42
  • Kindle
    #42
    Ez így van!
  • Ender Wiggin #41
    Abszolút. 3 évig én is erőlködtem egy dupla videokártyás Dell XPS-sel, ami ugyan minden mai játékot vitt makulátlanul notebook létére, de az utolsó évben már a szervizes játszott szinte csak vele. Visszatértem a PC-hez. Readerem van, színes, a PDF-et támogatja, videot mp3 lejátszik és memória kártyát olvas. És csak 13 ezer pénz volt. A tablet semmit nem tud, amire nekem szükségem lenne. Persze én nem is vagyok okostelefon felhasználó...
  • gombabácsi
    #40
    Az összes ismerősöm doom-al (COD-al) játszik, tehát ebből következik hogy minden ember a Földön a doom-al (COD-al) játszik, tehát ebből következik hogy a tabletek nem lehetnek sikeresek.

    :)
  • hdo
    #39
    Szőrszálhasogatás .... tudod nagyon jól mire gondoltam! :P
  • narumon
    #38
    "jól megfér egymás mellett a tablet meg a pc, leveleket nézegetni meg casualozgatni jó a tablet, hardcore játékra meg munkára a pc."

    Ezt mondom én is már kurva rég óta. És most még képzeljük azt el, hogy hány olyan ember van a világon aki egyáltalán nem játszik és nem is dolgozik otthon. Mindjárt meg is kapjuk, hogy miért olyan népszerűek a tabletek.
  • narumon
    #37
    "Annak valóban, mert arra való. Játékra meg például nem."

    Namost ez így megint nem igaz. Úgy fogalmaznék, hogy HC játékra nem. Nagyon nagyon sok ember van akinek a játék fogyasztása kimerül a Mahjongg-ban, pokerben, vagy bármilyen egyszerű játékban. Nekik való. Nyilván nem ezen kell FPS-t játszani.
  • Archenemy
    #36
    jól megfér egymás mellett a tablet meg a pc, leveleket nézegetni meg casualozgatni jó a tablet, hardcore játékra meg munkára a pc.
  • mizar1
    #35
    "Játékra meg például nem."

    Azért el tudnék vele sakkozgatni időnként.
    Csak még drága.
    Ha negyvenezer körül lesz egy 10"-os IPAD kapacitású tábla akkor érdemes lesz venni. Szerintem ez egy-két éven belül így lesz.
    Többet nemigen ér egy ilyen kütyü.
    Ennyit változtak az idők.
    '84-ben még három havi béremet adtam egy ZX Spectrumért.
    Ma ezer ilyet kellene sorbakötni, és még akkor se tudná azt amit a telóm.
  • hdo
    #34
    "Hát ha jól nézem egész a 16-os üzenetből indult, te is arra válaszoltál abban meg az szerepel, hogy (szokás szerint) mindenki hülye aki tabletet meg bármi mást vesz mint a PC."

    Egyáltalán nem ezt mondtam, ez nem is igaz.

    Ettől függetlenül ott az utolsó sorban az igazság. Aki az asztali PC-t akarja kiváltani vele (olyan ember aki használja nap-mint nap) azon én is csak röhögök.

    Igen, EZ az.

    "Ellenben ha olyan ember akarja kiváltani az asztali gépet vele aki csak netezik, skypeol meg fácsebukozik annak reális és jó alternatíva lehet."

    Annak valóban, mert arra való. Játékra meg például nem.
  • narumon
    #33
    Hát ha jól nézem egész a 16-os üzenetből indult, te is arra válaszoltál abban meg az szerepel, hogy (szokás szerint) mindenki hülye aki tabletet meg bármi mást vesz mint a PC.
    Ettől függetlenül ott az utolsó sorban az igazság. Aki az asztali PC-t akarja kiváltani vele (olyan ember aki használja nap-mint nap) azon én is csak röhögök.

