41
 • Zoliz
  #41
  "A BBC szerint Ive azért kaphatta meg a kitüntető címet, mert olyan termékeket tervezett, amelyeknél a forma és a funkciók nagyon szoros kapcsolatban vannak egymással."

  Világos ma már a designerek is lovagok.
  Szerintem Jonathan volt felül a Jobssal való személyes kapcsolatában.
 • tucky1
  #40
  Gondolom a bíróság is, amikor helyet adtak ennek és kitiltották a samutáblát ausztráliából...

  Egyébként jótól lopni nem szégyen és legalább nem olyan drága ez a koreai márka. Mindenestre nagyokat derültem a laptopjaik billentyűzetén (alu betét, fehér bill) nomeg az Air másolaton (egyébként nagyon szép lett) nomeg egy samu tv-nek a dokk-ra hasonlító hangerőállítási képén. Szép, meg jó dolgok ezek, de lehetnének kicsit kreatívabbak, mert így mindig azt kell megvárniuk mit lép az Apple. Például most, hogy az új iPhone külsőre nem változott, lehet, hogy a Galaxy S3 sem fog?
 • Madve
  #39
  Jó, van olyan is, aki az ikeás lapraszerelt bútor összerakásához is asztalost hív, és persze egy lakatosnak sem gond összerakni egy ilyet, onnantól hogy megvan az asztallap, de attól ez még hivatalosan asztalos munka.

  Gondolom az apple is viccelt, amikor beperelte a samsungot a forma miatt (is)...
 • tucky1
  #38
  "Attól függetlenül, hogy fém lábai vannak, meg fém a széle, nagyobb az esélye, hogy egy asztalos rakja össze"
  Ha így nézzük, akkor elég nagy esélye van, hogy én magam is összerakom, ha megrendelem, pedig egyik sem vagyok.

  "de az asztal eredeti feltalálója vagy annak a családja nyugodtan perelhetné az apple-t, ha levédte volna a dizájnt (na meg a samsungot is). "
  Ennyi erővel az összes telefongyártót perelhetnék, aki valaha lekerekített sarkú telefont dobott a piacra ;) Mivel minden gyártónak, volt hasonló modellje, (még a nokia 5130-at is ide sorolhatnám, hogy mondjak példát is) ezért mindenkit perelhetnének. hmm.. :) ugye te sem gondolod komolyan?
 • Madve
  #37
  Attól függetlenül, hogy fém lábai vannak, meg fém a széle, nagyobb az esélye, hogy egy asztalos rakja össze, mint egy lakatos..
  Azt meg ne feledd hogy az icuccok hazája amerika, ahol kb. a 60-as évek óta divat ez az asztal a gyorséttermekben, útszéli kávézókban, és a munkahelyi éttermekben, szóval nyugodtan inspirálhatta a dizájnert miközben egy ilyennél ülve reggeli kávé közben skiccelgetett egy új iformát keresve. Persze a véletlen műve is lehet, de az asztal eredeti feltalálója vagy annak a családja nyugodtan perelhetné az apple-t, ha levédte volna a dizájnt (na meg a samsungot is).

  Szerintem a kijelző, gombok és nyílások elhelyezése meg semmivel sem másabb mint bármelyik másik telefoné legyen az iphone előtti, vagy iphone óta megjelent, de ami tény, az antennát tényleg sikerült jól elhelyezniük a 4-nél... :)
 • tucky1
  #36
  Javíts ki ha tévednék, de ezt az asztalt inkább lakatos csinálta :D.
  Tetszetős, de attól, hogy le van kerekítve a sarka még nem lesz icucc. Ennyi erővel vonatablakról is mintázhatták az aktuális dizájnt nem? Amúgy a kijelző, gombok, nyílások stb megfelelő elhelyezése adja az eszközeik karakterét, nem csupán a keret :)
 • Madve
  #35
  Hát akkor belinkelem megint..
  És szegény asztalossal mi lesz, aki valóban kitalálta az Icuccok (valójában étkezőasztal) formáját? Sem jogdíj, sem lovagi rang, mondjuk valószínűleg már nem is él, és ismeretlen is... :)

