44
  • Balintos
    #44
    Elhiszem, hogy nem rossz filmek, de nekem személy szerint 1-2 kivételével annyira sem keltették fel a figyelmem, hogy egyáltalán eszembe jusson letölteni és megnézni őket.
  • Thaison
    #43
    Szerintem a mozi a maga formájában meg fog halni, csak az IMAX-nak van jövője, az látványban fel tudja venni a versenyt azzal hogy az ember otthon nagy tv-n kényelmesen megnézzen egy filmet. Meg ugye itt van az is hogy nem olcsó a mozi ahhoz képest hogy mennyi erőfeszítésbe kerül letölteni, bár én általában úgy vagyok vele hogy a nagyon várt filmet mindig a moziban nézem meg és csak utána töltöm le ha arról van szó!

    Más dolog:

    Filmes témához kapcsolódik, találtam fb-n egy alkalmazást, pontosabban ismerősöm rakta ki, a lényege az hogy fel kell ismerni a sztárokat gyerekkori kép alapján! Aki gondolja próbálja ki, kíváncsi vagyok nektek mennyire megy:

    Klikk ide
  • nlght
    #42
    Hé nem ezt kérdezted, hanem azt hogy volt-e valami jó akció tavaly... amúgy meg hülye leszek hollywoodot finanszírozni az amerikai fizu töredékéből (majd ha olyan világ lesz amikor az országos GDP-hez igazítják a mozijegy árát) amikor a pénzből politikusokat vesznek, hogy átnyomják a SOPA-t és a PIPA-t...

    Egyébként ez a cikk is hatásvadász és kamu. Szegények a stúdiók, meg a kiadók a gonosz nemnézők miatt akik inkább letöltenek, blablabla, persze azt nem mondják hogy még 20 év múlva is pénzt kapnak a tv csatornáktól és a dvd/blu-ray eladásokból, netes kölcsönzőktől, stb. Olyan szinten sikerült teríteni a bolygón a hollywoodi kultúrát, hogy ma már nincsenek veszteséges filmek. Még ráadásul nem is beszéltem a könyvelői trükkökről, amikkel direkt veszteségessé változtatnak filmeket papíron, hogy kevesebb adót kelljen fizetni. Erről is volt cikk itt az sg.hu-n korábban már, ha jól emlékszem (de lehet másik portálon volt).
  • nlght
    #41
    egy valaminek örülök: hogy tavaly véget ért a HP ! :D remélem nem lesz remake belőle
  • KP27
    #40
    De aki megteheti annak is ez a problémája. Elég gyenge a felhozatal mostanság!
  • gromgotth
    #39
    Én nem Amerikában élek, de lehet, hogy nem is Magyarországon, mert errefelé (Ózd) nem a "mit nézzek ma a moziban?" a legfőbb probléma. Sajnos!
  • kalapos01
    #38
    Attól, hogy elkérnek, nem kell odaadnod. Ha ennyire hülye vagy...
  • kiki22
    #37
    Hat nalunk sopronban voltam mult evben 3db filmen ebbol 2 3d-s volt.a szemuvegek hot mocskok,mintha ossze lenenek kopkodve..es ezert elkernek 1600 ft-ot...
  • hdo
    #36
    Meg! ;D
  • narumon
    #35
    ÉS erről még nem is beszéltünk:

    Reményre adhat okot, hogy 2012 első negyedének mozis felhozatala sokkal erősebbnek látszik, mint az előző év hasonló periódusa.
    Utazás a rejtélyes szigetre 3D
    Titánok harcának újabb részével
    21 Jump Streetben
    Szépség és a Szörnyeteg 3D
    A baljós árnyak 3D
    The Hunger Games

