24
 • Sir Ny
  #24
  „Hát nem, főleg, hogy ami szar az lehet 2Ghz is attól még egy 300Mhz processzor szénné alázhatja.
  Mikor tanuljuk már meg, hogy a Ghz az egy olyan adat mint, hogy azt mondanám piros. Semmi köze a sebességhez.”

  Muhaha. Ez az alma-AMD bullshit már vagy 7 éve lejárt. Keress magadnak valami olyan mantrát, ami igaz.
  A teljesítmény teljesen lineárisan növekszik az órajel emelésével. Mármint a számolási. Persze sok feladatnál van olyan, hogy a processzor a memóriára várva malmozik, az elérése meg nem csökken az órajel emelésével, de ennek semmi köze nincs a processzor teljesítményéhez, csak a rajta futó programhoz meg az elvégzendő feladathoz.
 • Kappey92
  #23
  Sziasztok srácok ha valakinek van esetleg eladó táblagépe valami emberi árom akkor légyszi dobjon egy pw-t köszike :D
 • narumon
  #22
  Már megbeszéltük. Tartalomfogyasztó eszköz. Azaz mivel a brit miniszterelnöknek írják a beszédét, a tablet tökéletes arra, hogy azon olvassa, betanulja, megjegyzést fűzzön hozzá. Tényleg olyan nehéz ezt megérteni?
 • AgentKis
  #21
  Manapság már nem az office használó az átlag, hanem a közösségi oldalakat látogató, oda írogató ember.

  A tablet a hordozhatóság miatt jobb a laptopnál, számítási teljesítményben rosszabb nála. Olyan ez kb. mint a póló és a kabát, sok esetben az egyik sok esetben a másik a jó, van hogy a kettő együtt. Mindkettőnek van létjogosultsága. Senki sem mondja azt, hogy minek a póló hiszen van kabát is! És az ellenkezőjét sem mondják. Szerintem ezeknél a kütyüknél sem kellene...
 • narumon
  #20
  "hát ha csak a lakásban használja akkor, ja... mi másért vette volna, hogy ha nem akarja pl. az utcán, vagy az egyetemen, munkahelyén használni?"

  Mondjuk arra használja amire való? Internetezik, skypeol, könyvet olvas, emailezik rajta?

  "aki 2 kg-t nem tud hordozni... az meg nem tudom mi, de hogy nem 6+ éves ember az tuti, mert már azok is képesek hosszabb ideig cipelni a táskát és még nem is nyafognak érte..."

  Már az előbb is leírtam, hogy nem 2kg-ról van szó hanem +(PLUSZ) 2kg-ról ami már nem mindegy.

  "egyébként bírom, hogy vkik megmondják, hogy pl. nekem mire jó egy dolog és mire nem... nem dönthetném én el ezt? (nem, nincs tabletem nem is akarok venni, de azért jólesne az érzés, hogy esetleg eldönthetem, hogy mit akarok...)"

  No nem azért de ez pont fordítva van, elég sokan itt meg akarják magyarázni, hogy a tablet divat cikk, és nincs is szükség rá. Tehát te eldöntheted, hogy mi a jó neked és mi kell neked de más nem? Azért ezen gondolkozz el kicsit.

  "narumon: miért kezdtél el személyeskedni? ez egy vitapont akart lenni? eddig hoztál föl rendes érveket az állításod helyességére, aztán meg sutba vágod az egészet? ehh..."

