20
  • finizlik
    #20
    Fiacskám.

    Azt ugye tudod, hogyha megtaláják a dombornyomott kártyád, vagy a sima OTP-s kártyád pls, akkor tudnak az online boltok 90%-ban fizetni anélkül, hogy bármi olyan adatot tudnának rólad, ami nincs a kártyán?

    Mellesleg, ha fizetsz mondjuk tescoba, akkor átfut az ő rendszerükön is a kártyád, ergo mindent tudnak ahhoz, hogy tudj fizetni. Tudják, a kártyaszámod, a lejárati dátumot, az ellenörző kódot illetve ha akarják a pin kódodat is (bár ehhez már keylogger-re van szükségük, mivel az nem fut át az ő rendszerükön)
  • pistike88 #19
    Csak neked: utánvéttel olyan címet adsz meg ami t akarsz, mindenki leszarja.
    Ha meg a számlaszámom megtudják, meg a nevemet, azzal mit kezd valaki??
    Tudatlan, és arrogáns seggfej Te vagy, gondold végig az életet,és vond le a konzekvenciát....
  • pistike88 #18
    Igen, vásároltam: nagyon sokszor utánvéttel, csak a címem tudják meg, még többször átutalással: csak a nevem és a bankszámlaszámom derül ki a harmadik félnek.Ez alapján csak a bank miatt derülhetnek ki nem kívánt adatok! Ki a tudatlan? Ne bízz senkiben...még a saját anyádban sem....ez a világ nem erről szól!

  • finizlik
    #17
    Vásároltál már neten?

    Steam, Ebay, Vatera, akármi...Tudatlan. Nincs itt apróbetű.. Anélkül nem tudsz fizetni, hogy ne tudnák bizonyos adataidat.. Amikor boltban fizetsz akkor is a bolt a 2. fél.
  • pistike88 #16
    Szerintem meg ami nem nálam /kezemben,gépemen, vinyón, kártyán,etc../ van az már nem csak az enyém! Ez milyen:"egy bankokon kívül álló adatkezelőnél"Ki a fa....nak adhatja tovább a bankom az adataimat??? Akkor is ava bank a felelős, nem?? Vagy az ügyfél, aki nem olvassa az apróbetűt? Ki van már a t..öm a sok ostól!
  • finizlik
    #15
    "Több tízezer hazai banki ügyfél bankkártyáinak adatait szerezték meg ismeretlenek az elmúlt napokban, amikor adatlopás történt egy bankokon kívül álló adatkezelőnél."


    Még egyszer a gyengébbeknek: "egy bankokon kívül álló adatkezelőnél"
  • asysoft
    #14
    Szerintem inkább erre gondolt HuAn82. (Steamet amúgy Novemberben törték fel.)
  • HuAn82
    #13
    Megérinthetlek?!
  • finizlik
    #12
    Jólvan te az a fajta ember vagy, aki Itcafe-t olvas és ezért rendszergazdának hiszi magát.

    HuAn82: Hatalmas balhé volt, hogy megszereztek sok sok bitet kódoltan... Semmit nem tudtak vele kezdeni, de legalább megvan nekik na... Mellesleg az nem banki rendszer feltörése volt hanem a Steam-é...

    Annyira buták vagytok.
  • willcox
    #11
    Már megint hülyeségeket fantáziálsz. Az nem baj, hogy a te kis elképzelt világodban te vagy a főokos, csak vedd már észre, hogy a te kis elképzelt világod a valósággal köszönő viszonyban sincs.
  • willcox
    #10
    Bagoly mondja...
  • kvp
    #9
    En azt mondom, hogy minden adat ami a neten megy az egy kepeslap. Lehet titkositani, de azt meg fel lehet torni. Ha nem nyers erovel, akkor esszel. Innentol nem igazan szamit, hogy a bank sajat rendszeret torik fel, vagy a penzfelhoket, vagy barmi mast. Persze ettol meg hasznalom a netet es bankkartyam is van, csak tudom, hogy egyik sem biztosangos. Viszont banki szempontbol ez nem szamit, mert ha a bank szurja el, akkor ok fizetik a kart, fuggetlenul attol, hogy fizikai bankrablas volt, vagy egy felhot teritettek el.
  • HuAn82
    #8
    Ez a decemberi kártyás balhé is a biztonságos banki rendszert támasztotta alá.
  • finizlik
    #7
    Ez azért van mert fingja sincs róla mi az a felhő.

    Azt gondolja róla mint az 1 bitesek, hogy jaj de milyen már hogy másnál tartom az adataimat... Lehet másnál tartod, csak ott éppen valódi informatikusok dolgoznak, valódi tudással és mondjuk ha te 2048 bites kódolásba töltöd fel az adataidat, ami melett a felhő +ba kódol, akkor ember legyen az aki elkezdi feltörni úgy hogy azt se tudja lesz-e haszna
  • Komolytalan
    #6
    Alkalmazott kaphatja készpénzben is a fizetését. Más kérdés hogy minden munkáltató a számlára utalást erőlteti, mert az számára sokkal egyszerűbb és olcsóbb. Megint más kérdés, hogy willcox amellett hogy paraszt, még nagyképű is, és buta, mivel a felhő és a biztonsági rés szavak közé egyenlőségjelet tesz.
  • willcox
    #5
    "Akkor mesélj kérlek, hogy hova.." - tudsz olvasni? Vagy csak write only vagy? Mit is írtam? Azt, hogy elégedj meg ennyivel. De ha ez nem jut el az agyadig, akkor konkrétabban: semmi közöd hozzá.

    "Mert ha nem oda és te kézbe kapod, akkor valószínűleg vállakozó vagy minimal bérre bejelentve, vagy munkanélkülinek" - egyik sem.

    "és neked meg sír a szád, hogy szar minden." - ezt miből sikerült tévesen megállapítanod?

    "Igazam van, vagy igazam van?" - nincs igazad. De ha elfogadsz egy tanácsot: cseréld le a mellényt, mert lötyög rajtad.
  • finizlik
    #4
    Akkor mesélj kérlek, hogy hova..

    Mert ha nem oda és te kézbe kapod, akkor valószínűleg vállakozó vagy minimal bérre bejelentve, vagy munkanélkülinek és neked meg sír a szád, hogy szar minden.

    Igazam van, vagy igazam van?
  • willcox
    #3
    Nem bankszámlára, elégedj meg ennyivel.
  • finizlik
    #2
    Akkor te mégis hova kapoda fizetésed?
  • willcox
    #1
    Eddig sem bíztam a bankokban (egy fillérem sincs náluk), ezek után meg pláne nem.