    A cikk szerint ez a kurva erős 2012-es kezdés. Lehet hogy megint velem van a baj, de agyonjátszott DVD-n szarrá árult filmeket 3D miatt újra levetíteni szerintem szánalom, de a többi cím sem dobogtatta meg a szívemet.
    Jesszusom milyen lenne, ha nem erősen kezdődne a 2012 moziév? Akkor csak a két "újrajátszás" maradna?
  • narumon
    #34
    Mondjuk kétkezi munkás Laci aki ugye Magyarhonból szakadt ki és tud és akar is dolgozni az meg 4500-5000$/hó mérleggel lófrál.
  • narumon
    #33
    Áh hülyeséget beszélek mert kétkezi munkás James csak 3000-3500$ visz haza az meg ugye csak 835.000 Ft.
  • narumon
    #32
    Akkor ezt megbeszéltük. A cikk csak hangulatkeltés :)
  • narumon
    #31
    "A mai árakhoz legalább havi 1millios nettó fizetésnek kellene lenni."

    Node ahol a bevétel termelődik (lásd még.: USA) ott 8-9$ most egy 2D-s mozijegy. A fizetések bőven 1m fölött vannak ha forintra számolod. Tehát elvileg menniük kéne, oszt mégsem. Pedig USA-ban sok agyhalott fogyasztó van. Ha azt mondod neki, hogy ez jó menjél nézd meg akkor megy és megnézi. Csak mostanában sokszor jött úgy haza a szomszéd, hogy James ez kurvaszar volt ne nézd meg inkább dobd ki a kukába a 8$-t.
  • hdo
    #30
    "Oké nincs ezzel gond, de akkor egyet értesz azzal is, hogy mi a picsáért rinyálnak a stúdiók? Hiszen ontják a filmeket, a közönség tódul a moziba..."

    Igen, azzal is teljes mértékben!
  • narumon
    #29
    Okés ugyanazt kérdezem mint az előbb? Hogy ezeket meg is nézted moziban? Fizettél érte? Mert ha nem akkor nincs miről beszélni.
    Pontosan tisztában vagyok, hogy különbözök a tömegtől, amikor jönnek akkor én megyek, amikor mennek akkor én jövök.
    Csak azt nem értem, amit előbb is írtam, ha minden szép és jó és csudajó filmeket csinálnak akkor hol a francba marad az a bevétel? És akkor most ne gyere nekem a válság van dumával mert az amerikai James az most is 15$+ órabéren van és a mozijegy sem emelkedett 1 év alatt annyit (ugye a 2010 elvileg jó év volt), hogy most hirtelen amerikai Jamesnek gondot okozna a 15 v. 20$-os mozijegy kifizetése...
  • narumon
    #28
    Nem kell hogy egyet értsek vele ugye? Ebből a listából:

    "Assassin's Creed: Brotherhood 88"

    Egy gond van vele, hogy már 2010-ben megvettem és végigjátszottam, sőt jó is volt, de nem 2011 (igaz én ilyeneket konzolon játszom)

    "Elder Scrolls V: Skyrim 94"

    Megvettem, nagyon jó játék.

    "Anno 2070 84"

    Megvettem, tetszik.

    "Tropico 4 78"

    Nem vettem meg mert a 3 pofátlan nyúlása minimális update-el (csakúgy mint a Civ5)

    A többi nálam szóra sem érdemes...

    Mondom, én elismerem, hogy velem van a baj nincs ezzel gond, csak akkor nem tudom miért hőbörögnek a stúdiók meg a kiadók, ha szerintük minden oké, akkor csendben kell maradni, csinálni amit eddig hiszen ezek szerint ez működik te megmondtad.

    "Filmből meg legalább 18-at tudnék felsorolni amit megnéztem, és tetszett is, forráskód, fazekas henrik, alkonyat, meg a többi okádék nélkül!"

