bezony emeltek egy sulit, de azzal nem hány embert öltek meg és hányat közösítettek ki és mennyire tartották vissza a fejlődést :)
Keresztény iskolák? Masszív agymosás. -
#27 Mármint Dél Koreában? Elfogadjuk nincs is ezzel semmi gond. (bár a 2% az bőven hibahatár ha te meg elfogadod ezt) -
Archenemy #26 http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_South_Korea
Protestant missionaries entered Korea during the 1880s and, along with Catholic priests, converted a remarkable number of Koreans. Methodist and Presbyterian missionaries were especially successful. They established schools, universities, hospitals, and orphanages and played a significant role in the modernization of the country. -
Archenemy #25 Ti nem tudtok szöveget értelmezni? Én nem mondtam sem azt, hogy a fele, sem azt, hogy a buddhizmus nem második.
De a vallások közül a kereszténység a legelterjedtebb. Tudom, hogy fáj, de fogadjátok el. -
#24 Angol wiki szerint meg eleve: "As of 2005, just under half of the South Korean population expressed no religious preference."
Azaz a fele népesség fele keresztény esetleg. -
finizlik #23 A lakosság 49%-a keresztény, 47%-a buddhista,
2001 es adat. -
#22 Mondjuk a fele-fele közelebb áll a valósághoz. -
#21 Segítek: "A sörgyártás szinte egyidős az emberiséggel. Már a Kék-Nílus völgyében is készíthettek sört, ezt bizonyítja a szudáni ásatások során fellelt közel 7000 éves edény, melyben sör maradványait mutatták ki." -
Archenemy #20 Dél-Koreában a kereszténység a legelterjedtebb vallás. Try again. -
finizlik #19 Ennek utána olvasok :D Pedig ez az egy dolog miatt tiszteltem a papokat egy hangyafasznyit :D -
finizlik #18 Mióta indult fejlődésnek a "fejlett" világ? Amióta a fogyatékos vallás egyre jobban el van nyomva -
#17 Biztos az? Az egyiptomiak is főztek sört! :D -
finizlik #16 Dél-Kórea (sehol nem vagyunk hozzájuk képest)
Csak egy példa.. Kérsz még hármat? Mellesleg a keresztény csodád mindent a pogányoktól lopott, egyedül a sör amit önmaguktól fedeztek fel. -
#15 Ja, hogy az iparosodásról van szó? Ne zavarjon az a tény, hogy a vallás térhódításának a visszaszorításával egyidőben kezdődött el! :D -
philcsy #14 Az erős protestáns keresztények a szorgos pogány ókor tudására építkeztek. Nem másabb az, mint amit a japánok csinálnak.
Ráadásul jelenleg Európa és USA pedig elbújhat távol-kelet mögött szorgalomban és együttműködésben. Az általad említett országokra egyre inkább jellemző, hogy büdös a munka. Ezekben az országokban a fizikai munkát szorgos NEM protestáns-keresztények végzik. -
paraszgyerek #13 hibajavítás: "sokis az volt" = "sokan mások is azok voltak" - újmagyar dialektusban :-)javascript:document.newmessage.submit(); -
paraszgyerek #12 "Max Planck egy idióta."
Ezen az alapon Einstein, Newton és még sokis az volt...
Japán, ókori Kína - nem az a kérdés milyen korán kezdték, hanem hogy meddig jutottak el;mindkét kultúra egyfajta feudális elszigeteltségben élt amíg meg nem nyitotta a kapuit és fel nem vette a kapcsolatot a ma nyugatinak mondott világgal.
Sötét középkor: nyilvánvalóan az egyháznak is vannak/voltak bűnei és hibái. A reformáció nem véletlenül következett be. Ez azonban nem azt jelenti hogy a kereszténységet, vallást, hitet teljes egészében el kellene dobnunk vagy ki kellene gúnyolnunk.
Azóta előkerestem: "A tudomány vallás nélkül sánta, a vallás tudomány nélkül vak." - ez az idézet Einsteintől való. Remélem ez pedig Neked mond valamit...
http://hu.wikiquote.org/wiki/Albert_Einstein -
Archenemy #11 mióta is nem kardokkal baszakodnak a feudális japánban a sógun nagyobb dicsőségére? ja tudom, mióta odamentek az európaiak.
kik a legfejlettebb államok? Usa, németo, anglia. Jé, véletlen mind erős protestáns keresztény gyökerekkel rendelkeznek. Lehet azt mondani, hogy véletlen, de ha valakibe gyerekkora óta nevelik, hogy dolgozzon és éljen együttműködően, az (meglepetés!!!) jobban fog dolgozni és együtműködőbben fog élni, mint akibe nem ezt. Ez teljesen független Isten lététől vagy nemlététől.
-
finizlik #10 Max Planck egy idióta.
paraszgyerek: Mond neked valamit Japán és az ókori Kína? Mi mikor is jutottunk el a nagy kulturánkkal Amerikába? Na ekkor a Kínai hajósok gyenge 600 éve ide oda hajózgattak és kereskedtek az ottani őslakosokkal... Mit i találj fel Kína? Jaa tudom lőpor. Hány éves is az első kilóméter óra? Több mint 6000...
De persze a kereszténység sokra vitte :D Mond neked valamit a sötét középkor?! Na az volt a kereszténységed. -
#9 " ... talán nem véletlen hogy a keresztény kultúrkör jutott a legmagasabb technikai szintre."
Japan would like to say hello! -
paraszgyerek #8 Philcsy - erre van egy rövidebb megfogalmazás is: a hit tudomány nélkül vak, a tudomány hit nélkül sánta.
Az "agymosott" jelzőre én is csak annyit tudok mondani, hogy talán nem véletlen hogy a keresztény kultúrkör jutott a legmagasabb technikai szintre.
A hit és vallás közötti különbség persze egy külön beszélgetést megér - Jézus maga is ostorozta a hit nélküli vallást. -
philcsy #7 Mármint agymosott. :) -
philcsy #6 „Mindkettőnek, vallás és természettudomány munkájához szükség van az Istenben való hitre. Csak a vallás számára az Isten a gondolkodás kezdeténél, a tudomány számára a végénél. Az egyiknél az alapot jelenti, a másiknál a betetőzését minden világnézeti elmélkedés felépítésének… Akárhová és bármily messzire is tekintünk, vallás és természettudomány között sehol sem találunk ellentmondást, sőt teljes egyetértést éppen a döntő pontokban. Vallás és természettudomány nem zárja ki egymást, mint némelyek manapság hiszik vagy félnek tőle, hanem feltételezik és kiegészítik egymást.” Max Planck
A természettudománnyal foglalkozó emberek döntő többségének semmi baja a vallással, sőt sok közöttük a gyakorló hívők még ma is. Ők akkor mind agy mosott idióták? -
#5 "olyan kérdésekre is választ kapnak, amiket fel sem tettek."
Ez tök jó! A neten angol tudósoktól pl, minden olyan kérdésre választ kapunk, amelyek senkit nem érdekelnek!!!
-
Cat #4 "olyan kérdésekre is választ kapnak, amiket fel sem tettek."
Ez a National Geographicre és a Discoveryre is igaz. Ugyan ezek évtizedek óta létező folyóiratok/tévéadók, korábban ez mégse volt baj. -
finizlik #3 Pl hogy a vallás egy agybutítás? -
#2 Teljesen jól beszél az öreg, az internet az élet legnagyobb kérdéseinek megválaszolására nyújt segítséget. Én is most szereztem vezérműtengely szenzort a vaterán tök olcsón, már hetek óta foglalkoztat, ha máshogy nem tudatalatt a kérdés!