10
 • kvp
  #10
  "Nagy a csend, nem tudom mi lehet vele."

  Valoszinuleg megbukott a szabadalom:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Savonius_wind_turbine
  Ez alapjan az elso feljegyzes 1551-es, tehat barki gyarthatja. Persze ez nem jelenti azt, hogy a nyugati gyarak hirtelen atallnak az olcsobb rendszerre, viszont szabadalom nelkul nehez befektetot talani. A megoldas masik hatranya, hogy a talaj (vagy ocean) felszinenek a kozeleben gyengebb a szel, tehat csak akkor idealis ha nincs penz toronyra vagy egy epulet tetejere kerul. Tovabba akkor ha valaki hazilag akarja eloallitani, mivel egyszerubb es kisebb gyartasi pontossagot igenyel.
 • szabi0
  #9
  Jah, 2 év telt el a hír óta.
  Nagy a csend, nem tudom mi lehet vele.  üdv
  szabi
 • whisper
  #8
  Ne is torodj vele. Fogd fel ugy, meg egy ilyen retardaltnak is tudtal adni par perc oromot 8) mi azert koszonjuk a sok erdekes hirt itt kint Angliaban! sokan olvasunk itt kint. a tobbi sg forumokrol nem is beszelve. sikeres 2012-t
 • Molnibalage
  #7
  Szerintem vizsgálgasd a bomlási sort. A nagy aktivitású anyagok felezési idejene nem nagy, mert akkor fűtőelemként használnák őket. A kis aktivitású anyagoknál meg nem gáz a magas felezési idő.

  Tessék.

  A repülőgépen, de néha a belvárosban is magasabb a surárterhelés, mint a lezárt zóna egyes részein...
 • Molnibalage
  #6
  Nem kicsit...

  http://nextbigfuture.com/2011/03/deaths-per-twh-by-energy-source.html

  http://nextbigfuture.com/2011/03/lifetime-deaths-per-twh-from-energy.html
 • Hun7eR
  #5
  Köszönjük a végtelenül kedves hozzászólásod, neked is Boldog Új Esztendőt!
 • phaszfej
  #4
  mivan admin jol szorakozol szilveszter napján h anyád baszna szájba
 • thsanyi5
  #3
  Az atom energiától félnek az emberek. Ráadásul a sugárzás nagyon hosszú időre megmarad és drága egy katasztrófa utáni rend rakás is. Lehet hogy csak felfújják, de attól még erős hatásai vannak. Ha olaj folyik a tengerbe akkor maximum a környezet védők lázadnak, de az emberek többsége nem törődik egy ilyennel sajnos... Illetve akik az atom energia ellen fordulnak és a szél energia hasznosítás mellett döntenek azok is azért teszik részben mert náluk már egész jó arányban ott van a szél energia. Ha nem lenne még alternatív megoldásuk, lehet, hogy ők se fordulnának az atom ellen.
 • nlght
  #2
  Egy viccnek tartom, hogy a palagázt választják a nukleáris energia helyett egy kis katasztrófa miatt... ha mérlegre tennénk az összes olajhoz és gázhoz kapcsolódó balesetet és a másik oldalra a nukleáris baleseteket akkor sztem belátható lenne, hogy csak felfújják az egészet. Pláne, hogy Indiában most készül majd el az első tórium alapú erőmű.

  Amúgy mi a helyzet az új magyar szélerőmű projekttel ami sokkal költséghatékonyabb, mint a jelenlegi rendszerek? Az sg.hu készíthetne egy riportot, ha már írtak róla pár hónapja, ne csak hírmásolásban és bulvárban jeleskedjen az oldal...
 • Valentino
  #1
  Nagyon jó összefoglaló! Köszönjük!