    Ellenben ha olyan ember akarja kiváltani az asztali gépet vele aki csak netezik, skypeol meg fácsebukozik annak reális és jó alternatíva lehet.
  • hdo
    #32
    Jóformán magaddal vitatkozol, mert olyan aspektusból közelíted meg válaszadás gyanánt a témát, amit én soha nem is említettem.
  • narumon
    #31
    Egyetértek. Ez már sok mindennel így volt a történelem folyamán.
  • narumon
    #30
    Elbeszélünk egymás mellet. Annak semmi köze a tablet hype-hoz hogy pistike azt hiszi, hogy netbookon fog BF3-al játszani. Az ugyanolyan hülye hogy a videokárty mentes gépen akar azt játszani.
  • hdo
    #29
    Én pontosan emiatt csak akkor vállalok vásárlási tanácsadás után további karbantartást számítástechnikai eszközre, ha az én akaratom érvényesült a vásárlásnál, mert akkor tudom, hogy arra amire venni akarták megfelel.
  • narumon
    #28
    "PC-vel ugyanilyen hülye lett volna? Azt hogyan árasztod el üdítővel? "

    Ezt arra írtam, hogy játékra vett egy notit ami nem alkalmas játékra. Régen számtechel foglalkoztam, még szervízes is voltam egy akkor még Magyarországon nagynak számító cégnél. Node a lényeg, számtalanszor volt olyan, hogy hozták a gépet amit a Metroban vettek ákcióban 60.000-ért hogy valamiért nem indul el rajta a játék. Hát persze, hogy nem mert egy integrált fos volt rajta (akkor még nem olyanok voltak mint a mostaniak), vagy egy S3 Trio volt benne. Pl.
    De láttam olyan gépet aminek azért nem forogtak a ventiállátorai mert erős dohányosok használták és a dohány lerakódott az egész gép belsejére és már beszorultak a ventik. no az undorító volt. És most jön a tadadadááám. Az egyik kölök a számítógép házon az asztal alatt tartotta az üccsiét, persze a ház oldalai nem voltak fent, így egy szép napon az egész kólát beverte oldalról a gépbe. Fele mehetett a kukába. Az emberi hülyeség határtalan, akár PC-ről akár notiról akármiről van szó. És csak azért nem megvenni egy notebookot mert belemehet a kakaó.... hát nem tudom ez nekem olyan, hogy nem veszek jó erősítőt mert mivan ha beleöntöm a kólát....

    "Egy felelősen használt notival sem lett volna baja."

    Ezt mondom!

    "És nem, rengeteg PC megfordult már nálam, de egyetlen egynél sem okozott fizikai meghibásodást a tulajdonos idiotizmusa."

    Lásd fenti írásomat. Vagy az olyan embert aki elkezdte a bekapcsolt gépét otthon szerelni, még jó hogy csak az alaplapot sütötte el.

    "Hordozható eszköznél lényegesen növekszik az ún. "user error" által előidézett kár, ez lett volna a mondandó lényege."

    Az nem user error hogy eldobom a tabletet. Ez dilettáns error. Sőt én azt mondom, hogy egy tablettal még nagyobb biztonságban is van mert ha nem dobálja akkor elég nehéz bármit hatni neki, mert nem tud belenyulni, ha leönti a képernyőt akkor letörli és nincs nagy baj.
  • mizar1
    #27
    Először minden újdonság drága és a tehetősebbek veszik meg.
    A tehetősség és az ész pedig leggyakrabban fordított arányban áll egymással.

    Amikor nekem egy évnyi jövedelmem volt egy képmagnó, akkor akinek volt már horrort és pornót nézett rajta.
    Amikor nekem lett ismeret terjesztő és mesefilmeket gyűjtöttem a gyermekeimnek.

    Ugyanez volt a zsebtelefonnal, először a gazdagok vették, és bunkofon volt a neve, mert szinte élvezték ha a színházban megszólal, és így mindenki látta, hogy neki telt rá.
    Manapság meg az általános iskolásoknak is van.
  • mizar1
    #26
    Így van.
    A mostani telóm számítási, de megjelenítési képességben is veri a tíz évvel ezelőtti pécémet, és a fogyasztása mindössze az ezred része.
    És ez így lesz a táblákkal is.