  http://www.cola-red.com/details.php?prodId=77&category=7
 • wraithLord
  #34
  Levontam belőle az esetleges túlreagálást, és hozzáfűztem az én véleményemet, amit előtte megpróbáltam párhuzamba állítani az övével... :) Nekem inkább a az éjjelilámpa-PC nem jön be...
 • tucky1
  #33
  Ezt miből gondolod? Szerintem az éjjeli lámpa gépet fel sem hozta, kijelenti, hogy a crt-s az kifejezetten ronda. (ez legyen az ő egyéni véleménye)

  A mondandója második felét is elolvastad?
  "Egyébként meg csak idiótáknak szempont az hogy egy ilyen elektronikai kütyü hogy néz ki, mert normális ember azt nézi hogy mit csinál a cucc, gyak a kijelzőn/egyéb kimeneti eszközön kívül mást nem is figyel soha... Aki meg ilyesmiben képes gyönyörködni, hát az akkor nem sok szépet láthat az életében :)"
  Itt konkrétan általánosít és idiótáz mindenkit, aki egy kicsit is igényes.
 • wraithLord
  #32
  Szerintem csak arra gondolt, hogy a legpuritánabb PC is jobban néz ki, mint pl. az az éjjelilámpa-gép. Én arra nem nézek rá szívesen, met idegesít, hogy egy ilyen nagy gömböjű bunkó a "talpon" ül, egy szinte jelentéktelenül vékony monitor. Szerintem aránytalan, giccses és csúnya, és nehezen passzol a legtöbb ember lakásához is, ergo kilóg minden közül, és még inkább feltűnik, hogy milyen bumfordi.
  Egy fekete téglalap/négyzet/háromszög, csak a funkcionalitást figyelembe vevő formavilágú eszköz is jobb ennél, és jól tudjuk, ennél azért még a legkommerszebb eszközöknek is kifinomultabb megjelenést terveznek. Magyarul ennél szerintem bármelyik más gyártó hasonló eszköze szebb, legfeljebb az anyaga és az illesztései rosszabbak... a tartóssághoz nagyon ért az Apple.
 • tomboy013
  #31
  Igényes ember lehetsz a kommented alapján :D
 • henrikk001
  #30
  gondolom autók terén a régi Suzuki Swift az ideálod, hiszen az emberek 90%-ának annál jobb gépkocsira nincs szüksége.
 • neevous
  #29
  Nem használsz szívesebben egy dolgot, amire jó ránézni, jó kézbe venni?
 • sanyicks
  #28
  a régi crt-s buborék mac kifejezetten ronda, emlékszem rá amikor még azt sem tudtam mi az a mac csak láttam ilyen "számítógépet" és mondtam hogy "ez de hülyén néz ki".
  A többi pedig egyszerűen semmitmondó, semmilyen. Egyébként meg csak idiótáknak szempont az hogy egy ilyen elektronikai kütyü hogy néz ki, mert normális ember azt nézi hogy mit csinál a cucc, gyak a kijelzőn/egyéb kimeneti eszközön kívül mást nem is figyel soha... Aki meg ilyesmiben képes gyönyörködni, hát az akkor nem sok szépet láthat az életében :)
 • kecskeszeme
  #27
  10 pontos!

  Kivancsi lennek a birt, heteroszexualis illetve brit, homoszexualis feriak lovagi cimeinek szazalekos aranyanak osszehasonlitasara.
  Na jo, ez csak flame, vagy troll - ahogy tetszik.
  Viszont tenyleg gaz, hogy >>semmiert<< lovagi cimeket dobalnak mindenkinek.