    És el is mentél moziba megnézni? Sok embert ismerek én is aki sok filmet megnéz addig amíg nem kell érte fizetni, és pont erről beszélek én is. Nem tagadom én is megnéztem jópár filmet itthon, de pont azért mert minimális kényszert sem éreztem a mozira, és nem azért mert nem tehetem meg, hanem mert mondjuk nem volt mit nézni konkrétan. Azért meg nem ülök be, hogy bent ücsörögjek. (bár volt már ilyen programunk esős őszi estén feleségemmel, de szívesebben megyünk úgy moziba, hogy tudjuk mit akarunk megnézni.)
    Azt már meg sem említem, hogy ennek ellenére megnéztem a Transformers3-at, mert azt hittem összekapták magukat - hát nagyot tévedtem, az egy kurvajó film volt a kettő meg fikaszar csakúgy mint a három. A Harry Potter sokat is megnéztem moziban asszonnyal, de mivel mindketten olvastuk a könyvet, úgy jöttünk ki, hogy ez meg mi a fos volt?, pedig az előző filmek még hellyel közzel tetszettek is.

    "Szóval tartom, hogy a gond veled van, és neked semmi sem jó!!!"

    Oké nincs ezzel gond, de akkor egyet értesz azzal is, hogy mi a picsáért rinyálnak a stúdiók? Hiszen ontják a filmeket, a közönség tódul a moziba...
  • Reparamorf
    #27
    Hát igen...
    -az árak. A 70 években a fizetésemből havi 300 filmet tudtam volna megnézni a legdrágább helyről. most Kb. 70-et. Tény, hogy a mozik most már kényelmesebbek mint 40 éve. A mai árakhoz legalább havi 1millios nettó fizetésnek kellene lenni.
  • hdo
    #26
    Erről van szó, és a listát folytatni is lehetne ...
  • nlght
    #25
    The Mechanic, The Eagle, Battle LA, Fast Five, Thor, X-Men: First Class, Green Lantern, Rise Of The Apes, Limitless, Captain America: The First Avenger, Colombiana, Warrior, Mission: Impossible – Ghost Protocol, The Killer Elite

    Ízlések és pofonok, de nekem ezek mind bejöttek, nem azt mondom, hogy 10/10 és mátrix szintű kultuszfilmek, csak azt, hogy jól szórakoztam rajtuk, ha neked egyik sem jött be, akkor veled lesz a gond, mert a kritikusok is egy csomó fenti alkotást 7-es és 8-as pontszámmal értékeltek (és hidd el én is utálom a kritikusokat, csak azt akartam mondani, hogy a többség egyet ért abban, hogy a fenti filmek nagyobb része élvezhető és jó film lett)
  • hdo
    #24
    Nem érdekel az FPS utálatod ... ez az összes 2011-ben megjelent játék amivel játszottam - lehet ki is hagytam párat -, mellette a metacritic pontszámával. Összesen nem tudnék ennyi jó játékot felsorolni az elmúlt 10 évből!

    Amnesia: The Dark Descent 85
    Assassin's Creed Revelations 80
    Assassin's Creed: Brotherhood 88
    Elder Scrolls V: Skyrim 94
    Trine 2 84
    Dirt 3 86
    Witcher 2 88
    Portal 2 95
    Deus Ex: Human Revolution 90
    Dead Island 80
    Dead Space 2 87
    L.A. Noire 82
    Battlefield 3 89
    Anno 2070 84
    Tropico 4 78

    Filmből meg legalább 18-at tudnék felsorolni amit megnéztem, és tetszett is, forráskód, fazekas henrik, alkonyat, meg a többi okádék nélkül!