    A hetvenes években, amikor én azt mondtam az osztálytársaimnak, hogy amikor öreg leszek lesz számítógépem és el fog férni az asztalomon, fantasztának neveztek és kinevettek.
    Akkoriban még komoly fizikusok is azt mondták, hogy ilyen nem lesz, mert minek?
    Nincs olyan feladat egy családban, hogy számítógépre szükség legyen, és egyébként is ha ez bekövetkezne nem bírnák az elektromos hálózatok, ráadásul az emberiség nem termel annyi áramot, hogy ez táplálható legyen.


  • Skynet85
    #25
    Jah csak a nagy átlag a hülyékről szól már bocs, lehet te nem így látod, mivel nem olyan körökben mozogsz, én se hittem volna, hogy ennyi Isten barma van, amíg naponta nem jöttek a ,,darwin díjas" érveikkel és elképzeléseikkel. Megkockáztatom, a nagy tablet hype 20-30% ezekből az idiótákból áll, és akkor vszeg nem is túlzók sőt... Notival szintén ez a helyzet 3 éves pc-t cserélik le 100k -s netbookra, mert az majd jó lesz a bf3-ra mikor meg nem, akkor jön, hogy ez a fos gép szar csináljak vele vmit, mert a szomszéd 2 éves konfigján ugyan nem ultrán, de eldöcög a bf3... szal no kommnet de tényleg minden elismerésem a marketingeseké és az oktatatásé ami már a vele született józan paraszti eszet is kiöli a nebulóból.
  • hdo
    #24
    PC-vel ugyanilyen hülye lett volna? Azt hogyan árasztod el üdítővel?

    A régi szar PC-je még mindig működőképes, most kénytelen továbbra is azt használnia.

    És nem, rengeteg PC megfordult már nálam, de egyetlen egynél sem okozott fizikai meghibásodást a tulajdonos idiotizmusa.

    Hordozható eszköznél lényegesen növekszik az ún. "user error" által előidézett kár, ez lett volna a mondandó lényege.
  • mizar1
    #23
    Egy 24"-os táblát nyilván nem ölben kell tartani, ez föl sem merült bennem.
    Annak állványa van.
  • narumon
    #22
    No ezzel bemutattál egy hülyét, aki PC-vel is ugyanilyen hülye lett volna, ennek semmi köze ahhoz, hogy mire használható. Azért nekem van olyan ismerősöm akinek 1db Noti van a lakásában mint informatikai eszköz, és még játszik is rajta. Igaz nem is 120e forint volt, és normális videokártya van benne.
    Mindenből lehet hülyéket mondani, PC-s példát is legalább ennyit tudnál te is mondani ha benne vagy...
  • narumon
    #21
    "Ha olyan erős lesz mint egy pc, annyit is fog fogyasztani."

    Ha olyan erős lesz mint egy mostani PC? Nem hiszem. Egy mostani telefon a 6-8 éves Pc-t picsánveri teljesítményben töredék fogyasztással.
  • hdo
    #20
    Megtörtént eset, kb másfél éve:

    Szomszéd srác gépe most 8-9 éves. Születésnapjára "a" legújabb laptop kellett neki, mert az jó lesz neki mindenre, játszani is. Megkapta, 120-ért egy FS, GMA 3100 szériás graf vezérlővel ... facepalm! :D

    Eltelt 2 hét:
    Srác rosszul tanul, szülők el akarják venni egyik délután a laptopot, hogy ugyan most nem fog játszani, tanul! Srác felkapja, bevonul a garázsba vele, bezárkózik. Iszogatja a kólát, 3 decit kap a laptop is! Double facepalm! XD