  Mellesleg: knighthood is overrated! :P
 • asgh
  #26
  Ez a "fekete téglalap"-ra hivatkozás kb. akkora ökörség, mint ha egy zongorista teljesítményét elintéznéd annyival, hogy "megfelelő időben, megfelelő módon nyomogatja a megfelelő billentyűket".
 • nlght
  #25
  nem is baj, mert nem Eltonnak szurkolnék :D

  Az egész arra megy ki, hogy a királyi udvarnak és így a bulvárlapoknak legyen elég celebe a csámcsogáshoz, meg a híradóban is legyen néhány plusz hír, hogy mit csinált vagy mit nem csinált az aktuális "méltóság". Népbutítás, arra pont jó. Persze a Valóvilágtól még mindig magasabb szint, de akkor is...
 • nlght
  #24
  OFF de ez jutott eszembe a hozzászólásodról, sztem ideillik:
  Idézet Tyler Durdentől:
  "God damn it, an entire generation pumping gas, waiting tables – slaves with white collars. Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place. We have no Great War. No Great Depression. Our great war is a spiritual war. Our great depression is our lives. We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars, but we won't. We're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off."
 • kvp
  #23
  "miközben Elton és Paul egymást üti egy buzogánnyal a lóhátról"

  Vicces lenne, mert a cikkben szereplo tervezo anno rogbi jatekos volt, szoval a zeneszeknek semmi eselyuk nem lenne...

  Egyebkent ez kb. olyan, mint ahogy a KFC alapitoja meg Kentucky colonel volt. Az is csak egy szimbolikus rang, mint a tiszteletbeli doktoratus.

  ps: Hogy valami vicceset is mondjak: Honnan lehet tudni, hogy o maga nem hasznal apple termekeket? Felesege es ket gyereke van...
 • IMYke2.0.0.0
  #22
  Aki egy Mac-et a külsejéért szeret, azzal baj van...
  Külsőre engem kifejezetten taszítanak a kütyüik - még a 'letisztult', régebbi példányok oké, de a szopott gombóc alakú monitor, meg a lámpagép, a kenyérpirító-gépház...
 • petyminger
  #21
  hát ennyit a világról... technokrata, valóságtól és a valódi értékektől teljesen elrugaszkodott cionista hatalmi struktúra...

  Sir Kütyü...

 • nlght
  #20
  felőlem adjanak lovagi címet annak akinek akarnak, de cserébe minden évben legyen egy lovagi torna a - filmekből már biztosan - ismert szabályokkal és szépen le kell amortizálniuk egymást, mi fogyasztók pedig fogyasztanánk a popcornt és a sört miközben Elton és Paul egymást üti egy buzogánnyal a lóhátról
 • kvp
  #19
  Azert kapta a lovagi cimet, mert angol es hires (ipari muveszkent). Egyebkent tenyleg o a designer az apple-nel. Nem olyan jo mernok, de jo designer. Ez azt jelenti, hogy az otleteinek egy resze nem olyan jo minosegu mint amilyen nepszeru, viszont tenyleg egyediek. Nekem az osszes termekebol igazabol csak a G3-as imac tetszett, ami egy nagy szines atlaszto drazse formaju crt monitorbol allt.
  http://en.wikipedia.org/wiki/IMac_G3
  Az osszes ujabb design vagy tul egyszeru, vagy tul buta, de errol nem a formatervezo tehet. Egyebkent nem a technologiai fejlodes hozta az apple design-okat, legalabbis a kocka mac-et es a lampatalpas valtozatot meg nem.
  http://en.wikipedia.org/wiki/IMac_G4
  A regi ipod-ok (szerintem agyhalott) kor alaku touchpad-jet sem a fejlodes hozta, hanem egy egyedi design dontes volt, ami szerintem a hasznalhatosag rovasara ment, viszont egyedive tette az adott termeket.