  Nem hiszem, hogy személyeskednék csak kicsit elegem van már abból, hogy itt mindenki tudja mi a tuti, mi a jó, mi éri meg. Rajta kívül meg 100 millió ember hülye, és ezt most nem csak a tabletekről írom. Egyszerűen képtelen elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák. Nekem közeli jó barátaim is olyan hülyeségekre költenek amire én egy forintot nem volnék hajlandó áldozni, én meg olyanra költök sok pénzt ami nekik nem jelent semmit, de elfogadjuk egymást ezért vagyunk barátok. Erre itt a forumon nagyon nagyon sokan képtelenek. Amire nekik nincs szükségük az már csak baromság lehet vagy agymosás.
 • Andr0
  #19
  Az egyik manager nálunk iPaddel (és persze céges laptopja is van) dolgozik. Neki tökéletes a tablet. bemegy a meentingre (az egész épületben Wi-fi van.) folyamatosan kapja az e-mailjeit a tabletre, néha felír 1-2 dolgot, válaszol 1-2 mailre. Ő neki nincs szükség laptopra. Egy manager (vagy miniszter...) nem ír kurvára semmit sem. Neki küldik az anyagot megnézi, max mailben annyit ír hogy "approved" vagy hogy "küldj ki egy meeting request-et, ezt beszéljük meg" de ennyi... Egy tablet sokkal jobb olyan beosztású embereknek akik inkább döntést hoznak, mintsem gépelnek.
 • morden
  #18
  Elkéozelem ahogy ipadon gépeli a britt miniszterelnök a több oldalas beszédét :D ( persze filmet nézni rajta a parlamentben arra jó)
 • lordsithlord
  #17
  Az teljességgel igaz, hogy a tabletek ma még tényleg inkább divatcikknek számítanak, mint használati eszköznek, mivel gyakorlatilag mind a mai napig nem vették még észre a lehetőségeket a szoftvercégek és nem készítettek igazán egyedi tabletes szoftvereket, amiket ne lehetett volna valamilyen módon helyettesíteni. Egyenlőre csak olyan programok léteznek tabletre, amiket egy okostelefon is el tud futtatni.

  Az viszont tagadhatatlan, hogy céges, professzionális felhasználásnál már ráébredtek a tablet adta lehetőségekre és kifejezetten jó programokat csinálnak rájuk (pl. van már nagyon jó rendszergazdai hálózatkezelő eszköz, amit kifejezetten tabletra írtak).
 • googlekereso
  #16
  hát ha csak a lakásban használja akkor, ja... mi másért vette volna, hogy ha nem akarja pl. az utcán, vagy az egyetemen, munkahelyén használni?

  bár a 3x-os teljesítményű szgép tényleg veri a laptopot, de azt nem lehet annyira könnyen hurcolni, egyik helyről a másikra (és mivel itt hordozható cuccokról van szó, nem igazán van értelme a "normális" szgépeket felhozni)

  aki 2 kg-t nem tud hordozni... az meg nem tudom mi, de hogy nem 6+ éves ember az tuti, mert már azok is képesek hosszabb ideig cipelni a táskát és még nem is nyafognak érte...

  egyébként bírom, hogy vkik megmondják, hogy pl. nekem mire jó egy dolog és mire nem... nem dönthetném én el ezt? (nem, nincs tabletem nem is akarok venni, de azért jólesne az érzés, hogy esetleg eldönthetem, hogy mit akarok...)

  narumon: miért kezdtél el személyeskedni? ez egy vitapont akart lenni? eddig hoztál föl rendes érveket az állításod helyességére, aztán meg sutba vágod az egészet? ehh...
 • narumon
  #15
  Az ugyanúgy hordozhatod az elég meredek, ha kislány vagy ha nem. Nem mindegy hogy a tatyódban a cuccaid mellett 500g van, vagy 2 kg. Ráadásul én rengeteg embert ismerek aki mégcsak nem is hordozza a tabletjét csak a lakásban használja. Tudom, tudom mind hülye....
 • narumon
  #14
  "Mondjuk az, hogy egy 150.k-s notebook 3x akkora teljesítményű mint egy tablet."

  Egy 150.k-s asztali gép meg 3x akkora teljesítményű mint egy notebook. Én nyertem.

  "Ha valaki azt állítja ez nem igaz, az szimplán idióta."

  Így van. Bár kétlem, hogy valaki állított volna bármi ilyesmit.

  "Tablet nem más mint egy divat dolog."

  Te is egy divat dolog vagy.

  "Van haszna, csak nem azoknak akik veszik."

  Végig kérdezted az összes vevőt? Vagy zsigerből nyomod a tutit?