    Végig pofáztam hogy játékra ne laptopot vegyenek/vetessen, szartak rá. Szülőnek mondtam hogy legalább akkor otthon ne kihajtva, hanem monitorral, billentyűzettel használják. Ez is egyik fülükön be, másikon ki, szóval a gyerek egy 1200 forintos billentyűzet helyett egy 120 ezer forintos laptopot áztatott el, amire 2 évig fölöslegesen fizették a részletet! Triple facepalm! :D
  • narumon
    #19
    Jajj mintha most néznél először egy forumot. Számtalanszor le lett írva már, hogy mire jó. Rengeteg mindenre. Én azt tudom leírni amire én használom az ipad-emet.
    Regényeket olvasok rajta, ezen olvasom el a pdf-es magazinokat, ha hirtelen meg kell nézni egy weboldalt akkor ezzel nézem meg. Ha elutazunk valahova akkor viszek filmeket, menet közben a telefonomról nézem az emaileket, de itthon este éjszaka az ágyból kényelmesen megnézem a maileket. Tudom vele vezérelni az itthoni műholdvevőt, hifit, ha felvettem valami műsort akkor sokszor este a hálószobában az ipadon nézem vissza fülessel, hogy a feleségemet ne zavarjam az alvásban, stb stb.
  • mad mind
    #18
    Amennyire te tévedsz. Az elektronikus pénztárgép csak a számlaadás miatt terjedt el. Mondhatjuk kötelezték a boltosokat a használatára. De egy tábla használatára nem lehet kötelezni senkit.
    Persze ha csak netezésre használod a géped, akkor neked lehet alternatíva.
    Mondjuk megnézném hogyan használod ölben a 24 colos "tabletet". Egyébként manapság is lehet kapni 24 colos monitorba épített gépekett, amik elég erősek is. Van almás meg windowsos is. A töredék áramfogyasztást meg viccnek szántad ugye? Ha olyan erős lesz mint egy pc, annyit is fog fogyasztani.
  • mizar1
    #17
    Nem volt olyan régen az az idő amikor egy orosz pénztárosnő egy egyszerű abakusszal gyorsabban végzett el alapműveleteket mint te egy elektronikus számológéppel. Mégis az utóbbi átvette az abakusz helyét még ott is.
    Ugyanez lesz a pécé ás a tábla vonatkozásában.
    A tábla mindent fog tudni, sőt többet is mint a mai legjobb otthoni pécé.
    És mindezt töredék áramfogyasztással, ami nagyon fontos szempont!

    Nekem nincs még csak egy mikro táblám (droidos teló), de a nagy gépem napi 14 órát megy, ami így ledes monitorral együtt is minimum ~100 wattot fogyaszt. Ez évente 26 ezer forint áramot jelent.
    Ha lesz ugyanilyen teljesítményű 24"-os tablet ~15-20watt fogyasztással azonnal váltani fogok és a pécém limlommá válik.
    De egy 10"-os tablet is meggondolandó, mivel mint a legtöbb ember én is 95%-ban netezek, és évente csak pár órát töltök HD videók szerkesztésével amihez jelenleg még kell egy pécé ereje.
    Ha lenne egy 10-es tablám akkor a kényelmes karosszékben olvasgatnék és nem görnyednék a pécé fölött.
  • Skynet85
    #16
    Igen a hype nagyon nagy tényező, maszekba rakok össze gépeket ill. adok tanácsokat új konfig, vagy noti esetén. Az értelmesebb szülő (nem sok van) tisztában van vele hogy a 5.-es kölyöknek tök felesleges egy tablet, vagy noti. Miért is?
    1. Notit nem fogja iskolába hurcolni, ha a szülőnek van egy diónyi agya is. (volt hogy nem volt, és jöttek ide bezúzott panellal, mert glonczika úgy vélte, ha már nem kaphatja meg, elveszi erővel)

    2. Tablet, köszönhetően a Y-faktornak és egyéb agymosó marhaságnak az összes idióta kölyök azt akar, majd jönnek nyígni a szülök, hogy ezen nem igazán tud effektíve gépelni a pulya, ill. több, az ezeréves pc-n megszokott progi nem fut, se anyunak, se apunak, pedig a boltos srác megmondta, hogy van olyan jó mint a pc, itt szoktam magamban felröhögni.