    Szóval tartom, hogy a gond veled van, és neked semmi sem jó!!!
  • immovable
    #23
    Őszintén szólva, nem sok olyan filmet láttam mostanában promótálva amiért fizetnék 2000 forintot, plusz utazás (esetemben 80 km oda-vissza), plusz parkolás.
    Harry Potter-re mondjuk pont elmentem. :)
    De ilyen Immortals, meg Titánok harca, The Priest, Darkest Hour, stb. - ezek reklámjaival találkozik az ember a legtöbbet - SZERINTEM - nem megyek el. Egyszerűen nem éri meg. Jó a mozis hangulat, de azért otthon jobb.
  • gosub
    #22
    a hallivúdi alacsony színvonalra rátesz egy lapáttal, a hazai mozik (külföldieket nem ismerem) gyatra képminősége. Tavaly 4 filmet 4 különböző helyen néztem meg és mindegyik életlen, színehagyott fakó, karcos volt. Ráadásul a részletesség kb normál HD szintjén mozgott. Otthon jóval jobbat produkál a 'házimozim'.
  • narumon
    #21
    Én is ezért szeretek menni, de a társaságban nem tudtunk összeszedni szerintem 2 filmet sem, nem hogy tizenötöt.
  • narumon
    #20
    Egyetértek!
    A másik amitől herótom van, hogy még mindig a Cameron Diazzal meg a Jennifer Anistonnal akarnak eljátszatni minden tini romantikus filmet is. Basszus egyik lelakottabb már mint a másik, erre ha romantikus vígjáték akkor mi van benne? Hát persze, hogy a két tyúk közül valamelyik...

    2011-ben volt egyáltalán jó akciófilm? Nem rémlik.
  • narumon
    #19
    "Pedig ott akkor a baj veled van, nem pedig a felhozatallal. "

    Lehet, de a csökkenő jegyeladások engem támasztanak alá!

    "Egyértelműen neked semmi sem jó, ugyanezt leírtad a játékoknál is, hogy egy szar év volt, közben rengeteg neves játékalkotó szerint évek óta 2011 volt a legjobb!"

    Tényleg? Akkor sorold már fel azokat a jó játékokat FPS nélkül.... kíváncsian várom. A Skyrim volt egyedül ami hozta azt amit elvártak tőle.
  • Wittgen
    #18
    Én kb 15x voltam a tavalyi évben moziban, jellemzően a látvány- és akciófilimekre ültem be. Jó néha kicsit offline-ba tenni az agyam és kikapcsolódni, mosolyogva végigülni filmeket. A társaságnak meg van egy feelingje, amit nem kap meg az ember, ha egyedül otthon házimozizik.
  • niof
    #17
    Nem feltétlenül a magasabb ár miatt nem járnak moziba az emberek. Jómagam is eljárnék, ha az elmúlt 10 évben lett volna olyan film, amiért érdemes moziba menni, és ott megnézni. De gyakorlatilag nem készült ilyen film. Szerintem hólivúúd jó lenne, ha összeszedné magát egy csöppet, kevesebb, de minőségibb filmet okádna magából, és akkor talán többen mennének moziba. Bár az is igaz, minél több a film, bármilyen szarok is legyenek, annál több embert vonz a moziba, és a több filmet, de kisebb mennyiségben megnéző emberek összlétszáma valószínűleg több, mint ha kevesebb, de igényesebb filmeket többen néznének meg.
    De igazából tök mindegy, legyenek jó filmek, ez a lényeg. Nem pedig, hogy ki hol nézi azt meg. Ebbe nagyjából szarok bele.
    Ha pl. akciófilmet akarok megnézni, az nekem a moziban túl hangos, nem szeretem, mert utána órákig cseng a fülem, de ebbe az igénytelenül beállított hangrendszer is beleszámít persze (multiplex faszság). Ha drámát akarok nézni, ahhoz, az mellett hogy hangos is lehet, nem elég bensőséges a mozi környezete, szóval azt megint csak nem ott nézem. Vígjátéknál a többi idióta néző röhögése miatt a következő 1-2 poénról általában lemarad az ember, ezt is utálom. Az elgondolkodtató filmek meg megint nem moziban nézősek. Szal lehet, hogy mások is gondolkodnak hasonlóan, és egyszerűen mára a mozi nem azzá "fejlődött", amivé kellett volna...
  • TreDoR
    #16
    Hát, sztem tök egyértelmű, hogy ha valami drágább akkor többen veszik... várj___ ehh...
  • rágógumi
    #15
    haha énis csak erre kaptam fel a fejem.. :D
  • hdo
    #14
    Igen, mert a 2 bites gondolkodás szerint a jegyár emelésének ellenére marad ugyanannyi néző ... pedig nem! :D
  • Etinger
    #13
    "A jegyárak emelkedése ellenére mind a mozik bevétele, mind a filmek látogatottsága csökkent"

