Csalódást keltő a Google nyeresége
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teljesen igazad van: már 10 éve azt kellett volna mondaniuk, hogy nem adnak egy fillér hitelt sem. Sõt alapvetõen abszolúte nem kellene egy országot sem hitelezni, mert marginális azok köre, akik ténylegesen vissza is fizetik az államadósságukat (hirtelen csak Oroszország jut eszembe). És ugye ehhez alap, hogy az ország költségvetése szufficites legyen.
Ez tény, de azt is nézd meg hogy ahhoz hogy google részvényt vegyél készpénzért, és annak belátható idõn belüli reál értéken való megtérülését várd, éppen hogy kell az exponenciális növekedés. Egy google részvény 639 USD-be került - ez soká jön össze az évenkénti 8.22-bõl (ami a cikk szerint még csak nem is osztalék). Pláne úgy, hogy aki 639-ért vette, annak másnap már 586-ot ért, vagyis 1 nap alatt elbukott kb 6.5 évnyi osztalékot.
Más kérdés hogy az egész részvénypiac csak egy játék, gazdagoknak, és csak nagyon laza szálak fûzik a reálgazdasághoz.
Más kérdés hogy az egész részvénypiac csak egy játék, gazdagoknak, és csak nagyon laza szálak fûzik a reálgazdasághoz.
igen, és kb ilyen elemzõk minõsítgetnek országokat. És ha ez még nem elég, a véleményük megfelelõ összeg megfelelõ bankszámlájára utalása után, az utaló fél kívánsága alapján változik.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ha valami nem nõ, akkor kongatják a vészharangot. Ha valami nem nagyobb ütemben nõ, mint az elõzõ idõszakban, kongatják a vészharangot. Azaz ami nem exponenciálisan gyarapszik, az máris feketelistára kerül. Így lehet spekulációs céllal manipulálni a közhangulatot.
Mindig igaz volt az, hogy ha valakinek rengeteg pénze van, az még többet akar... ezek megennék a saját szarukat is 10 fillérért...
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
Nem tudom, hogy mégis mit vártak ilyen világgazdasági helyzetben... Elõzõ idõszak eredményeit felülmúlták, komoly nyereség, de úgy látszik egyeseknek semmi sem elég.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Na igen, amikor az elemzõk nem számolnak a szükséges kiadásokkal. Az elemzés csalódáskeltõ, nem a Google nyeresége.. 😄