    Eskü ész érvekkel se lehet meggyőzni az agy-mosott népet, hogy a tablet és a noti nem helyettesíti a pc-t, ha gamer pc kell a kölyöknek, akkor ugyan abból az árból jóval szerényebb noti jön ki. Azonban a legjobb amikor kész érvekkel elém áll, hogy ő most vált pc-ről tabletra, mert jobb lesz, aztán jönnek hogy vkinek adjam már el, mert kéne a pénz pc-re, vagy esetleg egy notira. :D
  • mizar1
    #15
    Pedig úgy tűnik, csak tábla pécék lesznek.
    Persze a nagy, 24"-os vagy nagyobb (állványos) táblák olyanok lesznek, hogy rádiós billentyűzet, egér csatlakoztatható lesz hozzá.
    Erejük meg fogja haladni a mai pécékét.
    A mikro táblák már jól elterjedtek -okos telefon a nevük.
    A 7, 10"-os most terjednek.
    Még zajlik a processzorok és a kijelzők forradalma, ezért még van tartalék a fejlesztésben.


  • hdo
    #14
    Az arányok nem igazán mérvadóak, és nem is nagyon lehet leszűrni belőle a főbb felhasználási szokásokat, mert sok birka arra használja az adott eszközt, amire egyáltalán nem való.

    Egyik tipikus példa a notebookok használata nem a PC mellett, hanem HELYETT. Hogy csak egyetlen példát említsek, tömve vannak a játékok illetve játékfórumok olyan - tipikusan amcsi - játékosokkal, akik túlmelegedésre, és egyéb problémára panaszkodnak játék közben.

    Talán pont emiatt szándékos, hogy jobbára egyetlen tablet sem x86(x64), tehát nem kompatibilisek a nagyobb teljesítményű eszközökkel, így nem lehet olyan célra használni amire egyáltalán nem felelnek meg, így kevesebb az elégedetlenkedő tablet felhasználók aránya.
  • hunwhite
    #13
    Narumon
    De mondjuk mire jó? Helyettesítheti esetleg rejtvényújságot a vécén??? Ezzel is kitörölheted a segged, ha elfogyott a papír!
    LOL:D
  • bakvarnyu
    #12
    Nekem jó lenne egy ilyen pdf újságokat olvasgatni.
  • narumon
    #11
    Szerintem bármelyik tabletről eléred az asztali PC-det.
  • DjDano
    #10
    Nekem továbbra is az a véleményem, hogy a Tablet egy jó (és drága) kiegészítő kütyü a PC mellett nem több...
  • Mardel
    #9
    Már windows xp korában is volt távoli asztal elérés amivel neten vagy lanon keresztűl tudtad elérni a távoli gépet.

  • gombabácsi
    #8
    sok ember csak otthon használja a gépét, ezért csinálhatna valaki olyat hogy az otthoni pc-t használó tabletet csinál, azaz a tablet csak egy kijelző és a pc-n fut minden
    persze ez is biztos tök drága lenne, mert egy tablet is kb 5600ft-t ér, nem többet :)
  • narumon
    #7
    Na csak megjött az első hülye :)
  • thsanyi5
    #6
    Nekem asztali gépem van, de szeretném ha ez helyettesíthetné. Olyan lenne mint régen egy Commodore aminek a billentyűzet volt az egész gép. Itt a monitor lenne ilyen szerepben. Sajnos ilyen teljesítmény mellett biztos nem váltok erre, de ha évek múlva pl lenne egy hajlékony kijelzője amit ketté lehet hajtani és tábla gép - asztali gép monitorja közt tudna váltani egy asztali gép teljesítménye mellett akkor mindenképp. Bár ahogy egyre nő a videokártyák mérete és az alkatrészek hőleadása, ez még nem a napokban lesz mikor ilyet használhat valaki PC helyett.
  • Lack
    #5
    Netes tartalomfogyasztásra jó (már akinek) a tablet. Minden másra egy kalap szar. Népszerű lesz ez is mint a zokostelefonok, de a PC-ket soha nem helyettesíthetik, ha munkáról, vagy komolyabb multimédiás alkalmazásokról van szó.
  • Zoliz
    #4
    Szoval erre megy a vilag, vagyis erre vezetik Jobs kovetoi.

    Kis xarok, amik valojaban meg netezesre is docogosek. Hiába no egy PC-hez erteni kell a birkak meg nem éppen képzettek.
  • ADAMEX9
    #3
    Azért, mert már annyira lerágott csont ez...
    PC - tablet = egymás kiegészítői és nem helyettesítői.