21
-
#21 Ez nem ilyen egyszerű. Paraméterek alapján nem lehet digifényképezőt venni. Ha nagyon paraméterfüggően akarsz vásárolni akkor a minimum amivel tisztában kell lenned az a képérzékelő mérete. -
Rotcsa #20 Azt hittem az objektív mérete, vagy az iso a lényeg. Azt már tudom, hogy a megapixel semmit nem jelent. :)
-
#19 Ne paraméterek alapján dönts, hanem nézz tesztképeket, különben könnyen csalódás érhet. -
#18 AutoFocus != optikai zoom. Előbbit valóban majdnem minden eszköz tartalmazza, utóbbit meg helyigénye miatt nem, említett N93-on kívül tán még a Samsung G800 volt az egyetlen, ami Európába eljutott. -
Rotcsa #17 Valaki írja már le léci, hogy milyen paramétereket kell figyelembe venni egy fényképezőgép, vagy mobiltelefon fénykép-készítő funkciójának figyelembevételekor.
Kicsit off ugyan a téma, de régebben is kérdeztem és akkor sem írt senki semmi :D bocsi
Szóval ha a képalkotás a lényeg, akkor mire figyeljek, ha telefont, vagy fényképezőgépet készülök venni? :)
Köszi!
-
speed2006 #16 Igen. -
zsimborgo #15 Szóval akkor ez csak paraszt vakítás a laikusokak? -
kvp #14 "így tudott igazi zoomot"
Meg a kozepkategorias sony telefonom is tud valodi optikait (mikromotoros). Sajnos ez neha hatrany, mert amire az automata elessegallitas beall, addigra lemegy a nap. Ezert gyorsan mozgo targyak eseten kenytelen vagyok manualis moban hasznalni. (meg szerencse, hogy van rajta) Mindezzel egyutt sokkal gyengebb a kepe mint az osoreg 2 megapixeles digit hatlapos olympus-ome volt, persze annak meg van rendes lencseje, viszont nem fer el a zsebemben.
"Elmondaná nekem valami okos hogy minek 13 megapixel?"
Ez a 13 megapixel az rgbg szubpixeleket jelenti, tehat valojaban csak 3.25 megapixeles a szenzor. (regen az olympus meg a valodi megapixelt irta a gepeire, annak a 2 megapixele ma papiron mar 8 lenne) -
finizlik #13 Elmondaná nekem valami okos hogy minek 13 megapixel?
Talán ilyen szartelefonnal fogsz olyan képeket csinálni amiből egy 10 emeletes ház oldalára lesz plakát? -
tucky1 #12 Talán N93 volt ilyen. Végülis mai viszonyokhoz mérten nem is túl nagy, de 3cm vastag és szerintem mostani csúcsfonok jobb képet csinálnak nála. Cserébe leharcolva olcsón megveheted :D -
Inquisitor #11 Régen láttam egy olyan telefont, amiben hosszában helyezkedett el rendes igazi optika, így az az oldala kicsit vaskosabb volt, és így tudott igazi zoomot. De ez a megoldás nem nagyon terjedt el. Azért nem mindegy, hogy a telefon hossza vagy a vastagsága 10 centi ;) -
tucky1 #10 Lekonvertálva az 5-8-x megapixeles képek kompaktok minőségét hozzák az általad említtet 2 megapixelen. Persze akad pár telefon amiknél hiába a nagyfelbontás, a lekonvertálás sem segít, de ebből van kevesebb.
"Mert okádék az összes telo eddig ilyen téren!"
Ezt kíváncsi lennék miféle tapasztalatok alapján állítod, de akkor próbálj ki egy N8-ast. -
#9 Az S-LCD panelgyárra gondolsz ahol 50-50%-ban volt tulajdon a Sony-Samsung?
MGM-et meg szerették volna menteni, de nem sikerült, ha nem veszik meg akkor már rég becsődölt volna.
Mér kell ferdíteni? Írd azt hogy utálod a Sony-t (az most a menő amúgyis ha valami nagy céget jól megutálunk, Sony, Apple, stb...), ha ettől jobban érzed magad..... hát te tudod... -
#8 LOL.Inkább legyen minden teloban 2 MP-s kamera de az a kamera csináljon olyan képet mint egy fényképezőgép.Mert okádék az összes telo eddig ilyen téren! -
Vers #7 en mar nem nagyon vennek sony telefont, most adtak el a lcd gyarukat a samsungnak hogy birjak fizetni a vesztesegeket, a filmkiado reszleget is sikeresen becsodoltettek,MGM ugye legkozelebb mit adnak el a playstation uzletagat?
mar nem kell sok es jon a darabolas, lehet a microsoft megveszi occsoer -
#6 A méret a lényeg!
-
l300d #5 valoszinuleg van benne parasztvakitas is de attol hogy az elso fenykepezogepek hatalmasak voltak az nem azt jelenti hogy elertuk a maximumot es nem lehet tobbet zsugoritani. eleg ha csak megnezzuk mekkora volt az elso szamitogep es most mekkora. Szerintem telefonba is tudnanak olyan minosegu kamerat tenni mint a legjobb fenykepezogepekbe van leszamitva az objektivet de minek tegyenek? mert oljenek meg egy masik jol mukodo piacot ha egyszer kulon is tudjak arulni a fenykepezogepeket? -
#4 parasztvakító 13 :D -
conjurer #3 "Az idealis digitalis szenzor egy 35 mm-es film meretu (full frame) lenne, legalabb 10 bites csatornankenti szinmelyseggel es a regi 50-100 iso-s filmekhez keszult lencsekkel."
Először is a régi filmhez készült objektívek többnyire nem digitális szenzorokhoz valók, mivel a digi szenzornál az is fontos, hogy merőlegesen érje a fény, a filmmel ellentétben, emiatt a legtöbb régi obival színhiba lép fel.
A technika meg fejlődik egy hátsó megvilágítású Cmos 5megapixelen már teljesen jó eredményt adna iso 400-ig egy telefonban... Amúgy meg egy Nikon j1 10 megapixelen hozza azt a zajszintet(rawban), amit egy full frame Canon 5d(első kiadás) tudott pár éve és nagyon pici az szenzor is. -
kvp #2 Ha a 13 megapixeles kameraval 2 megapixeles kepet csinal az ember (szoftveres atlagossal), akkor nagyjabol hozza egy regebbi 2 megapixeles olympus gep tudasat.
Az idealis digitalis szenzor egy 35 mm-es film meretu (full frame) lenne, legalabb 10 bites csatornankenti szinmelyseggel es a regi 50-100 iso-s filmekhez keszult lencsekkel. Ha anno mindez belefert egy kompakt gepbe, akkor ma is beleferne. Mondjuk telefonba nem jo, mert jo 10 centi mely lenne tole a keszulek. E helyett van a fenti szoftveres atlagolas. (tehat 13 megapixelbol lesz 2 megapixel a mentes elott)
ps: Ha jol olvasom, akkor a regi 2.3-as android-os keszulekekre is jon a 4.0-as szoftver. -
speed2006 #1 Tök jó! 13 mpixel, hozzá 1.5 mm-es "objektív". Ezzel el lehet kápráztatni azt akinek fingja nincs róla, és elájúl a számoktól.