    Ellenére? Ellenére? ELLENÉRE??? :)
  • tomcsa4
    #12
    Jó de nem ilyen szarokra kell beülni. Ez az alkonyat a csajoknak készült, meg a buziknak. Na most ha van barátnőd, akkor bírd ki a kedvéért, ha meg nincs, akkor kerülni kell. :)
  • Déta
    #11
    Mi voltunk moziban!
    Erre az Alkonyat izére ültünk be. Hát, Én azt hittem, hogy felvágom az ereimet mire vége lett... Az egész vagy 3500-ba került. De egész úton hazafele azon gondolkodám, hogy ezt a pénzt mennyivel értelmesebben is el lehetett volna költeni...
  • tomcsa4
    #10
    Tökéletesen igazad van. Csak egy dolgot tennék hozzá, mai nagyon fontos. Olyan okosak voltunk. :)

    Én 2011-ben két filmet néztem meg a moziban (az egyiket kétszer is), 3D-ben. Jó volt meg minden. Csak az a baj, mint a játékoknál, túltermelés van. És hát evvel együtt a minőség is csökken.

    De amúgy kiszámíthatatlan ,hogy mi lesz sikeres vagy mi nem.
  • ktamas74
    #9
    Én a 80-as 90-es évek akciófilmjein nőttem fel. Vajon miért van az, hogy abban az időben sokan tudtunk idézni a filmekből? Mert olyan okosak voltunk? Dehogy...
    Azért mert olyan filmek készültek, amiknek volt sztorija, értékelhető színészi teljesítménnyel, igényes (értsd:mindenre odafigyelő) rendezéssel.
    Nem 15-20 éves színészpalántákkal akartak mindent xart eljátszani, a forgatókönyveket normálisan megírták, nem akarták a látvánnyal eltussolni a történet vagy a rendezés illetve a színészi játék hiányosságait..stb stb. A a látvány csak hab volt a tortán..
    Persze a jegyek is olcsóbbak voltak, de alapvetően a színészek és az érdekes sztori miatt ültünk be a moziba.
    És mi van ma? Nagy nihil, ötlettel xarokat akarnak lenyomni a torkunkon..na remake-eket...
  • hdo
    #8
    Pedig ott akkor a baj veled van, nem pedig a felhozatallal.

    Egyértelműen neked semmi sem jó, ugyanezt leírtad a játékoknál is, hogy egy szar év volt, közben rengeteg neves játékalkotó szerint évek óta 2011 volt a legjobb!
  • narumon
    #7
    Szépség és Szörnyeteg 3D és Baljós árnyak 3D.
    Hát ha eddig terjed hallivúd fantáziája akkor ne rinyáljanak...
  • narumon
    #6
    Nincs itt semmi nagy csoda, 2011 a filmgyártás szégyene volt, szinte értkelhető produkció nélkül. Én igazán nagy moziba járó vagyok (voltam?), tavaly egyszerűen nem volt mire elmenni.
    És megnézve az idei év elejét ami a cikkíró szerint erős, lehet, hogy nagy gáz van, mert ha ez erős akkor úgy látszik idén sem lesz mire beülni...
  • hdo
    #5
    Néhány közfaszdász még mindig nem képes felfogni, hogy csökkentéssel nagyobb bevétel lesz, mert többen engedhetik meg maguknak a szolgáltatást/terméket.

    Én se fos kamera meg TS ripet lesnék a pöcs 19 colos monitoromon ha csak 5-600 forint lenne a mozijegy! Sőt, ha még olcsóbb lenne, azt se bánnám ha a mellettem ülő beleugat a filmbe, meg baszogatja a csipszeszacskót, de ennyiért amennyibe most kerül ...