  A technologiai fejlodes hozta design-ra pedig jo pelda az elso mac es az iphone/ipad, mindket termek csak minimalis design-nal rendelkezik.
 • tucky1
  #18
  "Az iMac, az iPhone és az iPad készülékek dizájnere" Szerintem ez kamu szöveg, sőt az egész cikk az, igazából nincs is dizájner.
  Hiszen már más apple cikkeknél pár okostojás oly okosan elmondta, hogy a technológiai fejlődés hozza ezeket a formákat.
 • Justil
  #17
  Szerintem meg semmi szép nincs bennük. Nabumm.
 • dzsagon
  #16
  már minden szarságért lovagi címet osztanak?
 • psishock
  #15
  apple terméket használ, nem?
 • tomboy013
  #14
  Hát ez gáz emberek, lovagi címet ezért? Hova jut a világ. Nincs bajom az apple-el de ez már tényleg gáz. A lovagi cím számomra a középkorral megszűnt amikor még a FÉRFIAKNAK adtak ilyet :P
 • Ferrer
  #13
  Szerintetek is meleg?
 • asgh
  #12
  Mindenki szabadon kinyilváníthatja a véleményét, csak az sajnos olyan, mint a mellbimbó: mindenkinek van, de nem mindenkié érdekel.
 • levente68
  #11
  Az fikázás, ha nekem nem tetszettek soha?
  Az iPhone már igen, akkor csak kicsit vagyok fikamatyi?
  A díjjal kapcsolatban Tetsuo elmondta a véleményem, remélem, szabad lennie véleményemnek...
 • mad mind
  #10
  Felőlem kaphat dizájner lovagi címet, de max életműért 90 évesen. Ráadásul eredetileg a lovagi cím olyan eredményért járt, ami előbbre vitte a Britt birodalmat. Nem tudom, hogy egy fekete téglalap mennyire segítette a Birodalmat.
  Az első imac-et használtam és nem jött be, túl kicsi billentyű és még kisebb egér miatt, pedig maga az alapötlet a monitorral egybeépített gép az tetszett akkor.
 • Tetsuo
  #9
  off: A Sánta Kutya Díj jobban tetszik, hitelesebb. ;)
 • Tetsuo
  #8
  Nekem viszont tetszik az Apple formavilaga, csak egyebekkel van bajom (marketing-stilus, ar stb.), viszont lovagi cimeket nem osztanek erte. :D
  Dehat ilyen a vilag. Elton Johnnak sem adnek olyat, Obamanak sem Nobel-bekedijat vagy Gergenyi Peternek, David Ibolyanak es Martonyi Janosnak sem Francia Becsuletrendet...
  Ezek miatt prostitualodik a dij es elveszti jelentoseget.
  Egy dizajner nyerjen innovacios vagy barmilyen szakmai dijat, de ne lovagi cimet!
 • wraithLord
  #7
  Szerintem pedig ízlés kérdése, nekem például egyik sem tetszik különösebben, de a legfelső nagyon nem. Pedig nem utálom az Apple-t (maximum a Mac OS X GUI-ét).
 • pixx
  #6
  Nekem is formára az jön be, annyira más volt. Kár, hogy mostanra már nem gyártják. :(
 • coolbboy83
  #5
  Szerintem az iMac G4 volt a legszebb itt rögtön ami mellett sompolyog :-)
 • morden
  #4
  Nekem ablokk nem jön be az apple formavilág, de persze nem is sztogatok lovagi címet, bár volt valami hír, hogy kapot a királynő egy ipadot és lám lovaggá is ütötték, lehet ez volt a fizu :D
 • Cat #3
  Szerintem bármely apple utáló is elismerheti, hogy ezek a tárgyak egyszerűen szépek:  Más kérdés, hogy pl. a Cube nagy bukás volt, de ehhez a dizájnernek semmi köze.
 • morden
  #2
  Én már nyomtam, csak törlték úgy tűnik, szóval " olcsón osztogatják a livagi címet hisz a fekete téglalap nem éppen eredeti ötlet :D "