  "Az üzletembereknek van haszna, mert arra pont jó amire nekik kéne de egy átlag embernek hatalmas nagy faszság."

  Szerintem meg az üzletembernek annyira nem jó az átlagembernek viszont hihetetlenül hasznos.
 • endrev
  #13
  Doktor Kotász, annyi hülye van ugye a világban, akinek a munkája végzéséhez (akár felelős és magas beosztásban is) sokkal jobb, élvezetesebb, produktívabb egy tablet, mondjuk iPad (brit miniszterelnök pl.) mint egy notebook! Ugye ők biztos nem is léteznek, vagy tényleg hülyék és igazad van: nem ér többet?! :D
 • lordsithlord
  #12
  A tablett nagyon sok mindenre használható lenne a hétköznapi felhasználóknak is, csak egyenlőre még valóban inkább egy divatcikk, mint használati tárgy.

 • nlght
  #11
  manapság egy 150k-s notebook olyan teljesítményű (a sokkal több cache és a komoly utasításkészletnek köszönhetően), hogy akár az újabb 1-2 éves játékokat is játszhatod rajta, akár szervernek is használhatod, futtathatsz rajta egy rakás virtuális gépet, mert szinte minden 150k-s notebookot 4 gb memóriával adnak és lehet hogy 1-2 kg-val több a súlya, de ugyanúgy hordozhatod és olvashatsz is rajta, persze ha 40 kg-os kislány vagy akkor már más a helyzet... meg persze ha szereted összemaszatolni a ujjaddal a képernyőt akkor szintén jobb a tablet...
 • finizlik
  #10
  Mondjuk az, hogy egy 150.k-s notebook 3x akkora teljesítményű mint egy tablet.

  5000x több dolgot lehet rajta elvégezni (kezdve az office-nál..) stb....

  Ha valaki azt állítja ez nem igaz, az szimplán idióta. Tablet nem más mint egy divat dolog. Van haszna, csak nem azoknak akik veszik. Az üzletembereknek van haszna, mert arra pont jó amire nekik kéne de egy átlag embernek hatalmas nagy faszság.
 • GeeKay
  #9
  "2500 rúpiáért (45 euróért)"
  "2999 rúpia (42 euró)"
 • narumon
  #8
  És fordítva? Szerinted egy laptop annyit ér mint egy tablet? Mi alapján ér valami 150e forintot és mi alapján nem ér annyit egy másik?
 • narumon
  #7
  Hááát ha megnézed mit adnak ennyiért akkor lehet. Azért nézz meg egy ilyet közelről és réjössz, hogy mondjuk ping pong ütőnek jó, táblának már nem biztos. Persze kocsit is árulnak Indiában 1M forint alatt újat, de még a magyar biztonság előírásokon sem ment át...
 • narumon
  #6
  Hát nem, főleg, hogy ami szar az lehet 2Ghz is attól még egy 300Mhz processzor szénné alázhatja.
  Mikor tanuljuk már meg, hogy a Ghz az egy olyan adat mint, hogy azt mondanám piros. Semmi köze a sebességhez.
 • Doktor Kotász
  #5
  Az ipad és a Galaxy szerinted annyit ér, mint egy laptop? Mert 150 ezer forintért már lehet kapni laptopot. Az, hogy 700 Mhz helyett 1Ghz a másik órajele, az nem egy nagy vaszizdasz...
 • sanyicks
  #4
  jó lenne ha itt is kapható lenne, méghozzá nem drágábban.
 • evetke007
  #3
  És ebben az árban már a haszon is benne van!
  (...ez a durva nem a 40-es csiszoló papír!)
 • Szemjuel
  #2
  "A táblagép 800 x 480 képpont felbontású 7 collos rezisztív érintőképernyővel, valamint egy 700 MHz órajelű Cortex-A8 típusú processzorral és egy integrált grafikus maggal fog rendelkezni."

  így van, ez nem is ér többet :D belegondolni se merek milyen lehet az "előd" :D
 • Doktor Kotász
  #1
  Kábé ez a reális ár egy táblagépért.